pateeeey!

japp, nu är det dags för party! det va typ 2 månader sen sist så det är väl på tiden :P ska fira min roliga praktik :D

kör på mina nya skor, gillar dom skarpt! håll tummarna för att mina tår är kvar imorgon för det är peeptoe på dom :S
ganska kass bild men den får duga.



slut

nooooo! nu är praktiken slut :( så otroligt jäkla tråkigt! det är ju på praktiken man lär sig som mest!
gårdagen på abulansen va sjukt kul :D och då menar jag inte bara intressanta utryckningar utan killarna jag åkte med hade en hel del humor så det blev mycket skratt :D kan lite kort berätta att den ena killen fick mig att anropa på den andra killen via deras radio när vi inte hittade honom, och det lät såhär från min sida "vart fan är du?!" och det va ju bara ännu roligare att han stog och pratade med två syrror just då som hörde allt, hahaha! :P
det finns bra handledare och så finns det bra handledare, hoppas ni förstår skillnaden :D måste verkligen påpeka att jag absolut inte haft någon dålig handledare under min VFU utan tvärtom, alla har vart kanon och jag har lärt mig massor men dom här två killarna gjorde min dag :D

jag tror att det absolut bästa med allt är att jag nu är 110% säker på att det är inom ambulansen jag vill jobba :D och ännu bättre, om det nu är möjligt, så har jag inte bara observerat vilket jag trodde att jag skulle få göra utan jag har fått ta hand om patienter på egen hand i skåpet på bilen, ta kontroller, rapportera och till och med sätta grova PVK nålar under transport.
jag svävar på moln och detta kommer jag leva på länge!

företaget som äger ambulansen i nkpg heter Sirius. (nej, ambulansen är inte ägt av landstinget i östergötland)


MÅL: färdig ambulanssyrra om 3 år!


ambulansen

idag har jar provat på mitt drömyrke och jag har haft så sjukt kul! :D 3 dagar till med samma lycka!
mitt livs första utryckning blev även dokumenterat av Norrköpings Tidningar, wohoo! :P


jag är ju den enda blonda tjejen på bilden. eller jag är nog den enda tjejen :P typ bara killar som jobbar på ambulansen har jag märkt idag.





japp, där står jag. mitt uppdrag var att hålla väskan med nackkragar :D

lugg

fan! det är inte bra att sitta hemma ensam innan en praktikdag för man har absolut ingenting att göra. kollade igenom lite bilder där jag hade lugg och vips så fick jag den briljanta idén att klippa en ny. först försökte jag mig på en snelugg men det såg förjävligt ut! sista räddningen blev en vanlig rak lugg. fördelen är ju att jag alltid annars har allt hår bakåt i en toffs så om jag inte rivs så är det ju bara att dra bak det och låta det växa, no big deal :D

här är resultatet. bilderna är kanske inte jättebra med tanke på ljuset men dom får duga.







fastnade inte på några seriösa bilder idag. ser också att jag måste börja använda det ljusare pudret, jag är blek!

skärpning!

nu är jag irriterad! så fort en tjej i dagens samhälle visar självkänsla och självförtoende så är andra tjejer där och klankar ner på en och detta av ren avundsjuka! varför kan inte bara tjejer börja stötta varandra istället för att arbeta emot varandra och försöka få andra att må dåligt?
jag läser ju många bloggar och det är verkligen inte bara jag som reagerat!

bara för att jag lägger upp en bild på mig själv i tränings-bh och träningsbyxor innan ett gympass så är det en fjortisbild? WTF! ni borde ta efter mig istället för att klanka ner på mig och min självkänsla! som sagt, det är bara ett bevis på avundsjuka men jag kanske ska ta det som en komplimang istället?

själv så tycker jag det är jätte peppande att se och känna reultat från gymmet, det gör att jag fortsätter och känner mig motiverad :D

så, här kommer en till bild :D and I love it!


