dagens outfit

har inte lagt upp en dagens outfit sen jag kom tillbaka till mjölby igen så ny är det på tiden :D

kör på detta idag och till det tar jag den tanfärgade väskan som hänger bakom mig och ett par vita sneakers :) vad tycks?


god morgon

ligger i sängen med datorn på magen. skönt att inte behöva gå upp fast man är vaken :D
inatt vaknade jag vid 4 tiden och kunde inte sova, vet inte hur länge jag låg vaken men det kändes som en evighet.

ska snart gå upp och käka frukost, väntar bara på att mamma ska komma in med barro :) jag får ju inte gå ut med honom själv så därför är mamma här för att hjälpa mig med det tills gustav kommer hem igen :)

kollade klart på paris BFF igår :D spännande! mer än så kan jag nog inte säga eftersom sara kollar på det också och det kanske är nån mer som vill se så jag ska inte avslöja vinnaren. jag kan dick säga att den personen jag har hållit på sedan första avsnittet vann :D

XOXO

god natt

tänkte bara säga god natt, ska sova nu tror jag. måste dock resa på mig ur sängen för att gå på toa först, orkaaa! dagens I-landsproblem ore what?

aja, god natt!

tavlor

hittade ett par nya vinterstövlar, wii! :D tanfärgade precis som jag ville. ett par Björn Borg så det är nog bra kvalité men det bästa va att dom va på rea. fanns bara ett par kvar och det va min storlek :D ibland har man tur! nedsatta från 1400 till bara 500, vilket kap :D
och så var det ju det här med bilder då :P får se om jag orkar annars är det nog inte hela världen.

hittade en skitfin tavla på IKEA :D ska köpa den imorgon efter skolan + 2 långa smala att ha på varje sida om den, kommer bli kanon :D
skola imorgon alltså, börjar dock kl 13 med lite info bara så det blir en mjukstart :D hoppas jag kan vara med nästa vecka också för då ska vi börja med injektionsgivning :D I'm in heaven!!


IKEA

igår var jag och linda i linköping och käkade skitgod mat :D Yogi tror jag det hette, indisk mat. kul att prova något nytt. detta måste vi verkligen göra om :D
dock var det inte så populärt att jag åkte men det är ändå jag som har opererats och det är bara jag som kan känna vad jag orkar och hur ont jag har. däremot kan jag förstå att ni inte ville men jag tänker inte isolera mig hemma. jag tror att ni tror att jag har ondare än jag har. sen är det inte alls så att jag inte uppskattar att ni hjälper mig bara för att jag åkte, jag uppskattar det sååååå otroligt mycket.
jag kan inte alltid lyssna på allt ni säger även om det mesta är vettigt, jag måste få begå mina egna misstag och jag kan lova att igår va inget misstag :D jag hade som sagt jättekul!!

nu ska vi in till IKEA i lkpg. jag tänkte gå runt och kolla lite. skulle vilja ha en stor tavla att sätta över sängen eftersom vi har möblerat om så att huvudändan inte står mot fönstret längre :) kan visa nån dag hur jag menar.

XOXO

sjukhusvistelsen

sådär, tänkte börja skriva lite på allt som hänt den senaste veckan. klockan är nu 11.28. skriver upp det för att se hur lång tid detta kommer ta. vill dock inte avskräcka någon från att läsa men det kommer bli en del.

Söndag
i söndags åkte jag, mamma och pappa till sjukhuset för att jag skulle bli inlangd. skrev in mig när jag kom sen väntade vi lite på att mitt rum skulle bli ledigt. fick ett eget rum med TV å grejer. behövde dock inte vara kvar där så vi åkte till tornby och käkade och kollade lite i affärer.
väl tillbaka på sjukhuset så åkte pappa hem igen och gustav kom. dom tog lite prover på mig, bl a. blodprover, blodtryck, saturation, temp, puls och EKG. fick även göra en lungröntgen lite senare på dagen.
det va ingen som visste hur ingreppet skulle gå till och som ni kommer ihåg så var jag orolig för att få urinkateter men det visste dom inte heller. ingen visste nått, dom visste bara att jag skulle opereras. pratade med narkosläkaren som förklarade hur dom skulle söva mig. vid en liten titthålsoperation, vilket han trodde det skulle bli, så skulle man bara bli vanligt sövd. skulle man däremot får göra ett större ingrepp, som han alltså inte trodde, så skulle man få epiduralbedövning för att få ett så bra smärtskydd som möjligt och detta innan man sövdes + urinkateter för att man då inte skulle känna om man behövde gå på toa. lät vettigt men ändå inget som jag ville vara med om.
kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde på kvällen förutom att duscha med bakteriedödande medel och sedan kolla på TV, gjorde nog inget mer. mamma och gustav åkte hem, mamma till sara och gustav hem hit.


Det der ut som gustav vart hos tandläkaren men han äter godis.



Måndag
Blev väckt ganska exakt kl 8 på morgonen, skittrött. dom tog prover igen men denna gången bara puls, saturation, blodtryck, temp och vikt. duschade med det där medlet igen. måste bara säga att dom där fula sjukhustrosorna va underbart sköna, haha! :D men ack så fula!
pratade med läkarna igen och dom visste fortfarande inte hur dom skulle göra bara att jag skulle in i operationssalen efter lunch. definitionen på "efter lunch" är nog olika för alla.
läkarna ringde upp till hematologen och pratade med en annan läkare om vad som skulle vara bäst att göra och dom kom fram till att en liten titthålsoperation var bäst.
11.40 kom lars in med lugnande medicin, morfin tror jag, och 2 panodil som skulle förebygga smärtan. han sa att inom en timme så skulle dom komma och hämta mig. dom kom kl 13. blev körd till operationssalen där narkosläkarna väntade. dom sa att kirurgerna inte kommer förrns man är sövd så jag träffade ingen av dom. dom berättade också att det skulle bli titthål eller inget alls. dom skulle även koppla mig till en respirator som skulle stödja min andning under operationen.
alla som opereras få en nål i handen eller armen. jag fick min på ovansidan handen och jag kan erkänna att det faktiskt gjorde ganska ont när dom satte i den. fick andas in nått syrgasaktigt som jag blev jättetrött av sen sprutade dom in något i nålen som var kärlretande. retande va nog fasen fel ord för det kändes som hela handen skulle explodera av trycket :O + att dom hade en blodtrycksmachett runt armen, sen kommer jag inte ihåg mer.

när jag vaknade låg jag på THIVA (thoraxintensiven (thorax betyder bröstkorg på latin)). jag kommer jag ihåg att jag kollade på klockan och jag har för mig att den va strax innan 18. det slog mig då att det måste tagit en väldans tid inne i operationssalen. intubationen i halsen var kvar, alltså slangen dom kör ner så man kan andas under en operation. grejen var att jag knappt kunde andas när jag väl vaknat för dom ville inte ta bort den eftersom jag va så borta. gustav sara och mamma va där, sara grät. haha, jag låg och pekade på halsen för att dom skulle fatta att jag inte ville ha kvar slangen precis som att dom "glömt" ta bort den :P åtmindståne så försökte jag peka, vet inte om budskapet kom fram? fick kvälningar (stavas?) och hostade. efter vad jag ansåg som en evighet så tog dom bort slangen.
I was in PAIN! jag hade nålar överallt. en på varsin hand, en i artären på handleden (arteria radialis). den på handleden hade dom för att mäta mitt blodtryck. jag va kopplad till en sån där maskin, vad fasen heter det...så störande när man inte kommer på :P men på den skärmen ser man iallafall patientens puls, blodtryck och saturation tror jag. så jag var alltså uppkopplad på EKG och hade en sån där grej på fingret som mätte min saturation.
har så dåliga minnen från denna kvällen. vet inte när mamma gustav och sara gick. under natten hade jag iallafall någon hos mig hela tiden, dom turades om att sitta inne hos mig. jag vaknade varje timme av smärtan och för att jag inte kunde vända på mig. sjuksköterskorna var ofta framme och kollade värden och till min STORA förvåning även kollade till min urinkateter så att jag kissade som jag skulle!
jag tyckte det va så skönt att få sova för så fort jag vaknade så började jag spänna mig och det gjorde så fruktansvärt ont!

