sittning

vaknade kl 9 imorse. barro låg fortfarande och sov så jag tog en dusch, det va skitskönt! man blev piggare och så känner man sig fräsch, en bra start på dagen med andra ord :D
gick dock och la mig i sängen igen och kollade på tv, the hills bland annat.

stax innan 12 började jag bli hungrig så jag gick upp och käkade frukost. mer än så har jag inte hunnit med idag. tänkte dammsuga snart och sen diska. vika tvätt måste vi göra med, det har vi skjutit upp sen i torsdags :P
annars ska jag bara at det lugnt ända till sittningen ikväll. måste kolla upp när pendeln går, har inte riktigt koll på lördagar. finsittning alltså. klänning blir det men jag vet inte vad jag ska ta på fötterna. pumps lockar som fasen! va länge sen jag använde det nu men så har jag ju som sagt en blåsa på stortån och ont i två andra, kommer jag klara att gå från tåget till Trappan (kårhuset)? det tar kanske 20 min i ett par pumps. eller ska jag ta mina stövlar? eller ska jag ta stövlarna och ta med ett par pumps och byta till när jag komemr fram? svårt detta. kanske ska ta och gå runt i pumpsen lite här hemma för att se hur det går :D det gör jag.

älskar dig gustav!

hur kan man?!

läste nyss denna artikel på aftonbladet. det finns fan människor till allt! hur kan man ens med att göra såhär! läs själva.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4285387.ab

autografer

jag och gustav har spelat en omgång familjegeni nu :D synd bara att gustav vann men det va jämt! båda stog i mitten och skulle bara svara rätt på sista frågan.
käkade lite dipp med grönsaker till det, mm! morötter, gurka och blomkål. köpte dextrosol med :D en med citronsmak och en med tropiska frukter, skitgott ju! har snart ätit upp båda paketetn så om dom funkar som dom ska så borde jag kunna vara uppe länge idag :P

hittade en skitbra grej till våran fältstudie förut med :D äntligen fick jag lite resultat av all sökning.

när vi va och käkade kebabtallrik förut började vi prata om autografer så aldeles nyss va jag nere och hämtade mitt gamla autografblock för att kolla vilka autografer man lyckats samla på sig under åren :D dom flesta var självklart handbolsspelare från Bengans tid, nästan hela laget har jag lyckats få ihop :D lövgren, wislander, vranjes, lindgren, olsson, boqvist, ahlm, gentzel, andersson och säkert nån mer som jag glömde nu. hade även några från damernas sida men den mest kända som spelar än är tina flognman, linjespelaren :D

nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. vänta på att gustav spelat klart lite Xbox så vi kan hitta på något :D

älskar dig gustav!

skor

har precis klickat hem ett par skitsnygga skor från asos.com :D dom kostade bara 18£ så det blir väl typ 200, ingenting ju.


idag

idag ser jag ut såhär :D



Gråa jenasleggins - Vila
Rosa tee - Gina Tricot
Rosa/silvriga örhängen - H&M
Keps - H&M
(vita sneakers till det)

mycket

ska börja med att svara på en anonym kommentar. japp, jeanslegginsen är från vila. jag köpte dom gråa :D

har vart ute medbarro nu en sväng. blev dock inte så långt för nu har blåsorna på fötterna kommit tillbaka, iallafall en på stortån :S
ska väl ta och käka frukost snart men får inte riktigt tummen ur :P tänkte fortsätta med skolgrejerna idag, har ändå inget bättre för mig. jag och gustav ska nog käka lunch på stan idag :D mysigt!

nu snöar det här med, jag som trodde att det va slut med det så jag har ställt undan mina vinterstövlar men det är väl bara att ta fram dom igen, suck! det värsta är att snön lägger sig nu med.

tillbaka till skolarbetet. fick fram 2 ganska bra svar på frågorna igår men har lite kvar, vet ju inte hur långa svaren ska vara heller, men det va som vi sa när vi hade basgruppsmötet att det är ju första gången, så det är inte så farligt om vi gör fel nu för då lär vi oss av det till nästa gång :D tror dock inte att det ska bli värsta rapporten av svaren :P
måste kolla om jag hittar lite om äldreboenden i ljungsbro med sen ska jag börja på mitt förbättrningsarbete. mycket är det nu..

frukost då

älskr dig gustav!

skola

hinner verkligen inte blogga längre känns det som :P men då vet man ju att man har vettiga saker för sig iofs.

idag hade vi basgruppsmöte från halv 9 till halv 12. idag började vi med scenarion, intressant! ett väldigt annorlunda sätt att lära sig på :D ska bli kul! tänkte söka lite på internet till det scenariot vi håller på med nu. det är så vi ska lära oss, söka själva efter det vi behöver kunna för att svara på egna frågeställningar :D ingen idé att försöka förklara med på bloggen, ni kommer inte fatta hur jag menar då.

när det va klart så hade vi bestämt att vi skulle käka lunch allihop så det gjorde vi :D några hade med sig mat och några köpte på cellskapet (fyndigt namn på cafeterian på hälsouniversitetet). när vi hade ätit blev alla utom jag och daniel kaffesugna så vi givk till café örat (också det ett fyndigt namn). elin hade gratiskupong för 3 koppar kaffe/choklad eller te så hon bjöd mig på en kopp varm choklad :D jättesnällt! alla fick sånna kuponger första dagen men eftersom det stog stort på "gratis kaffe" och resten med liten text så slängde jag min eftersom jag inte dricker kaffe, puckat!
gick till biblioteket för att söka efter grejer till fältstudien och till scenariot. ingen hittade något till fältstudien så vi kom på en frågeställning istället och ska jobba utifrån den. frågeställningen blev ungefär "hur har äldre det i ljungsbro?"
så gav vi oss själva läxa över helgen att hitta fakta om äldreomsorgen i ljungsbro, fakta till scenariot och att skriva ner svaret på frågorna till scenariot så det är klart på måndag. detta gör att vi är lediga imorgon :D så imorgon ska jag sova ut :D

nu ska jag börja med alla "läxor" sen ska jag börja med mitt förbättringsarbete. förbättrningsarbetet går ut på att förbättra något typ. jag ska bli bättre på att få barro att lyssna på mig :D kanon ju! så jag har ca 8 veckor på mig att bli bättre på att kommunicera med barro :D jag tänkte försöka lära honom nya saker, en ny sak i veckan som vi ska träna på. tänkte frösöka få honom att lära sig lägga sig på rygg på kommando, söka efter godis på kommando m.m. kommer bli kul! det svåra kommer nog bli att hitta tid till det.

älskar dig gustav!

föreläsning

idag hade vi som sagt föreläsningar hela dagen 4 stycken blev det. så jag drog på mig myskläderna imorse så det skulle vara skönt att sitta hela dagen.

på lunchen fick jag sällskap av daniel från basgruppen och 2 av hans klasskompisar :D kul!

åkte till tornby när vi slutade, mötte gustav och kim där. shoppade lite :D vet att jag skulle vänta tills jag fyller men jag vill ju känna mig snygg nu och inte om en månad :P kommer ju finnas mer kläder man vill ha då :D köpte mer örhängen, ett halsband, en tröja, en väst och ett par jeansleggins :D ett par skor blev det också. sammanlagt gick allt på 600 bara så det va inte så farligt :D

nu kollar jag på top model och sen blir det hopkins. efter det kallar sängen :D börjar halv 9 imorgon med, då ska vi träffas i basgruppen

god natt!

älskar dig gustav!

fastnat

grattis zandra till korridorslägenheten :D äntligen något eget. vet ju att du vill ha en riktig lägenhet men nu har du iallafalla nånstans att ta vägen om du vill vara ensam en stund :D snart hittar du en egen lägenhet med gumman!

började 13.30 idag. skönt att få sova ut! gick dock upp kl 9, kunde inte sova mer så det va bra. gick med barro sen satt jag vid datorn.
duschade, dammsög, dammade och diskade innan jag gick :D måste ju hjälpa gustav när jag ändå inte har ngt att göra och jag är borta hela dagarna.

just nu h¨ller jag på med lite uppgifter som vi fått. en del häften att läsa, lite att fylla i men viktigast är fåran fältstudie. vi har blivit tilldelade ett omr¨de i lkpg och ska beskriva ett hälsoproblem där ungefär så. det svåra är att hitta information om hälsan i just det området :O vi fick ljungsbro. har suttit nu och hittar inte ett skit. har googlat, vart inne på vårdcentralens hemsida, lio, linköpings kommuns hemsida, scb:s hemsida men hittar inget relevant. jo, en sak har jag hittat, en rapport från vårdcentralen om vad dom gjorde under 2007, den ska jag ta med men jag skulle inte tro att den är så bra att ha.

nu tänkte jag läsa igenom lite av häftena, har imorgon på mig med men tänkte ändå börja. imorgon är nämligen föreläsningsdag, har bara föreläsningar på onsdagar i HEL kursen. ni kan ju förså hur det ser ut då, 4 eller 5 föreläsningar i rad :O jobbigt! börjar 9.30 med första och slutar runt 16, vissa dagar är vi inte klara förrns 16.45, hur ska man orka?
som tur är så är dom andra dagarna föreläsningsfria :D

berättade för dom i min basgrupp om cancern idag. känns som en sten har lyfts från bröstet :D dom tyckte det va jättebra att jag berättade. sa till dom att det bara va att fråga om dom ville :D
när vi hade paus sen så va det en kille, daniel, som frågade lite. han hade själv haft cancer när han va liten nämligen. han fick leukemi när han va 6 år och går fortfarande på regelbundna kontroller så han vet precis vad jag går igenom :D så det känns skönt!
sen är gruppen så himmla bra, mycket bättre än min klass (ingen i gruppen är från min klass) vi ska tex käka lunch tillsammans på torsdag :D vilket ingen hade föreslagit om det va en grupp från klassen, då hade man fått klara lunchen själv och ingen hade brytt sig. kommer verkligen trivas dom här 8 veckorna :D synd bara att ingen går i min klass :(
man kanske skulle ansöka om att få byta studieort, det går tydligen men är svårt.

nu ska jag läsa så jag blir klar.

älskar dig gustav!

