födelsedag

tjoho! såg att det va ett par dagar sen jag bloggade men jag hiner verkligen inte med annat än skolan just nu :S hinner egentligen inte blogga nu heller för jag måste plugga :(

i torsdags blev man 21 då :D grattis till mig och tack till alla ni som kom ihåg att gratta :D gjorde inget kul den dagen. pluggade när jag kom hem sen gick jag och la mig. gustav köpte iallafall blomkål med dipp som jag kunde smska på medans jag pluggade :D såå snällt!

idag ska födelsedagen firas iallafall. 12.45 ska vi köra laserdome i lkpg. vi blir typ 10 pers så det ska bli skitkul! :D efter det ska jag hem och plugga lite och sedan göra mig iordning. gustav ska också med :D vi ska hem till sara ikväll och käka tacos och sedan blir det utgång till platå :D längtar!! så så ser dagen ut.

om man skulle plugga lite då...

älskar dig gustav!

orkar inte mer

min motivation till pluggandet idag logger på noll, kanske lite minus till och med. Pluggade ju konstant på sjukhuset så pluggat har jag gjort men nu när jag sitter hemma så går det bara inte :S gustav har förhört mig på hälsoteorier och lagar. lagarna måste pluggas på mer men hälsoteorierna har jag ganska bra koll på men det måste finslipas.
har gjort frågor som man kan förhöra sig själv på om man vill :D alla tiders.

tänkte gå ut en sväng med barro nu, min mage känns som en bulldeg så det kär behövas! :S sen ska jag kolla på "rätt man för linda" kl 20 på 5an, haha! vet inte hur intresserad jag är av att kolla men man får sig nog ett gott skratt iallafall.

imorgon ska vi fortsätta med rapporten hemma hos Janni efter föreläsningarna.

älskar dig gustav!

behandling

sitter på sjukhuset nu och får min sista behandling :D av nån konstig anledning fick jag igång internet, kanon!

sista påsen håler på, jag är klar om 30 minuter sen slipper jag skiten :D hoppas att den aldrig mer kommer tillbaka!!

har pluggat sen jag kom. har skrivit en sammanfattning på allt jag ska kunna, ett eget kompendie så att säga :P nu slipper jag bläddra lite här och dör i böckerna, nu finns allt på samma ställe :D

när jag kom 9.30 imorse så fick jag komma in på en gång men det tig 1,5 h innan det kom någon för att sätta igång behandlingen :O så sa aköterskan när hon kom in att jag va lite tidig och att det va därför ingen hade hunnir hjälpa mig. jag sa till henne att dom sa halv 10 när dom ringde men dom hade tydligen sagt halv 11 till personalen här :O konstigt. fick iallafall lite mer tid till mitt egna kompendie men dom andra i min basgrupp sliter utan mig för att få klart rapporten indag så den timman jag fick vänta här hade jag gärna hjält till med rapporten. men men..

funderade på om jag skulle köpa tårta eller något att fira med hemma sen men jag tror inte det. måste plugga till tentan :( har iallafall en semla hemma som jag fick av pappa igår :D gustav fick med en.

dör av svält gör jag snart med :P har inte ätit sen frukost lite efter 7 :S men snart kan jag äta :D ska bara gå till skolan när jag är klar så jag kan värma maten :)

älskar dig gustav!

YEAAAS!

hinner verkligen inte blogga just nu känns det som. dagarna är för långa och går för fort.

igår åkte vi in och kollade när sara spelade match. dom va väl sådär men ledde iallafall :D tyvärr så skadade sara knät igen när det va ca 15 minuter kvar :( hon låg och skrek på planen och allt jag kunde tänka va "fan, inte korsbandet igen!!" ringde pappa och han hoppasde in i bilen och kom så fort han kunde. själv sprang jag ner och följde med när dom bar in sara i omklädningsrummet. 
vi åkte till akuten när matchen va slut och sara lugnat ner sig lite. hämta kryckor hos sara innan bara. på akuten sa dom att det va flera timmars kö till ortopeden och att hon kunde komma tillbaka tidigt idag istället om hon ville och det ville hon så vi åkte hem. 
diskade och plockade undan lite innan pappa kom.

kl 19 körde pappa mig och zandra till statioen så jag kunde åka hem och zandra till erik. 

väl hemma tog jag en promenad med barro och sen blev det tv. erick och mackan såklart och sen beck :D blev en sväng till med barro vid 22.

idag bar det av till vårdcentralen för blodprover lite innan 9. sen gick jag till tandläkaren som va i samma hus, hade tid där halv 10 och som tur va så va det inget hå i tanden :D gööött! har ju sett en svart prick på en tand så jag bokade tid ifall att. 40 kr va det enda jag fick betala och jag som bunkrat upp med 2000 på kontot för jag visste att det kunde bli dyrt :P hon sa att jag skulle börja skölja med flour också efter att jag berättat att jag får ont i en tand när jag ätit godis ibalnd. så kollade hon och frågade om jag åt mycket frukt och det gör jag ju. då hade jag tydligen en frätskada påden tanden av allt surt från frukten. men det ska försvinna med flour :D 

väntade hela skoldagen idag för att få reda på om det skulle bli behandling eller inte. dom ringde lite innan 16 så jag va tvungen att svara på basgruppträffen men dom hade goda nyheter :D :D alla prover va kanonbra så imorgon klockan halv 10 gör jag min sista behandling!!! :D ÄNTLIGEN!!!! kan inte beskriva hur glad jag blev när hon ringde! wooohoo!
fatta hur ledsen jag blivit om det inte blivit något, då hade jag inte kunnat gå med ut i helgen och inget laserdome :O men nu kan jag vara med och som jag ska fira!!! har en champagneflaska som jag ska öppna :D

har pluggat sen jag kom hem typ. har börjat med tentaplugg nu. ska fortsätta imorgon på sjukhuset. 

basgruppen har siktat in sig på att göra klart fältstudierapporten imorgon med :D vi är egentligen lediga då men vi ska lägga ner hela dagen på att bli klara så vi slipper tänka mer på den sen :D skulle va skönt att få det gjort så man har en sak mindre u huvudet när man ska tentaplugga. nästa vecka är vi iofs lediga nån dag + att vi slutar tidigt dom andra så man lär ju hinna plugga en del då.
idag har jag skrivit en egen sammanfattning på vad jag tycker är viktigt att veta om dom olika hälsodefinitionerna, valde ut 4 stycken: holistiska, biocentriska, salutogena och WHOs definition. kan dom redan ganska bra men det är småsakerna man måste plugga in men det ska allt gå bra. sen är det såklart inte bara det kag ska kunna utan en hel del annat men man måste ju börja någonstans.

får se om jag hinner blogga imorgon men det lär märkas.

lycka till med knät sara!

älskar dig gustav!

