1a advent

jajemen, 1a advent är här gott folk :D och det är inte ens december, känns konstigt. idag ska vi på skyltsöndag, jag mamma gustav linda och rishko :D ska träffa dom påkvarnen om en timme så snart börjar jag få bråttom, ska hinna duscha och göra mig iordning innan,, men det ska jag nog hinna :D har ju inget hår som tar tid att torka och fixa med ;)

igår hade vi jättekul hos sara :D alla skrattade och pratade hela tiden :D kanon! det måste vi göra om! nyår kanske? det va faktiskt helt okej att vara nykter :P blev lite jobbigt i bilen påväg hem bara, eric och gustav sjöng med i alla låtar ganska högt men det får man väl stå ut med.

nu väntar duschen.

älskar dig gustav!

skor gör mig glad!

barro har hållt oss vakna inatt. han har knappt sovit nånting vilket vi inte heller har gjort :P ut ville han innan halv 10 imorse med, inte så vanligt att han vill det.

åkte in till lkpg förut för att inhandla lite saker på tornby. mamma och stefan köpte ett nytt duschmunstycke till oss för dom gillade inte det vi hade :P och visst, det va väl kanske inte det bästa men inget fel på det. istället fick vi ett som man kunde ställa in i 8 olika lägen :D kanon!
tog en sväng inne på ikea med. jag och sara fick varsin slickepott, tackar :P

sen va vi bara tvugna att gå in på wedins mamma och jag för dom har halva priset på allt och mer på en del annat :D jag hittade två par pumps :D båda skulle ha kostat 1000 men jag fick dom för 369 :D snacka om fynd! blev jätteglad! tack mamma! :D dom svarta ska jag ha på mig ikväll på saras inflyttningsfest. dom silvriga kanske ni känner igen, har ett par svarta redan :D mamma köpte nån grej på ikea med 10 små fack i som man hänger i garderoben som hon tyckte att jag skulle ha alla mina skor i :D så det har jag nu, synd bara att alla inte får plats men det är bara att köpa ett till.
här är skorna :D
 lovely!
 
nu ska vi snart käka. flygande jacob blir det. mamma och stefan håller på med maten nu. när vi käkat ska jag göra mig iordning sen åker vi till zandra och eric, dom ville förfesta lite. kl 19.00 bär det av till sara, ska vara där 19.30 :D har höga förväntningar om kvällen, kommer bli kanon! :D

älskar dig gustav!

god natt

nu tänkte jag gå och lägga mig, är ganska trött. men innan det ska jag berätta om en rolig sak som jag och gustav såg när vi va ute med barro vid halv 22 :D vi gick ner mot stadshotellet och på parkeringen såg vi nån som åkte förbi i en väldans fart på en lite moppe. den va inte stor men det va inte en såndär pytteliten heller utan nått mittemellan. när vi kom ner vid framsidan på stadshotellet så kommer mopeden igen med en kille på. det går kanske i 60-70 km/tim på 30 vägen. han kör förbi oss och jag säger till gustav "hoppas han trillar" och jag han knappt säga klart det innan vi hörde en smöll så vi vände på oss och såg killen och mopeden glida på marken och det flög gnistror om mopeden :D hahahahaha! snacka om kul! hans kompisar stog bredvid prästbyrån och asgarvade och applåderade. hade jag inte hållt i hundbajspåsen så hade jag med klappat! klockrent! han får fan skylla sig själv. för det första så kör man inte 60-70 på 30 väg och för det andra så trimmar man inte mopeder. hoppas han slog sig rejält och att han lärde sig något.

en annan rolig sak är att johan åkte ur idol :D han kunde verkligen inte sjunga, inte för 5 öre! det va som therese sa att hon och jag hade gjort det bättre och det hade vi fan gjort :D sen den där tjejen som skrek framför scenen?! vafan! nog för att man kan gilla någon (som jag gillar per eller vem somhellst) men såndär blir man bara inte. therese berättade att hon fick komma upp på scen med (missade det) och att hon knappt kunde prata och andas. hahaha! herreguud! sen när han blev utröstad så satt dom och lipade i publken. såg ut som dom fick andnöd också. skärp er vafan! själv fattar jag inte vad han hade i idol att göra.
jag håller på kevin iallafall, han om nån kan sjunga :D det är dock inte lika bra som när sebastian va med men om man ollar på dom som är med iår så är det bara han som är bra :D go kevin!!

god natt!

älskar dig gustav!

förstör

nu är behandlingen där och förstör igen! linda frågade nyss om jag ville följa med till ullared den 4e december vilket hade vart jättekul! :D men så har jag ju behandling den 2a så jag kommer va för trött :( sen är det en del folk där med som skulle kunan smitta mig och sjuk är ju det jag absolut inte får bli. behandlingen förstör verkligen allt, får inte göra nått. antingen så får jag inte för läkarna eller så kan jag inte pga trötthet.
men snart är det slut på akiten :D den 10e februari åker jag till sjukhuset för min sista behandling vilket jag ser fram emot big time!!! :D 73 dagar kvar nu bara :D
i sommar ska jag ta igen allt jag missat. jag ska sola, jag ska festa, jag ska jobba (fatta att jag tycker det ska bli kul att jobba!!) men framför allt, jag ska göra precis det jag känner för :D

fredag

igår fick jag äntligen städat som jag har sagt hela veckan att jag skulle ha gjort :D ska dock dammsuga idag med innan mamma och stefan kommer. det syns inte att vi gjorde det häromdan.

vaknade halv 10 av att barro ville ut. eller jag tror att han ville ut annars ville han bara upp i sängen och upp i sängen fick han komma idag :D låg och myste en stund innan jag gick upp och tog en promenad med honom :)

idag har jag ingenting på schemat, ganska skönt. jo dammsugningen men den tar ju inga tider. ska se topmodel kl 16 idag om jag kommer ihåg :) den här säsongen är bäst tycker jag :D

nu ska jag spela lite TR2.

älskar dig gustav!

himlen kan vänta

pappa ringde förut när jag lagade mat och tipsade om ett program som går på svt. 3 avsnitt har redan visat och det fjärde visas idag halv 19 ikväll. han sa att man kunde se dom 3 första på svts hemsida och att han tyckte att jag skulle kolla om jag ville vilket jag gjorde. så efter maten satte jag mig framför datorn och gick in på deras hemsida och sökte på "himlen kan vänta". det är en dokumentärserie i 8 delar om 5 personer som mitt i livet drabbas av en dödlig sjukdom.
en av dom, en ung tjej, har samma cancer som jag.
dödlig tänkte jag, vadå dördlig? jag har aldrig tänkt på att sjukdomen som jag faktiskt har är dödlig! 
alla har ju den där tanken (ja, jag kan nog säga alla och verkligen mena det) att "det händer aldrig mig". vem har aldrig tänkt så nån gång? man ser olyckor på nyheterna, folk som dör, folk som dödas folk som jag vet inte vad men "det händer ju inte mig".
kommer ihåg när dom ringde från vårdcentralen innan jag fick diagnosen och sa att det va en tumör jag hade, då fick jag ju inse det faktum att det hänt mig men då kom nästa tanke "cancer, det händer inte mig utan det här är bara en ofarlig tumör" också det en tanke man snabbt fick slå undan. jag kommer lika väl ihåg när jag satt inne på läkarens rum och fick diagnosen. jag kommer ihåg att tanken på att dö inte ens flög förbi i hjärnan, jag har aldrig tänkt på att det skulle kunna ha hänt. läkaren sa inget om det heller eftersom diagnosen såg bra ut.
jag tror att jag precis har insett hur farlig Hodgkins lymfom är.
jag är nog en sån människa som för det mesta tänker positivt. hade jag inte gjort det och vetat vad jag vet nu så hade jag gjort det jag ännu inte gjort, nämligen gråtit. och då menar jag inte lite utan floder!

berättade om serien för gustav när vi åt och att den handlade om dödliga sjukdomar och att det va en tjej med som hade samma som jag, då sa han precis som jag tänkte "vadå dödlig?" han hade heller inte fattat att man kunde dö. men så sa han en grej, mer på skoj, att det är honom jag har att tacka för att jag lever och det är fan sant. det va han som tvingade iväg mig till vårdcentralen för att kolla upp knölen på halsen. själv trodde jag att det va en svullen halsmandel och att den skulle gå bort men gud så fel jag hade.

kan varmt rkommendera er att kolla på serien, kanonbra! ikväll 21.30 på 1an eller 2an! jag ska minsann kolla!

och på mig får allt himlen vänta!

julskinka

gick ensam med barro i skogen förut, ganska skönt men det är roligare när gustav är med. barro hade kul iallafall, han sprang runt som en galning hela tiden! största pinnen hitta han med som han knappt fick med sig först men när jag väl gått förbi så fick han ett tag och skulle springa förbi mig och fick med sig mina byxor så nu är det ett hål i dom :( mina bästa mjukisbyxor :'( ska se om det inte går att sy, hoppas det.

när vi kom hem igen släppte jag in barro för jag och gustav skulle iväg och tvätta bilen på statoil och sedan handla på supermarket. handlade lite allt möjligt men det bästa av allt: en julskinka och en låda skumtomtar :D så nu är skinkan klar och vi har precis smakat och gud vad gott det va! :D
tänkte fresta er med en bild, varsågoda :D


nu ska jag laga lite mat tänkte jag. idag blir det hemmagjort potatismos med köttbullar och brunsås :D inte illa va?

måste se hells kitchen ikväll också :) han som jag hatar åkte ut förra gången, gött!