gymma

då var det dags att gymma igen :D hoppas att det går lättare att cykla dit idag än vad det gjorde igår.
gustav kommer sen med så jag har något att se fram emot :D



det är grymt kul att gymma!!

lägenhet

gick precis upp. det är underbart skönt att ligga och dra sig och kolla på olika program på playkanaler på internet :D käkar frukost nu, flingor och mjölk som vanligt.

jag och gustav har börjat kolla på lägenhet med. jag vill inget annat än att komma bort från den här jäkla korridoren och få ha mitt eget kök :D och gustav vill såklart inte bo kvar hemma så nu är vi på jakt.
har dock insett att det är typ omöjligt att ens vara bland de 5 som får komma och kolla på en lägenhet eftersom det är poängsystem. men vi har haft lite tur så vi ska kolla på en lägenhet på lördag som ligger i utkanten av östra berga så det blir nära till sjukhuset, typ hälften så långt som från ryd :D så det är verkligen rätt sida av berga för från andra sidan så är det lååååångt in till stan och det vill vi inte!
lägenheten är på 59 kvadrat och har balkong och kaklat badrum. det är det enda jag vet om den för planritningen funkar inte att kolla på på hemsidan :S håll tummarna för att vi gillar den!
inflyttning redan den 1/12 så det är snart. dock är det inget problem för oss med tanke på att jag bara har en månad uppsägningstid och gustav kan flytta när som helst :)

snöar gör det idag med, fy fan! jag och sara som ska cykla till gymmet sen :P vi lär ju vara helt döda redan innan vi kommer fram :P men det ska nog gå bra!

nej nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. är ledig både idag och imorgon så idag ska jag nog inte göra ett skit! gött :D

handskar

jag har investerat i gymhandskar så att jag slipper få blåsor/förhårdnader på händerna när jag gymmar :D använde dom igår och det kändes asbra!

råkade av en slump se att lärarna lagt upp lite ny info om våran pedagogikuppgift som vi ska göra under vår VFU. jag är klar med min inledning och ska bara göra ett patientsamtal och skriva resultatet + en diskussion. dock så sa informationen som dom lagt upp att man måste använda orginalkällor :O kunde dom inte kläckt det liiiite tidigare! jag har ingen lust att göra om halva min inledning pga detta! ååh!
en orginalkälla är typ källor från eb bok som personen i fråga själv har skrivit. t.ex. så skriver jag om pedagogen John Dewey, alltså måste jag hitta en bok som han själv har skrivit och inte en sekundär källa där andra skriver om hans teori, vilket jag har gjort. jag har använt mig av en bokm som heter Boken om pedagogerna. detta är alltså en sekundär källa.
grejen är den att om jag skulle hitta en bok skriven direkt av honom så lär den vara på engelska och jag pallar inte engelska! jag fattar knappt vd jag läser när jag läser den svenska boken jag lånat som handlar om honom :O ska jag dessutom hitta tid att leta upp en bok på biblan? nån får gärna leta upp den tiden åt mig för jag vet inte när jag ska hinna!
detta är saker jag ska hinna med under min VFU (praktik)
- Lära mig något under VFUn
- Jag jobbar heltid under min VFU
- Förbättringsarbete där 4 studenter ska hitta EN gemensam tid att träffas, vilket är näst intill omöjligt när alla går på olika scheman!
- Pedagogikuppgiften (skriva en rapport hemma + utföra ett patientsamtal utifrån en pedagogisk metod och sedan analysera resultatet)
- Omtenta i Statistik (som för övrigt är mitt sista försök sen måste jag söka dispans :O om jag är stressad? JAA!!)
- Omtenta i Läkemedelsberäkning
- Scenario som ska vara klart när vi kommer tillbaka till skolan
- Intervjua Sara till en skoluppgift
- Transkribera intervjun
- Försöka hinna med att skriva kompendier till terminstentan
- Utöver dessa uppgifter, hinna med att ha någon form av socialt liv!

så nej, jag tänker inte ändra mina källor!





RSS 2.0