Linköping

hallå allihopa!
hann inte uppdatera något igår. gick upp och tog en sväng med barro, duschade och sedan tog jag tåget in till linköping :D mötte sara på stationen. tog bussen in till centrum för att shoppa :D vi hade fått pengar av pappa och farmor och farfar för att köpa födelsedagspresent för. jag hade länge spanat på ett par skor så vi gick till DNA först så jag fick prova :D och guuud vad snygga dom va på! blev helt kär så dom fick följa med hem. sen gick vi till gina. är det inte alltid så att när man väl är ute för att shoppa så hittar man inget? och när man inte har några pengar så hittar man något i varje affär :P gick iallafall från gina med en randeg tee, skitsnygg till sjusa jeans eller ljusa jeansshorts :D måste bara hitta shortsen för det hade dom inte fått in nånstans, iallafall inte ljusa.
när vi va klara på stan tog vi bussen till tornby. där köpte jag 2 par strumpbyxor och ett par skor till :D hittade ett par vita ballerinaskor för bara 200, som hittat. så jag slog till så slipper jag tänka på det sen till sommaren, kanon :D
tack pappa, farmor och farfar för födelsedagspresenterna :D (termosen och termometern va också presenter).



mormor och morfar hade också skickat paket till oss :D vi fick varsin babyblå halsduk som mormor stickat själv, skitfin! fattar inte att hon kan sånt för det va ingen vanlig stickning. tack mormor och morfar :D

mamma ringde med när vi va på stan från dolt nummer. frågade varför och hon låg tydligen på NÄL (sjukhuset i thn) :O hon hade åkt in igårkväll och blivit kvar. Mamma och stefan hade vart ute och käkat igår så hade mamma svalt första tuggan som fastnade i halsen :S så igår blev det operation men det gick bra som tur va :D så idag ska hon få åka hem :D skönt det! hädanefter så får du tugga maten lite bätre innan du sväljer mamma :D

kom hem vid 18 och hade då en timme på mig att dammsuga, diska och göra mig iordning. vi skulle hem till david för att fira elins 21 årsdag :D vi blev lite sena men vi trodde inte att det gjorde något och det gjorde det inte heller, vi va typ först :P men dom andra kom inom 10 minuter. hade skittrevligt igår :D vi gick tipspromenad med frågor om alla som va där, kul! jag fick en fråga med, "vem fick en ponny i 20års present?" hihi :P det roliga va att gustav hade fel på den, haha! han fatta inte att det va benny dom menade.

idag har jag legat i sängen lääänge! ska in till lkpg idag igen och kolla pånär sara spelar match, hatmatch tydligen så det ska bli kul :D

om man ska äta frukost då och sen göra sig iordning för avfärd.

älskar dig gustav!

Juliana Wetmore

Tjejen heter Juliana Wetmore och hon föddes med Treacher Collins syndrom. I dagsläget behöver hon en slang från näsan/munnen till lungorna för att kunna andas. Hon kan inte äta själv utan måste sondmatas, hon kan heller inte prata. Juliana behöver vård dygnet runt. När hennes föräldrar går och lägger sig på kvällen tar en sjuksköterska över som sitter bredvid henne när hon sover. När dokumentären spelades in skulle hon precis göra sin 21a operation för att flytta fram underkäken så tungan skulle få plats i munnen.
stackars tjej! man kan bara tänka på hur otroligt lyckligt lottad man är.

Treacher Collins syndrom, TCS, beror på en mutation i en genkromosom 5. Mutationen kan uppstå antingen spontant eller ärvas. Kromosom 5 styr ansiktets utveckling, varvid skelett och muskulatur i ansiktet blir underutvecklat.

Treacher Collins syndrom är en ovanlig genetisk sjukdom i vilket sjukdomen yttrar sig på sådant sätt att ansiktet blir underutvecklat. TCS uppkommer i en av 10.000 födslar. Dom typiska fysiska attributen inkluderar ögon som pekar nedåt, Micrognathia (liten underkäke), problem med hörsel, underutvecklade kindben, hängande undre ögonlock samt deformerade öron.

Juliana vid födseln
Juliana när dokumentären spelades in

rihanna

såg precis en bild på rihanna på www.tmz.com hon har blåmärken i ansiktet och blodiga läppar :S antar att alla har hört om misshandeln? har man kunnat undgå? fattar inte hur man kan göra en sån sak mot en tjej :O

såg en dokumentär i onsdags med om en tjej som föddes utan ansikte :O helt sjukt! man fick se en bild från födseln och det enda man såg va två kulor (ögonen) och ett stort hål som va munnen. det såg inte ut som en människa :O ska försöka hitta en bild om det går, eller söka på youtube kanske? ni bara måste se. Julianas kamp om ett nytt ansikte eller nått hette den.

börjar bli ganska trött nu. kim jonas och rasmus är här men dom ska hem till kim när jag vill sova så det är skönt :) det blev 2 cider för mig ikväll. när jag inte ens hade druckit halva första så började jag känna av alkoholen :P haha! billig fylla! är dock inte full nu, bara trött.

lägger in en bild sen om jag hittar på Julianas ansikte..

älskar dig gustav

lång dag

igår blev en låååång dag. började 8.15, var därför tvungen att ta tåget 6.48. började med en kass föreläsning, häll på att somna men det gjorde jag nästan på tåget med. sen förberedde vi frågorna till sjuksköterskan på akuten och efter det hade vi en lång lunch. anledningen till att den va så lång va att inte alla skulle vara i nkpg, visska skulle till lkpg och andra till finspång osv. så man kan säga att jag hade tur som slapp pendla ännu längre :D

14.30 mötte vi upp anna (ssk) på akuten. vi ställde våra frågor som vi trodde skulle ta en timme vilket va tiden vi hade på oss men vi va klara efter 15 minuter så vi frågade lite almänna frågor som är kul att veta :D ett givande och intressant besök! ser verkligen fram emot praktiken vi har v. 16-17 där under 5 dagar :D fast jag ska ju vara på AVA då, längtar!! så från torsdag v16 till onsdag v17 ska vi ut på praktik under 5 dagar, vilket innebär att det kan bli under helgen men vad gör det?

kom från sjukhuset vid 15.20. tog bussen till resecentrum och sen tåget till linköping som gick 16.02 och va framme 16.30. hoppade av för att köpa en termosmugg (ska ta med varm choklad till skolan) och en termometer så man ser hur kallt det är ute och hur varmt det är inne, kan vara bra att veta så man vet vad man ska ta på sig på morgonen :D när jag va klar så gick jag till stationen och väntade på gustav och dom andra, vi skulle till gustavs kusiner som fyllde år. käkade mat och tårta, en massa folk var det där med och småbarn som lekte och höll på, ingen höjdare när man vart uppe sen 6 :S va inte hemma förrns halv 22 :O hade egentligen velat gå och lägga mig kl 21 men jag kan säga att jag stensov kl 22 :D sköönt! sov hela natten och vaknade av klockan så idag va jag inte alls lika trött :D

idag har vi fått information om praktiken men också kurslitteraturlistan för kurs 1 som nästa kurs så fint heter. efter det gjorde vi en sammamfattning av det vi fick reda på igår som skulle vara inne senast 17.00 idag men vi va klara vid 13 tror jag. synd bara att våran grupp inte kunde ladda upp filen i mappen där lärarna går in och hämtar våra färdiga arbeten. vi förökte få tag på folk som hade hand om hemsidan men det va ingen där, jag menar, vem är kvar kl 13 på en fredag? ingen tydligen. så vi mailade sammanfattningen till våran lärare så nu får vi hoppas på det bästa.