älskar dig gustav!

torsdag

redan torsdag, veckorna bara flyger fram :O

imorgon kommer mamma och stefan hit :D ska bli kul! stefan åker dock hem igen på lördag men mamma stannar till tisdag :D hon ska med mig på behandlingen. äntligen lite sällskap :D

nu är nästan all snö borta med :( lite snöhögar kvar bara. varför skulle det bli varmt igen? det va ju ett rent nöje att gå ut med barro i snön :D han älskade det, vi älskade det och han blev inte smutsig :D springa i skogen fick han göra 2 gånger varje dag med :D ska nog gu upp dit och kolla hur det ser ut idag så får han springa lite med, synd bara att han blir så sketen.

nu ska jag betala räkningar och sen blir det TR2 :D måste städa toaletten idag med. blev inget med det igår heller eftersom vi åkte in till lkpg men idag ska jag få tummen ur :D
måste till supermarket med och köpa tejp och julskinka :D mmmmmmmmmmmm!

älskar dig gustav!

linköping

svar till sara: jag har inte mtv på 24 timmar om dygnet som dig, hur ska jag då kunna veta att den är bra? :P tipsa mig nästa gång :D

åkte in till linköping förut, skulle göra det imorgon men det blev idag istället. kim skulle köpa jenas och en jacka vilket han gjorde. jag däremot skulle köpa present till pappa och en till till mamma :D vill så gärna ge pappa sin present nu för jag vet att han kommer bli så glad :D mamma kommer också bli glad men den presenten jag köpte idag är inget mot den som redan är fixad :D
inhandlade även inslagningspapper och snöre så jag skulle kunna slå in paketen :) det dunna va att tejpen tog slut när jag slått in halva mammas så det va bara att lägga ner.

korvstorganoff blev det idag gott folk :D jag lyckades!! dock inte lika bra som sara men det blev helt okej :D barro fick smaka han med och han åt så han gillade det nog :P ska snart ut med han en sväng innan greys börjar, som kompensation för att han fick vara själv förut. och nu menar jag inte att han ska få gå ut bara för det utan jag menar att det inte va så länge sen jag va ute med han, nån timme bara så han behöver egentligen inte ut förrns efter greys men han kan ju få komma ut då med :D
ska spela tomb raider ett par minuter tills vi går :D

älskar dig gustav!

Glasvegas

såg en bra låt på Mtv imorse :D Glasvegas - Geraldine
Lyssna och njut!!! tyvärr gick det inte att lägga in officiella videon från youtube men ni hör ju låten iallafall :D

städa

dag ska vi städa här hemma. blev inget med det igår men nu måste det göras. tänkte börja med att damma och sedan ta toaletten så får gustav sammsuga och göra rent spisen för det har han lovat så det kommer han inte undan :P det bästa är ju att han lovade det för snart en vecka sen och när han har lovat så rör inte jag :P det är bara det att det blir ju mer och mer skit på den för varje gång vi lagar mat så gustav, lycka till ;)

gustav är iväg på studiebesök på BT :D det är om utbildningen han ska gå. hoppas han börjar med den snart så han får sin utbildning! :D
medans han är där så tänkte jag kolla på top model som jag missade igår, det har redan börjat men det får gå ändå :D
tänkte steka lite ägg också tills han kommer som vi kan ha på mackan till frukosten, lyx! bara han inte glömmer att köpa mjölk på vägen hem.

älskar dig gustav!

spelat

har spelat tomb raider ett par timmar idag, kom till bana 3 :D eller bana, så heter det väl inte. värld 3? level3? aja, nått ska man ju kalla det :P ska fortsätta spela imorgon :D

har kollat på sunes jul idag med :D kommer inte ihåg att jag sett mer än nått avsnitt sådär så det va kul, man fick sig ett par goa akratt iallafall :D rudolf är skön!
en annan sak som jag skrattade år förut va reklamen om linda rosings nya program i kanal 5, haha! visst att hon vill hitta en kille men allt hon gör verkar bara så desperat för att få vara med i TV eller synas på annat sätt. det finns en sak jag beundrar hos henne och det är hennes hår! :O vem vill inte ha ett sånt hårsvall?! give me!

2 långa skogspromenader har barro fått idag med så han har verkligen fått springa av sig :D så skönt att kunna ha honom lös med för man slipper dragandet på honom eller stå och vänta på när han nosar :) han kan göra allt i sin egen takt.

gustav har skaffat en blogg med, hihi! tror han skaffade den mest för att få designa den själv. frågade honom när han ska skriva och om han kommer göra det "nån gång kanske". psykotronik.blogg.se är adressen till den :D

tack mamma för din kommentar <3 det värmde verkligen!!

nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på TV. måste somna snart så jag inte svälter! inte bra att äta såhär sent :S

älskar dig gustav!

woho!

tomb raider spelet funkade så nu spelar jag för fullt :D nu är det bara att hoppas att nån bjuder över mig på tradera men det tror jag väl, 3 kr måste dom bjuda fört och det är ju ingenting. om inte annat får jag väl köpa det, 2 kr ska jag väl kunna skrapa fram ;)
 
back to the game!

pannkakor idag btw :D

tisdag

kom precis in med barro, han väckte mig halv 9 idag men vi låg och myste till 9, då blev han jobbig. solen skiner ute så det kan ju bli en kanondag idag :D tror vi skulle kolla om vi inte kunde få tag på en pulka så att vi kan åka lite :D

nu ska jag käka frukost och sen kolla på en film, vilken det blir det vet jag inte :( va har inga bra hemma.

idag ska det städas lite här hemma med, måste dammsuga och städa toaletten. inte det roligaste men det måste göras.

älskar dig gustav!

god natt

svar på, vad jag antar är saras kommentar, om nör vi vet om vi ska till sthlm: jag vet inte när vi vet, antagligen inte förrns samma vecka :S måste prata med gustavs syster igen och se vad dom har planerat och att få gustav att ringa är svårt, han kommer antagligen ringa dagen innan vi åker isf :S

tänkte bara säga god natt :D ska sova nu. boston tea party va lika bra som alltid :D bäst av allt va ju att fredrik (är det den långa? lär mig aldrig. den långa iaf) trodde fram tills nu att hans farfar eller nått rullade köttbullar i armhålorna :D  haha, frascht!

får hoppas på en bra natt inatt och inget morrandes :P har dragit för gardinerna i köket i förebyggande syfte :) I'm so clever!

god natt!

älskar dig gustav!

pulka

va ute med barro för en stund sen (känns som det är det enda jag skriver men han ska ju ut ofta :P ) i skogen så han fick springa lös :D nästan en timme, det gillade han. gick på en stig först som ledde till en grusväg med tallar och granar på båda sidorna, skitmysigt! fick världens finlandslängtan när vi gick där :D påminde så mycket om grusvägen ut till mormor och morfar på vintern. inte ens en månad kvar nu tills vi åker :D
det va som jag och therese sa igår att hon kommer få en kanonjul i thailand med värme och jag kommer få en kanonjul i finland med massa snö :D inget mittemellan här inte :D akta dig för alla djur bara therese ;)

nu håller vi på att laga thaigryta med ris, ska bli gott. är riktigt hungrig nu. nu när jag tänker på det så är det ganska tidigt att laga mat nu för att vara mig och gustav så det får kanske bli kvällsmat idag :D sparrissoppa, yammi!

både jag och gustav skulle vilja åka pulka nu när det är snö :D barro skulle nog tycka det va kul med! enda problemet är att vi inte har nån pulka :( inte gustavs mamma heller tydligen, synd. hade vart kul att komma ut lite :D

tillbaka till maten nu då. och en annan sak :D gustav ska kolla om han inte hittar tomb raider spelet till mig så han kan ladda ner det :D wiii!