Tisdag
Hände inte så mycket mer än att jag låg och hade ont. fick morfin så fort jag fick mer ont. fick även sätta mig på sängkanten och sedan stå upp när dom bytte sängkläder. det va väl först då som jag reagerade över urinkatetern på riktigt. inga trosor hade dom satt på mig efter operationen heller så det fick jag hjälp med av sjuksköterskorna.
jag hade slangen som jag fick morfin genom inkopplad i vänstra handen kommer jag ihåg. dock fick båda jag och sjuksköterskorna reda på att den nålen satt dåligt och inte funkade på ett väldigt smärrtsamt sätt :S
jag skulle lungröntgas även denna dagen men eftersom jag inte kunde stå upp så länge så var jag tvungen att göra den i sängen. dom tog in nån stor röntgen apparat som var böjd över sängen. innan hade jag precis suttit upp i sängen och käkat frukost för att sedan ligga ner helt plant, bara det gjorde fruktansvärt ont. fick morfin för det. sedan sköt dom in en platta under ryggen, pain! ännu mer morfin (morfin ska ju hjälpa snabbt det va därför jag fick mer för det hjälpte inte). men det värsta va nog när dom skulle ha in en röntgenplåt under ryggen som va gsnak tjock. jag fick panik av smärtan och kunde inte andas. jag låg och höll andan och stortjöt! går inte att beskriva hur ont det gjorde. innan detta så hade jag ingen aning om vad smärta va vill jag lova! när jag tillslut började andas så var det bara massa slem i halsen. samtidigt som jag försökte andas så tog dom en bild och som tur va så blev den bra.
precis efter detta så upptäckte vi att nålen inte funkade och att jag inte fått nått morfin, inte undra på att det gjorde ont. dom tog ut den nålen och satte i slangen i den andra.

som ni kanske redan vet så blev det ingen vanlig titthålsoperation, därav all smärta! dom hade börjat att operera och snittat ett litet snitt vid arhålan men så som jag fattat det så hade dom kommit åt ett stort kärl när dom skulle gå in med den där titthålsgrejen så det hade börjat blöda. då hade dom istället fått göra ett stort snitt mitt på bröstkorgen för att kunna såga isär bröstbenet på mig och bända upp det för att komma åt knölen dom skulle ta prover på. för att få ihop bröstbenet igen så har dom virat en ståltråd runt som håller ihop bröstkorgen eftersom det inte går att gipsa. sedan sydde dom ihop med tråd som försvinner utan att man tar bort dom.
fick även två drenageslangar insatta, en till varje lunga. dom stack ut precis under ena bröstet.





dom här drenageslangarna blev jag av med under tisdagen om jag inte minns fel. det va bara att dra ut dom och sedan knyta ihop trådarna som satt där. förväntade mig att även detta skulle göra ont men det kändes mer som när man drar en dammsugare längs en arm eller nått fast inne i kroppen då.

sov dåligt även denna natten.

Onsdag, Torsdag
Kommer inte ihåg om det va tisdagen eller onsdagen som jag fick flytta tillbaka till avdelning 6 men jag har för mig att det va tisdagen.
Dagarna på avdelningen gick riktigt långsamt. Gustav var med mig flera timmar om dagen <3 åt knappt något och låg mest i sängen och va trött.
dom tog de vanliga proverna på mig varje morgon så jag var alltid uppe med tuppen. smärtmedicinerna hjälpte mer och mer. fick både tabletter och intravenöst.

linda, sara och zandra var och hälsade på en dag med, det uppskattade jag väldigt mycket :D fick en jättesöt nalle av linda och kim. den fick sitta på bordet bredvid min säng :D
mamma har också vart och hälsat en hel del och massa godis har hon haft med sig och tidningar. pappa har självklart också vart och hälsat på men han va hemma i thn en sväng och jobbade lite med.



började kunna gå och stå själv. började kunna resa mig ur sängen själv :D gick på sjukgymnasitik (fan, den har jag glömt idag, påminn mig ikväll) för att börja få tillbaka rörligheten i överkroppen.

Började äta ute i matsalen eller åtmindståne så hämtade jag min mat själv :D

Dom tog ur min urinkateter så jag började även gå på toan själv :D fördelen med den va att man ens slapp lämna sängen, hihi :P

Fredag
Fick äntligen åka hem :D

jag mamma stefan och sara åkte ut till tornby för jag ville skämma bort mig själv :D skämde bort mig själv för nästan 3000 men det va det värt! gustav kom in lite senare så att vi kunde storhandla. så gött att slippa bära in alla tunga påsar hemma :P får bara lyfta 2 kg i varje hand dom närmaste 6 veckorna till bröstbenet är läkt. är sjukskriven i 2 månader med men om jag orkade så kunde jag gå till skolan så länge jag inte lyfte nått.



just nu är mamma pappa och stefan här. dom håller på att städa hela lägenheten. vi har möblerat om i sovrummet med så nu ser det lite större ut där inne :) köpt en grind för barro har vi gjort med, han ska inte få komma in i sovrummet längre. detta är för att om jag ska bli inlagd igen för behandling så måste det vara rent i sovrummet där jag kommer ligga när jag kommer hem. efter en sån behandling jag antagligen kommer få göra så är man jättekänslig för allt så vissa får inte ens ha sin hund hemma :(
testade att stänga ute honom i hallen och köket igår medans vi satt och kollade på TV och det gick faktiskt jättebra :D han är så duktig!

gustav har åkt till spanien nu med. mamma körde honom, annike och sebastian till skavta flygplats vid 4 imorse så nu är dom framme. hoppas han får det bra :D saknar honom dock redan! <3

nu orkar jag verkligen inte skriva mer! ni ser ju hur lång tid det tagit. har iofs inte skrivit konstant utan vi har varit och handlat och så har vi ätit mellan men ändå :P

17.15 ska jag möta linda och elin på stationen. elin ska upp till östersund igen och fortsätta plugga :)

XOXO


fjortisblogg

igår när jag kom hem så var jag ju bara tvungen att läsa igenom alla bloggar jag läser :D och jajemen jag läser även dom så kallade fjortisbloggarna :P haha, dom är så dumme i huvudet så det blir kul att läsa. helt blåsta!
la dock märke till en sak och det va att alla tog upp Katrin Zytomeirskas uttalande i Vakna med The Voice den 27/8. Hon pratar om dom här fjortisbloggarna och dom blir helt till sig och tycker hon har fel. bla bla bla..
själv så tycker jag hon har såå rätt, haha!

kolla själva in klippet och vad hon har sagt :P


fan! jag får inte klippet att funka :O men om ni orkar och vill så gå in på youtube och sök på "Katrin Zytomierska hos Vakna med The Voice 2009-08-27 del 2/3".