vi fick reda på en konstig sak idag med. omtentan till HEL är den 22a april men den 22a aprin är vi på praktik. alltså krockar 2 obligatoriska moment och dom vet inte om dom kan fixa det. gör vi inte tentan får vi göra den i augusti och går vi inte på det där obligatoriska under praktiken så blir vi underkända :O snacka om dilemma och snacka om stor press att klara första tentan så man slipper välja vilket moment man vill göra för det kommer vi antagligen få göra, så jävla kasst! det är som att välja vad man vill ha underkänt i.

nu ska jag göra en till sammanfattning av frågorna från igår fast till HEL kursen. tänkte även fixa en framsida till våran fältstudie :D har inget att göra ändå.

tänkte ta ett par cider ikväll med :D rasmus och gustav och kim ska dricka så jag hänger på :D jag kan verkligen inte vänta längre! känns som jag har abstinens men ändå inte. jag vet att det är så nära nu så jag kan verkligen inte vänta, inte ens tills imorgon när elin ska ha födelsedagsfest.
ska dock tillägga att jag inte sla supa mig redlös utan bara ta 2-3 stycken :D

älskar dig gustav!



06.00

japp, då ska jag upp imorgon, ska med tåget 06.50 för att infinna mig i norrköping 8.15 och ha föreläsning. jag tycker lite synd om mig själv :( men å andra sidan så är det inte jättestor skillnad på 6 och 7, eller är det önsketänkande?

idag var det föreläsningsdag igen. första föreläsningen va kanon :D han tog upp etiska teorier och jag hängde med så nu fattar jag massor :D trodde det skulle bli kasst för hans förra föreläsning va inge vidare men han hade bättrat sig :D inför sista föreläsningen träffades basgruppen för ett möte. vi kom fram till att skippa sista föreläsningen för vi har såå mycket viktigare saker för oss och den sista föreläsningen verkar inte ha något med HEL att göra om ni frågar mig. eller det har den säkert men eftersom alla vet ur tentan är uppbygd så kändes den onödig, inget man har användning för på tentan.
gick till stadsbiblioteket och bokade ett grupprum och började spåna och planera och prata. vi delade in oss i små grupper, 2 och 2. jag jobbar med elin och vi ska till måndag ha gjort klart "metoden" i rapporten, den är typ klar :D jag har skrivit den nu utifrån elins punkter så nu ska hon bara kolla över den och ändra lite om det behövs. förhoppningsvis så blir helgen pluggfri :D wohoo!

har fått ont i min käke också, det gör ont när jag äter och när jag trycker på den :S undra vad det kan vara. jag har ju blivit värska hypokondrikern nu efter cancern och tänker alltid det värsta :P "kan det vara en tumör i benet i käken?" aa, ni fattar. hur stor är chansen att man får en tumör när man går på cellgift då, inte stor, men ändå går man och oroar sig.

nu ska jag och barro gå till supermarket och köpa mjölk sen ska jag lägga mig i sängen och kolla på TV, ikväll är det premiär för Grey Anatomy med :D som jag har längtat! hade egentligen tänkt lägga mig vid 21 idag för att orka upp imorgon men detta får man inte missa!

älskar dig gustav!

trött

nu har jag äntligen pluggat klart :D har läst en massa och gjort en sammanfattning på en engelsk artikel om ensamhet och depression hos pensionärer.
har gjort ett upplägg för mitt tenta pluggande med. ska börja på måndag och sedan plugga lite varje dag och vissa dager repetera med :D tror det kommer bli bra. så på måndag rivstartar jag med att plugga hälsoteorier, med andra ord olika definitioner av hälsa :) hur definerar du hälsa till exempel?

nu ska jag läsa veckorevyn om det inte är något på tv :) äntligen ska man få ta det lugnt! 4-5 timmars plugg är inte nådigt, nu är jag trött.
det där om att man pluggar ihjäl sig på ssk linjen kan nog stämma. den här kursen är ändå ganska "lätt" så hur ska det bli när man t.ex. ska läsa anatomi och fysiologi? :S alltså människans uppbyggnad och hur kroppen fungerar. ser dock fram emot det :D intressant!
jag ska allt klara 3 år med stenhårt pluggande, sen är jag precis det jag vill vara :D

ska till tandläkaren på måndag med btw. tror jag kan ha ett hål i en tand men det gör inte ont eller nått utan det ser bara ut så. såå jag ringde till folktandvården förut och förklarade. hon tog fram mina tänder på datorn så hon fattade precis vart jag menade och vilken tand :D kanon! det är en utfyllning av en skåra i tanden. ni vet, sånna man får för att det inte ska bli hål. det ser ut som halva den utfyllningen har lossnat. så hon skrev upp vilken tand dom skulle kolla så det blir bara en snabbkoll :D inte lika dyrt heller. hon trodde det skulle kosta 240 bara :D och om det är ett hål måste jag komma tillbaka och då lär det bli dyrare :S håll tummarna för att det inte är ett hål. i så fall är det mitt första. hon jag pratade med lät förvånad när hon såg att jag aldrig haft hål förut :D jag blev stolt!

älskar dig gustav!

ledig

ledig idag men basgruppen ville träffas ändå och det höll jag med om. så kl 9 möttes vi på CUS (campus US) för att lägga upp en plan för fältstudien. Kom därifrån med en lista på saker som behöver göras så det ska jag sätta igång med snart. Måste även läsa lite i Socialtjänstlagen om vad det står om vården där, missade det igår. va hemma vid 12 idag, gött! hela dagen till plugg omväxlat med nöje :P har hunnit med att dammsuga och damma (dock inget nöje men det va behövligt), gustav tog barro så det var en bra deal :D

på torsdag ska vi ut på VFU (värksamhetsförlag utbildning). har redan pratat om det men då sa jag att jag skulle till akutkliniken men så är inte fallet. ska fortfarande till vrinnevisjukhuset i norrköping men jag ska till AVA :D :D hur kul är inte det då?! :D det är ju med sånt jag vill jobba med. AVA står för AkutVårdAvdelningen och det passar mig som handen i handsken. ska ju läsa vidare till antingen ambulanssjuksköterska eller intensivvårdsjuksköterska :D då far man nog va med om ett och annat :D barnmorska står högt med men det kan man ju utbilda sig till när man blir äldra och de tunga lyften i ambulansvården blir för mycket, på så sätt får jag prova på allt jag tycker är kul :D
dock så ska vi inte gå bredvid och vara med under en dag utan vi ska i 1,5 h prata med en ssk om etikfrågor :/ får vänta en termin innan det "riktiga" VFU börjar och i ermin 5 och 6 ska vi få driva en egen klinik med riktiga patienter och vi får endast lite stöd av en handledare :D snacka om att jag ser fram emot det!!

nej, nog om detta, tillbaka till pluggandet. tänkte även börja läsa i etikboken idag, hann inte det igår.