älskar dig gustav!

budat

pratade ju om Tomb Raider 2 igår innan jag gick och la mig :D nu har jag budat på tradera. 2 kr, som hittat! :D antagligen kommer det bli dyrare men jag ska hålla utkik :D

 bästa spelet nånsin!!

snöö

guten morgen alle leute! :D

imorse när jag gick upp vid kvart över 10 va jag ganska trött. barro höll oss vakna en stund inatt och efter det hade jag svårt att somna om, livrädd!
han brukar ju morra mitt i natten om han hör någon i trappuppgången men sen slutar han efter nån minut. inatt slutade han inte. vaknade vid halv 4 av att han morrade. jag behövde ändå gå upp på toan så jag gick upp och försökte få honom att sluta. när jag kom ut i hallen så började han skälla ut mot köket och morrade som fasen :O gustav vaknade då också och gick upp han med.
vi gick och la oss igen men barro fortatte att skälla och morra ut mot köket. jag blev skit rädd att det va nån där så gustav fick gå upp igen och kolla :P lockade upp barro i sängen när gustav lagt sig igen men han fortsatte att morra och skälla men också att lukta efter något :S nu var jag riktigt rädd. nån kunde ju ha gömt sig i skafferiet :O vårt skafferi är ju ganska stort så man får lätt plats där inne. gustav fick gå upp igen ock kolla skafferiet och efter sig hade han en skällandes barro. det konstiga va att han skällde och morrade mot förnster i käket precis som om det va nån utanför så jag sa till gustav att dra för gardinerna vilket han gjorde :) lockade upp barro i sängen igen och han slutade :D gustav hade blivit pigg av att gå upp från sängen ett par gånger så han sa att han kunde sitta uppe tills jag somnade men det ville inte jag så vi spelade lite kort istället innan vi släckte :) barro somnade inte på ett bra tag, han gick runt i lägenheten och kollade läget :P
känns ändå skönt att veta att man har en hund som vaktar en när man sover :D aaaah!

gick ut med honom vid halv 11 imorse. mamma hade sagt att det va kallt ute och att jag skulle ta på mig ordentligt vilket jag gjorde. varmaste stickade tröjan jag hade och vinterjackan :D det dumma är ju att det är 25 mil till thn så det va varmare här :P jag va som en svettpöl när jag kom in :S usch! så jag tog en dusch och sen käkade jag frukost :D fullkornsbröd med ost, skinka och gurka :D
smöat har det gjort med, ligger nån decimeter tror jag

vi kanske ska till stockholm på nyår med :D kul i så fall! hem till gustavs syster och fira :D ska prata mer med henne om vad vi ska göra. om det blir utgång så åker vi inte :( dagen efter min behandling så jag kommer inte vara så fräsch.
om det inte blir sthlm så ka vi nog hem till sara :D vi kan inte vara hemma hos oss för jag måste kunna gå hem och sova om jag blir trött.

älskar dig gustav!

söndagen

så vad har man gjort idag nu då.
har vart ute med barro ett par gånger i snön :) kollade på Vi hade iallafall tur med vädret förut, den va sådär. ville mest se den för att jag vill se 2an :P kollade på Beerfest också och den va också sådär. gustav tyckte om båda filmerna men det förvånar mig inte :P

käkade kött med pommes förut, det va gott! undra vad man ska äta imorgon? alltid samma problem. pannkakor kanske? eller fiskpinnar med potatis och spenat? tåls att tänka på.

vet inte riktigt vad som är mitt problem men varje gång jag klipper mina naglar så börjar jag riva på mina nagelband :O visst, jag pillar och river när dom är långa med men när naglarna väl är nyklippta så ser nagelbanden förjävliga ut :S kommer man åt bättre med korta naglar eller vad är felet?
vill verkligen sluta med skiten men jag har hållt på så länge jag kan komma ihåg :S har iallafall lyckats sluta bita på själva nageln vilket jag är stolt över :D grejen är att det är svårt att sluta helt. när jag tänker på att jag pillar så slutar jag nästan varje gång men ibland kommer jag på mig själv med att pilla och riva och vet inte alls hur länge jag hållit på, konstigt, men så är det.

ringde sara förut för att prata julkappar till mamma pappa och stefan :) mammas är klar nu och pappas. pappa va svår men det här ska han nog bli glad för :D det enda jag kan säga är att det inte är en skiva eller presentkort i skivbutiken där han alltid handlar, vilket vi brukar ge honom för vi vet att han uppskattar det (ni som inte känner min pappa ska veta att han köper kanske 5 skivor i veckan, han har alltid nått nytt att lyssna på. sen älskar han sin stereo :D )
nu är det alltså bara stefan kvar, så svårt! men vi har ju en månad på oss så nått bra ska vi allt komma på :D ska nog prata lite med mamma och se om han sagt att han vill ha något men det tror jag inte för han säger varje år att han inte vill ha något :P men alla vill alltid ha nått :D

själv har jag önskat mig en mixer, en stationär hårddisk och barros ögonoperation (iallafall lite av den) och efter det är det stopp. funderar på att önska mig Tomb Raider spelet :D det enda spel jag verkligen tycker är kul att spela :D så får man ett nytt tidsfördriv med på dagarna och om inte annat på sjukhuset :D tror nog fasen jag ska önska mig det. hellst ska det vara 2an som vi hade när vi va mindre men om det inte finns, vilket jag inte tror så går det nya bra ;)
det kanske finns på tradera eller nått?

nu ska jag borsta tänderna och sen sova. god natt!

älskar dig gustav!

flyttat

i brist på annat att göra (gustav har inte gått upp än) så gick jag in på eniro och kollade lite kartor. jag vet, jättekul eller hur?
prickade iallafall ut alla ställen jag bott på :D



till vänster har ni mjölby och till höger har vi självaste trollhättan. 13 ställen fick jag det till. 12,5 om man ska vara exakt :P jag skulle ju precis flytta till mjölby när mamma och stefan flyttade dom med så den är bara en halv.

som ni ser så var vi smarta nog att hålla oss borta från kronogården, lextorp och sylte vilket man borde! ;)

nu ska jag väcka gustav :D

god morgon

jajemen, god morgon! idag är det verkligen en god morgon, är på strålande humör :D även fast vi har tvättid idag så är jag på bra humör :D

promenaden igår blev lång, minst en timme tror jag men det va skönt :D kallt men skönt! gick och pratade lite jag och zandra och gustav med eric :P brukar bli så. vi pratar och dom pratar :D 
när vi kom hem till oss igen satte vi oss och kollade på tv en stund. gustav och eric bestämde att vi skulle åka hem till dom och kolla på film, vilket var en bra idé :D så zandra och eric åkte lite i förväg för att plocka upp lite hemma. gustav och jag passade på att göra lite varma mackor innan vi åkte :) 
först kollade vi på Step brothers :D tycker verkligen inte om Will Farrel (stavas?) men den här filmen va verkligen så sjukt rolig! haha! man skrattade nästan hela tiden och det är sällan man gör det till en komedi. så allihopa, Step brothers är en film jag rekomenderar varmt :D 
zappade lite på TVn efter filmen men det va inget bra där så vi satte på Harold and Kumar escapes from Guatanamo bay men sen kom vi fram till att ingen ville se den när det gått kanske 20 min :P tillbaka till zappandet. Guds stad gick på TV, kanonfilm vill jag lova! men man måste ge den en chans först för den kan verka kass men icke. kollade på början sen ville ingen se den heller :P
zandra hade nån film på datorn om en play boy tjej som blev utkastad från the mansion så hon flyttade till ett sororityhouse bland studenter. där hjälpte hon dom att bli sexiga och få killar, haha! helt okej film :)
åkte hem vid halv 2 och tog en promenad till våran glada barro som hade väntat på oss. sen gick vi och la oss och jag somnade ganska snabbt tror jag :D gustav med. sa till han att stänga av TVn när jag märkte att han höll på att somna för jag vet hur det blir annars, han somnar och jag vaknar ett par timmar senare av TVn, inte alls kul. 

kl 10 imorse vaknade jag, ungefär samtidigt som barro :D så jag bjöd upp honom i sängen för lite mys <3 sen tog vi en promenad i det härliga vädret :D 
ska nog snart käka frukost med, så fort gustav vaknar vill säga. eller han är vaken men han har inte gått upp än bara.

lånade lite filmer av eric och zandra igår som vi tänkte kolla igenom idag. eller några av dom iallafall, tror inte vi hinner med alla. 

älskar dig gustav! 

muklar

hahaha! gustav står och spänner sig framför mig nu :D spännräka! hahaha! han skryter om sina muklar :P

zandra och eric är påväg hit med, vi ska ut och gå en promenad :) sen får vi se vad vi hittar på. kanske spelar lite familjegeni när vi kommer tillbaka :)

haha, barro slickade precis på gustavs deo så nu går han runt och nyser och fnyser :P haha! så sträckte gustav fram den så slickade han på den igen, tröög! :P haha!

har spelat lite kort nu igen :P jag spöade gustav :D like always ;) fika lite på mina brända bullar medans vi spelade :D gustav drack kaffe men jag drack inget till, hade vart gott med mjölk men gustav tycker att jag dricker för mycket så jag får väl dra ner lite.

fan jag kan ju knappt skriva, barro biter mig i ena handen och gustav står och pillar mig i örat på andra sidan :P

nus ka vi gå :D fluminlägg!

per gessle

¨håller på att fixa lite per gessle album nu :D det får en på mycket bättre humör! oja! scener, the world according to per gessle, hjärtats trakt och son of a plumber :D tror jag skulle få hans nya album Party crasher av pappa när det släpps :D väldigt snällt! 
är lite trött på folk som tycker att hans musik låter samma hela tiden, vart har dom fått det ifrån? visst att låtarna på samma album är liknande men det är väl alla låtar från vilken artist som hellst? jag menar, sätt på en gammal per gessle låt och jämför den med tex, en händig man och ni får höra en skillnad som är..jag vet inte vad. 
men men, alla får ju tycka som dom vill, det är det bästa med allt :) men håll era åsikter för er själva för jag säger inget om den musik ni gillar :) 

en väldigt bra per gessle låt är iallafall "I want you to know", lyssna och njut!! <3 



läste en intervju med per på aftonbladet idag med :D det gjorde mig glad! vet inte varför men glad blev jag :D  ni kan läsa den här.