kanske försöker igen lite senare om jag kommer ihåg.

hemma igen

blev utskriven idag så nu är jag hemma :D ni får dock vänta med bättre uppdatering och bilder tills imorgon, orkar inte nu. måste ladda kameran för att få in bilderna i datorn med så det känns som jag lika gärna kan lägga ner mer tid på det imorgon.

vill tacka för alla fina ord jag fått från sååå mycket folk :D det värmer otroligt mycket! det tråkiga var att jag inte fick ha mobilen på inne på rummet så jag har sett alla sms idag, hade gjort mig ännu starkare att se dom när jag hade som mest ont men jag uppskattar verkligen allt! :D

nu ska jag ta det lugnt och kolla lite på TV.

imorgon lovar jag bilder på lite shopping jag han med idag, bilder från sjukhuset och bilder på operationssåren :) om jag ska leva med dom ärren så ska jag fasen bli miljonär på köpet :P''

XOXO

hälsa på?

vaknade typ halv 6 och kollade på klockan, insåg att det va långt kvar till 8 så jag gick på toa och somnade om. vaknade dock lite efter 7 och kunde inte somna om. barro hade hittat mina örhängen som låg på vardagsrumsbordet så nu är såklart en ploppen borta, fasen!
gick upp på toa igen men gick aldrig och la mig. borstade tänderna och la ner tandborsten i väskan.

så, nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 8, ska väcka gustav då för barro ska ut innan jag åker :) ville ha lite sällskap eftersom jag inte skuka vara hemma nu på två dagar.

jo, om ni vill komma och hälsa på mig så går det alldeles utmärkt :D idag mellan 14 och 19 och på tisdag samma tid. på måndag går det nog inte utan en massa krångel tyvärr.
Thoraxkliniken, avdelning 6. gå in i södra entrén och gå mot hiss C. vid hissen är det skyltat men det ligger iallafall på våning 12. tror nog det bara är att fråga efter mig i receptionen :D

nu ska barro ut.

puss

sjukhuset

håll tummarna för att allt går bra nu :D läggs in på avdelning 6 imorgon, thoraxkliniken kl 10.00. på måndag blir det operation och jag har inte den blekaste aning om vad dom ska göra så jag börjar bli lite nervös.

mamma och pappa hämtar upp mig här imorgon kl 8.30 för vi ska käka frukost på Espressohouse innan :D jag frågade om det skulle vara okej och det var det. god frukost imorgon med andra ord :D

kommer ligga kvar till tidigast tisdag men jag bloggar så fort jag är hemma igen :D annars tvingar jag gustav att göra det år mig ;)

XOXO

dagens outfit

såhär såg jag ut när vi åkte in till linkan :) enkelt och bra. nu ska jag kolla på friidrott, ska bli spännande att se om jamaica slår nytt världsrekort på 4x100 meter i stafetten :D


jäklar vad stor bilden blev :O aja, orkar inte ändra

lkpg

nu ska vi åka in till gustavs mormor i linköping och käka lite mat :D hon gör alltid så god mat så det ser vi fram emot!

har inte gjort ett skit idag förutom en långpromenad med barro nyss, nu är han helt slut :D kanon när han ska med till linkan. dock så vet vi ju hur uppspelt han blir när alla vil hälsa på honom men han kanske lägger sig ner medans vi äter. Vera brukar allt ha något gott till honom också, vi får se om han har sån tur idag med ;)

XOXO

wtf?!

okej, nu rann bägaren över. fan vad arg jag är :O gör man så? nej! jag vet att personen jag tänker på läser detta men kommer den känna sig träffad? oooooo nej! är jag förvånad? ooooooo nej!

it's over!

rubrik till detta?

fasen, höjdhoppet är uppskjutet på grund av det kassa vädret. dock är det stafett snart som jag ska se :D
har såklart gjort lite the som jag tänkte smutta på :D till det har jag lite glass, mm! kanske blir en macka också..jaa, det får bli en macka.

XOXO

mycket att göra

japp, idag har vi haft en hel del att göra. lite synd bara att det inte har vart några roliga saker :P

vi har städat hela lägenheten och med det menar jag att vi har dammusig, dammat överallt, diskat, plockat in disken, bäddat, städat tolatetten och torkat av kökslyckorna, lådorna och gjort rent köket och kylen :D bra va?
vi hann även med att byta klädsel på våra köksstolar så istället för det svarta skunnet så har vi ett tyg på. lite svårt att förklara vad det är för färg men om man kollar snabbt så det dom brun/svarta ut men kollar man närmre så är dom mest svarta med lite gult och vitt i :D skitsnygga!

när vi va klara så gick vi med barro. först va vi påväg runt leden men sen kom vi på att vi skulle handla så vi gick till supermarket. med oss hade vi min cykel så att vi skulle slippa bära på mölken. synd bara att barro ska leka med den så man blir dysvettig innan man är framme för man drar och drar. när vi väl va framme på supermarket så va det en del folk så det fanns ingen stans att sätta barro :( sen gillar vi inte att lämna honom där när det är mycket folk för vi har kommit ut och sett några småkillar stå och hetsa med honom en gång :O omoget, jag vet!
vi bestämde iallafall att vi skulle gå hem med honom innan vi handlade så det gjorde vi. gick bättre med cykeln på vägen hem och tillslut gick han lugnt och fint brevid mig :D då fick han massa beröm!
gick tillbaka till supermarket när vi lämnat honom. mötte rsmus och han va jättevarm :P berättade för han att det är 25 grader ute, han blev lite snopen :P
på supermarket handlade vi sallad, vi ska käka hemmagjord kycklingsallad idag :D en cola, lite the och macadamiennötter fick också följa med hem :D köpte vanligt jordgubbsthe på påse nu, måste vänta till nästa vecka innan jag köper lösvikt :D hur länge kan man ha lösviktsthe innan det blir gammalt? måste inhandla en sån där klämma man kan ha det i när man lägger ner det i vattnet och en lite theburk :D

nu har vi precis lagat maten men vi måste vänta på att kycklingen kallnar innan vi blandar i den. fjärilsmakaronerna får vi ha i en skål brevid annars får det inte plats. skulle tro att det blir lite över tills ikväll :D efter maten blir det film, sem promenad med barro, sen film med the och macka och sen sista promenaden med barro :D

XOXO


nooo!

spännande på Paris men självklart gick det bara att se ett avsnitt så jag måste vänta till nästa fredag för att få se det näst sista och antagligen en till för att få se det sista :O vill inte vänta! :P
om ni inte har förstått det så är det alltså den andra säsongen jag kollar på som dom sänder i USA nu :)


090821

tråkig dag ute idag. regn men ändå ganska varmt, 17 grader ute nu.

har verkligen ingenting att skriva, får se om det blir nån blogg sen eller inte. ska se om paris hilton BFF funkar på mtv nu :D det skulle komma tillbaka idag.

träna

så gött det va att få ligga ute i solen förut :D svalkade benen lite i vattnet men det va ganska kallt så det blev inget bad. precis innan vi skulle åka så chillade vi på bryggan en stund, gött!

nu ska jag byta om och kila iväg och träna :D dock bara core idag, kände verkligen inte för något mer men så är det vissa dagar.

puss!

sol!

har legat i sängen och kollat på TV nu på morgonen. gick upp för att käka frukost men ska snart gå och lägga mig och kolla igen :)
vid 12 nångång blir det promenad med barro och efter det åker vi till skogssjön och solar :D tror dock att vi lämnar barro hemma :( det blir för varmt för honom och man kan aldrig ta det lugnt och ligga still när han är med. bara ör det inte tal om heller för vi kan inte lämna honom ensam.

träning ikväll med, dock kör jag bara core idag, känner inte för något annat. kl 18 tror jag den börjar :)

måste vika tvätten från igår med, suck!

