hemma

nu är vi hemma igen, har precis vart ute med barro så jag tänkte slänga mig framför TVn nu :) fick jättegod mat hos gustavs mormor och så tårta till efterrätt, mmmm :D

imorgon blir det nog med stor sannolikhet skogssjön, linda hänger nog på :D kul! hon ringde förut och frågade om jag ville hänga med ut i solen och steka men vi skulle precis åka då :( så imorgon får vi ta igen det :D slutar skolan kl 12 så jag är hemma vid 13, det blir kanon! :D

frågan är ju vad man ska ta på sig till skolan imorgon? lär ju vara kallt på morgonen men sen på dagen så kommer det ju vara skitvarmt om vädret håller i sig men det ska det ju göra :D blir nog dom nya jeans shortsen imorgon med :P kommer bo i dom i sommar! I'm in love!

dagens outfit

blir ingen gårdagens, blir en dagens istället :D nya jeans shortsen från gina, tubtop från MQ och skor från DNA :D


sola

så, nu har jag vart ute i 1,5 timme, så jäkla varmt! :O tråkigt att ligga ute själc också, ingen att prata med. Hade vart mycket roligare om man åkt till skogssjön eller varamon :D men det hinner vi ju inte idag :( fasen.

imorgon börjar jag kl 8.15 så det blir upp tidigt, tåget går 7.08. vi ska ha färdighetsträning. först 2 timmar HLR (hjärt/lungräddning), sen kör vi ABC i 2 timmar :D ska bli riktigt roligt! har inte riktigt fått klart för mig vad ABC står för men jag tror att det står för Andning, Blodtryck, Cirkulation eller Airway, Breathing, Cirkulation (det stavas så va?). ska väl ta fram boken sen när jag kommer hem så jag är lite påläst inför imorgon.

tänkte lägga upp en dagens outfit fast från igår om en liten stund, måste lägga in bilderna från kameran först bara :)

XOXO

ut!

nu ska jag bara på toa sen ska vi ut med barro och sen ska jag lägga mif i solen :D måste hinna sola lite idag för kl 14 ska vi hem till gustavs mormor och käka mat :)

hinner inte uppdatera så mycket idag då vill säga, tyvärr...

trååååk

blir en kass jäkla helg igen! ååååååh! varför är alla så tråkiga?
någon som vill hitta på något så hör av er...

3 minuter

haha, började kolla på första klippet och efter inte ens 3 minuter så kommer första sjuka grejen! öppnar man ett speciellt bankkonto så får man ett vapen :O

vapen

alltså, amerikanare! finns det nått dummare folk, egentligen? om jag har fattat det rätt så kan vem som hellst skaffa ett vapen i USA och förvara hemma. Detta för att dom är så rädda för allt och alla och vill skydda sig. Klart man blir rädd för alla om man vet att den personen bär ett vapen för nästan alla hem i USA har vapen och det är inte bara ett.
Därför kan jag bara inte känna medlidande när jag läser dethär i aftonbladet. jag menar, när ska dom lära sig?
Vem fasen gömmer sitt vapen under sängen när man har barns om är 2 och 3 år?! det är ju som gjort för att dom ska hitta det :O dom kryper ju runt på golvet! och ska man ha ett vapen för att skydda sig själv om det tex blir inbrott så ska man väk ha det där det är lätt till hands? man ska väl inte böka sig in under sängen för då är man nog redan död. som sagt, amerikanare!

kolla på Bowling for Columbine High, en dokumentär om vapen i USA, helt jäkla sjukt! dom vuxna lär sina barn att skjuta och tar med dom till skjutbanor där dom får testa på sånt som man bara ser i krig typ :O
sök på bowling for columbine så hittar ni den i olika delar på youtube. kan verkligen rekommendera den!

mord

fattar inte att jag redan är uppe men barro har vart såå jobbig sen gustav gick vid halv 6, inte mycket sömn för mig inte. vid 8 fick jag nog och gick ut med han uppe i parken så han skulle få springa av sig och jag lovar, han va överallt hela tiden :O speciellt i sandlådan! snacka om att han hade energi i kroppen :P nu ligger han och sover :D

ska väl käka frukost nu snart och sedan dra på en film, är väl inget bra på TV nu på morgonen ändå? aja..

tydligen en 26 årig kvinna som mördats natten till igår i linköping, står på förstasidan av corren. hon hittades mitt på en cykel/gångväg mellan lambohov och universitetet typ :O det är bild på en stor blodpöl på marken. rånmord tydligen :S så akta er nu sara och zandra och alla andra studenter för den delen!!