20/11

igår va verkligen en lång dag, därför jag inte han blogga något :(
gick upp lite innan 8 och tog en sväng med barro. skulle med tåget som gick 8.48 för att åka in till lkpg och ha introduktion till HEL kursen. introduktionen va på NH där vi i ett par veckor fram över kommer ha våra föreläsningar. lite konstigt tycker jag för det finns inga bord i stolarna framför så man kan skriva utan man måste ha blocket i knät :S

introduktionen höll på i knappt en timme vilket innebar att jag hade 3 timmar att ta död på tills vi skulle mötas i storgrupperna. tog bussen till universitetet och gjorde sara och anna sällskap, eller dom fick göra mig sällskap :D hade med mig mat som jag värmde och åt, synd bara att det va något fel på mikron för det va fortfarande is i maten när jag skulle äta. hann inte värma den mer eftersom jag skulle med bussen in till stan.

skulle samlas igen på quality hotel vid birgittaskolan. där hade vi upprop i storgrupperna. det va 4 inklusive mig från min klass i storgruppen men jag hade aldrig sett nån av dom andra förut, kul! nya basgrupper fick vi med så nu fattar jag äntligen schemat :D
lite synd bara att jag inte kommer träffa min klass på typ 9 veckor. svårt att lära känna dom då tycker jag.

när vi va klara där kl 16 så va det ingen idé att åka hem, skulle va i nkpg 17.30. jag gick till netto och köpte ett äpple och en stor kexchoklad :D och därmed bröt jag mitt nyårslöfte. har kommit på att det är så onödigt, är man sugen på godis så ska man äta godis :D
väl i nkpg så hade vi bokkväll. vi fick tips om vilka böcker som vi ska köpa. vi har alltså PBL (problembaserat lärande) vilket innebär att vi får en kurslitteraturlista på kanske 50 böcker eller mer, sen är det upp till oss att klara tentan med hjälp av dessa böcker. själva idén är att man själv ska kunna välja en bok som är bra för ens egna sätt att lära sig. jag gillar det verkligen inte! själva PBL är väl bra med problemlösning osv men man vill ju gärna veta vilka böcker som är bra och inte sitta och gissa själv.

när vi va klara med böckerna gick vi hem till en tjej och bakade pizza :D smarrigt! hann med tåget som gick 20.02 så jag va hemma kl 21 :D satte mig vid datorn en stund och sedan gick jag med barro. när vi kom in så borstade jag bara tänderna och dök ner i söngen sen, somnade på en gång :D

idag börjar jag inte förrns 13.30 :D skönt! våran basgrupp ska träffas vid campus us för alla hittade inte till dit vi skulle, jag va en av dom :P
vi ska alltså bara vara i basgruppen idag och köra igång med PBL. får väl se hur det går men det kommer bli kul :)

nu ska jag gå in och kolla efter böcker. sen ska jag dammsuga och diska tänkte jag. duscha måste jag hinna med också. pendeln går 12.28 och den får jag inte missa.

såg nu med att den 20/11 kommer new moon på bio :D iallafall i usa men dom ska tycdligen försöka att ha premiären i sverige då med. new moon är alltså twilight 2 kan man säga :D 

älskar dig gustav!

söndag

då var det söndag och skola imorgon. sov 12 timmar inatt :D somnade kl 22 och gick upp kl 10 för att gå med barro ;D skitskönt! det behövde jag!

idag har jag bara tagit det lugnt, kollade lite på anja när hon åkte och sen lite mer skidor. sen blev det lite lets dance, ville mest se blondinbella men hon va verkligen inte bra! förstår varför hon åkte :P

nu har jag precis duschat :D gjorde en deal med gustav också. att om jag tar disken så skulle han ta barro så han är nu ute på skogspromenad med honom :D en väldigt bra deal tycker jag. ska iofs ta honom innan skolan imorgon men det är lugnt för jag börjar inte förrns halv 10 så jag kan ändå gå upp kl 8 :D

kim ringde förut med och sa att han skulle komma hem till oss sen och laga mat :D haha. gustav trode att han fått dåligt samvete över att han inte kom igår och käkade med oss fast han lovat :P men han hade ju inte behövt laga mat åt oss för det men om han insisterar så visst :D han skulle fixa panrich (stavas?). det är baguetter med köttfärsfyllning som man lägger i ugnen. låter supergott så det ser jag fram emot.

handboll idag igen då. förhoppningsvis gör sverige bättre ifrån sig idag. matchen gäller ju iprincip ingenting men det är fortfarande kul att kolla om dom spelar på topp :D 15.45 tror jag den började.

nu ska jag diska

älskar dig gustav!

god natt

nu ska jag sova tänkte jag, är skittrött!

handbollen förut va inte alls bra :( sverige hamnade efter väldigt fort och orkade inte komma ikapp. annars va matchen jämn förutom dom första minuterna, frankrike ledde nästan konstans med 6 mål. båda lagen spelade väl sådär.

kollade på Italian job som började på tv4+ efter matchen. den va helt okej :) måste dock tillägga att jag inte va sugen på vindruvor alls, knappt naturgodis heller :S glassen slank ner iallafall :P

nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen och sova som en prinsessa!

älskar dig gustav!

handboll

då var det dags för handboll igen :D ikväll möter sverige frankrike. dom måste i princip vinna för att nå semi så vi får hoppas på bra spel! frankrike är tydligen bland favoriterna så det kan bli svårt men om vi spelar som vi gjorde i första halvlek mot kroatien så har vi stora chanser att vinna :D kommer bli en bra match!

har köpt naturgodis och vindruvor att smaska på :D gustav köpte chips. har ju lite glass kvar med, mm!

funderar på att ändra mitt nyårslöfte. jag menar, varför hålla upp helt med godis åså? jag kan ju få äta lite gott på lördagar iallafall? sen funderar jag på att börja dricka dricka som cola åså för när man väl är sugen på kall cola så finns det inget annat som duger :P tåls att tänka på.
ikväll blir det som sagt lite nyttigare.


bara 2 behandlingar kvar nu :D om 5 veckor är jag klar med skiten! och då är det typ vår med, kan det bli bättre? skulle inte tro det!
funderar på att shoppa lite nya vårkläder på måndag när jag får csn :D behöver lite nya linnenoch nån ny snygg tjocktröja med färg på :D har ju bara svarta gråa och vita nu, inte så roligt kanske :P

nu börjar sändningen för handbollen :D

älskar dig gustav!

lördag

igår va det som sagt dags för fångarna på campus :D vi hade jättekul! iallafall jag :D vi blev indelade i 5 lag. det va blandat ssk och at (arbetsterapeut, stavas detså?). jag hamnade med emelie och emelie från klassen och elin från at, och vilket lag! vi kam på delad första plats :D wohoo!
det första vi fick göra va att leta reda på en halsduk, jag hade en i min väska så del löste sig. en av oss skulle ha ögonbindel, vilket blev jag eftersom det va min halsduk :) smidigast så tyckte vi. en annan i laget skulle sätta sig på en stol framför. det hela gick ut på att jag med ögonbindel skulle sminka henne :P emelie blev den lyckliga personen. men det blev faktiskt bra! dom andra hjälpte mig med vart allt skulle vara så det såg inte kladdigt ut eller nått :D sen fick vi reda på att det inte ens va till tävlingen utan bara en grej som dom brukade köra :P men men.
kommer inte ihåg vilken ordning vi tog cellerna i, men dom andra cellerna va: armbrytning (jag fick äran att bryta arm mot en beatig kille men han tyckte jag va stark så vi fick en ledtråd ändå :D körde lite spex för han med), inte nudda golv, charader i hiss, klättra genom spindelnät utan att nudda, den obligatoriska gåtan hos fadder fora (dock va det gunnar som stog dör uppe på 7e våningen, givetvis skulle vi springa upp för alla trappor!), norsk karaeoke (man får hörlurar och ska nynnan låten som görs för dom andra som sedan ska gissa. enda stationen där vi inte fick ledtåd), sen fick vi ett isärklippt ord som vi skulle sätta ihop som då blev en ledtråd. 2 äckliga stationer hade dom med. den ena gick ut på att ta upp ett äpple som låg i vatten och sedan hitta 2 sockerbitar i en skål med mjöl :P jag slapp :D den andra äckliga stationen gick ut på att knäcka ett ägg mot pannan, den som först knäckte det kokta ägget skulle få göra resten. som tur va så knäckte elin det kokta ägget på första försöket så ingen blev kladdig :D hon skulle sedan fiska upp 3 ord från 3 hinkar med gröt, kräm och makaroner med filmjölk samtidigt som hon bar ögonbindel. hon fick tag på alla 3 :D en annan station va att gå skottkärra. man skulle gå fram till en bunke med massa kinderägg och med hjälp av munnen plocka upp äggen och gå tillbaka till start. i ett av äggen skulle det ligga en ledtråd :D vi frågade innan om man fick använda sin ssk mössa och det fick man om man klarade det. så jag knöt min runt halsen så den hängde framför munnen när jag gick. fick med mig kanske 6 ägg på första rundan och vi hade sån tur att ledtråden va i ett av dom :D
va säkert nån mer station men kommer inte ihåg nu.

finalen gick ut på att komma på ett specifikt ord med hjälp av alla ledtrådar, precis som på riktiga fångarna på fortet :D vi kom på ordet snabbt men det gjorde en annan grupp med. så jag och en tjej från den andra gruppen sprang fram till gunnar samtidigt för att viska ordet och han kunde inte höra vem som va först så det blev lika :D så vi får vårat priv ikväll på fusksittningen. synd bara att jag inte ska dit men jag får fråga på måndag vad priset va :D

tog tåget från nkpg 22.02. själklart va det sent så vi åkte inte förrns 22.12 eller nått. visst, 10 min ör inget men när det är iskallt ute och man är trött så vill man bara hem. va hemma starx efter 23. hämtade barro och gick hem till david. gustav hade gått dit för att partaja lite. va en del folk där. skitkul att träffa alla :D man kände sig verkligen välkommen, fick en kram av alla när jag kom! barro va väldigt omtyckt också. alla busade med han så han hade nog väldigt roligt :D han hade tydligen hoppat upp i ens knä det första han gjorde, haha! och pussade på alla gjorde han med. han gjorde succé ;)
fick med mig gustav hem när jag skulle gå :D vi gjorde makaroner med bearnaisesås när vi kom hem, goooott! sen somnade vi.

låg i sängnen till halv 12 idag nånting sånt. är verkligen heöt slut efter första veckan i skolan :O gustav tog barro även fast han gjort det hela veckan :D så snällt! jag ska dock ta honom imorgonbitti men då tror jag att jag är mer utvilad :D kommer nog lägga mig vid 22 ikväll om jag känner mig själv rätt.

idag ska vi inte göra ett skit, bara ta det lugnt :D blir god mat idag iallafall. fläskfilé med klyftpotatis. längtar redan :P kim ska käka med oss också så det blir trevligt. har lite glass jag ska ät upp idag med :D kanske ska ta den redan nu? jaa det ska jag :P

älskar dig gustav! 

fredag!