kom på en annan sak med. min tumnagel som vek sig häromdagen är inte ens blå och gör inte ont alls :D tror inte ens jag kommr tappa den, wooho! den har nog vuxit fast på tummen igen :P

älskar dig gustav!


vardag

jajemen, en vardag är precis vad jag vill ha! jag vill ha lite rutin, något som man kan se fram emot att göra varje dag. folk som har jobb eller går i skolan ska skatta sig så jäkla lyckliga! jag vill kunna veta vad jag ska göra under dagen annars får jag panik och får dåligt samvete :( hatar att gå runt här hemma och inte göra nånting :( jag vill plugga eller jobba. helgerna skulle kännas så mycket mer förtjänta då, nu är det nästan helg hela tiden fast ändå inte, svårt att förklara. hatar mitt liv just nu i princip, varför just jag?!
jag hade kunnat plugga just nu till något jag verkligen vill! jävla behandling, jävla skit! inte ens säkert att jag kan åka med till finland pga behandlingen!
trött blir jag också och för det har jag dåligt samvete :(

så vad ska man göra idag då? tror att vi kanske ska gå till skogssjön sen :) det ska bli kul! om inte annat så ska det bli skönt att komma ut lite och barro uppskattar det säkert med :) får se om zandra och eric kanske följer med annars får vi gå själva.

käkade tacos hos gustavs mamma igår med, det va gott. spelade kort också precis som jag sa :P spöade skiten ur som på trebello :D jag hamnade på 20 pluspoäng och gustav och annike på minus 10 eller nått :D

älskar dig gustav!

kort

sådär, då har man käkat frukost, fast för ett tag sen då givetvis :) vi har däremot spelat kort sen frukosten vid halv 12 :P snacka om att inte ha något att göra :P

nu ska vi ut med barro på långpromenad i skogen, ska bli skönt! det snöar ute så det är lite mysigt med. har alltid vart såå emot snö men inte nu längre :S undra vad som har hänt? kanske är det för att det är lite kallt ute nu med :)

ska upp till gustavs mamma sen och käka tacos :D snällt! blir väl lite kortspel där med som vanligt :)

om man ska kila ut då kanske..

älskar dig gustav!

som smort

god morgon!
igår kväll och imorse var det inga problem med ögondropparna :D han stretar lite men inte alls lika mycket som första gången, gött!
gustav är ute med barro nu, när han kommer in ska vi käka frukost :) ska koka ägg med å grejer, lyx!

vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, nått kommer man väl på. blir kanske lite film om inte annat :) duscha hade jag tänkt göra idag med.

älskar dig gustav!

ps.

ska klippa mina naglar innan vi ska droppa i hans ögon igen :P

paaaaain!

som jag skrev förut om ögondropparna så blev det svårt! barro totalvägrade! först höll gustav i honom allt vad han kunde men det gick inte. sen testade jag vilket jag aldrig skulle ha gjort :( jag höll allt jag kunde i hans nackskinn men när gustav kom nära med tuben så slet han sig och med sig fick han halva min nagel :O den liksom böjde sig på mitten rakt ut från tummen :O fy fan vad ont det gjorde! blödde gjorde det också :S det värsta av allt är att vi bara har ett plåster hemma :S så nu får jag ta det lugnt med det jag har så får jag köpa nya imorgon eller nått. måste ta av det jag har på nu och se hur det ser ut :S kommer antagligen tappa nageln.
tillslut fick vi ner barro på golvet iaf, gustav nästan la sig på honom och jag droppade en droppe i ögat :D we made it! frågan är bara hur vi ska klara av det 2 gånger/dag i 10-14 dagar :S inte precis en liten hund att ha att göra med. 41,5 vägde han hos veterinären förut.
jag hoppas verkligen på att ögondropparna hjälper så vi slipper den där jäkla operationen!!

håller på att spela patiensduell med sara på msn :P just nu leder hon med 1-0 men jag kommer ikapp :D

älskar dig gustav!

hoppas det blir bra!

då har vi precis kommit hem från veterinären :D det gick bra! vi fick recept på ögondroppar som vi ska ge barro i 10-14 dagar och förhoppningsvis så försvinner det :D då slipper vi operera, gööööött! ska till apoteket och hämta ut det om en liten stund så vi ska börja med det idag :D
haha, barro va så söt när vi väntade på våran tur :P han såg en liten tax i trä uppe på disken och självklart trodde han att den va riktig så han satt och gnydde och drog :P så gick jag fram till den med honom och då började han hoppa och ställde sig på 2 ben för att nå :P tror dock inte att han fattade att den inte va riktigt :P

va inte så trött imorse som jag trodde att jag skulle vara med tanke på behandlingen. börjar dock bli väldigt trött nu :O ska kolla på film när vi vart ute med barro sen :D skönt att få ta det lite lugnt :)

får vi se hur det går att ge honom ögeondroppar sen, han kommer förmodligen vägra :S vi får hålla i han båda jag och gustav :P

älskar dig gustav!

händelserik dag :)

händelserik har den väl kanske inte varit, eller jo, för jag har haft saker att göra hela dagen :D älskart' !
började morgonen med en promenad med barro på kanske 30 minuter :D kom hem kvart över 9 så jag gick och la mig igen med kläder å allt på :D blev så gött vart då, myys! gustav tyckte att jag va skollhet när vi vaknade klockan 11. skönt att få sova med!
fixade frukost, fick bli havregrynsgröt idag med, hade ingen annan frukost hemma :( hade inget hemma för den delen :S spelade lite kort och jag vann överlägset mot gustav :D sen blev det en långpromenad i skogen med barro :D
hade bestämt att vi skulle åka och handla redan idag trots att det är 1 vecka kvar till löning. kim skulle också med men han skulle inte vara klar förrns kl 14 så vi spelade lite mer kort :D synd bara att det va gustavs tur att vinna :(

åkte in till lkpg och maxi för att storhandla. inte så mycket folk så det va bra :D köpte på oss allt möjligt som man kan tänkas behöva :) 2 stora säckar hundmat blev det med, tänkte att det är lika bra för om en säck tar slut i slutet av månaden är det inte så kul att behöva köpa en ny, just därför.

när vi kom hem lagade vi mat, kim käkade med oss också :) och efter maten blev det mer kortspel :D först trebello och sen 7an, den långa varianten :D jag förlorade :( men det får man ta, hade kul ändå :D

nu ska jag sitta här vid datorn medans gustav och kim kollar på Prison Break. jag har lagt ner det nu, blir för mycket.

kl 21 däremot är det dags för Greys :D veckans höjdpunkt!

vad ska man hitta på nu då när dom kollar PB? åååh

älskar dig gustav!

behandling

gick upp kavrt över 8 idag för att hinna. tog en kortis med barro som jag alltid gör innan behandling :D sen käkade jag havregrynsgröt till frukost och sedan bar det av mot lkpg. plockade upp sara i ryd halv 10. hon hade med sig sin dator och lite mat :D vi skulle fixa hennes bloggdesign med men självklart så fanns det inget ledigt rum när jag kom dit så vi fick sitta i allrummet där internet inte finns :( så vi spelade kort istället :D det va kul! käkade maten sara hade med sig, korvstroganoff med små äpplebitar i :D jättegott! sen va sara tvungen att gå men hon lämnade datorn till mig så jag skulle ha något att göra :) frågade sjuksköterskan om det fanns nånstans jag kunde sitta eller ligga förutom i allrummet och det fanns det :D gött tänkte jag, internet! men icke, det funkade inte :( så jag kollade på Saw 5 istället. den va sådär kan jag säga, men den gick att se på iallafall, gött det!

nu är jag hemma. ska väl ta en snabbis till konsum och köpa ägg, vi ska nämligen käka pyttipanna idag :) inte min favorit kanske men det får duga.

2 behandlingar till sen bär det av mot finland :D om ingen av dom blir uppskjuten vill säga för då får jag stanna hemma :( ska in till lkpg nästa gång och ta blodproverna för dom ska göra nån rutinkontroll på hur jag mår med så ska jag träffa läkaren samtidigt.

har kommit på vad jag önskar mig av pappa i julklapp med :D en extern hårddisk och en mixer. vill kunna blanda smoothies och milkshakes :D mmmumma!

ska väl gå till konsum nu men sen ska jag ägna mig åt saras bloggdesign ett tag :D hoppas hon blir nöjd!

