imorgon

japp, imorgon vid den här tiden är vi i finland :D wiiii!
kan säga redan nu att alla sms som skickas till mig kommer jag inte svara på :( svin dyrt att både ringa och skicka sms, så det får vänta.

måste tacka för alla fina julkort med :D :D jätte snällt!!

tänkte ringa zandra snart och säga att jag är klar på jobbet nu. vi ska fika och gå ut på en promenad sen :D
när ska vi fika då Linda? :P får ta tag i det snart :D

älskar dig gustav!

sista dagen..

på praktiken givetvis :D det kändes bra men jag hade ändå gärna vart kvar några veckor till faktiskt :D har kommit in i rutinerna så bra nu och börjat prata mer med alla :D (för mig tar det några veckor innan jag börjar prata, speciellt med vuxna!)
idag va det iaf den roligaste dagen på hela praktiktiden :D fick gå med en sköterska, Kirsten :D jätte snäll och med världens humor :D har hjälpt dom gamla med lite olika medicinska saker :D tex så tog vi ett blodprov innan dom skulle gå på lunch :D sen har jag lärt mig lite också, tex vad det är för nytta med stödstrumpor och varför man lindar benen :D det är för att blodcirkulationen ska bli bättre :D så som jag känner nu vill jag helst börja plugga redan imorgon :D kommer bli såå jäkla kul! om jag nu kommer in :S om jag inte kommer in till hösten 2008 så ska jag vänta och söka till våren 2009 :D lättare att komma in då, färre som söker :D gött!

är lite irriterad på gustav med, som vanligt kan man säga :S igår lovade han mig 3 ggr att han skulle dammsuga innan han gick till jobbet idag så jag skulle slippa göra det igen, han lovade till och med en gång till imorse innan jag gick till jobbet. så kom jag hem förut och det va inte dammsuget nån stans :O han hade iofs diskat och laga mat som han också hade lovat så det va ju bra. hans ursäkt va att han inte hann :O han började 1 idag så det va en kass ursäkt tycker jag! antingen så är han så jäkla lat eller så bryr han sig inte! jag tycker inte om det, blir lite ledsen faktiskt när han inte ens klarar av sånna enkla saker, blir han inte bättre på att hjäpla till så vet jag inte hur länge jag orkar!

tisdag

idag kan man säga att jag gjorde sista dagen på praktiken :D för imorgon ska jag gå med sjuksköterska hela förmiddagen ;D ska bli skit kul! men det bästa av allt är ju ändå att jag får börja kvart över 7 istället för kvart i 7 imorgonbitti :D yes! 30 min längre sovmorgon :D

inatt sov jag hela natten, något som är väldigt ovanligt om man heter sofia berglund, si imorse när jag vaknade 5 minuter innan klockan skulle ringa blev jag väldigt glad :D inga mardrömmar intätt heller ;) men antagligen är jag väl helt död vid 10 ikväll som vanligt så det blir läggdags redan då :P gustav får sitta uppe själv på kvällarna

idag kommer min mamma och hälsar på :D stefan skulle till lkpg med jobbet så hon passade på att åka med :D dessutom har hon med sig en julkapp som tydligen var för stor för att ta med till finland så den ska jag få öppna idag :D min mamma är allt bra snäll :D fast hon hade redan köpt ngt till sara så det va därför hon köpte ngt till mig med :P men men.

idag lärde gustav mig hur man hämtar alla ordrar från liqvidor :D så nu kan jag det med men jag tror inte jag får göra det i fortsättningen iaf, får inte va inne där egentligen. några ljudfiler blev dock inte gokända idag men stellan ringer ju upp dom sen iaf och gör om det :D

gustav hittade sin klocka med (på Kims arm). jag vet med erfarenhet att han aldrig använder klockor :D så jag snodde den. har vart utan klocka ett tag nu, min gick ju sönder :( hatar att gå utan :O känner mig så naken på ngt sätt, men inte nu längre :D så, tack älskling!

1 dag kvar på praktiken
3 dagar kvar till Finland :D längtar!