idag åkte jag med tåget som gick 20 minuter senare :D synd bara att man vaknar innan klockan och inte kan somna om sen men men. åkte till sjukhuset i lkpg för att ha föreläsning.
vi kommer ha 4 speciella föreläsningar som är mer frivilliga än dom som redan är frivilliga :P med det menar jag att vi kommer ta upp sånt vi läste i grundskolan/gymnasiet för att färska upp minnet. som idag, då hade vi kemi. detta kommer vi ha användning av när vi ska räkna på mediciner ågrejer. dom andra 3 föreläsningarna kommer vara biologi, om människokroppen osv, kanonbra! kemin kom verkligen tillbaka där, allt som krävs är lite repetition :D + att man lärde sig lite nytt med!

när föreläsningen va klar åkte jag och sara (en tjej i min klass) till universitetet i lkpg för att fixa våra e-postkonton. vi hade lite tur när vi gick tillbaka till bussen, behövde inte ens vänta 1 minut utan den kom när vi gick till hållplatsen :D sköönt! sen satt vu och pratade på stationen i nån timme medans jag väntade på sara (min syster). svårt med 2 sara nu :P syrran och jag skulle iaf in till stan och kolla lite. hon hade läst min blogg från igår och ville hjälpa mig att komma på fötter igen, gulligt va? :D så hon köpte 3 par snygga örhängen till mig som jag ska ha till mina kepsar tänkte jag :D sen köpte hon en ögonbrynspenna till mig eftersom mina ögonbryn i princip inte existerar längre :D jättesnällt! gick förbi Gina också, där hittade jag ett par jeans. sara erbjöd sig att betala halva :D men mamma skulle ge henne pengar sen ändå. jeansen va ljusa och slitna, det va hål på knäna och på låren, jättesnygga :D så på måndag om det blir bra väder ska jag ha mina nya jeans, mina nya vita sneakers, ett snyggt linne, keps och ett par av dom nya örhängena :D förhoppningsvis kommer jag känna mig skitsnygg i skolan på måndag!! :D

nu måste jag komma på något att äta. ska in till nkpg med 17.48 tåget för Fångarna på campus :D ska bli kul! som fångarna på fortet tydligen, men celler och gåtor. hoppas att det kommer en del folk med så vi kan vara flera lag. det funkar ju inte om det bara kommer 12 pers som det gjorde på campusvandringen :O 12 pers av 73!  

så skönt med fredag också :D det är ju nu man kan börja njuta av helgen igen :D woho!

älskar dig gustav!

snälla!

sen jag började skolan så har jag kännt en oerhörd längtan efter mitt hår! jag känner mig inte som mig själv och det känns inte som jag kan vara mig själv heller :( jag vill ha mitt hår tillbaka! allt känns så frustrerande! jag vill verkligen känna mig som mig själv med världens bästa självförtoende men det går bara inte! jag kan inte ens ta kort på mig själv utan att radera skiten på en gång! och om jag måste så gör jag nån ful bild så att det ska se fult ut med flit. saknar att bara kunna sätta upp det i en ful toffs och gå runt med hemma...
mitt hår växer så sakta med så jag kommer inte kunna ha toffs förrns jag börjar jobba ju! kommer inte känna mig fin på flera år!
anledningen till att jag har mössa på mig i skolan nu är alla fördomar. vem fan tänker "ahaa, hon har kanske cancer, det är därför hon intehar nått hår" inte en jävel! man tänker "aha, hon har den stilen". jag kan bara se till mig själv men man umgås ju med folk som är lik en själv? eller är det bara jag som gör det? vem skulle vilja bli kompis med mig nu? känns som att alla i min klass bara pratar med mig när det inte finns nån annan där för så fort det kommer nån annan så vänder dom ryggen åt en och börjar prata med den istället. men men, jag ska väl kunna stå ut i 3 år eller vad tror ni?

och hur skulle det bli om jag berättade för alla? hur skulle dom ta det? skulle dom bli mer skygga då för vem vill vara kompis med någon som har problem, man kan ju bli en del av dom eller hur.
om du skulle välja mellan en frisk persom som va som dig eller en sjuk person som egentligen är som dig men känner knappt igen sig själv längre vem skulle du välja? klart du skulle välja den friska personen som är framåt och positiv!

kan ju inte ens gå på nollningen som alla andra och festa! det är ju under festerna som man verkligen kan slappna av! man får i sig lite alkohol och allt går så mycket lättare men inte för mig inte, nej dricka ska jag ju inte göra nu och träffa folk ska jag ju inte heller göra. jag kommer kunna lära känna alla om 2 månader men då har alla redan varandra och jag är för sent ute.

vilket sugigt dåligt inlägg detta blev. deppigt om inte annat! men det är såhär jag känner just nu. känner mig som en sån som ingen vill veta av om dom inte måste.

 den här bilden kan jag visa. en skämtbild som man skrattar åt. dom "seriösa" bilderna kommer ni aldrig få se.

min största önskan nu är att få mitt hår tillbaka!

trött

vaknade halv 6 idag och va toanödig, synd bara att jag inte orkade gå upp :P gick upp 10 i 6, tänkte att det va lika bra så kunde jag ta det lugnt på morgonen idag :D
det snöade när jag kom fram till nkpg imorse, kallt! såklart hade jag leggins på mig idag, typiskt att det ska vara kallare då. tog min medicin när jag kom till skolan och sedan gick jag mot K1. där skulle vi ha "paneldebatt" med sjuksköterskor :D 3 stycken ssk va där och en lärare som va ssk men jobbade som lärare på universitetet nu. en ssk jobbade på ambulansen, en på psyiatri och en som barnmorska :D dom hade jättebra svar på alla frågor så det va intressant :D det mest intressanta va han som jobbade på ambulansen eftersom jag är intresserad av att jobba där med.
hon som jobbade som barnmorksa lyssnade man lite mer på med eftersom jag funderar på det också :D klart man lyssnade på han från psyiaktrin med men man tog inte in det han sa på samma sätt men som sagt, allt va intressant!

sen fick vi 30 minuters rast innan seminariet i spetsen, alltså huset bredvid kåkenhus. vi skulle presentera våran artikel idag för dom andra 4 i vår basgrupp. sen skulle vi gå runt och läsa vad alla andra kommit fram till. alla grupper hade fått samma artiklar. detta gick väldigt fort så vi fick sluta en timme tidigare :D gött! vi blev bjudna på cider (alkoholfri givetvis) och salta pinnar på seminariet :D snällt!

nu ska jag ta och maila iväg en utvärdering till våran lärare i basgruppen, micha tror jag han heter. träffade han lite snabbt idag bara. vi ska skriva lite om vad vi tycker om första veckan. behövde inte vara så mycket, en halv A4 eller nått bara.

fixade lite med csn förut med. hade lite grejer att skicka in innan jag kan få mina pengar men nu borde dom komma om nån vecka :D

imorgon kan jag ta tåget som går 07.08 istället för 06.48 :D woho! ska till sjukhuset i lkpg nämligen och ha föreläsning där, i victoriasalen, norra entrén. den föreläsningen är egentligen frivillig men det kan vara bra att gå på den ändå :D

handboll ikväll med, sverige - kroatien. viktig match! vinner sverige får dom med sig dom poängen med till näst grupp :D matchen igår mot kuwait va väl inge vidare. dom vann ju men hur skulle dom ha lyckats förlora? vad gör en kuwait där? skulle tro att dom gick ut för att bara spela av matchen och spara sig till matchen idag istället. smart men ganska tråkig handoll.

älskar dig gustav!

skolan!

tänkte svara på 2 kommentarer innan jag börjar blogga.
först en anonym om vem linnea är, det är min kusin på 13 år :D jättegrym på friidrott!
sen till zandra :D visste inte att du läste min blogg, kul! Det gick jättebra på sjukhuset, va där halv 9 så jag han hem och ta det lugnt innan nollningen på kvällen :D första kvällen i nkpg va inge vidare men den andra va mycket bättre :D imorgon ska vi köra fångarna på campus, precis som fångarna på fortet :D ser jag fram emot! tänker på dig med gumman! hoppas allt går bra med lägenhet och alla dina grejer! ring så fort det är något, finns här för dig!

som ni har märkt så har jag inte bloggat på ett tag. har verkligen haft fullt upp! just nu skulle jag bara kunna gå och lägga mig och sedan somna på stört och sova tills klockan ringer kl 6 imorgonbitti.

i måndags va det upprop. först till norrköping kl 10.00 och sedan till lkpg kl 14.15. mellan det åt jag lunch med zandra och sara. uppropet till lkpg va på sjukhuset och självklart fanns det inte en enda ledig parkering nånstans så det slutade med att jag fick parkera bredvid en lyktstolpe, hoppas på det bästa och sedan springa till uppropet för att komma i tid. och jag fattar ju nu vad cellgifterna gjort med kroppen, kunde knappt springa utan att känna mig död, på riktigt död!
när jag kom hem va det bara att slänga i sig maten för att sedan hoppas på pendeln till nkpg för nollning :D vi skulle göra tesmnuidinglekar för att lära känna varandra. synd bara att vi inte fick prata med varandra under övningarna utan bara använta teckenspråk :S hur lär man känna varandra då? sen lyssnade vi bara på vad fadderiet och festeriet hade att säga så det va ingen höjdare. gjorde sjuksköterskemössor med, ska lägga upp bild på den när jag hinner :D

igår va det behandling. kollade på gökboet, den va skitbra :D va hemma kl 16.00. då tog jag en sväng med barro och sedan åt jag mat för att sedan ta pendeln till nkpg igen för campusvanding och föreläsning om hur man beter sig på sittning. campusvandringen betod av tipspromenad 4 och 4 så det va mycket bättre än dagen innan :D såg dock när jg kom hem vid 22 att jag haft mitt linne utochinn, pinsamt!!! men jag hade jackan på mig mestadels men ändå :P

idag vaknade jag 4.40 :S gick på toan men kunde inte somna om sen. klockan ringde kl 6 och jag gick upp. åt frukost, snarare tvingade i mig frukost :P s en var det av till skolan 6.48 med pendeln. knökat med folk men jag lyckades få en sittplats :D ganska skönt att sitta på tåget en stund innan skolan börjar. när jag kom fram till nkpg hade jag ca 30 minuter på mig att ta mig till skolan, hitta en toalett och ta min medicin och sedan hitta salen där vi skulle ha föreläsning :D allt gick kanon och jag hittade allt i tid. föreläsningen va jätteintressant, skitkul!
sen hade vi rundvandring på clinicum. där kommer vi träna på att ta blodprover, sätta kateter mm alltså allt som har med patienter att göra :D
sen hade vi rundvandring på biblioteket, inte det roligaste kanska men nu vet jag ju vart det ligger :P