XOXO

the!

nu ska jag ta och kila ut med barro :) gustav brukar alltid ta honom på kvällarna och jag på mornarna annars men jag kände att jag ville ligga kvar i sängen lite extra länge imorgon bitti :D

vi har precis sett klart på Taken, såg den med kim och kim tidigare i sommras men den va så bra så det gick att kolla igen, gustav hade inte sett den. till det käkade jag en macka och drack en mugg med the och efter det blev det lite grönsaker med dipp, mys! :D
varför har jag inte fattat förrns nu hur gott det är med the? :O när vi storhandlar nästa vecka så ska jag köpa med riktigt the hem :D inte sånt i påse utan lösvikt (heter det så?), supergott! har druckit en mugg varje kväll denhär veckan men jag har bara en smak hemma så jag borde köpa några till så man har att välja på :D

barro nu då och sen TV i sängen :D

XOXO

090819

Tvättnyckeln va borta förut när vi skulle tvätta så vi ringde egirs så dom fick komma och låsa upp tvättstugan. den som tvättade igårkväll måste ha glömt bort sin tvätt för det låg en blöt matta i maskinen. va smått stressad för jag skulle till tåget så jag slet ur den och slängde den i en korg. men men, han/hon får skylla sig själv.
nu är nycken iallafall tillbaka :)

håller på att lägga upp bilderna från stockholm på bilddagboken så det är bara ni går in där och kollar men här kommer ett smakprov :D


linköping

guten morgen!

ska snart dra in till linköping och träffa sara och zandra :) ingen nollning för dom idag så det passar bra. eller sara kanske skulle vara med på stadsvandringen men det löser sig :) får se hur länge jag stannar men ett par timmar blir det nog.

ska käka frukost nu bara och sen göra mig iordning. hade jag vetat att jag skulle gå utanför dörren idag så hade jag inte fixat håret som jag gjorde igår :P men det får väl gå ändå.

ska försöka lägga in bilder från stockhom på bilddagboken sen när jag kommer hem, om jag kommer ihåg vill säga :P

XOXO

god natt

ska snart borsta tänderna, tänkte bara säga god natt först. ska dock inte sova men tänkte stänga av datorn och kolla lite på TV :) om det nu är något bra men det är det väl säkert inte. är jäkligt trött med så jag kanske somnar ändå.

tack vare sara så har jag börjat lyssna på running to the edge of the world med marilyn mason :P den är faktiskt väldans bra! så ett tips såhär på kvällen om ni vill ha lite musikinspiration.

onsdag imorgon, vill bara att det ska bli söndag och sedan måndag så jag får operationen överstökad. orka vänta, vill komma igång nu om skiten är tillbaka så jag kan fortsätta plugga till våren i så fall :D

god natt!

ps. om du kollar riktigt noga mamma så ser du vykortet från er på kylen :D


orkade inte med att ha håret framåt. blev dock inte jättesnyggt att ha det såhär och det lär se värre ut imorgon men det är smällar man får ta :P hårspray fixar det mesta :D

träna

om en timme sticker jag iväg och tränar, kan inte riktigt säga att jag känner för det just nu men det får gå ändå.

var och skrev tenta i norrköping kl 8 imorse. har ingen aning om hur det gick. vi fick 2 problemområden där vi skulle göra en egen fråga till varje. den ena kändes bra, det va om tvättning vilket jag kan :) bara bearbetningen på specifik nivå som är lite klurig. det andra problemområdet va "sjuksköterskan och professionen", huh? blev som ett frågetecken för det kommer jag inte ihåg att vi pratat så mycket om, inget i basgruppen så jag chansade på den och skrev om ssk yrkesetiska koder, antingen får jag nått poäng eller så blir det noll.
sen fick vi 3 frågor, en om tystnadsplikten/sekretesslagen vilket jag kan :) en om HLR vilket jag inte alls läst på men kände att jag kom ihåg allt från färdighetsträningen så den kunde jag med. den sista frågan var om kost. man skulle ge en patient kostråd :S aj då! vi har skrivit en hel näringsvärdesrapport så jag trodde inte det skulle komma på tentan så jag hade inte alls läst på det men tror jag lyckas skrapa ihop några poäng. babblade på om att man ska äta allsidigt, kokta grönsaker, frukt, ät kött för att få i sig rpotein, ät pasta, ris, potatis för att få i sig kolhydrater, ät inte mättat fett utan omättat och det finns i fisk, aa ni förstår vad jag menar :P vem som hellst hade kunnat svara på den frågan.
60 poäng är max, dom frågorna jag va osäker på ger 21 poäng, då blir det 39 kvar till dom 3 som jag tyckte att jag svarade bra på men jag har antagligen missat nått. för att få G måste jag få 36 poäng. det kan bli vad som hellst.

efter tentan tog jag tåget till lkpg och sedan bussen ut till tornby. var tvungen att åka till biltema och byta vårat duschandtag som gått av :O jajemen, gått av! det gick aldeles utmärkt, fick till och med med mig en sån där man sätter på kökskranen så man kan få en stråle eller flera små :)

haha, barro ligger på golvet och drömmer :D han morrar lite och flåsar :P så söt!

XOXO

dagis

åkte till hunddagiset i mantorp förut. barro va jättenyfiken på allt :D dom hade både hundar, höns, getter ett får, kaniner och hamstrar så snacka om mycket intryck :D hon som äger stället visade oss runt medans barro fick testa en av burarna inomhus (en stor bur med säng och grejer i där han får vara om det är dåligt väder annars har han en inhängnad för sig själv). han skällde lite när vi gick men sen slutade han och han blev jätteglad när vi kom tillbaka :D han fick springa lös över hela gården och nosa på alla djur och hälsa på dom andra hundarna :D det kommer bli jättebra!

nu håller vi på att laga mat, är riktigt hungrig :O varför ska maten alltid ta så lång tid när man är hungrig? vi håller på att koka potatis som vi sen ska skiva och steka tillsammans med lite köttbullar :)

18.30 börjar träningen så vad ska man hitta på fram tills dess?

090817

nog för att det finns människor till allt men vafan..
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/hammarby/article5652621.ab


god morgon.
har precis käkat frukost, blev en ostmacka men det får duga.

tänkte bara ta det lugnt idag innan vi ska till hunddagiset med barro :) innan man lämnar honom där så ska man åka dit med honom så att vi är med första gången och så att dom får hälsa på honom åså :) hoppas det kommer gå bra.

träna ikväll med, step och core. köpte nya träningsbyxor i stockholm, det behövdes vill jag lova. köpte även nya mjukisbyxor och en lång tjocktröja att ha när jag tränat klart :D kanon!

plugga ska jag göra med, tenta imorgon. tror dock att det kommer gå bra :D gustav förhörde mig igår och det sitter allt :) sen kommer man ihåg en del sen sist om inte annat så kommer det tillbaka ganska fort.