älskar dig gustav!

 längtar till sommren

måndag igen

inatt drömde jag faktiskt världens mardröm :O det värsta va att jag inte vaknade av den utan fortsatte drömma.
jag jobbade på ett sjukhus och en dag blev jag jagad av en psykstörd patient :O ingen verkade fatta att jag va hur jävla rädd som hellst! haha, han jagade mig med handdecinfektonsmedel :O (sånt man tar på händerna när man ska gå till nästa patient) han sprutade i mina ögon så jag inte kunde se och sprang efter mig överallt.
visst, det låter hur kul som hells men jag va livrädd! (på riktigt med)
sen helt plötsligt låg jag i en sjukhussäng med några från min familj som satt brevid :O men jag såg inte ansiktena på dom utan bara ansiktet på gustav, helt sjukt. sen kom den där psykstörda patienten in i rummet utklädd till doktor så jag började skrika och ingen förstog varför. sen, snabbt som fasen tog han fram en stor jäkla spruta och tryckte in i min hals och sprutade in ngt :S när han gjort det kände jag mig sömnig och gustav sa typ "du kommer somna och aldrig mer vakna" så jag gav han en puss och sen "dog" jag :O (jätte läskigt)
men det bästa av allt va att jag inte dog utan jag vaknade sen men då va ingen där förutom den psykstöda patienten, han låg brevid mig i sängen så jag började skrika igen och sprang fram till några som va på balkongen inne i rummet men dom fattade inget :O 
där efter vaknade jag (på riktigt) och kunde inte somna om. 
jag och mardrömmar går bara inte ihop, jag kan bli jätte rädd för minsta lilla för jag gör det till ngt hemst inne i huvet. som när jag va lite drömde jag mardrömmar om dinosaurier och Titanic :O vad är det att drömma om då? :P 
och skräckfilmer ska vi inte tala om, jag kan inte sova på nån vecka! :S 
jag har drömt mardrömmar om Halloweenfilmerna, scream (iofs va det ett tag sen) 
jaja, nog om det :P

nu sitter jag på jobbet, ska lyssna på lite ljudfiler när gustav får dom klart :D

2 dagar kvar på praktiken
4 dagar kvar till Finland :D

älskar dig gustav! 

slöööött

igår gick jag och gustav upp vid 12 och la oss i varsin soffa framför TVn :D där låg vi till 12 på kvällen också :D så jäkla skönt att bara slappa :D

idag ska vi tvätta, städa, åka till gustavs mamma och käka, jobba lite och slappa lite till :D

har börjat på sista harry potter boken med :D jag vet vad många tycker :P att det är skittöntigt men har man väl läst den första så vill man ju veta hur det går :D ganska spännande nu iaf :D ska hem och läsa lite ikväll igen.

igår missade man en 20årsfest :( hade gärna vart där :D men det får bli en annan gång,

5 dagar kvar till finland :D :D wiiiii!!

älskar dig gustav!



tänkefylla ut bloggen lite :D alla har rast nu och står ute och suger på cancerpinnar ;) jag passade på att ta en dator :P sitter och lyssnar på när dom andra säljer och när dom spelar inljudfiler så dom inte glömmer nått så stellan slipper ringa upp kunden igen och sälja en gång till :D har allt rättat domlite så allt stämmer.

har sprungit fram och tillbaka mellan jobbet och tvätten med, så nu är allt klart :D en timme kvar så slutar vi sen och då ska jag och gustav ta en promenad till annike och käka :D gott! alltid god mat när man är där.

har läst 2 kapitel i boken med, lite svårt att koncentrera sig bland allt tjat, därför går det lite segt.

imorgon ska man till praktiken igen, bara 3 dagar kvar där nu :D bjällerklang!!!!!! :D

take care now, bye bye then!

fredag

ska börja med att säga att det alltid är kul att man glädjer nån med sin blogg :D eller hur linda ;) tycker allt om att läsa din med :P ingen annan som uppdaterar juu.

men men, idag ska jag bara ta det lugnt :D ingen fest och ingen alkohol :D mest beror det på jävla medicinen jag tar nu men det ska ändå bli skönt att va nykter med (låter som jag vore alkis) kvällen ska iaf tillbringas med sara och zandra :D ska bli trevligt. kanske går förbi kontoret en sväng och kollar när dom lirar poker, vem vet.