sen blev det lunch, satt med sara och pratade lite. berättade att jag hade cancer, ville att nån skulle veta. hon sa inte så mycket men vad ska hon säga? :P blev iallafalla spagetti och köttfärssås, gott! kaos i elevrummet bland microna under kunch bara men man får väl stå ut :D

efter lunch fick jag reda på att jag va i basgrupp E. en basgrupp är en grupp på 8 elever. vi kommer få problem som vi ska lösa :D patientproblem mm, skitkul! idag skulle vi dock diskutera en ertikel dom hade fått när jag va på behandling. läraren fattade fort att jag inte vart med och var väldigt förstående för att jag inte gjort "läxan" hon fixade även lite info papper som jag inte fått dagen innan :D jättesnällt! alla i min basgrupp va också förstående med att jag inte vart där så dom förklarade precis vad det va dom gjort och vad det va vi skulle göra :D basgruppen hade blivit indelad i 2 grupper på 4 och imorgon ska vi redovisa uppgiften på seminariet :D har fixat läxan idag iallafalla så att jag kan hänga med imrgon :D

imorgon ska jag upp kl 6 igen. först ska vi få prata med ett par sjuksköterskor och ställa massa frågor :D kanon! hoppas jag kommer på nån bra fråga bara! det ska vi göra i 2 timmar sen ska vi ha seminarium och redovisa artikeln, kommer gå jättebra :D alla va verkligen engagerade när vi diskuterade idag :D känns jättebra med den gruppen! alla kommer verkligen ta ansvar.
det bästa är att jag slutar kl 13 :D vilket betyder att jag får lite mer tid hemma innan fångarna på campus :D

nu ska jag fortsätta kolla på top model, tror jag hinner blogga imorgon med :D

älskar dig gustav!

resultat

pappa hittade linneas resultat på internet och tipsade mig :D här är resultatet, denna gången med alla siffror rätt.

60 m häck
9,97 sek
1105 p
placering: 1

Höjdhopp
1,43 m
906 p
Placering: 2

Längdhopp
4,81 m
920 p
Placering: 1

Kula
11,22 m
962 p
Placering: 1

Totalt fick hon 3893 poäng och vann hela tävlingen :D Jämför det med hur bra ni själva var när ni va 13 år..


31-25

sverige vann matchen :D gött sverige!!! 31-25 tror jag det blev till slut, kanon! det va en bra match, kul att kolla på :D synd bara att domarna la en sån konstig nivå på vad som va tillåtet och inte att sverige fick 16 utvisningsminuter i första halvlek :O alltså över halva halvleken med en man mindre. arrhenius hade fått sina 2 tvåminutersutvisningar efter 12 minuter :O inte alls bra, han är viktig i försvaret. för er som inte har reglerna i huvudet så resulterar en 3e utvisning i rött kort och han hade inte fått vara med mer. värre va det för kim andersson som fick 3 utvisningar och därmed rött kort. den sista utvisningen va det ingen som fatta, han rörde knappt spelaren men men :P gustavsson, linjespelaren som fick hoppa in istället för arrhenius fick en 2 minutare i anfall :O nästan omöjligt! en koreans spelare verkligen försökte knuffa ut honom från sin position och höll på att dra med gustavssons tröja, då dömde domaren 2 minuter till bådatvå, hahaha! what?! aja, sverige vann ändå vilket visar på vilja! stort plus till jonas källman, oscar carlén, lukas karlsson (gjorde ett fantastiskt inhopp som playmaker istället för dalibar doder som blivit magsjuk) och även målvakten andreas palicka som storspelade :D jonas larholm va också väldigt bra! det är sånt som gör en handbollsmatch så rolig att kolla på :D väldigt synd att lukas karlsson skadade sig :S vem ska sverige ha som spelmotor nu då om dalibar inte blir frisk? och kim andersson, kommer han få stå över nästa match pga sitt röda kort? i så fall ligger sverige risigt till på 9m fronten. carlén kommer få visa stort anvar, yngst i laget, född 88, det är ingen dålig uppgift.

vill inte missa matchen imorgon!!! men ska man nollas så ska man :D vi ska ha teambuildinglekar å grejer på kvällen för att lära känna varandra :D ska bli skitkul!

har precis duschat med så slipper jag gå upp tidigare imorgon för att göra det :D ska göra iordning min frukost snart med fall jag måste äta den i bilen. ska nämligen till vårdcentralen direkt imorgon innan jag äter och om det tar för lång tid så måste jag åka på en gång. men om jag är där när dom öppnar så borde det inte ta tid? om jag står där först i kön :D

tog min dagliga skål nummer 2 med a-fil nyss med, men denna gången spicade jag till den med lite bananklyftor :D gott!

funderar på att gå med barro upp till eric och gustav sen så får han en ordentlig kvällspromenad :D har ändå inget att göra. men om jag känner mig själv så kommer jag inte orka :P det är ju en redig bit att gå härifrån.

älskar dig gustav!

grattis!

idag va jag uppe tidigt, är ganska skönt att komma upp ändå. åkte och hämtade sara och sedan vidare till campushallen. linnea skulle tävla och började kl 10. första grenen va 60 m häck. hon vann ganska överlägset och sprang bra mycket fortare än vad jag skulle klara av :P sen träna hon ju friidrott också :D 9 nånting sprang hon på.

andra grenen va höjdhopp. den tog tid, alla skulle hoppa på alla höjder i princip. bara linnea och 2-3 tjejer av 17 som hoppade in på 1.25 eller mer. linne klarade 1.41 sen rev hon ut sig på 1.46 men kom 2a eller 3a :D det va en tjej till som rev ut sig på den höjden men jag hade inte riktigt koll på rivningar dom gjort innan. vann gjorde en tjej som hoppade 1.55.
jag och sara åkte till donken och köpte med oss mat. zandra kom också ungeför samtidigt som vi kom tillbaka. åt upp maten och skulle precis gå och kolla när linnea hoppade längd när dom kom upp allihopa och sa att det va slut. linnea vann även längden, tror hon hoppade 4.81 :D skitbra!!

sist men inte mins va det dags för kula. hon stötte nästan 12 meter :D hade hon gjort det hade hon fått mer än 4000 poäng så det va synd men kanonbra ändå :D hon vann kulstötningen med och där med hela tävlingen :D grattis!

det har vart jättekul att kolla på linnea idag :D hon är verkligen skitbra! måste kolla igen så fort jag får chansen :D synd bara tt det skulle vara så kallt i hallen men det gick an med jacka :P

nu ska jag och gustav laga mat :D thaigryta, mmm! sen är det handboll kl 18, får man inte missa. eller matchen börjar kl 18.30 men sändningen börjar ju 18. ska ut med barro innan det med. iskallt ute så det ser jag inte fram emot tyvärr.

älskar dig gustav!

bra sverige!

då va handbollen slut och sverige besegrade kuba med 41-14 :D patrik ekwall intevjuade jonas larholm efter matchen och frågar "vad tycker du om matchen?", jonas svarar "jaa, den va spännande...lite" hahahaha! tror nog han kom på sig själv där. jag menar hur kan en match vara spännande som är avgjord efter 15 minuter? sverige va överlägsna och den enda spänningen som man hade tillslut va om dom skulle vinna med 30 mål eller inte, som spanien gjorde över kuwait (47-17).
imorgon kl 18.00 ska jag bänka mig framför TVn igen för då möter sverige sydkorea :D den kan däremot bli spännande!

imorgon ställer jag klockan på 8.00. ska upp, gu ut med barro och sedan göra mig iordning för att åka in till lkpg. ska hämta sara halv 10 och sedan åker vi till campushallen för att kolla på min kusin när hon tävlar i friidrott :D ska bli kul! hon ska tävla i 4 grenar, 60 m hinder, längdhopp, höjdhopp och kula :D hoppas det går bra för henne!

nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske är något mer på tv. måste gå ner till tvättstugan och kolla om min jacka är klar.

älskar dig gustav!

gaah!

har suttit och kollat på vimmelbilder från lipz. har verkligen inget att göra. på många bilder finns en kille jag verkligen stör mig på :O vet verkligen inte varför men jag blir bara så..ååh..kan inte sätta ord på det när jag ser han. sååå otroligt störande! fick tillslut sluta kolla på bilderna för hade jag sett en till så hade jag nog slängt datorn i väggen, seriöst!

nu har vi precis käkat spagetti med köttfärssås, det va gott :D 2 matlådor köttfärs blev över med, kanon att ha när skolan börjar!

snart handboll, miss inte!

älskar dig gustav!

handbolls VM

då var man hemma igen. mamma pappa och stefan har precis åkt. dom passade på att äta lite mackor och dricka kaffe här innan dom åkte.

hittade en perfekt skolväska på intersport på ikano :D och en liten rosa vattenflaska som är bra att ha med sig i skolan när man ska käka och har med mat hemmifrån :D sen hittade jag ett par vita sneakers som jag fick med :D tack pappa!
mamma handlade lite åt mig på apoteket. ipren, decinfektionsmedel (måste hålla h'nderna rena i skolan) och en fet handkräm för mina torra händer. till det köpte hon bomullshandskar. hon på apoteket sa att man ska smörja händerna innan man går och lägger sig sen på med hanskarna och sen sova med dom, låter kanon :D så det ska jag testa ikväll.

kl 18.00 smäller det, då börjar handbolls VM :D sverige möter kuba i första matchen. en match sverige borde vinna men är man inte tillräckligt på topp så blir det svårt. viktig för avansemang (heter det så) är den med. skulle tro att kroatien spanien och sverige slåss om första platsen men att alla 3 lag går vidare. för det är 3 lag som går vidare va?
kuba, syd eller nordkorea och ett lag till är med i sveriges grupp. hoppas på en kanonmatch :D svenska herrarna är påväg tillbaka nu tror jag, staffan olsson och ola lindgren är ju nya förbundskaptener och båda har tränat under bengan så dom vet vat som krävs :D

älskar dig gustav!

god morgon!

tack sandra för tipsen :D hade inte en tanke på att man kunde dricka juice till frukost :D

idag gick jag upp kvart i 8, lagom kul på en lördag. fast alla dagar i veckan är ju som lördag för mig just nu och det är inte alls kul!
anledningen till att jag gick upp så tidig är att jag ska tvätta min dunjacka. själva tvätten går på knappt en timme men torktumlingen skulle ta 8-12 timmar vilket betyder att jag behöver så lång tid på mig som möjligt under dagen. man får bara tvätta från 7-22.
hade egentligen tänk att gå och lägga mig när jag slängt i jackan och gå upp en timme senare igen men så kom jag på att det är ingen idé. måste duscha, äta frukost och gå ut med barro innan 10 för då kommer pappa mamma och stefan hit. vi ska till sara och lämna en grej sen ska vi till tornby för att kolla på väska till mig som jag ska ha i skolan :D kanon!

om man skulle duscha då kanske.