Hon hittades vid det röda korset, var påväg under vägtunneln för att fortsätta hem till lambohov.

greys

missade ju greys anatomy igår eftersom gustav skulle kolla på fotbollen så han laddade ner det åt mig nu och guuuuuuud vad bra det va :D grät på slutet för det va så lyckligt! aaaaaaaaaaaaaah! nu längtar jag till nästa onsdag, då är det tyvärr sista avsnittet för säsongen men jag måste se fortsättningen :D Greys är den bästa serin som någonsin gjorts :D man kanske skulle ta och köpa boxen?

Meredith och Derek skulle gift sig men eftersom Issie blir sämre så bestämmer dom att hon ska få gifta sig med Alex istället :D tror nog man måste ha följt serien för att fårstå och för att tycka det är så lyckligt så man gråter som jag :P men här är klippet iallafall från när dom är i kyrkan.


tenta

gick upp kvart över 5 imorse, såååå jäkla trött! är fortfarande trött. kl 8 började tentan och den va svår vill jag lova! svarade på nästan allt, några svar var väl mindre bra men bättre att chansa :) sen kommer man på småsaker efteråt som man skulle skrivit också men man hinner inte med. satt i över tre timmar och då tog jag det inte lugnt. den första som gick gick efter 1 timme :O man måste sitta en timme så hon gick nog bara dit för att kolla hur frågorna va eller nått :P aja, om 2 veckor kommer domen, känns väl sådär men man vet ju aldrig som sagt :P

nu ska jag äta en macka för senare ikväll så ska vi käka kött med pommes :D sen ska jag läsa om morden i Malexander som va för 10 årsen exakt idag, står om det i Corren. Malexander ligger inte långt från Mjölby, har åkt förbi där det hände och det står en minnessten vid vägkanten.



bäst av allt är att jag inte behöver plugga något mer nu på typ 2 månader och det känns sååå skönt!!! :D inget råplugg iallafall :D sen kommer jag väl läsa lite till omtentan/tentorna om det behövs men inget dåligt samvete för att jag kollar på TV eller nått :D
ska faktiskt alänga mig framför TV nu snart och bara ta det lugnt!

förhörd

okej, nu har gustav förhört mig på lite allt möjligt, jättesnällt av honom :D allt han frågade kunde jag svara på så det känns bra iallafall, nu får vi bara hoppas på att jag får dom perfekta problemomsrådena imorgon på tentan :)
ska läsa igenom allt en gång till på tåget imorgon, ska åka 6.28 från mjölby :O är framme 7.20 typ men jag måste vara där kvart i 8 för den börjar 8. detta betyder att jag ska upp halv 6 imorgon för att hinna ut med barro en kort sväng innan jag åker. kommer vara helt död! lär bli sköna kläder imorgon, leggins eller nått sånt :) har ju inte snygga mjukisar som jag kan ha :S

ska snart hoppa in i duschen med, ska bara käka en macka först. missar greys idag med :'( gustav ska se på fotboll. får ladda ner avsnittet eller nått :)


XOXO

dagens

dagens outfit :)


shoppat :)

idag har jag och gustav vart inne i linköping och shoppat lite :D blev ett par snygga grejer!


Ett par skitsnygga jeansshorts i nån storlek för stort så att dom sitter lite lösare :D


och äntligen en ny bikini :D bara 79 kr/del

Blev även ett rosa partyfodral :D snyggt när man blir lite brun till sommaren!