på lördag hoppas jag att det bara blir jag och gustav :D myyyyyyyys <3 känns som en evighet sen det bara va han och jag :( jobbet förstör en del men måste han så måste han.

på söndag kanske vi ska hem till annike och käka, gustav har inte pratat med henne än :P så ska hon klippa honom med så han är ännu finare när vi ska till finland :D men det har han inte frågar heller :P får se hur det blir.

bara 3 dagar kvar på praktiken nu med :D wiiii! och det bästa av allt är att jag kanske ska få gå med en sjuksköterska en hel dag och se hur dom har det eftersom jag ska söka till det nästa år :D kommer jag in så är det sjuksköterska jag ska bli :D intensivvårdssjuksköterska vore inte helt fel :D men vi får se.

älskar dig gustav!

lucia

idag är det lucia men inte fan känns det som det. känns inte ens som julen är nära, ingen julkönsla alls! kommer förmodligen bli med juligt när man är påväg till finland :D hoppas dom har massa snö där :D egentligen hatar jag snö men i finland ska det bara va snö när man är där :D
sen kommer Robban, min ena kusin, va hemma med när vi är där :D scooooooter :D wiiiiii! älskar att åka scoter! så jävla underbart, man känner sig så fri på nått sätt :D underbart!
sist vi va i finland lånade vi min morbrors scoter också så åkte jag, sara, stefan och robban iväg (2 på varje scoter) till andra sidan ön fast vattenvägen där det va is :D åkte förbi nån scoterbana eller va det va med massa hopp å skit .D robban åkte där lite och vi andra kollade på. sen åkte vi vidare tills vi kom fram till Replotbron :D bron som leder in till stan från ön. allt va så fint när man stog där och kollade. jag älskar att vara hos min mormor och morfar! snällare människor får man nog leta efter!
när man väl är där finns det aldrig ngt att göra så man tar det lugnt hela tiden :D det är verkligen som en riktig semester, man behöver inte anstränga sig alls :D mormor tar hand om en som om man vore en prinsessa eller nåt :P

just nu sitter jag på jobbet och tar det lugnt, ska iväg och käka lunch snart :D får se vart det blir, är inte så hungrig så det spelar inte så stor roll bara det inte blir pizza.

är så glad att jag har gustav med :D han betyder allt för mig! vill aldrig förlora honom <3
älskar honom bara mer och mer för varje dag som går :D jag blir så glad så fort jag ser han för jag vet att han är min, bara min!
älskar dig av hela mitt hjärta gustav!

onsdag

igår när jag skulle börj lyssna på ljudfilerna hade dom inte installerat exel på datorn ens :S men det va väl lika bra för det började göra mer ont i bröstet :( till slut gjorde det så ont att jag grät! tänkte att om det inte går över så åker jag in till akuten igen :( ngt smärtstillande hade ju inte vart heöt fel. gustav gick med mig till konsum och köpte 3 filmer åt mig som jag kunde kolla på hemma så jag kunde ta det lugnt :) tack älskling!
jag grät hela vägen hem och när jag kom hem så tappade jag givetvis kvittot på golvet vilket inte borde vara en så stor sak men fyyy fan vad ont det gjorde att böja sig ner för att plocka upp det :S usch! 
fick iaf i filmen i dvd.n och la mig i soffan, vilket också var oerhört smärtsamt! när jag väl lagt mig till rätta såg jag att min mobil låg på andra sidan bordet så jag va tvungen att resa mig igen och hämta den :O oooont! la mig ner igen och satte på filmen..inget ljud. kollade på förstärkaren och den va givetvis avstängd, så det va bara att resa sig upp igen :O har aldrig haft så ont i hel amitt liv! aldrig på handbollsplanen, aldrig när jag vart lite, aldrig! 
sen började jag kolla på filmen, nån om 11 september :D skit bra! gick över lute i bröstet men hade fortfarande svårt att andas. 

inatt har jag bara kunnat ligga på min högra sida, allt annat har gjort för ont i lungorna :( 
gick upp vid kvart i 7 för att ringa Boken och säga att jag inte skulle komma för det gjorde för ont. sen somnade jag om och när jag vaknade gjorde det knappt ont längre :D :D vilken lycka! kunde ligga på rygg iaf :D wiiii! somnade igen efter at gustav gått och när jag vaknade igen vid 10 var allt det onda nästan borta :D äntligen har medicinen börjat hjälpa :D 
nu har jag knappt ont alls, känner nästan inget och det är sååå skönt :D 
ska stanna hemma från praltiken imorgon med, så tråkigt där så man tar ju varje tillfälle man får att stanna hemma :D så går jag dit på fredag igen :D gött!

nu ska vi käka. får se vad det blir, dom andra vill ha pizza men det vill inte jag. usch, flötig mat får mig att må illa ibland.