älskar dig gustav!

oh no!

glömde en viktig sak förut. sjuksköterskan berättade ju vad jag skulle äta för att få magen bra sen säger hon "och mjölk ska du absolut inte dricka" whaaat?! ingen mjölk? och jag som böljat i mig mjölk dom senaste dagarna för det är så gott! till maten klarar man väl av att skita i mjölken, man kan dricka vatten eller saft (dock inget bubbelvatten just nu, vem vet vad det kommer ställa till med i magen?), men till frukost, vad ska jag dricka då? tänk er en fullkornsmacka som kanske blivit lite torr, hur gott är det med vatten till en sån? eller saft? det funkar ju bara inte. skulle ju kunna dricka filmjölk med det är inte samma sak :( hur ska jag klara mig?

provade en skål med min naturella youghurt med dofilus förut med och fyy vad äcklig! den va skitsur och smakade blää! det finns ju en anledning till att man har smaksatt yoghurt eller hur? men det är väl bara att stå ut, en skål om dagen blir det, inte mer! :P

ikväll blir det lets dance och popcorn :D

ska köra gustav till eric sen med. passar på att hämta lite av zandras saker med som hon behöver tills hon kan hämta resten. tycker så synd om dig gumman!

älskar dig gustav!

fredag

svar till sara och en korrigering: gustav ska till lkpg med kim och tc :D inte sig själv och tc.

när vi va och handlade förut ringde marie från sjukhuset och frågade hur jag mådde :D man känner verkligen att dom bryr sig om en :D jätteskönt!
fick lite tips på vad jag ska äta för att få magen bra igen, bla. ProViva, Dofilus, a-fil, rårivna äpplen och banan (bananen för att kalciumhalten är låg). ska ringa till dom på måndag när jag tagit blodproverna och berätta hur jag mår. förhoppningsvis mår jag bättre och får göra behandlingen på tisdag :D

gustav köpte frallor som han åt till frukost. jag satt mittemot och gjorde honom sällskap. så stoppar han in det sista av frallan i munnen men lika fort så spottar han ut den i handen och får ett typ kvälvningsljud :S "vad äcklig du är" sa jag :P så säger han "ja, men jag kände att den får jag aldrig ner, jag är mätt". hahaha! då börjar man väl inte tugga heller, eller att ens stoppa in den i munnen från första början :P killar!

älskar dig gustav!

god morgon

idag kan jag faktiskt skriva God morgon i rubriken för idag är jag uppe hyffsat tidigt :D för att vara mig iallafall.

ska väcka gustav kl 10 och sedan äta frukost. sen ska vi ta en promenad med barro till supermarket och handla lite. jag behöver bla. mer a-fil och lite aktimel.
när vi kommer hem igen tänkte jag att vi skulle städa lite, damma, dammsuga osv, inga roliga grejer med andra ord. men man kan faktiskt få städningen riktigt rolig :D om man drar på sin favoritmusik på väldigt hög volym och sjunger med så högt man bara kan samtidigt som du städar, då bli det kul! :D sen får man gärna dansa lite med dammsugaren med ;)
det dumma är ju att jag och gustav inte alls lyssnar på samma musik så det blir bara roligt i några minuter, sen kommer hans musik, sen blir det kul i några minuter igen :P men dom här minuterna går så fort för man vet att det inte kommer en till bra låt efter sen :(

ikväll blir jag nog ensam hemma, eller barro är såklart hemma med mig :D gustav ska antingen till lkpg med gustav och tc eller så ska han och eric på en liten utflykt till stockholm men jag skulle tro att det inte blir något med det :P

älskar dig gustav!

varför är jag inte förvånad?

precis innan vi skulle gå förut ringde en läkare från sjukhuset med provresultaten :D dom hittade inga fel alls som kunde orsaka att jag blivit dålig i magen :( fan! däremot såg dom på blodproven att min snabbsänka va förhöjd, vilket innebär att jag har en infektion i kroppen men vad det är är det ingen som vet tyvärr. sen va min kalciumhalt låg, vilket beror på cellgifterna. sen va det nått mer som va lågt men det berodde också på cellgifterna.
läkarna tyckte att vi skulle avvakta och pratas vid på måndag igen. under tiden ska jag äta mycket som är bra för tarmarna, typ a-fil och aktimel åså.
det enda dom egentligen visste va att om det inte är bättre efter helgen så blir det ingen behandling på tisdag heller :O ännu mera faaan! uräkta språket men på sånthär får man bli arg! eller mer besviken. ska det fortsätta såhär så blir jag ju aldrig klar! suck...

nu ska jag ta en skål a-fil, ett glas mjölk och en macka och bänka mig vid TVn :D

älskar dig gustav!

inte än

fortfarande inga provsvar :( vill bara veta vad det är för fel och om man kan få något som hjälper.

tog precis en varm dusch :D kom på att det va länge sen. alltså länge sen jag stog riktigt länge, inte länge sen jag duschade :P stog och funderade lite. kom på att det va nått jag va sugen på. försökte gå igenom vad vi har i kylen i huvudet. filmjölk!! men så komjag på att jag kommer vilja ha den ikväll. tog dock inte lång tid innan ett glas kall mjölk poppade upp :D så nu sitter jag här vid datorn med kall mjölk :D funderar på att gå till konsum sen och köpa mig en liter som jag kan dricka med gott samvete :D

om 30 minuter ska vi gå hem till gustavs mamma och äta mat :D sa till gustav att jag inte ville stanna för länge med tanke på magen, inte så kul att behöva gå på toan i en kvart hemma hos henne :S
idag blir vi bjudna på tonfisksås och potatis :D älskar den maten!! så det ser jag fram emot :D

om man skulle ta lite mer mjölk kanske :D

älskar dig gustav!

vårdcentralen

igår blev jag beordrad ett microlax av läkaren, vet inte om jag skrev det igår? iallafall...skulle ringa tillbaka idag för att meddela hur det gick. berättade att det inte hade nån effekt. jag är alltså både stenhård i magen samtidigt som jag är dålig i magen, vilket förbryllar dom på sjukhuset. sjuksköterskan sa att hon skulle prata med en läkare och ringa tillbaka. efter en stund ringde det och nu hade dom kommit fram till att jag skulle till vårdcentralen så fort som möjligt för att ta blodprov och ge avföringsprover :S det där med avföringsprov ville jag ju inte riktigt men måste man så måste man.

just nu sitter jag och väntar på provsvar. dom skulle skicka ivär proverna till lkpg kl 12.30. det dom testade mig för kallas Clostridium difficiele. googlade på det men fattade inte så mycket :S det stog iallafall att man kan få bakterien (eller vad det nu va) om man vistas på sjukhus ofta. sen stog det något om cellgiftsbehandling med. fattade inte om det va smittsamt heller men tror det kunde vara det ivissa fall. då kommer man bli isolerad på sjukhus, rummet ska städas varje dag, nya sängkläder, man får inte hämta mat själv, man ska tvätta händerna hela tiden osv.

fick göra en faecesodling också, där kollar dom efter salmonella och shigella eller kolera och lite till. dom kollar efter tarmbakterier helt enkelt.
skulle inte förvåna mig om det skulle vi sa sig att jag är sjuk igen så jag missar början av skolan!

nu ska vi äta ciabatta med ägg i väntan på provsvar :D

älskar dig gustav!


sjukhus-dokumentär-serier

nu har vi precis ätit :D blev som sagt korvstroganoff och en riktigt god sådan! jag är en mästerkock :D lite iallafall ;)

hade tänkt lägga mig framför TVn snart och inte röra mig ur fläcken förrns kl 22, då ska jag ut med barro på hans kvällspromenad :)
får väl bli att kolla på lite vad som hellst fram till 20, då är det top midel och det får man bara inte missa :D men efter det är et det där läkarprogrammet jag pratade om, Hopkins heter det. det är filmat på ett av USAs ledande sjukhus, kan det bli bättre? har alltid tyckt att USAs sjukvård verkar så bra. då menar jag själva vården och inte deras system om vård. sen vet ni nog vid det här laget hur mycket jag älskar sjukhus-dokumentär-serier (heter det så?) alltså sånt som händer på riktigt och inga läjliga sjukhusserier på TV, förutom Greys då :D
så fort jag kommer hem till mamma slår jag på TV4 fakta så ofta jag kan, där sänder dom sånna reality sjukhusgrejer varje dag :D det kan vara allt från "Riskfyllda förlossningar" till "hemligheter från läkarnas journaler", I'm lovin' it!

ni har väl inte missat min nya kategori? cancern heter den, där har jag lagt inlägg som rör cancern, inte så svårt att lista ut kanske? :P allt från knölen i halsen till första behandlingen. har dock inte lagt in så många om behandling och blodprov, det räcker att skriva det en gång för det är ju samma visa om och om igen varannan vecka.
nu tid har jag fått med för behandling, den 20e kl 9 :D skönt att kunna planera in det :)

på söndag ska jag till lkpg och kolla när min kusin linnea tävlar i friidrott :D hon är jätteduktig så det ska bli kul! sen ska det bli kul att träffa kusinerna och min faster lotta igen med :D va länge sen! sist jag va där så va ju inte linnea och lotta hemma :( men maja albin och fredrik fick jag träffa iallafall :D så helgen blir något att se fram emot! :D

TV nu då, hungricg börjar jag bli med :S åt ju så jagnästan spydde förut, weard!

älskar dig gustav!

till er rökare, sluta!!!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4179822.ab

här har ni en artikel från aftonbladet som kanske kan motovera er till att sluta röka. ni tar långsamt död på er själva! till er som inte orkar läsa artikeln och som inte bryr er kan ju iallafall läsa detta utdrag:
att röka handlar om att medvetet välja sjukdom och död.

Lungcancer är den dödligaste cancerform som finns och den är blixtsnabb, hälften av dem som drabbas är döda inom ett år. Lömsk är den också, sjukdomen har inga symtom vilket gör att den ofta upptäcks för sent.

- Bara 5-10 procent har överlevt efter fem år. Det är skrämmande siffror, jag skulle önska att fler visste hur dödlig den är, säger Per Bergman.