XOXO

hemma igen

då var man hemma från stockholm igen :) vi har haft en kanonhelg! bara tagit det lugnt, ingen stress, bra väder och allt man kan önska :P
i fredags shoppade vi lite sen käkade och sedan tog vi det lugnt på hotellrummet och sedan i hotellbaren :)
på lördagen blev det en del promenader. gick genom gamla stan till söder, gustav hade hittat nån bra skivbutik där så vi gick dit. han hittade iallafall en skiva ahn ville ha, bra det för det va en bit dit :P
sen gick vi till grönan. kanonväder + sommarkrysset = mycket folk! åkte iallafall den ny Insane och den va rolig, dock väldigt kort. tror vi åkte typ 6 eller 7 saker sen såg gustav en lapp där det stog att om man åker minst 5 saker så tjänar man på åkband så då kände vi att vi kunde gå med gott samvete :P tog nån cider/öl + mat för ett par hundra innan vi gick, gott! :D från sommarväder till typ höstväder på kvällen. satte oss på en uteservering i gamla stan innan vi gick tillbaka till hotellet. väl framme där så började det regna så det va ändå tur att vi gick när vi gick :)
satte oss i baren igen och chillade lite sen bestämde vi oss för att gå till 7 eleven och köpa med mat upp på rummet :D blev kycklingwook, den är såå god! käkade maten framför TVn sen somnade vi :D

vi har verkligen bara tagit det lugnt hela helgen :D gått och lagt oss runt 00 och upp vid 10 så vi är utvilade :D god frukost på espressohouse med :D kan rekommendera frukostmackan med skinka :D kan även rekommendera subway!! :D första gången jag käkar där men verkligen inte sista. som tur är finns det i lkpg med :D

ska också tillägga att jag lyckades se en av kändisbloggarna, haha :P krillebooi om ni vet vem det är? brukar inte läsa hans blogg men jag vet vem det är, tror han heter kristoffer rahlenfeldt (http://rahlenfeldt.blogg.se/). såg han på bussterminalen.

när jag kom hem så låg det ett brev från sjukhuset där :D wii! den 23e (alltså söndag om en vecka) så ska jag läggas in, kl 10 på morgonen. själva operationen är dagen efter dock kan den bli uppskjuten om dom får in nått akutfall eller nån skada :( hoppas inte, vill inte vänta mer.

fick med nån broshyr om vad som händer innan och efter oerationen, orkar dock inte skriva allt här. funderar på att totalvägra urinkatetern!!!! fattar ni?! urinkateter! jag är 21 bast och ska inte ha urinkateter. allt som har med integritet att göra är som bortblåst :O få en slang uppkörd i urinröret, no way! har vart med när dom hjort det på jobbet och praktiken och varje gång jag vart med så har jag hoppats tyst för mig själv att det aldrig ska hända mig! måste fråga om man verkligen måste men som jag fattade det i baroshyren så kommer det göra för ont att gå upp ur sängen så man kanske måste?
men vad händer då när man ska göra nummer 2 om man ska prata lite finare :P ska dom använda ett bäcken då eller? no no no no no!!! nej nej nej nej! tänker inte gå in på vad det är.

nu ska jag kolla på friidrott :D

XOXO

stockholm

vaknade halv 8 imorse och kunde inte somna om. kl 8 så gick jag och hämtade datorn och kollade på nya säsongen av The Hills på mtv.com :D spännande!

nu är det bara gustav vi väntar på (jag och barro). han har 5 minuter på sig att käka frukost och göra sig iordning sen ska vi ut med barro och sedan upp till gustavs mamma för att lämna honom där över helgen :) tror ni han klarar det? det tot inte jag men jag säger ändå "lycka till" :P

10.48 går tåget :D

XOXO

tränat

har precis duschat och käkat macka med ägg :) man blir ganska hungrig av att träna. skitjobbigt idag igen men får man en plats i mitten så är man inte så sugen på att sickasacka mellan lådorna för att komma fram till sin vattenflaska så det va bara att bita ihop men gud så skönt nör det är klart :D det blev alltså step ändå som ni nog förstår :)

har inte blivit så mycket mer pluggande idag, tänkte att jag skulle göra det på bussen imorgon när jag ändå inte har något annat att göra :)

vi har skrivit ut en karta med på dom ställena vi ska till, bland annat Sturegallerian och nån pub med massa olika ölsorter (mys!). har bara planerat in dom (förutom grönan då men dit hittar man ju). kartan är inget jag tänker dra upp mitt på sergelstorg om man säger så :O kollar lite innan man lämnar hotellet bara men jag har redan ett hum om vart det ligger :D tänkte se om jag hittar nått snyggt linne och mjukisbyxor :O måste verkligen ha ett par nya!

får se om jag hinner/orkar blogga imorgon innan vi åker annars hörs vi på söndag när vi kommer hem för jag lämnar datorn hemma :)

nu vill jag bara att det ska bli imorgon :D

XOXO

ps. dricker te och ska kolla på Paris nu :D

090813

låg i sängen till klockan va typ 11 idag :D pluggade en stunde sen kollade jag på ett avsnitt av andra säsongen av Paris Hilton's My new BFF innan jag gick upp.
gustav åkte iväg och jobbade imorse så han tog barro så jag kunde sova ut :)

känns som att jag har koll på det jag måste kunna inför tentan om jag bara får tänka nån minut innan jag svarar :D bara det att när gustav förhör mig så har han inte världens tålamod så det ska gå som på rinnande vatten i princip men det är väl bra det med :) för egentligen så ska jag ju kunna det så fort men jag har faktiskt 4 timmar på mig på tisdag :)

tänkte plugga lite till nu sen blir det mer Paris :) träning ikväll med. funderar dock på att hoppa över Step passet för det blir det 3e denna veckan eftersom dom ställde in aerobicsen i tisdags och körde step istället. blir lite enformigt. Coren är spikad iallafall men då måste jag ändå dit tidigare för att värma upp så det kanske är lika bra att gå på stepen med? har inte bestämt mig än men det blir säkert step :P

imorgon kl 10.46 tar vi tåget in till linköping för att sedan sätta oss på bussen mot stockholm :D 11.30 går den. vi får inte checka in förrns kl 15 så det blir lagom. tar nog en runda på stan imorgon och kollar affärer, jag vill ha en mjukisdress :D ska dock försöka att inte shoppa gärnet men nått måste det ju bli med tanke på alla affärer som finns där men inte här :D så kanske man blir ensam med att ha tex ett linne för en gångs skull :D
vi tänkte bara chilla imorgon kväll, dricka lite cider/öl och sedan gå ut nånstans och ta det lugnt :D
på lördag blir det grönan!