älskar dig gustav!

bloggiblogg

kom inte på nån bättre rubrik :P

som jag sa förut så blev behandligen inställd imorgon :( man hörde direkt på hon som ringde att proverna inte va bra, hennes tonläge va...svårt att förklara.
kändes som hela världen rasade. jag som hade sett fram emot det såååå otroligt mycket!! enda behandlingen jag sett fram emot :P och så skiter sig allt på lördag! jag hade ju kunnat ha festen men då riskerar jag att bli sjuk och då kan den bli uppskjuten igen så jag ställde in :( och alla andra som hade sett fram emot det med. har hört från folk att dom hade tyckt det skulle bli skitkul :D och att dom festena vi har haft hos oss har vart roliga så dom hade göga förväntningar. jävla blodprover som inte kan vara bra!

har pluggat i 2,5 h idag. har kollat upp våra mänskliga rättigheter och vad det står i lagen om hälso- och sjukvården. läste igenom hela stycket om lagen inom vården :P kan vara bra att ha gjort det.
vi pratar om etik nu i kursen nämligen och idag fick vi ett scenario om den "hemliga" vårdcentralen i linköping. där ska flyktingar få vård av volontärarbetare. då menar jag inte typ min mamma utan riktiga läkare som ska jobba gratis.

nu är sara här med :) hon kom nyss. så vi ska snart sova och sen imorgon ska vi upp tidigt, båda ska vara i skolan kl 9.

nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen, det är jag värd :D imorgon ska jag börja läsa min etik bok.

älskar dig gustav!

plugga

tänkte plugga en stund nu. sen ska jag börja läsa i min andra kurslitteratur tänkte jag. 3 veckor kvar till tentan, ska man börja plugga till den nu eller är det för tidigt?

blir ingen behandling imorgon heller vilket leder till att det inte blir någon fest i helgen heller :'( och jag som verkligen sett fram emot båda och nu måste jag vänta en vecka!

bloggar mer om en stund..

älskar dig gustav!

barro

har myst med min lilla älskling idag :D imorse fick han ett (nästan) helt skinkpaket som datumet precis har gått ut på. sa till han att han skulle sitta och vänta på varsegod som han alltid får göra och han är jätteduktig :D men idag var nog frestelsen för stor. han satt och väntade medans jag la i skinkan i matskålen men sen stäckte han sig och jag försökte stoppa honon med handen men då sträckte han sig mer, som en giraff, och sschlirp så hade han fått tag på en skinbit, haha :D så söt!

nu ska vi kolla på beck. ska äta glass som vi köpte förut, strutar :D imorgon bär det av på studiebesök till cloetta och jag tror inte ens jag behöver berätta vad jag ska köpa med mig hem ;)



vart är världen påväg?

läs detta så fattar ni vad jag menar med rubriken: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece

12 åringar ska inte ha sex :O och absolut inte vara pappor! dom ska passa på att vara unga och ha roligt så länge dom kan!

studiebesök

på torsdag och fredag ska vi ut på studiebesök nånstans inom vården. jag ska till vrinnevisjukhuset i norrköping :D avdelning 36 om jag fattade det rätt. jag tror att det är akutavdelningen, det framgick inte så bra i mailet tyvärr. kul ska det bli iallafall :D vi ska prata med en sjuksköterska om etiska problem inom vården, intressant!


uppdate: akutkliniken var det

what?!

11.30

"Det är olika hur mycket hår varje enskild cancerpatient tappar. Håravfallet kan variera från en lätt uttunning av håret till fullständig skallighet. Det är stor sannolikhet att håret kommer tillbaka igen när kemoterapin är avslutad. Det nya håret kan ibland vara kraftigare och mörkare och ibland också lockigt."

vadå stor sannolikhet? finns det en chans att man inte får tillbaka håret?!

ska fortsätta leta, uppdaterar detta inlägget efter hand.

12.00

Läste en blogg nu att det tog ca 2 månader för henne innan håret började växa ut. mer än så har jag inte hittat men jag antar att det är lika för alla. jag hopaps att mitt hår kommer börja växa på en gång så jag kan skita i mössan :D

ska fråga sjuksköterskan på tisdag om håret :D

god morgon

tanken med morgonen var att sova ut. tyvärr lyckades jag bara sova till halv 9 sen va det kört :( fick dock lite gjort, har läst klart ena kurslitteraturen och ska börja på den andra sen.

har kollat på herrarnas första åk i slalomet med, en svensk ligger 2a :D gött sverige!

gustav berättade för mig nyss med att vi ska hem till hans mormor idag :P jaha. och jag som hade planerat att plugga idag men det får jag göra när jag kommer hem, vi brukar inte stanna så länge. är ändå nästan klar, har bara en fråga kvar och den är nog ganska lätt :)

solen skiner idag med, underbart! ska bli skönt att komma ut med barro i skogen sen :D tror dock att det är ganska kallt eftersom det är klart på himlen. bilarna va frostiga imorse halv 9. förhoppningsvis har det blibit några grader varmare nu.

börjar bli nervös inför blodproverna imorgon :S tänk om det blir uppskjutet! vågar knappt tänka tanken. jag känner mig inte dålig på nått sätt, känner mig frisk som en nötkärna! men det skulle inte förvåna mig om det blir uppskjutet ändå. första gången dom sköt upp kände jag mig ochså frisk.
om allt går som det ska så är jag klar vid lunch på tisdag :D då behöver jag aldrig mer behandling igen!! hoppas jag...

har funderat lite på hur lång tid det tar innan allt hår börjar växa igen. tror jag ska googla på det. återkommer med resultatet :)

älskar dig gustav!

melodifestivalen 2

kass dag har det varit. har gått igenom hela säsong 4 på the hills och det säger väl en del? the hills är iofs bra men man vill väl kanske inte göra det på alla hjärtans dag, men men...

nu ska jag kolla på melodifestivalen och äta upp resten av godiset :D lyckades ställa ifrån mig resten för jag visst hur besviken jag skulle blivit nu annars :P hehe.

godis

igårkväll kollade vi på tv tills jag somnade i soffan, då va klockan inte ens 22 :P så vi gick och la oss och jag somnade igen på en gång :D sov till typ 9 imorse, då gick jag upp och tog en promenad med barro i skogen, det va skönt! solen skiner och det är kalasväder!

alla hjärtans dag idag med då. känns inte :( blir väl kanske lite mys framför melodifestivalen ikväll. köpte en stoor godispåse igår som jag tänkte skulle räcka till ikväll men just nu så kan jag bara inte hålla mig borta från det som är kvar :P borde kanske ta en frukt istället :D

barro blev så glad när jag kom hem igår :D han viste inte vart han skulle ta vägen. han hoppade upp och ner och sprang runt och så fick jag massa pussar såklart :D men när han blir sådär glad så blir han så uppspelt att när han ska pussa en så blir det mer som en smocka i ansiktet med hans nos :P

tror jag ska kolla igenon The Hills på mtv :D men först måste jag fixa tvätten, eller det får gustav göra. när vi kom ner till tvättstugan förut och öppnade facket dör tvättmedlet skulle vara så fick vi en chock! då har killen som tvättade igår haft i typ hela tvättmedelspaketet för det är sjukt mycket tvättmedel kvar i facket och det har såklart torkat. drocg ut facket och försökte skölja ur det, då såg vi att det va packat med tvättmedel där lådan har vart och ner i röret som går in till själva tvättgrejen där man lägger sina kläder! vad fan har han hållt på med?! så vi hoppas att våra kläder är rena sen. satte upp en arg lapp där jag skrev att folk måste göra rent efter sig, speciellt om dom tänkt ta allt tvättmedel dom har till en tvätt! ååh!