90 procent av dem som får lungcancer är rökare och numera är det fler kvinnor än män som drabbas.
I dag dör fler kvinnor av lungcancer än av bröstcancer och det talas om en epidemi bland kvinnorna som ännu inte kulminerat eftersom det tar 15-20 år innan dagens unga tjejer börjar dö.

nu kanske ni tänker "det händer inte mig" men som ni ser så har ni siffrorna emot er.

såg också att cigaretter innehåller quicksilver vilket ska förbjudas i sverige. det borde ju betyda att cigaretter också ska förbjudas?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4182559.ab?service=galleryFlash
tycker ni lungan ser fräsch ut?


onsdag

vaknade stax innan 10 idag men låg kvar en stund, barro låg ändå och sov. när han väl satte sig upp och kollade på mig så gick jag upp. va tvungen att gå på toa och jag kan ju säga att det inte är någon förbättring på den fronten :S ska ringa sjukhuset sen och säga att det inte blivit bättre så kanske jag får åka in och prata med nån läkare :) hoppas det för på måndag när skolan börjar vill jag vara fit for fight :D

tog en promenad med barro sen iallafall. tog på han det där nya kopplet vi köpt som gör att han inte kan dra och det funkade kanonbra :D vi gick inte i skogen nu på morgonen nämligen så jag passade på att testa det nya.
han är så söt barro med. igår fick han syn på 2 små gosedjur jag har på byrån i sovrummet så igårkväll och idag ägnar han sin tid åt att sitta vid byån och gny :P ibland ställer han sig på bakbenen för att kunna se upp över kanten, antagligen för att han ska visa oss vad det är han vill ha :) men tyvärr så får han inte dom.

igår dammsög jag hela lägenheten precis som planerat men jag va extra duktig så jag skurade också :D inte illa va? tyvärr så syns det inte idag att jag dammsög igår. tror att barro byter sin päls under en dag, det är hundhår överallt :O får väl dammsuga imorgon igen för idag gör jag det bara inte :P nej, idag har vi tvättid, det får räcka.

korvstroganoff blir det till middag idag :D ska bli gott!

älskar dig gustav!

noooo!

fan, nu måste jag på toan snart igen, pain!
 
va ute med barro en sväng i skogen förut jag och gustav, skönt att komma ut lite :) gick till konsum när vi kom hem för att köpa nån pastasås. vi hade ingen inspiration till mat överhuvudtaget idag så det fick bli spagetti med ost/svampsås och ett par kött bullar. gustav stekte bacon till. trodde först att vi hade gjort för lite pasta för det såg verkligen ut som ingenting. gustav tog en stor portion så tog jag resten. hade jag vart frisk hade jag ätit allt och sedan velat ha mer men nu fick jag inte ens i mig hälften :S 2 köttbullar fick jag i mig också. men det är ändå bättre än igår så jag tror jag håller på att bli frisk :D gööööött!
när vi hade ätit sa gustav att det är idag man ska ta ner alla julgrejer så allt sånt har vi plockat ner med, eller allt och allt, 5 tomtar, 1 adventsljustake och 3 juldukar va allt som kom upp iår. just det, julgardiner i käket med :D som för övrigt måste tvättar för att barro tycker om att stå och kolla ut genom förstret och då samtidigt putta undan gardinerna med nosen, gärna precis när han har druckit eller ätit ;) han är så söt!

nu ska jag bara ta det lugnt en stund. väntar på top model som börjar kl 20 :D imorgon också, woho! sen är det nått nytt läkarprogram på 5an kl 21 imorgon som jag bara inte får missa! läkarprogram och dokumentärer är nog det bästa jag vet :D då ska det givetvis vara dokumentärer om sjukdomar åsånt, så sjukt intressant! tror sjuksköterskelinjen kommer passa mig som handen i handsken! :D hoppas det iallafall.

älskar dig gustav!

ojdå

fastnade visst vid blondinbellas TVdagbok så det blev ingen dammsugning :P ska fixa det nu innan vi går ut med barro. jag har alltså börjat läsa blondinbellas blogg och jag älskar den! hon är så målinriktad och så otrloigt framgångsrik och hon är bara 18 år :O imponerande! sen har vi ungefär samm intressen, iallafall shoppingen och alla skor :D man får så mycket tips om allt bara genom att kolla på bilderna men också genom läsningen såklart :D

nu ska här dammsugas!

bättre

idag känner jag mig mycket bättre. mår inte illa längra iallafall men är fortfarande dålig i magen :S behöver dock inte springa på toan lika ofta. ni anar inte hur glad jag är för att slippa gå på toan just nu, det gör så fruktansvärt ont när jag väl måste, ibland är det inte långt från tårarna! 

igår låg jag i sängen nästan hela dagen men det gjorde nog bara gott :D kollade på TV, skrev lite i min nya almanacka. det vanliga ni vet, födelsedagar framför allt men också mitt nollningsschema :D är så förväntansfull över att börja skolan nu så jag vill nästan inte vänta en vecka till! synd bara att det blir behandling första skolveckan men jag tänkte köra utan mediciner denna gången med så jag borde orka :D kortisonet måsta jag ju ta men frågan är bara när man ska ta det? kl 8 står det på mitt medicinschema men det skulle bara kännas dumt att dra upp medicinen i skolan, eller hur? jaja, det löser sig väl :)
skrev ut mitt antagningsbesked igår med så nu är det klart också. måste köpa ett årskort också så jag kan pendla. hoppas verkligen på lkpg nu! känns mycket lättare att få lägenhet där + att sara bor där med. sen blir det inte så långt till mjöby om gustav skulle få jobb där, då skulle han kunna ta bilen på morgonen, måste dock skaffa en bil först :P nej, men allt skulle kännas så mycket närmre även fast det skulle ta lika lång tid att ta sig till skolan i lkpg som nkpg.

idag måste det dammsugas här hemma. jag ska duscha med. måste kolla när cremefraichen går ut med, måste kanske laga min korvstroganoff idag med och frysa in. känner att jag inte kan få i mig så mycket riktig mat än. imorse va det knappt så jag fick i min bananen :D filen gick lite bättre iallafall :D

mailade till dom som har hand om nollningen igår med och berättade hur läget ligger till med cancern å allt. känndes jätte dumt att dra iväg ett mail så bara men vad ska man göra? hade kännts ännu mer dumt och jag ringt.

nu ska jag försöka få i min en clementin, sen blir det dammsugning.

älskar dig gustav!

antagning

har precis skrivit ut mitt antagningsbesked som man ska ha med till uppropet på måndag :D såg att jag ligger som reserv nr 14 för linköping så chanserna är ganska goda ändå :D låg ju som reserv 19 eller 21 när jag kom in i norrköking :D ser verkligen fram emot det :D vi har inga föreläsningar första veckan med så det gör ändå inte så mycket att behandlingen ligger där, då är jag ju med hela första veckan med föreläsningar istället :D så det är både positivt och negativt, dock mest negativt. nu måste jag ju dras med behandlingar i en vecka till. en vecka kanske inte låter så mycket men har man vart bunden vid det i 6 månader och inte fått göra allt vad man velat så är den veckan viktig.

åkte med gustav och kim och handlade förut med. mest för att jag skulle lämna mitt sjukintyg till F-kassan så jag får min ersättning. han bara va inne på kvarnen i kanske 10-15 minuter sen kom spykänslan så jag va tvungen att springa upp på parkeringen och sätta mig i bilen. hatar att va sjuk! usch! men där fick jag väl för att jag sa för inte alls så länge sen att jag inte är gjord för att bli sjuk. men jag är faktiskt inte det :P kommer inte ihåg när jag va sjuk senast. fick iallafall med mig ett paket glass och multivitaminjuice därifrån :D dom sa på sjukhuset att jag skulle dricka mycket och vatten är inte så gott om man ska dricka det hela tiden.

har laddat ner lite ny musik med, brittans 2 senaste singlar wonanizer och circus, jordin sparks nya tattoo, pokerface med lady gaga och katy perrys hot 'N cold :D dom är riktigt bra! :D

har inte vart på toan på 4 timmar snart :D ett framsteg, man kanske är på bättringsvägen :D hoppas! nu blir det sängen igen.

älskar dig gustav!

hemma igen

får bli ett kort inlägg, börjar må illa igen :S japp, jag är sjuk. nån sort magsjuka fast utan spyor som tur är. mår illa och är dålig i magen, måste springa på toa varannan timme, inte alls kul! på grund av det blir det ingen behandling imorgon heller, fan!! men vad ska man göra? min balodvärden va kanon så om jag sagt att jag mått bra så hade jag fått komma imorgon men då hade jag antagligen blivit jättesjuk istället med tanke på att immunförsvaret blir sämre och det är det inte värt, skolan börjar ju om en vecka.

ska på upprop kl 10 men sen ska jag på reservupprop också, för att plugga i lkpg :D hoppas jag kommer in där istället! måste bara kolla mitt schema för den dagen så jag hinner med det.

nu ska jag ta ett glas vatten och läga mig i sängen och kolla på tv igen, det får man göra när man är sjuk :D ska försöka skriva mer sen.

älskar dig gustav!

torsdag

trodde att mamma åkte och jobba imorse så starx innan 10 pallrade jag mig upp för att gå ut med barro. när jag va på toan hörde jag att mamam kom hem. hon sa att hon kunde ta barro så att jag kunde vila mina fötter :D jättesnällt! stortårna är nog värst ändå, fast när jag har haft skor på mig ett tag så är alla tår värst :S kan det bara inte sluta göra ont snart?! vill iallafall att det ska ha gått över till skolan börjar, vill ju kunna gå normalt dom första dagarna :P ska nog gå ner till supermarket sen och köpa plåster så jag kan ta bort dom jag har och sen sätta på nya utan att göra slut på mammas och stefans :P

ska ta och väcka gustav med så vi kan käka frukost :D kanske ska spela lite wii med sen, wii fit får det bli idag i så fall :D idag kommer bli en såndär lugn dag när man bra är hemma och gör ingenting :D jo, en sak ska vi göra idag, vi ska hem till pappa sen när han slutar. min dator krånglar lite så pappa ska fixa och trixa :D

har nästan hela naturgodispåsen kvar med :D woho! åt lite innan jag gick och la mig igår men bara lite :P

frukosten kallar.

älskar dig gustav!

handboll

nu har vi precis ätit tacos :D är proppmätt! ska bara byta om och göra mig iordning så ska vi gå bort till pappa och hämta bilen och sen ta ut pengar. ska förbi och hmta emma också, hon ville åka med till götet och kolla handbollen :D kul!

har spelat wii med, lite tennis och baseball. gustav spelar nu, han tyckte det va kul ;D barro sitter framför och skäller och fattar ingenting :P

måste ringa till farmor och säga grattis med :D hon fyller ju år idag.

nu har jag bråttom, måste gå härifrån kl 17.

älskar dig gustav!

trollhättan

idag är man uppe med tuppen ;) nästan iallafall. är inte ens lite trött så det känns bra :D ska aldeles strax ta en sväng med barro, gustav ska bara gå upp han med först. sen ska vi käka en snabb frukost och sedan åka iväg och besikta bilen :D hoppas det går bra men det borde det göra.
när det är klart ska vi bara hem och hämta barro och packa i bilen sen bär det av till trollhättan :D

planerna för ikväll blir therese handbollsmatch i göteborg, vid frölunda torg närmare bestämt, ska bli kul :D

nu väntar barro på mig..