Nu ska jag iväg och träna, dock bara step idag för coren är inställd så dom ska köra body pump istället med det är verkligen inte min grej så det skippar jag!

tränat

blev aerobics ändå :D trodde ju inte jag skulle hinne med tanke på att vi skulle slutat kl 16 och träningen börjar kl 18.15, det tar ju en timme för mig att komma hem och så ska man hinna äte med, men vi fick sluta halv 15 :P så jag hann hem men tänkte ändå bara gå på coren men så skickade sofie ett sms och frågade om vis kulle mötas kl 18 så jag gick in och kollade om det fanns platser kvar och det gjorde det :D fick dock lite håll eftersom jag hade ätit precis innan men det gick bra :D
synd bara att malin va sjuk så jessica körde och hon kan inte coren så det blev typ body pump istället, tycler inte om det :S mycket armar och ingen mage. jag har hellre en snygg mage till sommaren är snygga armar :P det jag menar är att jag tränat armar under all handbollsträning + simningen vi gjorde och dom ser ändå inte så vältränade ut så dom lär ju inte göra det om jag tränar dom nån gång i veckan nu heller :P så helldre mage!

nu ska jag ta en macka med lite cola och sen lite glass :D bra sådär efter träningen, not! ;) haha

lön!

5 i 11 imorse kom jag på att det va kl 12 jag skulle träffa min basgrupp och inte kl 13 :P visste iofs hela tiden att det va kl 12 men ändå va min hjärna inställd på att åka in så jag skulle vara där i tid till kl13.
alltså, 10.55 kom jag på att jag skulle åkt 10.48 :P springer in i sovrummet och bokstavligt talat sliter av mig myskläderna och på med en klänning (som jag som tur va tog fram igår) och sedan springer jag in i badrummet, på med mascara och lite puder, sen ut i köket, slänger ner skolgrejerna i väskan och på med skorna och ut genom dörren utan ett ord till barro :O han måste undrat vad fasen jag höll på med :P han som tur va med tåget 11.08 så jag kom bara 5 minuter försent :D
vi kunde dock gojrt seminariet bättre men godkända blev vi iallafall, gött det!

kom hem till regn i mjölby :( träkigt. mötte linda, carro, eneida, david och tuva på stationen. stannade och pratade lite och jag och linda bestämde att vi skulle ta en fika nu i helgen och det tycker jag vi gör rätt i :D det va länge sen vi fikade nu ju! fy skäms på oss ;)

kom hem och hittade 2 brev till mig, ett från folksam om hur mycket dom ska dra för försäkringen på barro eftersom dom höjt den med 10 kr/mån.
det andra brevet va från trollhättans stad, konstigt tänkte jag men jag tyckte att det va ännu konstigare när jag öppnade och såg att det va en lönespecifikation :D hade tydligen "innestående komp." och ska få 1766 kr imorgon :D vilken glad överraskning!
så jag bestämde att jag inte skulle spara något för nu har jag levt snål för att klara mig nästan hela terminen på halva lånet så denna månaden ska jag leva flott :P moahaha! ska klicka hem ett linna från HM nu tror jag, kanske ett par skor också? eller så åker jag in till stan och kollar efter skor :D har lust att åka nu men jag har träning sen som jag inte ska missa, core idag.

gustav är också glad idag för han får med bra lön denna månaden så äntligen kommer vi kunna hitta på något roligt :D

älskar dig gustav!

resultat

nu har vi fått vårt tentaresultat och jag fick såklart U, jävla skit! en tenta över sommaren och jag kommer säkert inte klara den som är på torsdag heller så då blir det två!
hatar dom här proven som vi får! man har ingen som hellst aning om vad lärarna är ute efter eller om man lägger sig på rätt nivå :O omtenta den 14e augusti då tror jag det är.

snacka om att detta sänkte min motivation till att plugga till tentan på torsdag. spelar ju ingen roll hur mycket man pluggar så skiter det ju sig ändå!

noooodles

har precis käkat ett paket nudlar, tycker om nudlar :) man blir sådär lagom mätt.

måste in till linköping eller norrköping nån dag med, fredag kanske? är ute efter ett snyggt sommringt linne och jag har det i huvudet men det lär ju inte finnas :( har hittat ett sånt på HMs hemsida men vill inte beställa kläder :S vill inte ha för korta tröjor och linnen utan gillar sånna som är längre och då måsta jag nästan prova. ut på linnejakt nästa :D nån som har lust att hänga på? :D

ska ta och kolla på tv nu tills jag ska ut med barro ikväll. inget mer plugg, har iofs inte blivit så mycket idag, lite på tåget till skolan och hem sen förhörde gustav mig här hemma :) känns som jag pluggar för lite men det känns som jag kan det jag läser så det kanske har lite med varandra att göra? :P

blir nog kortbyxor till skolan imorgon, ska tydligen bli lika bra väder då som idag :D gött!