älskar dig gustav!

design

har suttit ett tag nu med min nya design på bloggen :D är skitnöjd! kommer ni ihåg här om dagen när jag inte visste hur man la upp en video, då fick jag en länk av en tjej :D längen finns här, det finns massa saker man kan ändra och allt beskrivs steg för steg och med lite bilder :D jätte enkelt!

nu ska jag se CSI :D får inte missa!



veterinären

långpromenad blev det, en timme rättare sagt :D skitskönt! släppte barro lös lite då och då. är så rädd att man ska möta en hund, det är så många som går där i den skogen med sina hundar. barro är ju inte aggressiv mor andra hundar, verkligen inte han vill bara leka men om han är lös och ser en hund så lyssnar han inte utan han springer fram till den andra hunden (ja det har hänt). det är jätte pinsamt eftersom dom med den andra hunden inte vet ett skit om barro :S jag hade blivit jätterädd om det kommit en rottweiler eller vilken hund som hellst springandes mot oss för man vet aldrig. det va ju inte länge sen det kom 2 hundar springande mot oss och hoppade på barro och dom ville inte leka minsann.
men men, med lite pinnar och godis så kommer han till en på stört :D
kollade lite på TV när jag kom hem igen.

va på supermarket och handlade lite mjölk, bröd och potatis förut med. hade inga pommes hemma så det fick bli hemmagjord klüftpotatis till oxfilén :D jajemen, oxfilé på en måndag, lyx! skämt å sido, vi hade inte så mycket mer att välja på. lön om en vecka vilket betyder storhandling! :D
skulle gärna vilja ha tips på vad man kan äta, vi äter alltid samma saker varje månad :( inte alls kul.

måste se den spännande fortsättningen på CSI ikväll med. en av dom blir ju skjuten men man fick aldrig se om han dog eller inte. i verkligheten så hade han nog dött, han blev skjuten i halsen, men på TV så kan man inte riktigt vara säker.

har ringt runt till folksam och till sörgårdskliniken idag med. har bestämt att barros knöl (den förstorade tårkanalen) ska bort. om ni undrar varför vi inte gjort något tidigare så beror det på att detta inte är något farligt utan den kan sitta kvar om han inte bryr sig om den. nu vet ju inte vi riktigt till 100% att han inte stör sig på den så nu ska den bort :D sen är det inte jättesnyggt heller.
ringde folksam för att få klarhet i vad exakt det är försäkringen på honom täcker. vi får alltså 40 000 kr i veterinärvård varje år om det skulle hända något, 3000 till mediciner och rehab och 5000 till röntken och 11 000 i livförsäkring (alltså om han dör eller om vi måste avliva honom pga sjukdom så får vi 11 000) :D kanon, den bästa försäkring man kan ha tydligen.
ringde sedan till sörgårdskliniken, samma klinik där han fick sitt 12 veckorsvaccin :D fick en tid på torsdag kl 11. då ska dom kolla på ögat och bedömma om en operation är lämplig men det tror jag väl.
måste komma ihåg att fr¨ga om han måste gå med "tratt" efter, hur lång tid det tar osv..

här ser ni knölen i ögat

fan, måste på toa

älskar dig gustav!

gårdagen

kunde inte blogga mer igår för datorn var ockuperad av gustav :(

igår åkte vi iallafall in till lkpg för att käka mat hos gustavs mormor :D skitgott! fläskytterfilé med potatis/ris och sås, mm! satt och pratade lite sen fikade vi. hon hade bakat nån sockerkaka med äpplen i, jätte gott! runt halv 4 åkte vi hem. hoppade ur bilen för att sedan sätta in barro i våran. sprang in och bytte om sen bar det iväg till hundkursen, sista gången igår. 
vi va bara ute i kanske 30 minuter. vi skulle gå nån hinderbana med kopplet runt magen ;D självklart va det jag som fick gå, gustav vägrade :P jag tyckte det va kul. först skulle man gå sicksack mellan 4-5koner, sen skulle man hälla upp en muhh med vatten och gå med muggen kanske 20 meter och på bägen gå över ett litet hinder. vi klarade det bra :D förutom att barro gjorde så jag tappade lite vatten när han hoppade efter godisen :P när man lämnat vattnet skulle man dribbla med en fotbol och runda en kon :D detta gick mindre bra men när han fattat att han inte fick bollen så tog han konen istället :P 
det svåra va fakriskt inte att hålla balansen med kopplet runt magen, det svåra va att vi inte fick röra kopplet med händerna :O man var alltså tvungen att använda rösten och kroppsspråket :D svårt, men kul!
lämnade sedan hundarna i bilarna som vanligt och sedan fick vi fika :) glasstårta och bulle :D 
diplom fick vi med :D det dumma var ju att på vårat så stog det "tilldelas Gustav & Barro....." jaha, jag då? jag har ju tyckt om hundkursen mer än gustav :P han har bara klagat så ska det stå hans namn :O tyckte jag inte om men vad ska man göra? 

när vi kom hem gjorde vi varma mackor och sen blev det TV resten av kvällen :D Eric & Mackan, Sanningens ögonblick och det sista på Into the blue.

imorse gick jag upp klockan 8. ganska skönt att komma upp men jag va lite trött. gick med barro en snabbis och sen gick jag till vårdcentralen för att ta blodprov. proverna va helt okej så imorgon blir det behandling igen. orkar inte fler behandlingar nu!! sara ska iallafall göra mig sällskap imorgon :D

blir väl frukost snart och sen en långpromenad med barro i det fina vädret :D

pyramiden

extrema fenomen handlade om pyramiden, ganska intressant och vädigt fashinerande. dom pratade om hur egypterna som inte ens hade uppfunnit hjulet kunde bygga så stora byggnader. vart fick dom all sten ifrån? hur högg dom ur den ur berget? hur fick dom stenen på plats utan maskiner? hur fick dom stenen så jämn?
man fick svar på frågorna men sen va det så mycket mer som dom bara har gissat. har det verkligen legat kungar behravda i pyramiderna?
en väl spenderad timme :P

det började nått program om fidel castro efter pyramiderna. 638 ways to kill castro eller nått sånt. hade velat se det men det slutar 1 så jag hinner ändå inte se hela. såg början iaf och det verkar som om dom kommer gå igenom USAs alla mordförsök på Fidel Castro.

nu ska jag ut med barro. får se om gustav följer med, han verkar sur, igen...

NG

har precis vart ute med barro en sväng, blev inte jätte långt men inte kort heller så han är nog nöjd en stund iallafall :D frukost har jag ätit med, vill inte äte det för sent så man inte är hungrig när man ska till gustavs mormor sen ;)

svårt att somna va det igår med, barro va som en jojjo upp och ner från sängen, tillslut somnade han bredvid mig tror jag, kommer inte ihåg, måste ha somnat jag med :)

börjar ett program på kanal 9 om 5 minuter som jag tänkte se, extrema fenomen tror jag det hette. ett program från national geographic :D kan ju inte bli annat än bra.

våran blomma håller på att vissna med :S jag och blommor går inte ihop, därför har vi bara en riktigt och den håller jag på att ta livet av :S jag vattnade den här om dagen, kanske är det som är felet? alla blommor ska ju ha olika mycket vatten man jag häller bara på lite och hoppas på det bästa. den ser lika hängig ut nu som den gjorde innan jag vattnade.

TVn kallar..

älskar dig gustav!

mat

sådär, nu är vi hemma från gustavs mamma igen. det blev kyckling med potatisgratäng och cola :D det va skitgott!
blev en del kortspel också, trevligt :D barro va väldigt uppspelt och försökte ta våra kort och när han insåg att det inte gick satte han sig bredvid och gnydde istället :P sötnos! han fick en joker att tugga på  :) tog dock inte lång tid innan den va borta :P
skönt med en kvällspromenad hem också :D kollade klart på Beckfilmen som gick på TV när vi kom hem, hade redan sett den så jag visste vem mördaren va. tror det är den beckfilmen jag sett flest gånger så det va lite tråkigt.

imorgon bär det av till lkpg och skäggetorp för att hälsa på gustavs mormor vera och roland :D vi ska käka mat.

nu ska jag sova. god natt!

älskar dig gustav!

hmmm



njut av HIM - Funeral of hearts

tack för tipset :D

film

vet inte hur man gör när man ska lägga upp en film. nån som vet?

film

igår kom sara hit, gick och mötte henne med barro :D självklart blev han överlycklig när han såg henne så han började hoppa och bita i kopplet vilket han inte får. när man ska försöka få han att sluta så börjar han bita en i händerna och i armarna :P inte jättehårt utan på skoj men folk som står runt omkring som inte vet att det är på skoj, vad tänker dom? dom måste ju tro att barro är kamphund eller nått :S han visar ju tänderna och morrar men menar inget och jag som känner han vet ju det som tur är :D men som sagt, vad tror alla andra?
spelade lite kort när vi kom hem medans vi väntade på att filmen skulle bli klar, the mist först. lagade lite mat innan filmen också så vi slapp svälta :D spagetti med köttbullar.
förväntningarna för filmen va höga. speciellt förväntingen om att det skulle vara en äcklig film, jag menar stephen king har gjort den och det man får se på trailern verkar äckligt. ni som har tänk se filmen, alltså The Mist fortsätt att läsa där jag har skrivit här för jag tänkte skriva lite om den och det kan vara avslöjande :P

det är alltså en folksamling som blir instängda i en matbutik och utanför är det dimmigt. dom som försöker gå ut blir tagna och dödade av något i dimman. några killar går in på lagret för att fixa så dom får ström vilket kräver att en av dom måste gå ut för att rengöra ventilationen. man vet redan där vad som kommer hända med han. dom öppnar en stor port och efter en stund så kommer det in massa tentackler som från en bläckfisk fast dom här är köttätande så dom dödar en kille. dom som överlevde går för att berätta för alla andra men blir inte trodda förrns några går och kollar allt blod på lagret. en tant har då börjat prata om domedagen och hon får med sig fler och fler folk som blir superreligösa (störande!!! har inget emot religösa men att försöka övertala folk att bli det är för mycket). man tror alltså att det är ett stort monster utanför men under filmen så kommer det jätte trollsländor, sen större flygande saker som ser ut som dinosaurier, sen jättespindlar som sprutar frätande spindelväv, sen nån jättekrabba/kräfta. det blev föör mycket! när dom få som är kvar som inte blivit kristna har kommit fram till att dom måste därifrån springer dom till huvudpersonens bil, 5 av 8 klarar sig. huvudpersonen, huvudpersonens son, en lärare och 2 äldre, en tant och en gubbe. dom åker därifrån och kör tills bensinen är slut i hopp om att dimman ska ha försvunnit där den tar slut. när bensinen tar slut är dimman kvar. dom har fått med sig en pistol med 4 kulor kvar. huvudpersonen säger att han kommer på något och därefter skjuter han dom andra, inklusive hans son :O han kliver ur bilen och väntar på monstren. istället kommer det en stridsvagn och 2 minuter senare är dimman borta och allt är över :O fan han har precis skjutit sin son! och där va filmen slut. skitfilm!