älskar dig gustav! 

måndag

igen, usch! ledig idag iaf :D gött det. men imorgon blir det praktik igen.

igår kväll började det droppa vatten från vårat badrumstak :O inte i nån kant eller rör eller nått utan mitt i taket :S så vi ställde en kastrull där så det inte skulle bli blött på toaletten. jag ringde till egirs och dom kom snabbt.
tydligen så va det han över som hade haft stopp i sitt avlopp i duschen så det hade runnit ner i nån skruv vid toaletten, klant!

paaaaain!

för ca 5 dagar sen började jag känna att jag hade ont på vänster sida i bröstet. gjorde ont när jag andades åså men jag trodde det skulle gå över till dagen efter så jag sket i det. sen när jag vaknade dagen därpå kände jag inget utan det kom tillbaka på kvällen igen. sen i lördags fick jag jätte ont typ bakom skulderbladet :S sen vet jag inte om jag hade ont på festen, full som man va :P men iaf...på söndagen hade jag inte heller on förrns på kvällen, svinont!!! kunde inte ligga på den sidan, gjorde ont när jag andades å all skit!
gustav sa till mig att det inte va nån fara och att det säkert skulle gå över och det todde ju jag med. sen igår kände jag av det hela tiden, ibland bara lite och ibland visste jag inte ens vart jag skulle ta vägen så ont gjorde det.
ringde och pratade med mamma om lite andra saker sen berättade jag hur ont jag hade och mamma sa att jag absolut skulle åka in till akuten eller iaf ringa nån så att det inte va ngt med hjärtat.
så vi la på och jag började ringa. kom till slut fram till en sjuksköterska (en dryg jävel som inte verkade fatta att jag verkligen satt och LED på stolen när jag ringde) och hon frågade massa frågor och kom fram till att det nog inte va så farligt eftersom jag inte mådde illa, inte kallsvettades eller att det inte tryckte över bröstet så det va ju bra. men så sa hon iaf att jag skulle åka in till akuten  i motala på en gång och att hon skulle faxa dom att jag skulle komma, snällt.
ringde gustav och berättade vad hon sagt
"aaa, vänta så ska jag kolla bussar åt dig"
"vaa fan! jag har ont! du får köra!"
ibland vet jag inte hur han tänker. jaja, han körde mih iaf. när vi kom fram så fick vi ta en nummerlapp för att anmäla att vi va där och när vi gjort de behövde jag bara vänta i typ 10 min på min tur :D enda positiva. fick komma in i nått rum med nån sköterska. hon bad mig lägga mig ner och ligga kvar medans hon hämtade EKG maskinen. när hon kom tillbaka bad hon mig dra upp tröjan så hon kunde fästa sånna där elektoner eller vad det nu är, 4 under vänstra bröstet och en över, en mellan brösten och en på andra bröstet. en på varje hanled och en på farje vrist på foten (seriösa grejer tänkte jag men det va kanske nödvändigt) sen tog det bara 5 sekunder innan hon såg att det inte va ngt fel på hjärtat :D lättad! sen skulle hon ta mitt blodtryck, kolla syreupptagningen i blodet och kolla så jag inte hade feber och sen gick hon.
hon kom tillbaka efter några minuter och skulle ta snabbsänkan på mig och 2 andra blodprov (vad bra tänkte jag att dom är så noga :D ) iaf, när hon va klar sa hon att det skulle komma nån anan och ta ett prov. väntade en stund och sen kom hon. världens jäkla nål skulle hon ha in i armen på mig :O shiiit vad ont det gjorde! men det va väl nödvändigt. hon gick efter det och sa att det skulle komma en doktor och kolla lite med.
han kom också väldigt snabbt. han lyssnade på mitt hjärta och mina lungor och bad mig beskriva hur allt kändes och när det gjorde ont och hur det gjorde ont så när jag hade gjort det sa han att det absolut inte va ngt med hjärtat efter som det gör ont när jag andas och när jag anstränger mig :D ännu mer lättad!
när han gått fick jag med gå tillbaka till gustav som väntade :D vi gick och käkade en macka och sen tillbaka till väntrummet, väntade i typ en timme på att alla prover sulle bli klara.
när jag blev inropad igen så fick jag prata med han doktorn igen och enligt alla prover så är det tydligen nån muskelinfektion jag har fått runt hjärtat :O shit tänkte jag!
han skrev ut ett recept till meg på nån svåruttalad medicin som tydligen ska hjälpa.
började äta den igår och det har fortfarande inte hjälp ngt :S