sooooooooool!

hörde i skolan idag att dom tänker vänta med att lägga ut resultatet på tentan :O fasen vad sur jag blev! varför?! jo, dom hade sagt det att om man får U så kanske man blir besviken så att det kommer påverka tentan på torsdag! OCH!? kan man inte få bestämma själv om man vill se resultatet eller? det kan ju bli tvärtom med att man går och oroar sig för vad man ska få och så påverkar det på det sättet istället.
inget resultat idag, hoppas det kommer imorgon!

hoppar över träningen idag, för fint väder :P sen ska jag ändå träna tisdag onsdag och torsdag denna veckan så det gör nog inte så mycket :) när det väl är fint väder och man har tid till att vara ute så ska man väl passa på, eller?
tänkte fixa tacos nu och sen får vi väl ta en sväng med barro för vi tänkte gå ner till stan och sätta oss i solen med varsin cola eller nått :D

älskar dig gustav!

skolan

ska snart iväg till skolan och ha kommunikationsövning, ska väl bli sådär kul. får väl stå ut i 2 timmar. tänkte plugga lite på tåget, har börjat med alla latinska ord och kan några muskler nu :D gööött! matspjälkningen kan jag om jag tänker lite så det känns också bra :D imorgon ska jag börja repitera på allting, hoppas jag kommer ihåg allt jag läst men det tror jag :)

börjar bli lite hungrig med med hinner inte äta något innan jag ska åka så jag får ta med ett äpple, som om man blir mätt på ett äpple?! eller hinner jag värma lite sprrissoppa som står i kylen sen igår? jaa det gör jag :D

älskar dig gustav!

kvällens outfit

gick ju hem till eric igårkväll, jag och gustav. zandra var där med :) vi satt och pratade och kollade på film :)

idag har vi vart ute i parken och kastat boll med barro i det fina vädret :D vi ska upp till gutavs mamma om en stund och grilla med, gooott! käkade lite sparrissoppa till lunch för en stund den med, också gott!

ska plugga lite nu tänkte jag, har lite kvar sen känns det som att jag har koll på allt, synd bara att det inte hjälper :( det kan gå hur som hellst på ett sånt här prov.

här har ni gårdagens outfit :D chinos från HM och tee från Lindex


relativt lugnt

nu ska vi ut i parken med barro och dricka varsin cider/öl i solen :D sen vid 20 så beger vi oss hem till eric. blir en relativt lugn kväll med massa skitsnack och trevligt sällskap :D zandra kommer hon också, ska bli riktigt roligt! :D

fest ikväll?

var ute och gick med barro i lite över en timme föut i solen :D vi gick runt leden och sen in i skogen, följde efter barro dit han ville gå :)
sen åkte vi i panik in till lkpg för att inhandla alkohol men det verkar inte vara så många som är sugna på fest ikväll :O jag gustav eric och zandra är lite sugna men vi måste bli fleeeer :D nån som är sugen på party ikväll?

älskar dig gustav!

hahaha!

jag ändrar mig, det här är det bästa jag läst :D hahaha!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article5202488.ab

herregud!

haha, det bästa jag läst hittills :D haha!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5201675.ab

jobbigt!

shiiiit vad jobbig träningen va! :O efter typ 20 minuter va jag helt slut! och då var det 40 minuter kvar! fattar inte hur jag orkade :P jag lovar, hade jag tagit cykeln så hade jag inte orkat cykla hem så jobbigt va det. tänk er ett jobbigt handbollspass, ungefär så och då är det mer vila i ett handbollspass.
haha, sitter på en handduk nu så att stolen inte ska bli blöt av all svett :P

