gymma

drar iväg till gymmet nu i mina nya fräsha träningskläder :D rosa tunn långärmad tröja från adidas med ett linne under + löparbyxor även dom från adidas.

tog några kassa bilder med (tröjan ser mer orange ut på bilden men det är den inte)



börjar få långt hår :D jiiiippiii!

vårkollage

shit vad kul det är att sätta ihop kollage på outfits :D här är en våroutfit jag kommer att ha på mig. dock är västen jag köpt lite ljusare.
tänk er svarta cheap mondayjeans som är lite uppvikta till typ anklarna, vita converse, en mysig kofta, västen, solbrillorna och håret lite slarvigt uppsatt :D jag ser det framför mig och vill ha det på mig imorgon!



pälsväst - laredoute.se (dock inte den på bilden)
kofta - nelly.com
pilotbrillor - gina tricot
cheap mondayjeans
converse


ett till

inspirationen flödar. något som kommer vara riktigt hett i vår/sommar är den vita kavajen! kommer att inhandla en sådan så fort jag kan och då fort jag hittar den perfekta! än så länge har jag inte gjort det :/

t-shirten kan man ha istoppad i shortsen eller utanpå. istoppade så blir det snyggt med ett tanfärgat bälte i midjan :D

att matcha flera olika vita plagg kommer också det vara riktigt hett. ljusa romantiska färger går hem, men även väldigt färgglatt. tror dock att jag kommer köra mer på det romantiska :D



kavaj - ?
tee - monki
arband - H&M
höga jeansshorts - carlings
pilotbrillor - gina tricot
klackar - have2have.se (skohimlen för min del!)


sommarkollage

har sånt sjukt sug efter sommaren nu så jag har pysslat ihop ett collage med en otfit som jag absolut kommer köra på i sommar!



lång tunn kofta - gina tricot
höga jeansshorts - carlings
kort tee - H&M
pilotbrillor - gina tricot
earcuff - jfr.se
vita converse (kan även bytas ut mos snygga lite klumpiga pumps)



inspiration (http://www.shopnastygal.com)


sommar

ge mig sommar nu! går runt i somarkläder med bikini under här hemma nu :P

vill se resultatet av all träning men hittar fasen inga bra "före" bilder :/ ska fortsätta leta för jag vet att det är skillnad.






promenad

när vi va ute med barro igår så tog jag med systemkamera. synd bara att vi gick åt fel håll runt en stor kulle. det va skugga på den sidan vi började gå på och när vi väl kom runt så va solen borta, damn! så idag tänkte jag göra ett nytt försök. vi kom ut, solen sken och när vi väl kom fram till vattnet så hade solen gått i moln, damn!
men jag tog några bilder ändå, mest för att kunna redigera och exprimentera med ljuset på datorn :D

har gjort det på några bilder på mig och gustav och jag tycker dom blir sjukt mycket bättre och skarpare på något sätt.

här är fyra som jag mixtrat lite med







dialys

det gör ont när jag andas. känns som inflammationen jag fick runt hjärtat för ett par år sen fast inte riktigt lika ont :/ då gjorde det ju så ont så jag trodde jag hade en pågående <3-infarkt :S är dock lite rädd för att det ska bli värre. och jag som hade planer på en löprunda men tror jag får skippa det och köra hårt på gymmet imorgon istället. fan, blev ju ingen träning igår heller! skärpning nu!

första dagen på dialysen avklarad. tänker faktiskt inte berätta något om det här i bloggen för man har hört allt för många historier om folk som skrivit om jobb/lagt upp bilder i arbetskläderna som nu måste handskas med konsekvenserna. så från och med nu tror jag att jag lämnar praktik och jobb utanför bloggen.

dock så kan jag ju skriva allmänt om dialys. för er som missat vad det går ut på så går det ut på att rena blodet eftersom njurarna inte fixar det längre. man kopplas upp till en stor apparat och på ca 3 timmar kan ca 50 liter blod renas. det vill säga att blodvolymen har passeras apparaten ca 10 gånger. väldigt enkelt förklarat så renas blodet i ett "filter" och förs sedan tillbaka till kroppen.
för att kärlen ska klara detta måste man operera ihop en ven med en artär. utan artären skulle venen tillslut gå sönder och utan artren blir trycket ut i maskinen dåligt.
detta är iofs en metod. en annan metod går ut på att fylla bukhålan med vatten och sedan filtrera blodet genom bukhinnan och sedan tömma ut vattnet igen som du är fullt med slaggprodukter, typ. detta kallar peritonealdialys (peritoneum = bukhinnan)


såhär ser en dialysmaskin ut (en av modellerna). efter patienten vägt sig så vet man på ett ungefär hur mycket vätska denne samlat på sig och då kan man på skärmarna programmera in hur mycket vätska man vill att maskinen drar från blodet, smart va? :D


bilden hittade jag på google.