här.
sen va det dags för film nummer 2, All boys love Mandy Lane. ni fattar nog vad den handlar om. alla, och då menar jag alla killar tyckte hon va snygg, alla ville ha henne. (läs inte om ni ska se den, samma som förut) hon åkte iaf med några nya kompisar till en ranch där dom söp och knarkade, alla utom hon givetvis. en efter en blev dom mördade av an annan kille som va besatt av mandy lane.  det är nu bara en tjej kvar att döda förutom mandy lane. hon får springa över en åker, jagad av mördaren för att sedan komma fram till mandy som skulle hämta hjälp. mandy slår ut sina armar och hon som är jagad och ger henne en kram i förtvivlan över att inte dö. mandy håller en kniv som hon sticker ner henne med :O och där tog filmen en tråkig vändning. mandy känner mördaren och dom har planerat allt tillsammans. dom ska alltså ta sina egna liv när alla är döda men mandy vill inte så hon blir jagad av killen som hon sedan mördar. slut

här.
två skitfilmer igår alltså. jag och sara tog en promenad med barro efter filmerna och sedan åkte hon hem. kul att hon kom iaf :D

har precis vart ute med barro nu, nån timme i skogen blev det så han fick springa lös :D haha, han är så söt när man kastar pinnar till han. först står han stilla, sen när man kastar så skuttar han till innan han börjar springa :D har filmat det så jag tänkte försöka lägga upp filmen om det går :D hopaps! ni kommer få er ett gott skratt :D sötnos!

ska hem till annike sen och äta :D gustav ville ha kyckling med potatisgratäng. hon visste inte om hon orkade göra det men hoppas :D såå gott!

ska vi se hur det går med filmen då..lägger upp den i ett nytt inlägg isf :D

älskar dig gustav!

grrr

idag fick man sova änta till halv 11 :D anledningen är enkel: barro fick sova med oss i sängen :P då brukar han sova länge. vid 11 tog vi en promenad på en halvtimme i regnet han och jag.

har precis käkat frukost så nu gör jag ingenting :) ringde stefan aldeles nyss för jag behövde hjälp med mammas julkapp eftersom vi inte har en sån affär här. jag började förklara vad det va hon ville ha och stefan fattade precis eftersom dom va iväg och köpte sånna här om dagen :O FAN! men sen kom jag på en annan sak som hon sagt att hon vill ha men det har hon också redan köpt själv :O så vad ska man hitta på nu då? sara hade en idé men det får bli en sista utväg, mer kan jag inte säga här eftersom mamma läser.

bion igår va kanon :D visst man har sett bättre men den va helt okej! jättefin berättelse :D sara och zandra tyckte inte om den men har man inte ens läst om vad filmen ska handla om när man går på bio så får man väl skylla sig själv om man inte gillar filmen.

idag kommer sara hit. vi ska kolla på the mist och all boys love mandy lane :D ska bli kul. får se om filmerna går att ladda ner bara annars får vi ta nån annan.

älskar dig gustav!

bio

det blev omberg :D jag gustav kim och zandra drog iväg. barro följde också med såklart :D tog en promenad upp till toppen för att kolla på utsikten och för att få lite frisk luft. det är så skönt ute när det är kallt på nått sätt, det känns så friskt :) svårt att förklara.
åkte förbi västra väggar med, ligger med på omberg. utsikt över vättern, skitfint!
gustav kim och zandra vid västra väggar

åkte förbi netto påvägen hem för att köpa godis, bästa godisutbudet i mjölby minsann :D anledningen till det är att vi ska på BIO ikväll, wii! ska bli skitkul! vi blir 6 stycken, jag gustav kim zandra linda och sara :D vi ska se "låt den rätte komma in" en svens vampyrfilm. den verkar skitbra!

Handling:
Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen.

Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Hon är vampyr.

nu ska vi ta en sväng med barro innan vi åker. ska hämta linda och zandra 20 i 8, alltså 19.40 ;)

fan vad jag inte ser fram emot behandling nästa vecka :(

älskar dig gustav!


Insider

går runt och myser i min nya tjocktröja :D så otroligt mjuk och skön! ska ha den på mig hela dagen har jag bestämt.

gick inte upp förrns halv 11 idag, gött att få sova ut lite. har spelat patiensduell med sara ett tag men nu börjar det blir lite enformigt :(
käkade frukost förut med, resterna från stefanpastan :P inte det nyttigaste kanske men om jag inte ätit den nu så hade vi vart tvugna att slänga den och det ville jag inte :P

så vad ska man hitta på idag? funderar på om man kanske skulle åka till omberg och ta en promenad med barro :D eller kanske till berg. får se vad gustav säger.
hatar sånna här dagar när man har skittråkigt och det inte finns något att göra! och att komma på något att göra gör man ju inte heller :S

kollade på Insider igår kväll med. det handlade om sjuka människor som tänder på att skada djur på ett sexuellt sätt. hur fan kan man göra det? hur kan man ens vilja skada ett djur?! blev nästan lite arg. sen finns det ingen lag som säger att det är förbjudet så dom som döms får max 2 års fängelse om ens det :O helt sjukt!
sen i slutet på programmet handlade det om en tant och hennes 2 taxar, den ena hade hon haft sen den va valp och 9 år frammåt. så va det en "väninnan" till henne som hon inte träffat på 4 år som ringde polisen mitt i natten och sa att hon vanvårdade sina hundar och att hon va psykiskt störd eller nått så dom åkte till henne med flera bilar + ambulans och väckte henne mitt i natten. då hade hennes andra tax (som va gammal) bajsat inne medans hon sov och matskålarna va tomma (vilket är helt normalt att dom är på natten eller? barros är med tomma då, för han sover!!) och det såg dom som djurplågeri så dom tog hundarna ifrån henne :O fatta vad ledsen hon blev!
taxarna fick komma till ett ställe där dom har hand om omplaceringshundar och där avlivades den gammla hunden och den som hon haft i 9 år sålde dom till en gubbe. hon överklagade sin dom och fick rätt men sina hundar såg hon aldrig igen :O hur fan kan man göra så? om nån hade gjort så med barro hade jag först och främst blivit såååå jäkla ledsen men också förbannad.
tanten visste vart hennes hund va så hon hade vart där och frågat om hon fick träffa hunden men den nya ägaren vägrade, idiot!!
det finns folk till allt alltså!

älskar dig gustav!

hahahaha

kom på en kul sak som hände inne på kvarnen förut när vi skulle fika. kom in och gick förbi det där "mobilståndet" med 3, telenor och vad fasen som brukar stå där, så säger dom "hej tjejer, har ni fylls 18 än?"  what?!  "nej vi är 13"
idioter! hahahaha! men kul va det :P

shoppa

barro väckte oss halv 9. han stog och gnydde i en halvtimme innan jag gick upp :O att han inte fattar att han ska ge sig :P tog en sväng med honom runt vasaparken och sen genom parken där jag släppte han lös, det va då han slutade lyssna :( han vägrade komma in :O efter mycket om och med fick jag honom att komma till mig när jag höll en pinne ;D torkade honom och släppte in honom och gick sedan ut på en powerwalk :D tog nästan en timme.
när jag kom in va brödet nästan klart :D har lånat mammas brödmaskin, man lägger bara i alla ingredienser, ställer timern på när man vill att det ska vara klart och trycker på start :D så imorse åt vi nybakat bröd.

tog en dusch och sedan åkte jag till kvarnen med linda idaa och enedia, dom skulle fika för linda fyller år idag ;d grattis gumman! jag skulle ju in till lkpg så jag höll dom sällskap nån halvtimme innan jag åkte.

var hos sara runt halv 13. lämnade av hushållspappret som hon lämnat hos oss :P moahahaha! tog bilen till universitetet där vi hämtade upp zandra :) sedan bar det av mot city och shopping!! :D äntligen hittade jag min nyårsklänning :D på vila. hittade en lång stickad tröja med att ha till leggins :D tänkte lägga upp bilder på det när jag kommer hem sen, sitter hos sara nu nämligen.
vi har precis käkat fiskgratäng och macka, det va gott!

ska snart åka hem till mina älsklingar. tror vi ska kolla på Doctors nu, såå bra!