älskar dig gustav!


lugn!

idag har jag haft en betydligt mycket bättre dag än vad jag hade igår :D seminariet gick bra, varken mer eller mindre, bara bra. vi presenterade det vi skulle men inte på ett fantastiskt sätt kanske :P dock hade vi inte så mycket att komma med eftersom vi skulle berätta om våran fältstudie och vi har inte kommit så långt på den än. På måndag ska vi till cloetta och intervjua dom, sen ska vi passa på att köpa massa choklad :D mums!! på tisdag ska vi till ett älreboende och prata med dom och om vi har tur så får vi kanske prata med nån boende med och höra vad hon/han tycker :D kanon!

sitter i biblioteket och pluggar lite så jag slipper det hemma sen. har bara en frågeställning kvar att göra, självklart den svåraste :S ska nog läsa lite i min kurslitteratur som jag började med igår men han inte så långt. kom på att jag skulle laga mat tills idag och då va klockan 20.30 och kl 21 skulle lyxfällan böja. va bara tvungen att se det avsnittet om hur fasen dom skulle lösa sina skulder på 700 000 :O och allt va nästan bara sms lån!
men så kom jag på att jag inte lagt fram några kläder tills idag så jag började rota i saras garderob och efter 1,5 h så hade jag inte hittat ett skit att ha på mig, vi har verkligen inte samma smak :O så när sara kom hem efter kl 22 så hjälpte hon mig :D

sen ska jag ta och lugna ner mamma och pappa lite angående festen jag ska ha nästa lördag. visst, det kommer bli en del folk men det ser jag bara fram emot :D och självklart är jag medveten om att jag inte rört alkoholen på 7 månader (förutom dom där 3 ciderna på sittningen) så jag kommer inte gå på alkoholen för fullt. jag ska bara njuta av sällskapet och ha skitkul! och skitkul har man inte om man ligger inne på toan och spyr vilket jag inte hade tänkt!
sen måste jag påminna er, alltså mamma och pappa, att jag fyller 21 om typ 2 veckor, jag kan ta hand om mig själv och jag vet precis vad jag orkar och inte orkar. däremot är det snällt att ni bryr er :D
ska även lägga till att jag ska prata med dom på sjukhuset på tisdag angående att festa på lördagen. säger dom tvärnej så skjuter jag upp festen, självklart! just nu vill jag bara känna att jag har något kul att se fram emot :D
har jag lugnat er tillräckligt? hoppas det..

tror jag ska åka hem nu. funderar på att ringa gustav och be han hömta mig hos sara :D orkar inte släpa väskan på bussen och sen tåget och sen ända hem :P

älskar dig gustav!

påengång

som sagt inte min dag idag. skulle ladda upp förra inlägget nyss och fick en chock :P "error". trodde allt hade försvunnit men som tur va så sparades det som ett utkast så jag slapp skriva om :D lite tur måste man ju ha en dålig dag.

biopsykosocial - ett nytt begrepp jag lärt mig idag

ska snart börja plugga.

idag va inte min dag. började med att jag kollat fel i tidtabellen och trodde det skulle gå en buss 7.50 från ryd men så kollade jag och den gick 8.02 vilket skulle göra att jag skulle komma sent men jag hade redan missat den som gick innan. fan! tänkte jag. men så ko
bussen aldrig kom när jag stod vid trädgårdstorget och väntade så jag fick ta den som kom 10 minuter senare. oj tänker ni, 10 hela minuter. men det finns ju en anledning till att man tar den som går tidigare, fick nämligen småspringa till basgruppen för att hinna i tid. tänk då på folk som har tider på sjukhuset att passa och så kommer inte ens bussen (bussen jag tar till skolan går till sjukhuset eftersom det är där vi pluggar just nu).

sen kom jag på att jag lämnade plånboken hemma idag "äh, den behöver ju inte jag" men det gjorde jag ju. hade mina 400 kr där i som jag skulle betala overallen med. frågade min basgrupp om nån hade 400 att låna ut tills imorgon (skitpinsamt jag vet! hatar att låna pengar av folk) men det va det ingen som hade, elin hade 200 som jag fick låna tillslut så tog jag ut 200 med. så nu måste jag komma ihåg plånboken imorgon så elin får sina pengar :D och så står jag där med 200 kontant och jag verkligen hatar kontanter! det va ju därför jag glömde plånboken för jag tog med mitt kort och trodde det räckte.

sen va det bussen igen. skulle ta den som gick 16.22 från södra entrén. jag själv skulle på 2 hållplatser efter södra så när klockan va 18 över så började jag gå och det tar bara några minuter. så när jag kommer ner för backen och är nästan framme så ser jag 2an susa förbi :O tog upp mobilen och då va klockan bara 16.21! bussfan skulle alltså inte ens ha lämnat södra entren än. bussa är aldrig i tid, antingen är dom tidiga eller sena.

megafest!!

mitt förbättringsprojekt fungerar såå otroligt bra att jag slipper plugga idag :D imorgon vet jag dock inte hur mycket det blir, vi kanske kommer på mer att görsa då men just nu är jag klar med allt, underbart!

just nu sitter jag hos sara och kollar på sex and the city :D det är ju såå bra! och snart är det sista avsnittet av top model, ännu bättre!

Gott folk, på tisdag gör jag min sista behandling om blodproverna på måndag är bra men det ska dom ju vara :D så lördag den 21a feb ska jag ha megafest :D en såndär fest som vi brukade ha hos oss när alla hade så kul! :D det ska bli en repris av min 20års fest ungefär :D har ännu inte börjat prata med folk eftersom jag inte vet om det blir behandling än eller inte men boka in den 21a ifall att :D jag längtar!!! jag ska festa igen och fira! jag ska öppna min champagneflaska som jag har hemma och dricka direkt ur och vara så glad :D festen är alltså för att fira att jag äntligen är frisk :D kan ni fatta det, om en vecka är jag frisk! frisk!!! efter 7 månader med cellgifter som förstört så mycket och orsakat sån smärta. jag är så jävla glad! ursäkta ordvalet men det går an just nu :D
som sagt, boka in den 21a feb :D skriv gärna en kommentar om ni vill komma för alla är välkomna!

nu top model, sen hopkins :D

älskar dig gustav!

ps. kunde inte åka hem idag heller, gustav är fortfarande sjuk men mår bättre. vill inte riskera att få uppskjuten behandling.

klar

nu har jag äntligen pluggat klart och precis tagit en dusch :D det va skönt!

köpte lite choklad förut som ska avnjutas framför top model. ska dock försöka att inte äta upp hela, ska käka fransk hot dog när sara kommer hem från träningen sen.

imorgon har vi bara massa föreläsningar, inta alls kul men man får väl stå ut.

har inte så mycket mer att skriva nu, har bara pluggat hela dagen så :P

älskar dig gustav!