XOXO

090812

vi var nog ute i över en timme och letade svamp men hittade inte mycket :( men det va skönt att få komma ut och röra på sig, det va riktigt jobbigt och jag va ganska svettig när vi kom tillbaka till bilen :P ska ta en dusch sen efter maten.

förberedde oss för maten ikväll genom att ta fram kotletter ur kylen så vi skulle kunna käka stekta kantareller till maten ikväll vilket vi ska göra :D blir kött, pommes, bearnaisesås och kantareller, mumma!!

blev tyvärr inte mer svamp än såhär men det räcker till varsin måltid iallafall :P


svamp!

nu ska jag bara käka en macka sen ska vi åka och plocka svamp :D wii!

svar till sara: du bor i fel stad :P här är det bara mulet men iget regn :D


Stefan Lövgren

läste det på saras blogg aldeles nyss men tänkte att jag faktiskt kan skriva det också :D

Stefan Lövgren ska sluta med handbollen :( världens bästa handbollsspelare ska alltså inte spela längre, känns lite overkligt. jaa, vad mer kan man säga, han va bäst helt enkelt.
hans autograf vilar tryggt här hemma bland alla andra stora handbollspelares :D

läs artickeln om han shyllning här.

missar

hittade precis vårat nya schema för termin 2 och det är ju bara intressanta saker vi ska läsa :D vill inte missa!!! vi ska läsa om barn, läkemedel (farmakologi), injektioner + att vi ska få börja ta venprover och kapillärprover :D hur kul låter inte det då? :D

ska nart börja plugga men måste käka frukost först, börjar bli hungrig och har ont i huvudet.

när gustavs mamma slutar jobba sen så ska vi ut och plocka svamp :D hoppas vi hittar massor! ska nog kolla upp nått recept på kantarellsoppa, det vore gott :D eller nån sås man kan ha till kött, mmmm!
kanonväder ute med :D inte för vartm och inte för kallt och så har det regnat lite så det är lagom blött :D och självklart ska barro få följa med så han kan springa av sig :D

frukost då..

läggdags

har precis duschat så nu ska jag snat gå och lägga mig i sängen och kolla på Beck som börjar om typ 10 minuter :) har nog redan sett den men i brist på annat så får det väl gå :)

blev inte så mycket plugg idag. ALLT är roligare, så idag bestämmde jag mig för att dammsuga under sängen :P ni vet ju hur våran säng ser ut, från vägg till vägg ungefär så den är bred + att man inte kommer åt med den nya dammsugaren så bra så det samlas en del hundhår. vi har dessutom satt ihop dom med sånna där tvingar eller vad det heter, ni vet sånt man använde i träslöjden när man skulle limma ihop något och sedan vänta på att det torkar? tror nog i vet. såg att den hade trillat ner så jag bad gustav lyfta upp ena änden på först den ena sängen och sen den andra :) det såg nästan ut som en svart heltäckningsmatta där under :S usch! barro fäller ju så mycket att vi dammsuger varannan dag hemma och det hjälper typ inte. så både jag och gustav kom fram till att det inte alls va jobbigare än vanligt att bara lyfta upp fotändan på sängen för att dammsuga :P så för att komma ihåg detta så har jag skrivit upp i min kalender när det är dags att tammsuga under sängen, haha! smart va? :P

imorgon tar jag tåget 10.08 in till inköping för att plugga med sara och anna :D får nog en hel del mer gjort när jag är med några andra som också pluggar, blir lite roligare då :D
funderar på att gå från stationen till sara om det inte regnar, kan vara skönt med en promenad :D tar nog nån timme att gå. sara funderar på att möta mig så det vore trevligt. förberedde mig genom att skriva ut mitt kompendie så jag slipper släpa med datorn :) smart igen!

träningen förut gick kanon :D ganska jobbigt men nya pass. coren var helt ny så jag vet inte om det berodde på att jag inte tränat på 6 veckor eller om den helt enkelt blivit jobbigare :P tror det har blivit jobbigare för så jobbig var den inte första gången jag körde :D gött! magrutor here I come, typ :D

XOXO

plugga

igår när jag kom hem så åkte vi direkt till skogssjön och badade med barro :) det va varmt ute men lite molnigt. regnade lite på kvällen men inte som det gjorde i thn vad jag har hört :)
hörde även på radion imorse att östergötland ska få fint väder ett tag till medans övriga sveriga kan räkna med regn :D hihi.

var hos veterinären med barro imorse, kl 8 skulle vi vara där. man märker verkligen att han gillar att gå dit för det luktar ju så gott överallt :P han vet inte riktigt vart han ska nosa först. röntgen stog på schemat för honom idag så han fick lugnande annars skulle det inte gå :P han blev så lugn så det enda han orkade var att andas typ. ni skulle sett hur han såg ut när dom skulle röntga hans höfter, haha :P då la dom honom på fygg i nån avlång U formad kudde så han skulle ligga still så utan att vi behövde hålla i honom, han såg helt död ut :P tungan hängde utanför, läpparna hängde och pannan rynkade så att ögonen va stängda :P
så innan vi lyfte ner han från bordet så fick han uppvaknande eller vad man ska kalla det, då orkade han iallafall morra lite när vi lyfte honom, det är inte så populärt annars :P
tog kanske 20 minuter innan han började piggna till och när han väl stod upp igen så var det ostadigt. han vingade fram som någon som är full :P
ända sen vi kom hem har han legat på golvet och för att ens se att han lever så måste man kolla att han andas, han rör sig inte :P sååå trött!
han va ute för snart 6 timmar sen men han visar inga tecken på att ens vilja gå utanför dörren.

har skrivit ner alla resor jag gjort fram och tillbaka till sjukhuset sen i oktober. vi ska skicka in det till försäkringsbolaget så att vi får ersättning för det :)

nu ska jag plugga, om jag får tummen ur :P kl 18.30 kör jag igång med träningen igen :D gööööött!!

hemma

nu är jag hemma igen :D hinner dock inte blogga för jag och gustav ska mysa och käka kex med ost :D

XOXO sofia

090808..

tänkte bara såga god natt, nu åker datorn ner i dataväskan.

nästa gång jag bloggar är jag på hemmplan igen :D

090808

igår va det tydligen en historisk dag. med tid och datum i följd så fick man sifferkombinationen 1-9. 12.34.56 7/8 09. dock så tycker jag inte det stämmer, nollan är ju mellan 9an och 8an. år 90, när nollan ligger sist, då har vi den där sifferkombinationen, håller ni med? 

nu är pappa här om 10 minuter, då bär det av mot trollhättan igen. börjar jobba kl 14 idag och imogon jobbar jag 6.45 till 14 så efter det åker jag tillbaka hem till mjölby :D 

nu längtar jag till nästa vecka :D då ska vi bara ta det lugnt, plocka svamp ute i skogen med barro och annike :D sen blir det stockholm fredag till söndag, wii!

XOXO

Lundby

svar till Linnéa: taaack! fortsätt håll tummarna så lovar jag att höra av mig så fort jag vet mer :)

packade väskan och åkte till lunbybadet. simmade lite men ville inte lämna mina värdesaker utan tillsyn för länge så jag solade mest sen och löste korsord :) shit vad varmt det är!!
tror jag tar en dusch senare ikväll, ingen idé att göra det nu för man blir lika svettig igen. vi ska ut med barro när gustav kommer hem med och då lär man bli varm.

gustav ringde förut när jag solade och frågade om jag ville käka med han och annike på deras rast så det gjorde jag :D käkade en kycklingsallad, gustav käkade kebabrulle och annike en kebab med bröd. ville inte äta allt för mycket eftersom vi ska käka lövbiff sen ikväll :D jordgubbar till efterrätt, mmm!

funderar dock på att ta en glass :D 

XOXO

simma?

stannade kvar i mjölby igår så just nu är jag hemma :D pappa kommer dock och hämtar mig imogon så jag kan jobba dom 2 sista dagarna :)

ska ta och kila ut med barro här snart, sjukt varmt ute men man ska inte klaga nu :D funderar på att åka bort till lunbybadet och simma lite i utomhusbassängen :D kan nog vara gaska skönt. hade tänkt gymma idag men alla mina träningskläder är i thn förutom skorna så det gick inte :( bokade dock lite gruppträningspass till närta vecka :D måndag, tisdag och torsdag. ska bli skönt att komma igång igen :D 