the funeral

jag har fastnat för en sjukt bra låt från trailern till en sjukt bra film.
låten heter the funeral (med band of horses). hade tänkt slänga upp videon här men hittar inte html länken på youtube så det får bli en fetinglänk till den istället här :D

trailern som den spelas i är till filmen 127 hours. det är en sann berättelse om bergsklättraren som ramlar och fastnar med armen under en sten och fär att överleva måste han skära av sig armen. har ni hört talas om honom? filmen är riktigt sevärd iallafall så den rekommenderas. trailern till filmen hittar ni här, SE DEN FFS!

nej, om man skulle ta och lägga in all tvätt som är från i onsdags och sen gå och lägga sig? eller så tar jag med datorn in till sängen istället för att sitta här i soffan. så får det bli.

god natt!


promenad

kom nyss in med barro. ikväll stannade han inte så mycket så det blev mer en powerwalk, det gillar vi :D 20-25 min va vi ute. detta är en bra kvällspromenad för mitt i veckan när man är trött och ska upp till skolan så får han sina långa promenader på dagen och bara en liten kort så han får kissa på kvällen.
släppte han lös en stund också och kastade snöklumpar åt honom så han fick springa av sig :D man ser verkligen hur kul han tycker det är!
därför så har jag nu lovat mig själv att även på vardagskvällarna så ska han få en längre promenad. det är ju så skönt när man väl kommer ut (om det inte regnar eller är snöstorm) :D

gustav är iväg och småfestar nånstans och varje gång han är ute (vilket inte är så ofta) så orkar alltid jag sitta upp längre :P går inte och lägger mig förns efter 00 :P när han väl är hemma brukar jag vara helt slut innan 23, konstigt!


skämmer bort matte med massa pussar <3






väst

nej jag är inte rik, har bara dragit ner på allt festande :P denna är nu påväg hem till mig, så sjukt snygg! har velat ha en länge och nu när våren kommer så kommer det bli kanon! köpte den i str 42/44 så att den blir lite större. vill ha den lite längre än på bilden och vill heller inte se ut som en korv om jag ska ha en tjocktröja under :)

matchas över en skinjacka eller en mysig tröja, solbrillor, jeans, converse och håret uppsatt i en slarvig toffs :D



finns på laredoute.se för 399:-

inköp

kolla in vad jag har inhandlat :D mina förra utsvängda brallor va för korta så dom är numera jeanshorts :P men hittade ett par till på HM för bara 199 kr :D som hittat!
dock så är som mycket snyggare irl. mitt ansikte ville inte fastna på bild idag heller så det har jag kapat :P

har även hittat en snygg vår/sommarväska som jag bara älskar!
idag fyndade jag en klänning på Monki för 40 kr, även det som hittat :D


detta är baksidan men jag kommer ha den fram



"baksidan"







snö

vilket jäkla skitväder! går knappt att ta sig fram med cykel så idag har jag köpt ett fritidskort så jag iaf kan ta mig till gymmet för dit ska jag bara! :D halkat på cyklen och jag gjort också så mitt underben är blått, vet inte om jag skrev det sist? kommer inte ihåg :P

var his kiropraktorn idag och det gick bra. nu ska jag inte dit förrns om 2 månader så det går åt rätt håll :D ska även börja springa lite utomhus (när snön försvinner vill säga) så det känns kul :D slippa springa på ett löpband, såååå sjukt tråkigt!

praktik på måndag då och 5 veckor framåt. första veckan på dialysen på US och resterande 4 veckor på ett äldreboende i centrala norrköping :D ska bli kul! skönt att komma bort från alla föreläsningar. tycker inte dom har varit så bra den här kursen, tråkigt!

nej, nu har det slutat snöa för en stund så vi ska passa på att gå ut med barro :D



min lilla sötnos <3

SOL!

strålande sol ute :D ME LIKE A LOT! var i skolan 8.15 imorse för en föreläsning, den va helt okej. sen när jag kom hem käkade jag lite fort, gustav va hemma med på sin håltimme så det va en trevlig överraskning :D sen drog jag på mig träningskläderna eftersom jag ändå ska träna ikväll och tog en långpromenad med barro i solen :D följde gustav en bit till skolan innan han va tvungen att hoppa upp på cykelt och cykla iväg. barro blev såklart helt till sig när gustav sa hej då, som avnligt :P morrar, hoppar och skäller när man säger hej då :P gick i nästan en timme och när vi nästan va hemma så fick han ett tokcryck. sprang fram och tillbaka över trottoaren, framåt så långt kopplet räckte, ut i leran, grävde osv. sen ser jag på han hur han satsar för att hoppa upp på mig. "NOOOOO min jacka" tänkte jag och fick han att inte hoppa :D en lång pinna skulle han ha med sig också men den trampade jag av till hälften för jag ville inte att han skulle skita ner mina träningsbyxor :P

nu blir det väl att fortsätta plugga lite, har inte så mycket kvar så det vore gött att få det gjort :D


dom lila brillorna åkte på :D











RSS 2.0