hej då sverige!

ska ta och packa nu och sen duscha :) inatt bär det nämligen av mot stockholm och arlanda för att sätta sig på planet till mormor och morfar där jag och sara ska fira nyår :D ska bli jättekul! vet dock inte hur jag ska packa, man får bara ha med sig 20 kg så det blir problem redan när jag bara kan välja EN jacka att ta med, eller ännu värre, bara 2 skor :O vi får se hur jag löser detta.

ska köra gustav kim och tc till skavsta först med, dom flyger till barcelona ikväll för att fira nyår där. barro får vara hemma hos gustavs mamma i en vecka sen kommer jag och hämtar honom :D

får se om det blir en sväng till thn när jag kommer hem men jag hoppas inte det :S måste verkligen plugga så jag har inte tid att åka men bilen måste fixas och ombesiktigas  vilket mamma och stefan får fixa.

hoppas ni får det bra på nyår!

helloooow!

sitter hemma nu och dricker lite cider, börjar dock bli trött men jag ska kämpa emot :D vill vara upp och umgås!

kim och david är hemma hos oss nu, trevligt :D

imorgon ska vi hem till gustavs mamma och klä julgranen och laga mat till julafton :D mumma!

det går en dokumentär nu om tsunamin, hade velat se men den kanske finns på nätet imorgon, om jag kommer ihåg.

lite kul förut när jag skrev om immunoligin. såg ett ord som hette Thymus i boken och ba tvungen att slå upp det för att fatta vad det va och såhär stog det (lite kort):

Brässen eller thymus är ett organ som sitter högt upp i människans bröstkorg. Den är en körtel med viktiga funktioner under utvecklingen av immunförsvaret tidigt i människans liv. Efter puberteten tillbakabildas organet, och körteln är avsevärt mindre hos vuxna.

det är ju precis det dom trodde va min cancer fast det inte va det :D det va alltså det dom opererade ut från bröstkorgen. coot va? hur stor chans är det att jag ska läsa samma ord och slå upp det för att fatta vad det är och så är det samma sak jag opererade ut i somras :D kul!

körteln hade alltså aktiverats igen hos mig och som alltså visade sig på röntgen och som då såg ut att vara cander, ballt :D

tågfanskap!

förlåt för att jag svär men nu har det hänt igen! :O

hurtig som jag är så åkte jag in till nkpg för att plugga på min lediga dag tillsammans med nicole och emelie :D strax efter 14 så stressar jag till tåget för folket här hemma skulle fika kl 15 så jag ville såklart hänga på :D typ 2 minuter innan pendeln ska gå så går jag upp på perrongen men inget tåg. tyckte jag va konstigt eftersom det i normala fall redan skulle ha kommit men tänkte att det är väl lite sent. hinner inte ens gå ända bort där sista dörren stannar så hör man i högtalern "vi har ett meddelande om ett inställt tåg. det gäller pendeln till linköping och mjölby. vi ber om ursäkt för att det är inställt men det beror på att det är strömlöst mellan nkpg ich lkpg" huh? nehe, bara att vänta på nästa då.
tavlan på avgångarna för alla tåg va inte vacker, va inte tåget försenat så va det inställt, INGET va i tid :O tåg stog på kö för att få lämna nkpg men utan ström så gick det ju inte.

dom ropade ut flera gånger att det va strömlöst och till slut så säger dom att hjälp va påväg men att dom räknade med KRAFTIGA (verkligen betoning på kraftoga) förseningar och att dom skulle få reda på runt 15 när tågen skulle få åka igen. YAY!! bjällerklang!

strax innan 15 så ropar dom ut att det finns en ersättningsbuss. japp, EN buss. den blev såklart full men jag kom med :D lite synd bara om dom som skulle till kimstad eller linghem (stationerna innan lkpg) för där skulle bussen inte stanna så dom fick vänta.

när vi kom fram till lkpg så gick pendeln som vanligt därifrån till mjölby eftersom det fanns ström på den delen av banan men tågen mellan nkpg och lkpg hade inte kommt i trafik än. rent kaos!

läs om det på denna länken http://corren.se/ostergotland/?articleId=5067287&date=&menuids


igår va det en man som blev påkörd av en buss utanför resecentrum i lkpg. vi åkte förbi en timme efter att det hände och det va massa poliser och ingen hade fått gå av bussen. med tanke på att vi inte såg någon ambulans (som redan lämnat platsen) så trodde jag att det va nån som kastat något för rutan på bussen va spräckt för högt upp för att ha kört på någon, enligt mig, men icke. mannen ligger på intensiven nu. han hade tydligen enligt vittnen sprungit ut framför bussen :S



finns att läsa på corren.se för den som vill.

nu ska vi ta och kila med barro sen blir det lite partaj :D dags att "fira" att vi äntligen har jullov och att jag typ bara har 2 år kvar att plugga :D en tredjedel avklarad! woho! (ska bara klara terminstentan i januari)

spelkväll

imorgon så ska jag sova tills jag vaknar :D sen ska jag dra på bra musik på hög volym och städa! måste dammsuga, damma, diska och städa toaletten, det gamla vanliga ni vet.
har en kanonanledning till att städa och det är att några tjejer från min klass kommer och hälsar på :D nämligen nicole sara och miriam :D sara tar även med sin pojkvän kim. fasen vad kul det ska bli!
vi ska dricka lite alkohol och spela roliga spel, skratta, umgås och bara ha skitkul!

nya besked idag också att saab ska läggas ner :( usch! vad ska hända med thn nu? alla kommer ju flytta därifrån ju. man vet ju en del folk som jobbar där med som snart inte har något jobb :(

fick sms av mamma strax efter 8 imorse med. dom hade precis landat i thailand :O jag hade gärna åkt med men det är allt mysigt med snö också :D

nu orkar jag inte blogga mer, fyyy...