XOXO

cancer vs. inflammation

kl 4.45 ringde klockan imorse. ryckte till och undrade vad fasen det va :P brukar ju inte gå upp förnns efter 6 men sen kopplade det och jag gick upp. kl 5 kom pappa och hämtade upp mig utanför mamma. 
det gick fort att åka, nästan bara vi ute på vägen. var framme lite flr tidigt på sjukhuset så vi fick sitta i väntrummet  i nästan en timme innan läkaren ropade upp mig. 
vi gick in på hans rum och när han vände sig om för att sätta sig på stolen mittemot mig så syntes det på hans uttryck att han inte hade bra nyheter.

så han berättade att dom för 2 månader sen hade sett på min förra röntgen att det lyste lite (tror jag berättat det). det som lyste var då 9 mm. bilderna efter röntgen i förrgår visade att detta inte försvunnit utan det hade vuxit till 13 mm. kände att tårarna började komma men jag ansträngde mig verkligen för att det inte skulle synas. 
sen sa han att dom antagligen skulle gå in med titthålsoperation vid svalget ner bakom bröstkorgen för att ta prover på körteln som alltså sitter mellan mina lungor.  

efter det får jag ett besked om antingen 1. Att det är en inflammation, vilket vi hoppas på. 2. Att Hodgkins lymfom är tillbaka eller 3. Att det är en ny sorts lymfom.

om cancern är tillbaka så kommer jag genomgå en tuffare behandling, en stammcellstransplantation.

orkade inte skriva allt så jag kopierade från internet, om ni orkar läsa vill säga. men först och främst så ska vi hoppas på att det bara är en inflammation, för det är det ju, visst? :D

Stamceller 
När stamcellerna i benmärgen eller blodet delar sig bildas en ny stamcell och en annan cell som utvecklas till en blodkropp. Det finns tre typer av blodkroppar. 
Röda blodkroppar som transporterar syre runt till hela kroppen 
Vita blodkroppar som ingår i immunförsvaret 
Blodplättar som gör att blodet koagulerar så att vi inte förblöder av minsta sår. 

Vid leukemi, lymfom och myelom blir det fel på celldelningen så att det inte kan utvecklas normala blodkroppar. Genom en transplantation tillförs nya friska stamceller som kan dela sig på ett normalt sätt och bilda friska blodkroppar

Inför transplantationen får du höga doser av cytostatika, och ibland också strålning, för att få bort alla vita blodkroppar i kroppen vilket medför att immunförsvaret försvinner. Stamcellerna ges sedan som ett dropp. Väl inne i kroppen hittar de till benmärgen där de kan bilda nya blodceller.

Det brukar ta två till tre veckor innan de nya stamcellerna kommer igång att dela sig så att det bildas tillräckligt många av de olika blodkropparna. Under den tiden löper patienten en ökad risk för infektioner eftersom immunförsvaret då är utslaget. Patienten får förebyggande behandling mot infektioner. De flesta patienter isoleras till dess att stamcellerna slagit an och nya vita blodkroppar bildas. I en del fall kan patienten bo hemma, men också då krävs stor försiktighet för att inte drabbas av infektion.

Efter utskrivningen får patienten komma på regelbundna kontroller för provtagning som i början sker två gånger i veckan. Efter tre månader brukar provtagningarna göras med större mellanrum, förutsatt att allt fungerar bra. 

Det finns några regler som är bra att följa efter utskrivningen och är till för att minska risken för till exempel infektioner. Det gäller att vara noga med handhygienen och inte umgås med förkylda och infekterade personer. Ett annat råd är att undvika stora folksamlingar under de första månaderna efter transplantationen eftersom smittrisken är stor. Exempelvis får patienterna åka med färdtjänst vid sjukhusbesök eftersom de bör undvika kollektivtrafik. 

Under åtminstone tre månader efter transplantationen avråds patienterna vidare från att ha husdjur som hund (vart ska barro ta vägen?! :O ), katt, hamster, fåglar med flera. Om allt fungerar bra efter den tiden kan man åter ta hem husdjuren. Ytterligare ett råd är att undvika jord, till exempel att inte gräva i rabatter eller plantera krukväxter. Inga krukväxter får finnas i sovrummet. Det beror på att det finns risk att bli infekterad av mögelsvamp som finns i jord.




huh?

vad hände? varför blev det två inlägg av samma? eller är det bara jag som ser det?

aja, nu ska jag sluta tjata :P god natt!

bild

tänkte avsluta kvällen med en fin bild sara tog på mig på klaffbron inne i stan :D vet inte varför men jag tyckte den blev jättefin!


bild

tänkte avsluta kvällen med en fin bild sara tog på mig på klaffbron inne i stan :D vet inte varför men jag tyckte den blev jättefin!


pråmen

jag sara emma och zandra har vart på pråmen nu en stund :) emma är iofs kvar med några andra men jag började frysa + att jag ska upp 4.45 imorgonbitti för att åka in till lkpg och få svaren på röntgen, lockande..not!

ska snart kolla på "trauma på akuten" en vääääldig favorit :D men först så tänkte jag bjuda på ett väldigt milt smakprov på bilderna som jag och sara tog på oss själva på vägen hem aldeles nyss :P haha! snacka om att vi grät av skratt! som sagt, den här är mild, dom andra kan jag bara inte med att visa offentligt :P

god natt!


plugga

håller på att plugga nu. har kollat igenom mina kommentarer på tentan och skrivit in det jag missade då i mitt kompendie så denna gången ska jag allt få med mig allt :D

har dick bara ätit ett paket nudlar idag så jag ska ta och steka lite kyckling, koka plattpasta och göra bea!! :D svälter snart.

herregud..

..vad det händer grejer i trollhättan i sommar då :O ett under att man själv inte blivit utsatt för nått än :P
först var det ju mordförsöket på den 8 åriga flickan uppe i skogshöjden. nu har dom gripit en 18 årig kille misstänkt för det och dom är tydligen väldigt säkra på att det är han. fatta, 18 år, det är ju ingenting :O

sen har vi bombhotet på österlånggatan här i stan förra veckan.

och så nu när jag gick in på aftonbladet så läser jag överst "mordet i trollhättan".

vad har hänt? förr var det en lugn stad det här men nu kanske man ska börja oroa sig för att gå ute när det är mörkt?

hittade

hittade precis vad låtarna hette, men tack ändå sara :D

alltså Metallica - Sad but true och Metallica - Unforgiven

om ni vill lyssna så får ni nog ladda ner för liveversionerna är inte lika bra, därför lägger jag inte upp dom här.

god natt


uppdate:

hittade Unforgiven i bra version :D


thn..igen

då var man tillbaka i trollhättan igen. gick väldigt smidigt att åka förutom på dom ställen där dom asfalterade men det får väl gå :)

jag och gustav köpte varsin pizza när jag kom hem från röntgen :D det va gott! tack älskling <3

har inte så mycket att säga, ska jobba tidigt imorgon så jag ska väl kanske gå och lägga mig snart, börjar bli trött.

köpte en Merci chokladask till pappa när jag kom hem som tack för att jag fått låna bilen så mycket :D är jätte tacksam för det! han blev glad för den och det va ju meningen :D

har lyssnat en del på Metallica under denhär resan, pappa hade nån skiva i bilen och den va riktigt bra :D har fastnat för 3 av låtarna men jag vet bara vad en av dom heter :S tror nog alla skulle veta vad den jag vet heter, Nothing else matters :D

får återkomma när jag frågat pappa vad skivan heter.

om ni inte hört den, vilket jag ju tror att ni har, så finns den här.