älskar dig gustav!


sammanfattning 2.

året 2008

Januari

Åkte till stockholm för att träffa gustavs släkt. provade även på hur nattlivet i huvudstaden var.


Det bar även av till Trollhättan för att träffa alla underbara vänner där hemma.


Februari

Grillade med zandra och linda vid skogssjön, det va kallt!


Jag blev för första gången överraskad på alla hjärtans dag :D


Åkte till Trollhättan igen, denna gången kidnappade jag linda först ;)


Sara hade sin 20årsfest. Självklart va mjölby där och firade :D


och så kom 20årsdagen också.


mars

Jag hade min 20årsfest. Troligen den mest lyckade festen vi haft hemma hos oss. mellan 20-30 pers kom :D och det bästa var att vänner från thn kunde komma med :D


Jag gick på min första studentsittning med sara.


Sara linda och jag hade en galen utekväll i linköping.


Det var av till trollhättan igen :D kunde bara inte hålla mig från min underbara therese ;) ett extra plus var att zandra hängde på. Tror vi firade Hilles 20årsdag den kvällen bilden är tagen :D


April

Jag och gustav investerade i en egen bar :D


Vi träffade Barro för första gången och vi fastande direkt!


Åkte hem till sara och grillade och spelade kubb.


Maj

Hämtade hem våran efterlängtade ängel :D


Vi grillade galet många gånger i maj men det va mysigt!


tog med min prins till trollhättan för att träffa mamma, pappa, stefan och therese såklart :D


Åkte till stockholm igen för att fira thereses och jimmys giftemål, flytt till det nya huset och jimmys 30årsdag :D Jag satte mig också på hästryggen och följde med denice ut i skogen för en ridtur :D
nån vecka senare bar det av till huvudstaden igen, denna gången för att fira denices student :D

Juni

jag tog med mig bröderna björk ut på en seglingshelg på västkusten, a.k.k sveriges framsida!


Efter en del tråkiga besked bestämde jag mig för att hitta på något roligt eftersom jag inte visste hur resten av sommaren skulle bli. jag och gustav åkte med andra ort till göteborg för att besöka liseberg :D


åkte till gotland för att fira gustavs fasters 50årsdag. när alla ändå va där så passade vi på att fira midsommar samtidigt :D en dunderfest helt enkelt! kan vara det roligaste som hänt detta år :D


jag och kim gjorde trollhättan osäkert


Juli

I juli började helvetet på riktigt. opererade ut en stor tumör från en lymfkörtel i halsen, detta skedde den 3 juli mitt under sommarjobbet i thn. 6 dagar senare blev jag sjukskriven i 6 månader med diagnosen Hodgkins lymfom, alltså lymfkörtelcancer och därmed började cellgiftsbehandlingen.


då hade livet som cancerpatient börjat och det tog inte lång tid innan man fick peruk. under tiden var jag hemma i thn för sommarjobb som jag dock fick sluta med. stannade kvar för att festa på fallens dagar och ha lite roligt. zandra och kim fyllde 20 också :D


jag drack min sista droppe alkohol. bestämde mig för att sluta festa medans behandlingen pågick. jag har alltså vart alkoholfri sedan den 19e juli och om jag får säga det själv är jag stolt :D det är inte lätt alla gånger att kolla på när alla andra dricker, att inte ens smaka!



mamma robban och kurt började göta kanalresan. jag gustav och barro mötten dom i motala och sedan i berg :D i berg spelade vi minigolf och jag vann! åt ute på restaurang med, skitgod mat!! mamma stefan och robban fortsatte sedan mot finland när stefans semester började, kust hoppade av nånstans på vägen.


Augusti

gustavs mamma bjöd oss på en ålandskryssning och en heldag på gröna lund :D vi hade jättekul! lite synd bara att det regnade när vi va på grönan.


barro fick en dusch och tyckte inte om det. att bada tycker han heller inte om, alltså typ i havet eller i en sjö.


sept, okt, nov och dec har jag knappt några bilder ifrån :( har inte hänt så mycket i slutet av året tyvärr men jag hoppas ni hade kul med bilderna från övriga året :D
har inte lagt upp bilder från behandligar och från när håret rök dock, ser inget värde i dom bilderna och det är inget jag tycker är värt att nämna. jag vill se tillbaka på det som har vart kul :D

hoppas 2009 blir bättre, men det måste det ju bli :D ser fram emot det nya året!

älskar dig gustav!




sammanfattning 1.

här är en liten sammanfattning av 2008 :D tänkte lägga upp en i bilder med om en liten stund. blir med andra ord inget bak men vem behöver kakor när det finns frukt? :D

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Det gjorde jag. Jag fick min första cellgiftsbehandling. Ingen positiv sak kanske men det är något jag aldrig gjort :P rakade av mig håret, inte så positiv den heller kanske. En positiv sak däremot som jag aldrig gjort men gjorde 2008 va att köpa mig en egen hund och sedan ta hand om den :D

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade faktiskt inga nyårslöften 2008. Skulle tro att det berodde på att jag hade ett året innan som jag lyckades med så jag ville ta det lugnt på den fronten :P

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusin Camilla fick tvillingar :D något som går i släkten tror jag, att få tvillingar alltså.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och tur är väl det :D jag har haft turen att inte mista någon nära än. mor och farföräldrar är kvar allihop, föräldrar, syskon, you name it!

5.Vilka länder besökte du?
Finland över jul fick det bli men det duger gott och väl åt mig :D

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Något att göra! jag vill inte ligga på soffan och glo hela dagarna mer, det har jag gjort nog mycket nu. Men det blir det ändring på nu, sjuksköterskelinjen, here I come!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
26 feb (Jag och sara fyllde 20), 9 mars (Barro föddes), 3 maj (vi hämtade barro i örebro), 9 juli (första dagen på min sjukskrivning. tror första behandlingen va den 11 juli, alla andra datum som har med cancern att göra är som bortblåsta, inget man vill komma ihåg) 

8. Vad var din största framgång 2008?
Tror inte jag hade några framgångar 2008. En sak som jag är riktigt stolt över är ändå hur stark jag varit med tanke på allt som hänt! har inte vikt ner mig en enda gång, jag har alltid vetat att allt kommer bli bra!

9. Största misstaget?
Största misstaget va att inte kolla upp knölen på halsen tidigare, vem vet, man kanske hade vart klar med behandlingarna nu då?

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom cancern har jag vart frisk som en nötkärna :D trots att mitt immunförsvar fått lida av alla cellgifter. det måste ju vara beviset på att jag inte är gjort för att bli sjuk?

11. Bästa köpet?
Barro utan tvekan!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Även här måste jag svara Barro, men vart enda öre har vart värt det :D

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick beskedet efter CT röntgen att all cancer i princip va borta, vilken lycka! vilken lättnad! Självklart har jag blibit glad för andra saker med, tex att jag kom in på skolan och ska börja plugga till något som jag verkligen vill!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Inte en enda. Låtar påminner inte mig om vilket år det va utan om något som hände när låten spelades i så fall. Inte fan tänker jag på 2007 om jag hör..hmm..kommer inte ens på en låt som va bra då så där är mitt svar.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år
Ledsnare. Har gått miste om en hel del iår som jag inte fått göra pga cellgifterna. Fick ju inte ens steka i solen i sommras :O

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Kan inte komma på något, känns inte som om jag fått eller kunnat göra så mycket mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Allt jag har gjort har jag gjort med nöje och ett leende på läpparna :D

18. Hur tillbringade du julen?
I Finland tillsammans med mormor och morfar, kusiner, morbror, syster, mamma och stefan :D

19. Blev du kär i år?
I Barro såklart

21. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy! har alltid vart, kommer alltid att vara

22. Bästa boken du läste i år?
Läsa, vad är det? Nej då, skämt åsido. Den enda bok jag ens gett mig in på är "Att vara Per Gessle" och den kom jag bara halvvägs i om ens det. Böcker är inget för mig!

23. Största musikaliska upptäckten?
Glasvegas

24. Något du önskade dig och fick?
Alla mina julklappar? gills det?

25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, iår hade jag tur och fick precis det jag ville och lite till :D sen önksade jag mig att bli frisk men det får vänta lite till :(

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Mamma och pappa va här så vi firade med dom :D pappa fyllde också år den dagen så vi firade honom med. själva festen va ju efter den 26e.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att inte få diagnosen cancer hade gjort mitt år så jäkla mycket bättre! :D hade redan börjat plugga å allt isåfall. Men men, allt händer väl av en anledning? not..

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Klänning och pumps va helt klart min stil 2008

29. Vad fick dig att må bra?
Min familj och alla vänner! <3

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Varför vara sugen på någon man ändå inte kan få? jag har gustav och är överlycklig för det! <3

31. Vem saknade du?
Iår har jag faktiskt saknat mamma och pappa väldigt mycket. alla kompisar från thn har jag saknat med. tror det beror på att jag inte haft något att göra sen jag blev sjuk, då får man mer tid att tänka på allt och alla.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Tror inte jag träffade nån ny människa som jag blivit vän med. Har ju självklart träffat massa nytt folk men jag tror inte frågan menar så :P


jag vet att det står "iår" på massa ställen, men jag tror ni fattar att det är 2008 jag menar :D
nu ska jag börja med sammanfattningen i bilder. Blir dock inga frågor som här utan bara lite bilder med lite bildtext.

hej sålänge!


baka

funderar på om man kanske skulle baka något, men vad? ska ta och kolla igenom bakboken :D

090106

snart en vecka sen det va nyår och 2 veckor sen det va julafton :O snacka om att tiden går fort!

står snart inte ut mer med mina fötter. kunde knappt gå när vi va ute med barro förut. blåsor på båda hälarna, båda stortårna, blåsor påväg på typ 3 tår till och ont i lilltårna. känns som jag ska få blåsor under fötterna också :S ska sätta plåster lite överallt sen när jag duschat, får hoppas att det hjälper.

idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. det enda jag vet att jag ska göra är laga mat. ska fixa thaigryta :D kommer bli jättegott! duscha ska jag göra också men det tar ju inga tider.
packa måste vi göra idag med så att vi bara kan hömta upp barro imogon när vi besiktat bilen och sedan åka till thn :D kommer bli såå kul! vi ska spela massa wii och bara ta det lugnt. fika ska vi göra med :D
och imorgon när vi kommer fram ska vi väl äta något sen ska vi till göteborg och kolla på thereses handbollsmatch :D wiii! hon skulle skriva upp mig på nån lista så jag får gå in gratis, gött :P måsta bara ringa pappa först och fråga fall vi kan låna hans bil och om mamma kan ta hand om barro sålänge men det gör hon nog så gärna :D

sitter och lyssnar på glasvegas album, riktigt bra faktiskt! borde ni ladda ner och lyssna på.

bara 13 dagar kvar tills jag börjar plugga med, nervöös!