hos sara

han tyvärr inte blogga igår :( va i skolan fån 9 till 16 och när jag kom hem så skulle jag bara käka, packa och sen åka hem till sara. ska bo hos henne tills gustav blir frisk. han har feber och mår inte alls bra, stackarn! jag ville iallafall inte riskera att bli sjuk och få uppskjuten behandling, därav flytten till sara denna vecka :)
kokade lite spagetti och köttbullar innan jag åkte iväg. gustav följde mig till tåget och jag kunde inte ens få en kram innan jag åkte :'( saknar honom!

nu är jag i skolan igen, ledig idag egentligen men vi bestämde i basgruppen att vi skulle träffas i skolan och greja. har massor att göra denna veckan känns det som :O men men, ska inte klaga! vet hur tråkigt det är att inte ha något alls att göra så :P
ska snart börja kolla lite på vad jag hittar om olika hälsoteorier, ska bli intressant.

senare idag ska jag sara och zandra umgås lite och laga mat :D ska bli kul! plugga ska jag göra medans sara tränar så jag får lite lugn och ro. kände igår att när hon kom hem från träningen så kunde jag inte riktigt koncentrera mig :P

ska prova overallen på torsdag med, wohoo! ssk har lila overaller på LiU. känns inte som man kan gå på kravall innan man fått den så jag hoppas det går fort! 400 kostar den men det är det väl kanske värt.

på lördag om 1,5 vecka ska jag ha en mega fest!! :D eller en fest iallafall. hemma hos oss som vi allttid brukade innan jag blev sjuk! ska fira att min sista behandling är gjord och att jag kan återgå till det normala igen :D känner redan nu hur otroligt roligt det kommer bli!

tillbaka till pluggandet då..

älskar dig gustav!

störtlopp

jadu therese, jag blev ite förvånad själv att jag ens ville kolla :P men vad finns det annars att se på en lördag?

vi tänkte va lite smarta att gå med barro innan damernas störtlopp så vi skulle slippa mitt i. när vi kommer in så säger dom att det är start kl 15 så gustav skyndar med disken och jag tog en snabbdusch men så helt plötsligt så säger dom att dom ställt in :P men man får väl se det positivt, vi har fått en del gjort så nu kan man ta det lugnt igen :D eller jag ska iofs laga mat snart men det har jag inte gjort på länge så det gör inget :)

skola imorgon då. ska träffa basgruppen kl 9 utanför hub.

älskar dig gustav!

melodifestivalen

igår åkte vi som sagt in till lkpg för att kolla när sara spelade match. synd bara att dom sög :P nej då, dom va väl bra för att vara 16 eller hur gamla dom nu är? sara försökte iallafall men det är svårt att prestera när dom andra i laget varken kan ta en hård och rak passning eller ens passa rätt. så tyvärr förlorade dom :(
åkte hem till sara medans hon duschade för att hämta hennes bälte som hon inte kunde vara utan till ovven.

på vägen hem stannade vi på city gross och handlade massa chips till melodifestivalen :D köpte ostbågar, sånna där stjärnchips och 2 rör pringles :D lite mjölj blev det också och tunnbröd med skagenröra, mmm!
kom hem precis när melodifestivalen började, snacka om timing!
tyckte bara om emilia och marie sernholt och marie gick inte ens vidare! but why!? hon va helt klart bäst och låten va med bra :D och vilken utstrålning hon hade! men nej då, då ska carolina af ugglas gå vidare både framröstad av den internationella juryn och av folket, vad har alla för smak?
och det nya röstningssystemet då? man ska rösta 10000 miljarder gånger innan man får reda på vem som gått vidare. sen fatta inte jag en grej. carolina af ugglas gick vidare till andra chansen va? sen fick hon en till chans från den internationella juryn. men om hon går vidare från andra chansen så är det ju ingen idé att hon är med och fightas om platsen som en av dom som den internationella juryn röstat fram, eller? ska hon gå vidare två gånger då och få hennes röster dubblade i finalen om hon nu går dit? nej, det nya systemet sågas vid fotknölarna som dom skrev på aftonbladet! usch!

när jag gick med barro efteråt så snöade det skiitstora snöflingor! det va som bollar :P barro gillade det såklart men jag tyckte inte det va så kul när dom letade sig in i jackan vid nacken :P
kollade på Oceans twelve sen, mest för att varken jag eller gustav fattat/kom ihåg hur dom snor ägget. och såhär i efterhand så kan man säga att filmen är ganska dålig, man får ju egentligen inte ens se själva stölden. man fattar inget!

imorse vaknade jag halv 10 och trodde klockan va typ 12 :D skitpigg och på bra humör! jag och gustav tog en promenad med barro på nåstan en timme, skööönt! eller det va skönt i luften, slasket va mindre skönt :P

funderar på att börja läsa i mina kursböcker, har ändå inget bättre för mig.

älskar dig gustav!

barrobus!

sådär, nu har jag pluggat klart för idag, skönt! blev klar med scenariot. Började fixa lite med schemat med så det skulle bli lite lättare att läsa men jag gav upp efter att jag kommit 2 veckor och insåg att det va typ 10 veckor kvar att redigera :P ska skriva ut det sen så jag vet vilka dagar jag måste till nkpg eftersom kurs 1 börjar mitt i HEL kursen.

igår va som sagt sara zandra och anna här. vi satt och pratade och kollade på Johan glans på youtube :D skitkul! kl 00.08 gick tåget mot lkpg för dom andra så jag och barro gick med så han fick komma ut lite.

på tal om barro så slet han sig från sitt koppel igår när vi hade vart på supermarket :S det gick en hund bakom så började han dra och ville hälsa och jag drog åt andra hållet sen helt plötsligt så kom han loss och sprang fram till den andra hunden :O som tur va så va det en ung kille som hade hunden och ingen sur tant så han försökte hjälpa oss så gott det gick med att få tag på barro igen. när vi väl fick tag på han så gick killen med hunden igen, över vägen och vidare. sara höll i barros nackskin men han lyckades komma loss igen och sprang ut bland bilarna och efter hunden en gång till :O när vi väl fått tag på honon fick han skäll och så bad jag om ursäkt till killen med den andra hunden och som sagt, tur att det inte va nån surkärring :P

ikäll ska jag och gustav kolla på melodifestivalen när vi kommer hem från lkpg. första gången jag ens vill kolla :P man kanske får sig ett gott skartt :D

nu ska jag kolla på tv.

älskar dig gustav!

god morgon

tänkte blogga mer om en stund. har ägg på spisen som snart är klara och då blir det frukost :D tänkte plugga lite med innan jag bloggar sen. vill bli klar i god tid idag så man kan hitta på annat.

ska nog till lkpg och kolla när sara spelar match sen :D ska bli kul!

älskar dig gustav!

rubrik saknas

nu är sara och anna påväg :D ska möta dom vid pendeln om 30 minuter. förmodligen går vi till supermarket så får barro en promenad med :D
ska gustav och rasmus med så får det bli bilen för då ska dom ha skjuts till eric men då tar jag barro när jag kommer hem. vore dock smidigt att ta honom på en gång.

en bra sak med kvällen va våran dresscode :D smjukisbyxor! myyys!

skor

hämtade ut mina skor från asos förut och guuud vad snygga dom va :D längtar redan till våren så jag kan börja använda dom! tänk er dom med mina slitna/trasiga jenas från gina, min nya fuskskinnjacka och min stooora halsduk från åhléns :D kanon! hade det vart förra veckan hade jag kunnat ha det på mig men nu i alla slask och snö så går det ju inte :( varför va det tvunget att börja snöa? usch! det som va så torrt och bra ute innan. men men, det är ju bara februari än.