cancer?

anledningen till att jag inte bloggade mer igår kan ni lista ut på rubriken, tyvärr. dock har jag ryckt upp mig och tänker inte oroa mig förrns på torsdag!! det borde inte ni heller göra :D

i väntrummet satt jag bara och stirrade tomt rakt ut i luften, jag va nervös. hade en svag känsla av att det skulle gå åt helvete. 
blev inkallad till läkarens kontor, väl där så sa han att blodproverna inte visade på nån förändring :) så det är ju positivt. sen sa han att dom hade ändrat beslutet om min förra röntgen som dom då sa till mig såg bra ut. dom hade kollat mer på bilderna och hade sett att det lös lite mer på en körtel som sitter vid lungan :S (jag får alltså isotoper insprutade i armen innan röntgen som gör att metaboliserande celler börjar lysa. tumörceller är metaboliserande och vanliga inflamerade celler ser likadana ut). anledningen till att jag inte vill oroa mig än är att dom inte visste om det va tumörceller eller om det va inflammerade celler, därav röntgen idag, skulle inte gjort den idag egentligen. dock hade han väldigt lugnande nyheter också :D att vi gjorde en röntgen på mig när jag gjort 2 behandlingscykler (alltså 4 behandlinga) och att det då såg bra ut redan då gör dey väldigt osannolikt att det skulle vara tillbaka så här snabbt efter 6 behandlingscykler (alltså 12 behandlingar) till. 
alltså, chansen är väldigt liten att det är en tumör trodde han, men han ville veta säkert. 

så jag tänker såhär: hade det vart en tumör så borde det synts på mina blodprov vilket det inte gjorde :D det var nog alltså bara en inflammation som nu är borta, visst? :D 

fick en tid på torsdag igen, då ska jag få svaren på röntgen. det va min första fråga "när får jag svar?". han får svaren inom ett dygn men han jobbade inte imorgon så på torsdag alltså.
åker tillbaka till thn för att jobba imorgon sen på torsdag morgon vid 5tiden på morgonen åker vi till lkpg igen och sen direkt hem för jag ska jobba i helgen och sen hem till mjölby på söndag igen, vilket jäkla åkande! 

vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. inget bra på TV, inget att göra vid datorn. man kanske skulle dammsuga? ska iallafall ut med barro halv 13 igen sen åker jag 13.15, ska vara på röntgen kl 14 för att få isotoper och sen vänta i 1,5 timma och sedan röntgas. vill bara åka dit nu, orka vänta!


Hittade den här på google. tydligen som rosabandet fast för lymfcancer, lime-gröna bandet :D


XOXO

Elvis Presley - In the Ghetto

den här låten är sjukt bra! han sjunger med sin dotter, Lisa Marie



hemma :D

fick ta bilen av pappa redan igår så inatt har jag sovit hemma med gustav och barro :D vi låg och kollade på TV och käkade vindruvor, gott!
när jag gick kvällspromenaden med barro så började jag må dåligt :S den kom sjukt fort, kändes som jag skulle spy när som hellst. magen gjorde ont och så mådde jag illa, usch! så jag fick ställa in en hink vid sängen för det kändes verkligen som jag skulle spy när som hellst :O som tur är så hade det gått över imorse när jag vaknade :D

har vart ute med barro nu på morgonen, skittrött! ska ta och käka frukost nu och sen hoppa in i duschen, jag ser ut som en taggbuske i håret :P va tvungen att ha luvan uppdragen på promenaden förut.

kl 12.15 åker jag härifrån in till linköping för att få svar på mina blodprover. är lite nervös men är ganska säker på att dom ser bra ut :D eller jag måste vara säker rättare sagt, jag kan ju inte gå runt och tro att skiten är tillbaka då skulle jag ju må skit och det vill jag ju inte.
ska fråga lite om när jag får ta ut port-a-cathen också :D om det tar lång tid att få operationstid åså. vill verkligen ha bort den, inte så snyggt med en slang under huden på halsen. 
håll tummarna för mig nu!!

XOXO

dagens outfit

slänger in en dagens outfit lite fort bara :D


överby

har precis kommit hem från överby nu :) åkte dit med emma och sara. hittade en cardigan och ett par blommiga skor, skitsnygga!

slängde precis in det sista i torktumlaren så när det är klart så åker jag hem :D måste packa ner lite grejer som jag ska ha med mig också sen va det nått mer jag tänkte på men det har jag glömt.

blir nog ingen mer blogg idag, ska mysa med gustav när jag kommer fram :D

xoxo

lipz

guuud vad kul vi hade igår :D spontan utekväll på Lipz med zandra jeanette och sofia, detta måste vi göra om :D men när? åker ju hem nästa helg så då blir det ingen fest.

ska väl snart käka frukost eftersom vi ska hem till pappa och käka kl 13, det ska bli gott!

XO

kvällens outfit

får bli det här när vi går se :) lite kallt ute annars hade jag gärna velat ha slitna jeansshorts till, nice! tar ett par svarta pumps eller vita sneakers till :D

jeans - gina tricot
linne - carlings
kavaj - lindex
kuvertväska - gina tricot


tillbaka igen

svar till anna: hmm, okej. tyckte väl att den inte va så speciell. antar att sara inte vet vilken som är godast :P du får helt enkelt visa mig nästa gång jag är i linkan och det vankas mys :D

nu är jag hemma igen, körde hem :) tycker verkligen det är skitkul att köra bil :D
farmor bjöd på lunch, tack farmor! satt på en altan med utsikt över sjön i solskenet, kan det bli bättre? jag käkade en jättegod skaldjurssallad. Det va nån Stranddag där med så det va öltält och scener å grejer men just då så va det inget folk där.
Putte i parken är det där nu med, vi åkte förbi och kollade. Farmor och farfar visade oss i tidningen hur det såg ut och gräsmattan på tältområdet va inte gräs mer efter regnet, det va lera :S gummistävelförsäljningen hade tydligen gått upp under denna helgen :P
åkte tillbaka och släppte av farmor och pappa sen åkte jag och sara in till stan för att kolla lite :) tyvärr har dom inget vidare utbud på affärer i karlskoga :S bara HM som man handlar på sen fanns det iofs lindex, kappahl och JC men det är sällan jag hittar nått jag gillar där inne tyvärr :(
när vi kom tillbaka åkte vi hem till Monica (pappas faster) och Roland och fikade :) dom bjöd på bullar, kex, mazariner och nån slags mjuk kaka som Monica bakat för att skulle komma :P den va god!

sara kommer snart, då ska vi dricka lite vin (nu ska jag fasen lära mig!) sen kommer zandra också och kanske sandra, kuuul! blir nog strandgatan ikväll så det blir ändå en ganska chill kväll med en massa skitsnack :D

XOXO


utsikt från altanen där vi käkade


dagens outfit

åkte till farmor och farfar klädd såhär :)




tillsammand med domhär :D


karlskoga

just nu springer jag runt i bara tee, trosor och strumpor och sjunger högt med till musiken medans jag gör mig iordning :D ska till karlskoga idag och träffa farmor och farfar ;D

jag är bäst på att veta vad jag behöver för att starta dagen på topp!!! fasen vad bra humör jag ör på, kan inte alla dagar vara så? :D

så ett tips: dra på den bästa musiken ni har som gör er glad och sjung för fulla muggar medans ni gör något som är mindre roligt så blir det sjukt kul :D

XOXO Sofia

RSS 2.0