älskar dig gustav!

tv4

håller på att göra varma mackor nu, dom ska avnjutas framför TVn :P vi ska kolla på det där programet med kristin meltzer där dom ska utse årets tvtittare, kommer inte ihåg vad det hette. eller kan det ha vart så enkelt att det heter Årets TV-tittare? mmm..


pizza

då var man hemma igen. lämnade tillbaka halsbandet, fick pengarna tillbaka som jag skulle :D skorna va det värre med :S dom såg att han använt dom ute men vi blånekade så efter en noga övervägning av 2 expediter så fick vi pengarna tillbaka ändå :D phuu! tankade bilen och åkte raka vägen hem. tog en promenad med barro när vi kom hem och sen gick vi till valentino och mötte zandra och eric för en pizza :D det va gott!
ska snart ut med barro igen eftersom det inte blev så långt innan pizzan, zandra och eric skulle kanske med då också. ska iallafall gå i skogen så han får springa lite, det älskar han :D blir till att ta på sig långkalsonger under mjukisarna, iskallt ute! rutan på bilen va isig på insidan till och med :S

höjt elementet har jag gjort i köket med, drog bort bordet en liten bit och vred på max och vilken skillnad :D har bara suttit här i en kvart kanske och känner redan värmen :D (sitter med min bärbara i köket)

nu ska jag ta och kolla in min ekonomi lite, hoppas på en glad överraskning men hur stor är chansen?

älskar dig gustav!

linköping

idag gick jag upp 9.20, skräll! :D brukar inte gå upp innan 10 om jag inte måste men idag va jag tvungen att gå på toa så jag tänkte att jag lika gärna kunde vara uppe. tog på mig och gick ut med barro i 30 minuter :) det är lika skönt väder idag som igår, mellan 10-15 minus.
både jag och gustav tror att huset vi bor i inte är byggt för sånhär kyla, vi fryser hjäl nästan. inatt sov jag med nattlinne, pjamasbyxor och sockar :O och just nu sitter jag i köket och fryser. vi har på alla element i lägenheten på fullt förutom i köket, där är det bara på lite eftersom bordet står så nära. man kunde tydligen inte ha på elementet för fullt om bordet stog nära, konstigt.

nu ska jag ta och göra mig iordning så ska jag och gustav åka in till linköping :D hoppas dom har öppet, det är ju 13dagsafton idag men det tror jag väl att dom ska, blir arg annars :P vanlig svart dag idag ju!

älskar dig gustav!

kallt

13 minus ute nu, svinkallt! tog som sagt en promenad upp till gustavs mamma förut men fortsatte till skogssjön och tillbaka, iallafall jag och barro :D det va kallt men skönt! hade väldigt ont i fötterna när vi skulle hem från annike däremot :S något med behandlingen tror jag som gör att jag blir så öm, inte alls kul! fick halta hem.
hos annike bjöds det på potatisgratäng och nått kött :D jättegott! till efterrätt blev det chokladpudding, också gott. kollade på tv efter maten, tror alla va lite trötta.
skogssjön

imorgon ska vi till linköping, måste lämna tillbaka gustavs skor och barros trasiga halsband. sen ska vi nog käka på chili med :D måste ju få skämma bort oss lite eller hur :P
måste få på dragkriken på bilen imorgon med. försökte med det förut innan vi skulle till annike men det gick inte så vi får göra ett nytt försök imorgon. får väl ringa stefan och fråga hur man gör om det inte går.

just nu vet jag inte riktigt vad man ska hitta på. ska kolla om det är npgot på tv men det tror jag väl inte, som vanlgt. ska iallafall gå och lägga mig i skaplig tid idag, runt 22 nångång, är lite trött.

älskar dig gustav!

glad

idag har jag vaknat på världens bästa humör :D eller jag va på lagom humör när jag gick upp, det va när jag kom ut med barro som jag blev på så bra humör :D solen sken, ett par minus, lite snö, det va lagom kallt så man frös inte och så kändes luften hur frisk som hellst :D kanonväder! man ville bara va ute och gå :D
så jag kom på en kanonidé, nämligen att när vi går upp till annike sen så fortsätter vi till skogssjön med så får vi en ordentlig promenad :D ska bli skönt!
vi ska som sagt upp till gustavs mamma om en stund och käka mat :D

fick ett sms av mamma nyss med. hon frågade om vi ville komma till thn innan skolan börjar och det vill vi ju. så vi åker på onsdag efter att vi besiktat bilen, kanon!

igår åkte vi hem till zandra och eric en sväng. tvättade bilen först så den frös givetvis. vi skulle åka till donken lite innan 00 för alla va vrålhungriga, men så när vi skulle låsa upp bilen så fick vi bara upp en dörr så det va bara att börja klättra in allihop :P väl framme så satt jag och z kvar i bilen för att få upp värmen så låsen skulle tina :D
släppte bara av dom andra på vägen hem för jag va trött och ville sova + att barro va hemma själv med. när jag kom hem så fick jag upp låset på min sida men när jag skulle låsa igen så låste sig inte dörren :S men till slut gick det iallafall :P

nu ska jag äta frukost, sen ska jag damma och dammsuga lite och sen blir det en lång härlig promenad :D

älskar dig gustav!

idol

har precis duschat. en lång varm dusch är vad som krävs nu för tiden för att jag ska sluta frysa en stund.

va nere på kvarnen en sväng förut. idolerna skulle ju spela där men det va inte därför vi va där :P johan kevin alice och robin skulle sjunga. det började kl 13 och va slut innan 14, vi kom vid 13.40 och då hade dom gått av scenen, kasst! 40 min, vad är det då?
massa folk va det iallafall, man kom knappt fram :O ambulans med blåljus å grejer, va väl nån fjortis som svimmat när hon sett johan.

nu ska vi snart hem till zandra och eric. rasmus och gustav sitter och tar varsin öl först. ska förbi statoil och tvätta bilen först med men det tar vi på vägen. chips måste vi köpa också :D

känns inte som det finns något att blogga om längre, händer inte så mycket såhär efter jul, lite tråkigt.

nej, vi ska väl ta och åka då kanske, om dom är klara med sina öl vill säga :P

älskar dig gustav!

lördag

känns verkligen inte som lördag idag, känns som det är mitt i veckan eller nått. Måste bero på att nyår va i onsdags.

idag har vi inte gjort ett skit, eller klockan är inte så mycket än men vi har iallafall inte gjort nått, kommer antagligen inte göra något heller :P kanske åker in till lkpg en sväng sen men jag vet inte.

igår va vi hemma hos annike och spelade kort :D gustav vann nästan allt så han blec lite kaxig där ett tag men sen fick vi ner han på jorden igen :P

ska ta och kolla upp när uppropet va en gång till så jag vet med säkerhet även fast jag vet att jag redan vet :P måste kolla upp om dom lagt upp scheman med.

älskar dig gustav!

fredag

idag sov vi till typ 10, då ville barro ut så gustav tog en promenad med honom. har kollat på tv sedan dess. gick nån kass film om nått spel på 3an, typ som Jumanji ni vet? fast denna gången hamnade dom i rymden. sen kollade vi på slutet på dokumentären om brittan, den va faktiskt bra :D
käkade frukost för en stund sen med, macka med skagenröra och stenbitsrom :D gott!

ringde sjukhuset nyss med angående mitt sjukintyg som jag inte fått än :O mitt förra gick ju ut sista december så jag måste ha ett nytt så jag kan få ersättning fram till den 18 januari för sen börjar jag ju plugga :D
är skitnervös inför skolstarten, va inte ni med det? hopaps det kommer gå bra iallafall.

nu ska vi ut med barro en sväng, sen in till stan så gustav får kolla på jeans och sen kanske upp till annike en sväng :)

älskar dig gustav!

torsdag

sara fixade lite mat förut, blev spagetti med köttbullar :) ganska gott, mätt blev man iallafall så det va ju bra.
vi har bara tagit det lugnt hela dagen, kollade på How to loose a guy in 10 days (den heter så va? nått sånt iaf) den va sådär men ett tidsfördriv. gjorde smoothie och varm oboy som jag sa :D det va gott! åt en av mormors bullar som jag fått med mig hem med :D
när filmen va slut så kollade vi på Parlamentet 10 år, helt okej men bara ett tidsfördriv det med tyvärr. spelade lite kort sen innan sara skulle åka.
följde henne till stationen jag gustav och barro :) så nu har vi recis kommit hem. har bestämt mif gör att ladda upp bilderna från finland och nyår på bdb nu :D skönt att få det gjort. sen blir det sängen och en god natts sömn :D

älskar dig gustav!

2009

vet inte rikigt vad jag ska skriva idag. hade kul igår iallafall :) och det är väl huvudsaken. ska ta och lägga upp bilder från finland och igår nån dag nu när jag orkar. kanske sen, vem vet.

nu försöker vi klura ut något att äta idag, vi har inte tagit fram något ur frysen så vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på, makaroner kanske? jag ska göra en smoothie och en varm oboy nu iallafall :D

har ett nyårslöfte med, kommer säker glömma bort det lite då och då men det kommer bli betydligt mindre. jag ska nämligen köra ett år till utan godis men den här gången ska jag även vara utan chips och dricka, alltså typ cola, fanta osv, det med massa socker i. önska mig lycka till :D

älskar dig gustav!

gott nytt år!

då va det 2009 då :D och jag är fortfarande vaken! ett under :D frågade på sjukhuset igår om jag behövde ta min medicin för jag blir bara trött av den, och dom sa att jag bara behöver ta den vid behov :D så idag tog jag den bara imorse och imorgon skiter jag i den helt, inte kortisonet då men primperanen :D
så tänker man såhär; här har jag gått och vart trött i snart ett halvår varannan vecka helt i onödan :O för jag är verkligen inte trött nu. inte på samma sätt som innan iallafall :P hade det vart en vanlig dag med mediciner hade jag gått och lagt mig kl 22 som alltid. är så glad att jag fick uppleva 00 slaget med alla :D
sen hände det lite saker hos eneida som va mindre roliga :( så nu sitter vi hemma hos oss istället :D funderar på att gå och sova snart. dom andra fortsätter nog med efterfesten men det är lugnt :) madrass får dom gå ner och hämta sen dom som vill sova här :P

gott nytt år till alla :D

älskar dig gustav!

RSS 2.0