ska börja plugga snart. tänkte läsa igenom allt jag pluggat på så jag inte glömmer bort. sen har jag bara det absolut tråkigaste kvar, matspjälkningen, cellkommunikation och latinska glosor. kan bara typ hälften och dom kunde jag i princip redan :) det är som att lära sig ett nytt språk ju och jag hatar språk! tänker bara tillbaka på alla tyskalektioner. jag kan inte riktigt förstå varför man inte bara kan använda svenska? jag menar, ska jag flytta nånstans så får jag väl lära mig orden på det språket då, eller? det är svårt som det är redan, behöver inte bli ännu svårare. jag menar, vad har jag som sjuksköterska för nytta av att veta vad spottkörtel heter på latin? dom största organen kan jag väl förstå att man ska kunna men spottkörtlar? väggen som skiljer näsborrarna åt? tunntarmens/magens/tjocktarmens 3 olika delar? ni förstår vad jag menar :P
haha, bäst av allt är ju att jag kan tunntarmens 3 delar på latin men inte fasen kan jag dom på svenska :P nog tjatat om det.

dom i linköping har redan fått reda på sitt tentaresultat från omvårdnadstentan :O och dom gjorde den samtidigt som oss och vi har inte fårr reda på den än, FUSK!! ska gå in och kolla nu om det kommit annars så borde det komma på måndag eller tisdag :D

såg på fortsättningsdokumentären om Juiana Wetmore igår, ni vet flickan som föddes utan ansikte? la upp bilder och skrev om det för ett tag sen här i bloggen. igår fick man se när dom opererade henne så hon fick en kind :)

älskar dig gustav!

glömt

bloggade jag inget igår? det va ju inte riktigt meningen.

var uppe hos gustavs mamma nästan hela dagen. solen sken och barro njöt av att få springa på gräsmattan tills han inte orkade mer :D vi käkade revbensspjäll med potatisgratäng lite senare, gott!

nu ska jag iväg och träna om 10  minuter, ska bli skönt!!

vaknade imorse och såg att barro inte låg vid fotändan av sängen som han alltid brukar göra, så jag tänkte att han säkert låg i hallen på mattan men när jag kom ut i vardagsrummet så fick jag mig ett gott skr


oj, glömde ladda upp inlägget. skrev det kl 10 imorse :)

åååååååååååååååååh!

kom ut ur duschen förut och vad ser jag inte? jo, barro med mina ilägg, i flera delar! fan vad arg jag blev! mitt enda par! hela hälen va typ borta på båda :O vi stängde in han i köket i nån timme tills jag tröttnade på hans gnyande.

får se hur det går att använda skor utan ilägg men jag använder dom iofs bara när jag tränar men det va ju då jag brukade få ont i knäna och hälarna. men men, jag tränar ju inte lika mycket som då och inte samma träning heller. ska kolla upp nu vad ett par nya kostar men utan remiss + att jag är över 20 nu så lär det väl gå på en hel del :S ååååååååh! kunde han inte ha bitit sönder ett par skor eller nått som inte är lika dyra och lättare att få tag på?!

tränat, igen

då har man tränat igen då :) gjorde rätt i att ta bilen för det regnade när jag skulle hem. step + core idag. kände att kroppen va kanska trött efter 2 tuffa pass i måndags och tisdags. imorgon blir det iallafall vila för att sedan köra ett konditionspass på torsdag :)

ska äta något nu, sen hoppa in i duschen och sen plugga lite till. önska mig lycka till :D

handla

vi funderar på att åka iväg och handla, har inget att göra :P måste plugga, jag vet men njuren börjar sitta nu :) RAAS sitter ganska bra också, måste bara komma ihåg alla namn :)

kan testa dra den här:

Vid låg blodvolym utsöndras renin från njuren. Renin och angiotensinogen (fr. levern) bildar tillsammans angiotensin 1. Angiotensin 1 och ACE (fr. lungorna) bildar tillsammans angiotensin 2. Angiotensin 2 stimulerar utsöndringen av ADH (fr. hypofysen) och aldosteron (fr. binjurebarken). Angiotensin 2 stimulerar även vår törst så vi blir törstiga. ADH och aldosteron minskar urinmängden så att vi inte kissar så mycket. Kissar vi mindre får vi en större blodvolym. Törsten gör att vi dricker och dricker vi ökar blodvolymen. Detta leder alltså till att blodtrycket ökar.