 

plugga

nu ska snart jag och gustav ut med barro. ska gå förbi posten och hämta mina skor från asos :D wohoo! måste hem och prova sen! ska förbi systemet med, gustav rasmus och eric ska ut i lkpg ikväll. sara och anna och kanske zandra kommer och gör mig sällskap sen :D ska bli skitkul! tänkte köpa lite tilltugg till kvällen eller om vi kanske ska göra det när dom komemr sen? jaja..

hade egentligen tänkt plugga när jag kom hem förut men jag va så hungrig att jag va tvungen att äta och sen blev det ingen idé att börja, hade knappt ens hunnit börja :P så jag ska ta tag i det när vi komemr tillbaka med barro sen :D har ju hela helgen på mig men vore skönt att få det klart. Ska besvara frågan "hur påverkas människokroppen av alkohol". hittade en bra bog i biblioteket förut men den är på engelska så det kan nog ta lite längre tid än normalt, tyvärr.

seminariet idag gick bra för alla grupper :D och handläggarna tyckte också att det var bra. det är våran basgrupp som ska hålla i det om en vecka så nu vet vi ungefär hur vi ska göra. måste komma igång med fältstudien med som sagt eftersom det är det det ska handla om på fredag. många "det" där kände jag :P

älskar dig gustav!

seminarium

kände mig mycket mer utvilad imorse när jag gick upp :D gustav följde mig med barro till tåget så jag fick sällskap dit med, en bra start på dagen tycker jag :D
kl 10 mötte jag upp dom andra i basgruppen för att gå igenom morgondagens seminarium och lite annat smått och gott. Så nu hoppas jag att vi kommer göra bra ifrån oss på seminariet imorgon där vi ska presentera lärandet då och nu i princip. och även hur vi tror det komemr se ut i framtiden. ska dela upp storgruppen i mindre grupper och låta dom diskutera.
slutar kl 12 imorgon med så det ska bli skööönt! helg igen och nu kan man verkligen känna att det är helg :D har lite plugg att fixa i helgen med som ska vara klart på måndag. inte riktigt lika kul men det ska väl gå :) ska kanske springa in på biblioteket och låna nån bok om vad alkohol gör med kroppen både på lång sikt och kort sikt. det är nämligen det som vår frågeställning tills måndag handlar om. det är såhär man lär sig när man läser PBL. vi får ett scenario, pratar om vad det handlar om, brainstormar, kategoriserar och sedan kommer vi fram till vad vi vill veta mer, alltså våran frågeställning. på så sätt lär vi oss :D mycket att göra hemma dock.

funderar på att börja läsa min ena bok till tentan. hoppas jag får den andra imorgon eller på måndag. dock övern en månad kvar till tentan men det kan ju vara bra att ha läst igenom böckerna så man vet vad det handlar om och kan ta ut det viktiga :)

måste ändra lite på mitt förbättringsprojekt med.

älskar dig gustav!

onsdag

fyyy vad trött jag va imorse när klocan ringde! eller jag vaknade 5 minuter innan den ringde så jag gick upp men jag va som en zombie! och på föreläsningen kunde jag knappt hålla mig vaken :S fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna! den andra föreläsningen va likadan.
gick och käkade med sara från min klass på campus us. hon skulle ändå dit och köpa böcker av en tjej :) sen gick vi på stan och kollade lite, sara hittade ett par skitfina stövlar inne på din sko :D

dom andra föreläsningarna handlade om stress, den sista va riktigt intressant! lite synd bara att dom säger att det dom visar på datorn kommer ligga på Its' (våran studentportal) så sent in i föreläsninge, då har man suttit och antecknat som en, jag vet inte vad och ändå knappt hunnit med. sånt vill man ju veta i början så man slipper anteckna allt som står så man kan skriva ner det man tycker är viktigt som sägs istället + att man hänger med i allt dom pratar om då, men men.

fick skjuts av mamma hem, hon hade inte åkt än men nu är hon påväg hem. har vart kul att ha haft henne här :D 

ikväll ska jag nog kanske gå och lägga mig direkt efter top model så jag inte är lika trött imorgon :S vill dock se Hopkins kl 21 men måste nog tyvärr skippa det.

nu ska jag och gustav kolla lite på tv :D ligga och mysa i soffan tills man ligger så obekvämt att en av oss får flytta till andra soffan :P man får inte riktigt plats två om man sk aligga ner, lite synd.

älskar dig gustav! 

skoor

hittade ett par snygga skor på DNA igår för 800 men jag va bombsäker på att jag sett dom nånannastans på internet och det hade jag :D på La Redoute, där kostade dom bara 600 nånting. Där fanns om i svart också, men dom i cognacfärgen va med snygga (typ tanfärgade fast mörkare).


shopping

träffade min basgrupp kl 10 imorse. vi hann inte riktigt börja innan jag skulle iväg på behandling. fick dock ett mail från janni om vad var och en skulle hitta information om, kanon! :D så jag försökte hitta så mycket info jag kunde om hur det var att lära sig förr i tiden. hittade inte så mycket så jag ska försöka hitta någon bok på torsdag innan basgruppsmötet. vi har tills på fredag på oss att hitta allt för då ska vi ha seminarium.

behandlingen gick bra som vanligt. fick en positiv överraskning, dom har tydligen tagit bort en av påsarna så jag behövde bara vara där i 3 timmar istället för 4 :D underbart!
åkte hem efter det och pluggade sen bar det av till linköping igen.

kunde inte hålla mig ifrån shoppandet nu heller :P hittade en jacka i fuskskinn på HM som va superfin :D hittade även en stooor halsduk på åhléns som jag ska ha till :D kan dock inte använda jackan än eftersom den slutade vid naveln ungenfär så det får bli till våren. eller så får man kanske pina sig nån dag :P ska iallafall få jackan av mamma i födelsedagspresent, snällt!!

 här är jackan :D I'm lovin' it!

nu ska jag snart ut med barro och sen blir det sängen, börjar halv 10 imorgon så...

älskar dig gustav!

god natt

vi fick tag i semlor idag :D stannade i mantorp på city gross när vi åkte hem från linköping. lite synd bara att nästan alla ska envisas med att ha mandelmassa i, det ska ju vara vaniljkräm. men det va gott ändå :D barro fick det sista med mycket madelmassa på och det gillade han :D

pluggade när jag kom hem. har ju ändrat mitt förbättringsprojekt som går ut på att jag ska plugga effektivare :D har gjort ett pluggschema så jag vet mellan vilka tider jag ska plugga så jag får lite struktur på det hela och jag kan säga att det gick mycket bättre :D mycket mer diciplin. tror att jag kommer få mer tid över till annat vilket är kanon :D

nu har vi spelat kort en stund, gustav hade jätteflyt och vann. han fick bara 20 poäng mednas jag och mamma fick över 300 respektiva 400 :O

nu ska jag hoppa in i duschen, måste verkligen duscha idag och givetvis glömde jag bort det förut :S att duscha tidigt på morgonen och sent på kvällen måste ju vara det värsta som finns!

hinner till skolan gör jag med innan behandlingen :D ska inte vara där förrns 11 och vi i basgruppen skulle träffan kl 10 :D vi är ju redan på sjukhuset så det går fort att gå till hematologen.