Östgötatrafiken

Som ni vet så är det ju ett fenomen att det snöar i Sverige på vintern och därför så fungerar inte tåg och busstrafiken som den ska - samma sak varje år.

igår när jag skulle ta tåget så blev jag väldigt förvånad över att det va i tid till Mjölby och blev bara typ 3 minuter sent till Norrköping :D hade gott om tid på mig att ta mig till skolan så jag funderade på att gå i snöovädret men sen såg jag att 113 bussen skulle gå om 3 minuter så jag väntade. Satte mig på bussen och innan vi är framme vid Noee Tull så slirar den fast - såklart! satt fast på bussen i 25 minuter för busschaffören vägrade öppna dörrarna eftersom dom går utåt och det va på den sidan som alla andra bilar åkte om oss på för vi stog i vänsterfilen. När vi väl kom loss så va jag sen till saminariet vi skulle ha, som tur va så hade dom inte börjat :D

när jag skulle hem sen så tog jag bussen från skolan strax efter kl 16 och va på stationen lagom i tid. Gick ut på perrongen för tåget brukar komma typ 5 minuter innan det ska gå. Kollar upp på skylten för att se vilket spår den ska gå ifrån och ser att det står 16.43 och inte 16.21 som jag skulle åka med. Så hör jag Karin säga hej till mig så jag frågar henne om hon vet något eftersom det är tomt på perrongen som i vanliga fall är full vid den tidenmen det gör hon inte. Vi går då in på stationen och kollar skärmarna där inne. Först ser vi att allt folk står inne och inte ute, smockat! och på skärmarna får vi svaret: tågfanskapet är INSTÄLLT!!! wft! :O inget annat att göra än att vänta. grejen är ju att dom som slutar jobba kl 16 tar ju tåget kl 16.21 vilket brukar vara fullt men nu skulle alla som normalt brukar ta det tåget få ta nästa tillsammans med alla som brukar ta det som alla fick åka med :O ni förstår nog att det va en del folk. och inte heller så var det dubbla tåg utan bara ett enkelt :O alla sittplatser blev fulla så vi stog i mittgången som packade sillar och ändå kom nästan inte alla in i tåget :O
sen när nästan alla gick av i Lkpg så fick vi varsin sittplats jag och karin men tåget blev ju lika fullt igen!
Just det, nämnde jag att det tåget vi väl åkte med blev en kvart försenat till Mjölby, smidigt!

som sagt, i Sverige är snön fortfarande ett fenomen!

skor!

har inget att göra mellan pluggandet så jag kollar skor :D

dom här är från barkersshoes.com


Om jag haft råd så hade dom här redan vart påväg hem till mig :D (bilden ovanför)






Ögongodis!



När jag såg dom här så tänkte jag på dig Sara :P skulla matcha din jacka :D



Dom här är från Din Sko


Har haft ögonen på dom här ett tag nu :D



Och dom här..


från wildflower.se kommer Kenzas egen skokollektion


IN LOVE!

091211

då var det väl dags igen då. har som sagt haft en hel del att göra. har ju haft praktik på en vårdcentral i norrköping vilket inte alls va så kul som jag trodde det skulle vara menjag stod ut :) har vart på dagis i två dagar med :D guud vad söta barnen va! var på en avdelning där dom va mellan 1 och 2 år :D

igår va jag på bio med sara, luftslottet som sprängdes. den va precis lika bra som dom andra tycker jag :D kul! vi fick dock vänta på mitt tåg i en timme men vi tog en promenad genom stan sen satt vi och pratade på stationen :) sara berättade att hon nästa hade eldat upp sin lägenhet, hur man nu lyckas med det? jo, såhär gjorde hon: hon hade fått en present av mamma i tidig julkapp, det va nån ljusgrej som man skulle hånga upp nånstans. sara valde att hänga den i ett fönster. när hon tände ljuset så såg hon att det fattades något, jo, gardiner. så sara hämtade sina gamla svarta gardiner, klippte av dom så dom passade och började hänga upp dom i fönstret :) en liten detalh bara, hon hade kvar det tända ljuset :P så när hon upptäckte att hennes gardinstång va ställbar och att allt rasade i marken så fattade hon att det va dags att blåsa ut ljuset :P smart va? för vem hade inte blåst ut ljuset INNAN man började med gardinerna? jag säger då det..

har pluggat sen jag vaknade imorse fram tills nu. har lite mer än halva rapporten kvar att skriva men jag har insett att jag behöver mer böcker från biblioteket så jag ska fortsätta skriva på tisdag när jag har vart i skolan så jag kan passa på att låna lite böcker :D började så smått tentaplugga efter med. ska skriva lite kompendier av det vi redan skrivit till basgrupperna så jag har kompletterat dom helt enkelt :) eller jag har iallafall börjat sen gav jag upp. får väl fortsätta på söndag. imorgon kommer nämligen pappa hit, vi ska till stan och köpa julklappar och käka mat :D ska bli både kul och gott!

nej, nu orkar jag inte med bloggen mer..

RSS 2.0