älskar dig gustav!

hemma igen

då var jag hemma igen. har iofs vart hemma en stund nu men men. tog en sväng med barro nästan så fort jag kom hem. skönt att få komma ut lite, synd bara att det ska regna så :(

trodde att mamma skulle vara i jkpg 20 i 13 men så ringde hon och sa att hon skulle vara framme 20 över 12. då va klockan halv 12 och jag höll på att sminka mig så jag fick lite bråttom. i vanliga fall tar det 50 minuter till jkpg men när det är 3 vägarbeten innan A6 så blir det tufft. mamma skulle lasta av i jkpg innan hon kunde träffa mig så jag stog på gasen lite vilket gjorde att vi kom fram till A6 samtidigt.
tog en sväng inne på wedins där vi hittade varsitt par skor :D halva priset med. jag köpte ett par som jag tänkte ha på nyår eller kanske julafton? eller båda :D mamma köpte med ett par men dom skulle hon ha till vardags. tack mamma för skorna!! :D
tog varsin macka med på ett fik inne på A6. jag käkade räkmacka med ägg och mamma salami med brie :) satt och pratade en stund sen var mamma tvungen att gå :( åkte förbi statoil först och tankade bilen sen sa vi hej då.
på vägen hem höll jag iaf hastigheten hela vägen :P sjöng med till gyllene tider för full hals gjorde jag med :D

imorgon bär det av till linköping. ska käka mat hemma hos sara sen ska vi in till stan och shoppa lite :D måste verkligen hitta en klänning att ha på nyår! håller på att kolla lite på nätet nu och det finns så himmla många som man verkligen vill ha men så kostar dom ju med såklart och givetvis är det dom som man verkligen fastnar för som kostar en det och då menar jag inte en krona under 1000 :( får kolla på stan imorgon å se vad jag hittar. julkappar ska vi nog kolla på med.

nej nu ska jag snart ta och laga mat, är hungrig. blir stefanpasta idag :D anledningen till att jag kallar den så är att stefan lagade den första gången åt oss :D skitgott!
såhär gör man:
koka tagliatelle pasta (plattpasta). medans det kokar så förbered baconen, den ska klippas/skäras i mindre bitar. öppna champinjonburken och grädden så allt är klart.
när pastan är klar häller du den i ett durkslag och i samma kastrull som pastan låg i häller du i champinjonerna och baconen. stek/fräs det lite och sedan i med grädden. ta så mycket grädde du tycker blir bra men det ska inte bli för såsigt. låt det koka upp och stå och puttra nån minut. häll sedan tillbaka pastan i grädden med bacon och champinjoner och rör runt. klart!
verkligen hur enkelt som hellt och sååå gott!

älskar dig gustav!

jönköping

tack sara för att du håller uppe min statistik :P och ja, vi kan käka hos dig innan vi åker in till stan imorgon :D

nu har jag lite vråttom, ska till jönköping och fika med mamma :D trevligt! måste göra mig iordning, ska åka om typ 20 min.

skriver mer när jag kommer hem :D

älskar dig gustav!

patiensduell

snart ska vi göra varma mackor till kvällsmat :D ska bli gott! först måste vi dock gå till supermarket och köpa skinka men det är det värt :D barro måste ändå ut så man slår 2 flugor i en smäll.

sitter och spelar patiensduell med sara på msn, ganska kul när man inte har något att göra :P väntar på att det ska börja något bra på tv. kl 20 är det färjan sen csi och sen boston tea party :D det är så sjukt bra!!

jäkla väder

kollade ut förut och då hade det slutat regna :D vad bra tänkte jag och började ta på mig för en promenad med barro. när vi kom ut regnade det igen men det slutade ganska snabbt. jag tog vinterjackan på mig eftersom det inte regnade, seglarjackan fick hänga inne. hela vägen genom skogen gick det som på räls men när vi väl kom ut ur skogen öppnade sig himlen! den spöregnade och halglade. mina byxor blev så blöta att det droppade om dom, jag hade pölar i mina skor och jackan va pisseblöt. barro gick fortare och fortare och tillslut sprang vi ända hem :D
eftersom gustav inte är hemma så fick jag torka honom själv vilket kan vara en utmaning eftersom han tycker att vi leker med handuken. efter ett tags kämpande var han torkad och klar iaf :D

måste lägga lite tidningspapper i skorna med så dom torkar. kollar ut nu och vad ser jag inte, jo, solen skiner :O snakca om otur!

ut

självklart kan vi kolla på filmerna i helgen sara :D men då får du komma hit för vi kollar från datorn isf vettu.

barro har vart så jobbig inatt! han har stått vid sängen och gnytt och velat komma upp. försökt att gå upp i sängen har han med gjort vilket har hållt mig vaken :S spytt har han gjort med stackarn.

hade tänkt ta en långpromenad med barro idag igen på nån timme och sen ta en powerwalk på en timme :D men givetvis börjar det regna! har tagit på mig träningskläderna så att jag kan bli svettig utan att bli irriterad denna gången men vad hjälper det när det regnar? man blir ju inte peppad precis :( får hålla koll på om det slutar regna så jag kommer ut lite :D självklart ska barro få komma ut men det blir nog inte riktigt en timme.

har börjat fundera över julkappar med men har inte kommit på något förutom till mamma :D får kanske ta en sväng inne i lkpg och kolla lite med sara nån dag.

har dammsugit idag med precis som jag skrev igår att jag skulle göra :D ska ner med lite saker i källaren också.
började förut med att sätta upp hyllan vi köpt för att ha mössor och vantar på i hallen men det gick sådär. skruvarna sitter så långt inne i trät att man måste in med skruvmejseln en bit men våran skruvmejsel va för tjock så det va bara att lägga ner. hatar när det blir så, när man väl får tummen ur och tar tag i något som man sedan måste lägga ner för att det inte funkar. jag vill bli klar med det jag börjat med. 

köpte världens godfaste glass igår med :D cart dor (stavas?) med pistagenötter och mascaponeglass med nått klet gjort på olika röda bär :D det är den dom gör reklam om. käkade den hos pappa första gången när jag va i thn och guuuud vad god den är :D kanske ta en bit nu. eller nej, jag sparar det till ikväll :D 

vad ska man äta idag? vi har nästan alltid samma problem :P men vem har inte det? allt man kommer på är ju så tråkigt :( och så äter man alltid samma sak. stafanpasta kanske? eller sparrissoppa :D 

älskar dig gustav!  

film

måste se "the mist" av stephen king och "all the boys love mandy lane" tror jag den hette, nått sånt iaf. antagligen 2 äckliga filmer, iaf enligt reklamen men om jag ser dom på dan så ska det väl gå bra :D och om gustav är med.

jäklar är klockan redan halv 00 :O dags att sova :D god natt!

hundkurs

grattis pappa på fars dag :D

ska börja som jag har märkt att jag brukar börja, nämligen: idag vaknade jag....eller har jag fel? brukar jag inte börja så? :P

idag vaknade jag lite efter 9 och va inte alls lika trött som jag har varit under veckan :D så otroligt skönt! låg dock kvar i sängen och myste med barro nån timme :D älskart! vid halv 11 tog jag en långpromenad med barro på typ en timme :D med tanke på att jag köpt en väldigt varm vinterjacka iår så blev jag väldigt varm imorse när jag gick. är inte van vid att inte gå runt och frysa så jag packade på mig tjocktröja och dunjacka och tänkte inte på att det säkert va 10 plusgrader ute :P svetten rann om mig innan jag ens hade kommit halvvägs :S usch! det värsta jag vet! när jag blir varm blir jag så jäkla irriterad :O spelar ingen roll vad jag gör. det värsta va ändå efter träningarna när man eftersvettades och skulle cykla hem när man duschat. man kommer innanför dörren och om någon ens så mycket som sa något till mig så blev jag skitförbannad :S 
så jag va gott irriterad på barro över att han skulle stanna och nosa överallt men men :P knäppte upp jackan när jag gått en bit så det blev lite bättre iaf.

satte på TVn när jag kom hem och käkade lite frukost. när gustav vaknade kollade vi på The Guardian :) den är bra men det är en såndär film som man ser en eller två gånger sen är den inte bra längre :P

kl 16 bar det av mot hundkursen. det regnade så vi va inte direkt jättepeppade men man måste ju, för barros skull :D som vanligt drog barro i kopplet när vi kom men det är för att han vill hälsa på alla hundar :P sen när man väl gör övningarna är han jätteduktigt :D det är när man står och väntar som han blir lite besvärlig :( som när vi gör övningar där man bara kan vara ensam som en inkallning, då måste man vänta på sin tur och att få barro att sitta stilla på ens vänstar sida i 10-15 minuter är helt omöjligt så det blir lite jobbigt men man får försöka med godis :D 
nästa söndag är sista gången så då ska vi göra lite roliga saker. vi ska tex sätta kopplet runt våran midja så vi ska inte använda händerna. sen ska vi gå fram till ett bord och fylla ett glas med vatten och gå fram med det till en person som står lite längre bort. detta ska göras utan att man spiller tror jag, han sa inte det men det kan man ju räkna ut :P sen ska vi även sparka en boll framför hunden utan att han tar den samtidigt som kopplet sitter runt ens midja :P det är som gjort för att jag ska ramla och släpas efter :P får ta på mig lite kläder som jag inte är rädd om. jag menar, dom som har lite mindre hundar kommer säkert klara det galant :D men vi som har en rottis på 40 kilo? ska bli spännande :D 

sanningenögonblick va lika underhållande som förra gången :D måste se nästa söndag igen!

imorgon ska jag dammsuga igen. kan inte påstå att barro har lärt sig äta än för när han äter så har han en tendens att sprida små smulor med mat lite här och var + att det inte är världens bästa väder ute som ni vet så grus drar han med sig in och vi med för den delen. det här vädret som är nu är verkligen kasst! usch!

ska väl ta och kolla lite på TV igen innan jag går och lägger mig.