imorse skulle jag börja jobba vid 7, vaknade och hade väldigt ont men så tänkte jag att dom säkert inte skulle tro mig om jag ringde ås jag gick dit. promenaden dit var smärtsam vill jag lova! fy fan!
orkar inte skriva allt som sas på jobbet men jobbade gjorde jag iaf :S min handledare sa att om jag får väldigt ont så får jag gå hem :D snällt. sen fick jag inte göra några tunga grejer.

nu sitter jag på andra jobbet och har fortfarande ont :'( om jag ska försöka beskriva hur det känns så är varje andetag som ett knivhugg i bröstet och varje hjärtslag är ungeför samma :S

ska snart lyssna på ljudfiler, orka!

älskar dig gustav!

inflyttningsfest

i fredags skulle therese och hille ha kommit men det va så kasst väder så dom åkte på lördagen istället. jag och zandra bänkade oss framför tvn vid 18 och kollade på 2 avsnitt av scrubs sen vid 19 hade vi inget annat val än att se Ensam hemma 1, så kass men ändå lite rolig. sen såg vi på idolfinalen och i pauserna kollade vi på Independence day, den är verkligen kass iaf. Marie vann vilket jag hade hoppts på :D
efter idol kollade vi mer på Independence day men efter en stund gav vi upp, zandra gick hem och jag somnade så fort jag la mig i sängen :D sköööönt!

igår, alltså lördag, skulle Therese och Hille komma iaf, runt 10 men det blev lite senare vilket jag inte klagar på, fick ju sova lite till :D när dom väl va här hade jag inte käkat frukost eller nått än så det blev lite stressigt :P åkte och hämtade zandra som inte heller va klar så hon fick med stressa. åkte hem till sara i lambohov för att hämta henne och sen bar det va till tornby för shopping :D jag fick 500 kr av gustav att hanlda för :D tack älskling!
väl inne på ikano hittade jag inte ett skit :O så typiskt när man inte betalar själv, men men. therese hittade iaf en snygg klänning som hon köpte och skulle ha på festen på kvällen. iofs hittade jag ett bälte på gina och lite smycken jag ska ha på nyår så det va nice :D

åkte och lämnade sara och åkte hem sen. när vi kom hem hade vi lite at fixa innan alla skulle komma. jag va klar typ halv 7, hade stressat som en jude! lockade håret på therese, duschade väntade på att badrummet skulle bli ledigt åså.
Zandra och Eric ska ha beröm för att dom kom i tid denna gången :D exakt 19.00 knackade dom på dörren :D bra där.
festen blev jätte lyckad :D tycker jag iaf :D blev nästan 20 pers och alla hade verkligen kul :D tror jag iaf, det va ingen som såg ut att ha tråkigt iaf. jaja, jag hade askul!

vid halv 3 på natten skulle gustav, kim, rasmus och linda gå och köpa kebab på sibylla åt dom som ville ha :D när dom öppnade dörren för att gå kom det in en stor kille i våran lägenhet som vägrade gå därifrån så gustav knuffade ut han och tydligen trillade han ner för trappan :P moahaha!
sen när dom kom tillbaka vajag jätte sugen på kebab men fan vad äcklig den va :O usch!
gick och la mig vid halv 4, va helt död!