älskar dig gustav!


skola

blev inga semlor alls igår, köpte godis på konsum istället :P kollade på beck med innan vi gick och la oss. hade redan sett den men det gjorde inget.

fick reda på att det blir behandling imorgon med så det är kanon :D pratade med läkaren om vad som kommer hända efter och jag ska på kontroller i ca 3 år efter sista behandlingen. första CT/PET röntgen är ca 2 månader efter sista behandlingen och efter det så komemr dom kalla var 4e-6e vecka för kontroller om jag fattade det rätt. men det blir såklart mindre och mindre, tillslut kommer jag bara gå en gång i halvåret. och att få ett återfall och få tillbaka skiten det existerar inte för mig just nu! nu vill jag bara vara frisk och koncentrera mig på pluggandet :D ett återfall skulle vara katastrof, min värld skulle gå under!

nu sitter jag i skolan och har biblioteksundervisning. vi ska lära oss hur man söker i alla database och hur man lånar böcker och det är ju bra att veta, speciellt om man sitter hemma och behöver hitta något till nått arbete man håller på med.
nej, nu är pausen slut, tillbaka till verkligheten.

älskar dig gustav!

semlor

jag och mamma skulle gå och köpa semlor på supermarket nyss :D handlade lite mat tills idag och imorgon med. betade och gick. ute på parkeringen kom mamma på att vi inte köpte några semlor :P haha! det va ju det vi gick dit för. ska gå till konsum sen och kolla om dom har några sen :D
blir årets första semla, ska bli gott!

Idag ska vi äta kotletter med färskpasta och bearnaisesås! mamma håller på att laga maten nu :D


snaaaart!

då har man vart lite duktig då. har diskat och torkat av alla dörrlister hemma. man ser precis vart folk sätter händerna :P har dammat ur fönstrena med.

nu kommer mamma snart :) fick ett sms nyss där hon skrev att hon snart är framme. hon ska vara med när jag pratar med läkaren imorgon. undra vad varför jag ska prata med läkaren imorgon? det måste nästan vara för att få imformation om vad som händer när behandlingarna är slut :D på tisdag får jag förhoppningsvis min näst sista, det betydar att om 2 veckor och 2 dagar så är det slut på skiten!!!! fy fan vad skönt! och efter det tar det ca 1 månad till mitt immunförsvar är helt notrmalt igen och då kan jag börja leva normalt igen :D vilken känlsa! och mitt hår kommer börja växa igen :D måste fråga läkaren hur lång tid det tar innan det börjar växa, kan ju inte ta så lång tid?
kan knappt fatta att om nästan 2 veckor går jag ut från sjukhuset och allt är över och jag klarade det! då har jag utstått 7 månader med cellgift, det har vart en del av mitt liv men det är en del jag verkligen inte kommer sakna :D

älskar dig gustav

söndag

imorse när jag gick upp syndes det att barro vart i soffan och kollat ut genom fönstret. grejerna i förnstret va välta och det va nosmärken på fönstret, haha! han har väl sett nån hund utanför :P hittade honom i soffan aldeles nyss med. jag behövde bara kolla på honom så hoppade han ner med svansen mellan benen och huvudet lågt, han vet så väl att han gjort fel och väntar bara på att få skäll och det fick han med, han ska inte va i soffan när vi inte säger att han får. så det där med att hunder inte kan trotsa är bara skitsnack!

gick en sväng med honom förut men jag fick sova till lite innan 11 innan han väckte oss. mer än så har jag inte hunnit med idag, bara frukost också.

lite om gårdagens sittning då. jag hade jättekul! gick dit med kassa förväntningar om att jag skulle få skittråkigt så det kunde bara bli bättre och det blev det!
vi skulle samlas utanför trappan 17.45 men när klockan blev 17.45 va det bara jag och en till där :S men alla kom bara en liten stund senare. alla fick varsitt glas champagne :D vi skulle ju fira att vi gick från nollan till ettan :D jag satte mig med några tjejer och började prata, trevligt!
och ja, jag bröt min "inte-dricka-under-behandlig-teori", dock blev det inte så mycket, 3 cider under kcällen bara :D trodde faktiskt jag skulle bli skitfull men det kändes som jag inte hade haft nått uppehåll så det va skönt.
bordsplacering va det också. jag hamnade mittemot emelie och brevid julia och helen.

förrätten va jättegod! brykar inte gilla gravad lax annars men denna va tydligen rökt men den såg rå ut ändå. till den fick vi en brödbit som dom stekt i nått smör. låter inte så gott men det va det :)
huvudrätten va för det första kall :O kyckling med citronpotatis och vitvinssås. det hade vart jättegott om potatisen och såsen inte hunnit kallne medan vi väntat på kycklingen.
till efterrätt blev det fransk chokladtårta (kladdkaka) med grädde, eller om ska ska säga som kalle sa (toastmastern) "en sockerkaka som stått för länge i ugnen och glass som togs fram samtidigt som förrätten" haha!

dom gick ju runt och serverade det man hade skrivit upp att man ville dricka till maten. jag ville ha ramlösa men tydligen så va det för "tråkigt" så dom kom och frågade om jag ville ha något annat. jag menar, har jag skrivit upp ramlösa så vill jag ju ha det eller hur?
jag sa till henne att jag kunde tänka mig cider istället. "aa, jag ska kolla om det går" så gick hon och kom tillbaka och sa "neej, du kan inte få cider, det kostar extra" vafaan! jag har betalat 300 som alla andra men dom andra behövde minsann inte batala extra för sina 2 cider eller 2 öl eller 2 glas vin som dom fick till maten. alla vi som satt vid bordet tyckte det va jättekonstigt men men, jag fick ta cola istället.
köpte mig 2 cider i baren under pausen istället.

när sittningen va slut så va det vinterkravall. dom hade afterskitema så dom hade till och med fixat en badtunna som man kunde bara i. dom varnade dock oss tjejer att hålla sig borta från tunnan annars fanns risken att bli iknuffad.

jag och sara tog tågen hem 00.02 efter en mycket rolig kväll!

nu ska jag plugga lite. måste maila mitt svar på scenariot till alla andra.

älskar dig gustav!

god natt

sådär, nu är jag hemma igen och har orecis gått ut med barro :D när jag gick av tåget kom jag på att jag inte hade några nycklar in så det va bara att gå och möta gustav som är hemma hos eric. gick nästan ända till lunbybadet innan jag mötte dom :O in my ass att dom gick på en gång efter att jag ringt och ändå sa jag till gustav att jag hade pumps och ont i fötterna!

nu ska jag sova, berättar mer om sittningen imorgon :D kan ju säga att jag hade skitkul! över förväntan!

älskar dig gustav! god natt!

RSS 2.0