älskar dig gustav! 

seg

ska börja med att svara på saras kommentar. klart att det alltid går bra att hälsa på dig, jag undrade mer hur det skulle gå att gå runt på tornby när jag va så trött :D men det gick ju alldeles utmärkt :D

det va sjukt hur trött jag va förut :O vi va ute med barro och jag skrattade åt allt, gustav med :P så fort han petade på mig så skrattade jag. vi gick förbi en busshållplats så säger gustav "ska vi ta bussen?" "javisst" sa jag då och precis då kom bussen bakom oss och gudars vad vi skrattade! vi asgarvade åt barro när han åt snö för det lät roligt :P snacka om att vara trött :O sov i bilen påväg in till linköping.

väl inne i lkpg käkade vi lunch och kollade runt lite. gustav köpte en tjocktröja och sara 2 klänningar. jag hittade väl nått sådär men inget som jag verkligen ville ha :(

nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 22 så jag får gå och lägga mig :P är jättetrött men innan kl 22 ska jag nog inte lägga mig idag iaf, halv kanske. är det patetiskt? ska iaf ta en sväng med barro innan jag går och lägger mig :D

gustav drog iväg till eneida med kim, partaj för deras del. hoppas dom får en kul kväll :D

älskar dig gustav!

linköping

gick upp vid halv 11 idag, det känns! har sovit till 12 dom senaste dagarna pga behandlingen så nu är jag skittrött!!

nu ska vi till lkpg och hälsa på sara :D får se hur det går

älskar dig gustav!

tråååk

maten blev god, som om man kan misslyckas med det :P
tog en prommenad med barro till supermarket och köpte salt och julmust så nu finns det salt hemma, bra bra.

som ni märker har jag inte jättekul. gustav och sebastian ockuperar TVn så jag får sitta vid datorn :P visst är det väl kul att sitta vid datorn en stund och kolla lite men nu har jag suttit här sen jag kom hem från stan i princip och börjar tröttna :S funderar på att lägga mig och läsa, men vem orkar läsa? usch, det värsta jag vet.

kanske ska ta ett äpple? barro blir säkert glad eftersom han alltid får det sista :D han älskar äpplen.

hmm, kanske ska ta och koppla i den bärbara datorn och kolla på senaste heroes avsnittet :D det ska jag göra :D

älskar dig gustav!

idag..

idag va jag uppe lite innan 10 för att gå ut med barro. när jag kom in va jag helt slut så jag gick och la mig igen och vaknade kl 12 :D skönt!
vi gick upp och började städa. dammsög, skurade, dammade och gjorde rent toaletten och handfatet så nu lär ju allt vara lika skitigt imorgon igen :( hundhår har vi gott om iaf.

har vart en sväng på stan med zandra. hon och eric har handlat, både mat och alkohol. sen letade jag och zandra efter nån hudaffär där dom vaxar och vi hittade den :) så zandra bokade tid för vaxning nästa vecka.
gick förbi supermarket på vägen hem för att köpa mjölk och fryspåsar, givetvis glömde jag saltet men det får vi ta senare.

ska nog laga mat nu, spagetti med köttfärssås. sebastian är här så han och gustav spelar PS2 så vad ska man annars hitta på?

älskar dig gustav!

finland!!!

i måndags innan blodproverna var jag lite nervös, hade haft ont i halsen i thn men inte ringt sjukhuset som jag egentligen ska :S som tur va så såg värdena bra ut så då var det bara att ställa in sig påbehandling.
gustav hade lagt in heroes på datorn och jag tog med mig lite filmer och massa frukt :D synd bara att gustav lagt in fel avsnitt :( men jag kollade på starsky & hutch och harry potter istället så det gick bra. 

till min stora förvåning är jag inte lika trött nu efter behandlingen son jag brukar :D visst jag är trött men inte alls samma som det brukarvilket är riktigt skönt :Dblir dock väldigt anfådd när jag är ute med barro men det får gå ändå för det är så skönt att få komma ut lite!

ska snart ta och börja inhandla lite julkappar med :D mamma vet jag redan vad hon ska få :S nyfiken nu mamma? :P värre är det med pappa och stefan :/
det bästa med julen iår är att vi ska till finland :D :D yeeeeas!! 
kl 9.15 den 20 december bär det av från kapellskär i sthlm till nådendal i finland :D äntligen ska jag få träffa mormor och morfar igen :D 1år sen nu. 
har 2 behandlingar kvar tills vi ska åka och om en av dom blir uppskjuten så kan jag inte åka :'( kommer bli sååå ledsen isf :( men då ska jag med pappa till farmor och farfar ochmin faster och kusiner istället :) va ett tag sen jag firade jul med dom, 4 år sen tror jag.

skan nog in tillstan sen eller imorgon och fixa fars dag present till pappsen med :) tror jag han kommer uppskata! :D 

nu ska jag kolla på heroes, det jag skulle gjort i tisdags :P

älskar dig gustav! 

flytt

i fredags när jag kom hem tog vi det bara lugnt :D på kvällen fixade vi mat för mamma och stefan skulle komma. thaigryta med ris blev det.

på lördagen gick vi upp vid 9 för att åka in till lkpg och hjälpa sara att flytta. dom va typ klara när vi kom så vi satt och kollade på när dom fixade med det sista :P
käkade lite mackor när som va klara sen va jag och gustav tvugna att åka hem till barro igen. stannade på tornby för att fixa inflyttningspresent till sara först. blev en brödrost och ett linne :D
tog en ganska lång promenad med barro när vi kom hem vilket tog kål på mina fötter! fattar inte vad som har hänt men jag får såå ont i fötterna när jag är ute och går, tror inte jag har ett par skor som jag inte får ont av :S
mamma och stefan kom efter en stund och sen kom sara lite senare. hon åkte med pappa, han skulle ändå åka hem till thn igen.
mamma fixade maten, inbakad fläskfilé med champinjoner, ädelostsås och kroketter :D det är sån där lyxmat som man bara äter nån gång då och då för det är så krångligt att göra men så otroligt gott! jag gustav sara och stefan spelade kort så länge :D jag vann, wiii!
efter maten spelade vi familjegeni, tror stefan vann på det men jag va inte långt efter :D

idag åkte vi in till linköping allihopa. hämtade upp sara och åkte till ikano :D hittade en stickad tröja på lindex som jag köpte, eller mamma köpte den men hon ska få pengar av mig, jag hade inga idag :P hittade ett linne på bik bok med som jag ska inhandla nästa vecka :D

nån gång nästa vecka så ska jag och gustav gå på bio med :D länge sen vi va på bio nu så det är väl på tiden :D

stadspromenad var det som gällde idag på hundkursen och promenad blev det. vi gjorde övningar i kanske 15 minuter sammanlagt sen gick vi i kanske en timme resten. barro va inte duktigt idag tyvärr, han drog och drog hela vägen. i vanliga fall när man är ute med han är han jätteduktig och drar ingen men det är när han ser hundar :S och på kursen är han ju omringad av hundar :S efter inte ens 10 minuter va jag genomsvettig för att jag va tvungen att dra och hålla emot så hårt :O och när vi väl var klara hade jag skitkont i armarna och axlarna! så nu ligger han och sover, inte undra på det så som han har dragit, han måste ju va helt slut :P godis hjälpte ju inte heller att locka med, han fick den, åt upp den men sen va det påt igen :O och sitta still under övningarna va det ju inte tal om!

jag vet redan nu vad mitt nyårslöfte är :D inget godis igen men ingen drick heller, typ cola och fanta. under dom 3 veckorna jag va i thn gick jag upp 2 kilo :O så nu måste jag försöka gå ner dom igen hur nu det ska gå till när man får ont i fötterna om man går längre än 10 minuter och min cykel är paj. mamma och stefan tog med bakhjulet hem för att fixa ett nytt. nästan alla ekrar va lösa eller av + att det va skevt. ingen idé att lämna in den här i mjölby för det gjorde jag för typ 1 år sen men han verkar ju inte ha gjort ett så bra jobb, tyvärr.

har laddat upp lite bilder på bdb nu med :D tog typ inga när jag va i thn tyvärr :( bara när vi va ute och gick och när vi bowlade.

älskar dig gustav!

RSS 2.0