på morgonen vaknade jag av att nån tog på sig och gick ut, det va therese och hille, dom gick på nån promenad vid 8 där på morgonen :P haha. somnade om och vaknade 12 igen :D gött att få sova. väckte gustav och frågade om han häde hämtat tvätten som jag påminde han om innan jag somna men det hade han inte gjort så vi fick lite bråttom ner till källaren ifall nån annan hade tvättid vilket nån hade :S pinsamt!

nu sitter jag och kollar på när gustav och stellan jobbar lite :D jag tar det bara lugnt. är hungrig med, har bara ätit ett paket nudlar på hela dan :S vi ska äta tekakor med tacoköttförs och bearnaisesås :D in i ugnen en stund tills dom blir varma :D mums!

nu har jag faktiskt inget mer att säga än att helgen har varit hur kul som hellst! allt blev ännu roliagre när therese och hille kom :D va några månader sen jag såg er. kommer sakna er tills vi ses nästa gång! underbara vänner!!

älskar dig gustav!

äntligen fredag igen!

har inte skrivit på ett tag men det kan ju bero på att jag inte har vart hemma heller i helgen och att jag har jobbat.

åkte på kryssning ända till helsingfors :D skit kul!!!! shoppade lite i helsingfors och även lite sprit på båten.
(jag ställde upp sprit och färdigblandad gin på rullbandet och väntar på att betala)
-har du leg?
neeeervööööös som fasen blev jag. men jag drog på ett stort smile
-ja det har jag :D
lämnade fram det, han kollade och jag fick tillbaka det utan några problem :D fick köpa min sprit men jag vette fasen hur det gick till :O antingen så räknade han fel på hur gammal jag va eller så bad han om leg för att jag betalade med kort. men ändå, det är ju forfarande 20 både i finland och sverige för den spriten jag köpte :P

såg presidenten med :D lite kul :P (alltså finlands president och inte USAs president som therese trodde ;)  )

när vi skulle tillbaka til terminalen och gå på båten så skulle vi ta spårvagnen men vi hade inte tillräckligt med lösa pengar så att alla kunde åka, så kim och gustav sa att dom skulle gå men det tycket inte jag va en bra ide för gustav har lika bra lokalsinne som en fluga, han hade bara virrat runt. hittade ju knappt hem till mig när jag bodde i thn :P
så vi bestämde att alla skulle gå och alla börjar gå åt helt fel håll :O men men ,jag gick efter och sa ingenting. sen efter en stund så undrade dom vart vi skulle och då kunde jag inte va tyst längre :P så jag sa åt vilket håll vi skulle och tillslut så kom vi fram :D
hade kim och gustav gått hade dom fortfarande vart kvar i helsingfors :P

men dom är inte värst :P mamma berättade för mig att hon hade sagt till mormor att jag va i helsingfors då sa mormor att det hade hon med vart men att hon bara hade åkt taxi :D och anledningen till att hon va där va för att när hon skulle åka hem till finland i gen efter att ha hälsat på hos oss så gick hon på fel båt :P haha! hon skulle till åbo men kom till helsingfors :P lilla mormor. det är ett under att hon hittar hem när hon är ute i skogen och plocar bär på sommaren :P

älskar dig gustav!

take care now, bye bye then.

äntligen lördag

eller jag, va ju tvungen att gå upp och jobba imorse men ändå :D ska egentligen jobba imorgon med men jag ska sjukanmäla mig och åka med gustav, kim, annike och sebastian på helsingforskryssning istället :D kommer bli skitkul! åker imorgon eftermiddag och kommer hem på tisdag nån gång :D
till sara: om pappa nu mot all förmodan skulle fråga så är jag ledig från jobbet. har redan förvarnat mamma :D

nu sitter jag på det andra jobbet och har precis satt ihop lite stolar :D fick lön för det så det är väl klart man hjälper till :D ska hem snart och laga mat, är svinhungrig :O har inte ätit sen kl 10 imorse och då åt jag en macka.

idag flyttar zandra hit med :D :D :D wiiiiii! vi kommer ha så jäkla kuul! och ännu roligare blir det denna lördagen som kommer när vi ska inflyttningsfest och det kommer till och med en hel del folk :D om alla kommer som sagt att dom ska komma :D men framför allt så kommer min älskade älskling Therese!! :D underbart! sen får vi se fall Jeanette hänger med therese hit med, kalas!

älskar dig gustav!

RSS 2.0