Vid hög blodvolym utsöndras ANP från hjärtats förmak. ANP hämmar ADH och aldosteron men också våran törst. Hämmat ADH gör att urinmängden ökar. Hämmning av aldosetron gör att Na utsöndras vilket leder till att även vatten utsöndas. Detta i sin tur leder till en ökad urinmängd som resulterar i att man blir av med överflödig blodvolym.

sen är det en hel del annat om njuren men detta är svårast. ska även plugga på aktionspotentialen när jag kommer hem från handlingen men den kan jag typ redan med :D lite småslipning på den bara.

älskar dig gustav!

frukost

har precis käkat frukost och läst igenom allt om njurarna en gång. en halv mugg te slank ner också resten han bli kallt. idag blir en riktigt pluggdag, sa nog det igår med. ska isolera mig och bli proffs på njuren :) visste ni att det är njuren som har hand om våran långsiktiga blodtrycksregering? alltså inte nervsystemet :P det har bara hand om den kortsiktiga.

fick reda på igår med att München Hoben är den 25e augusti och jag tror allt att jag ska dit :D vi har inte börjat då än men det får väl bli nån slags startfest inför skolan :P

älskar dig gustav!

tränat

har vart ute med barro nu en sväng. gick så fort jag kommit hem från träningen och ätit lite. idag va första gången jag klarade hela plankan på coren :D riktigt stolt för den är grymt jobbig!!

satte mig vid datorn nu, precis det jag inte ville göra innan jag duschat :P så jag tänkte att om 10 minuter så ska jag hoppa in i duschen men känner jag mig själv rätt så dröjer det 30 minuter och då får jag räserduscha innan desperate housewives (har fortfarande inte lärt mig om det stavas med v eller f? så jag kör v ibland och f ibland :P )

imorgon är jag ju ledig så då ska jag plugga på njuren, elimination och aktionspotentialen så det sitter som en schmäck! :D

älskar dig gustav!

plugga

kom precis hem från skolan. har haft seminarie idag sen skulle vi ha individuella samtal men våran mentor tog det samtidigt som seminariet för han skull epå ett möte så vi fick sluta vid 12 idag :D gött!

patade om våran näringsvärdesrapport och jag blev godkänd och behövde inte komplettera med något, underbart! skulle dock tänka lite på mina referenser till nästa gång och vilket referenssystem jag väljer, denna gången hade det passat bättre med vancouver och inte harvard, men men.

jag jessica och natalia satte oss och pluggade när vi slutat i kanske2 timmar sen orkade vi inte mer. ska plugga nu efter att jag ätit. hinner till aerobicsen sen :D trodde inte jag skulle det. gick in och bokade nyss och det fanns 3 platser kvar, tur! det brukar vara fullbokat. efter det blir det core.

dags för mat och plugg då.

älskar dig gustav!

dagens outfit

drog på mig ett par svarta stuprörsjeans och ett långt linne imorse och till det dom nya skorna såklart :D har gått i dom hela dagen som kl 8 tills nu och jag fick bara lite ont i fötterna :D haltade inte hem som jag kan göra med andra pumps, domhär var som gjorde för mina fötter :D dom lär åka på när det blir party och man ska dansa hela natten lång! :D



Ni får ursäkta den dåliga bilden men det blir suddigare när man tar utan blixt :S har man blixt så ser man ju i princip bata blixten i spegeln :P

dagens outfit

slänger in en dagens outfit med :D


tränat

svar till mamma: nej vi vet inte vad han fått i sig :S det enda jag kan tänka på är en macka som han hittade ute och han gluffsa i sig innan man han reagera :P men det ska han väl klara tycker man. nu är han bra igen iallafall :D

fick ju lite bråttom förut. sprang ut med barro en sväng i skogen så han fick springa av sig :) sen bar det iväg till stäningen. testade body step idag :D samma som step bas fast i en timme istället för 30 minuter. shiit vad trött man blir :D så jäkla skönt! ska träna imorgon med, då blir det core, på onsdag blir det step och core och på fredag så kör dom igång med en ny grej så då blir det träning då med :D body attack hette det. frågade vad det va och det är tydligen kondition och lite jobbigare än bady stepen idag :D kanon!

har precis käkat kvällsmat. det fick bli färsk sparris med smält smör och kokt skinka som pappa köpte åt mig förut :D så underbart gott! kan jag varmt rekommendera :D och man dränker inte sparrisen i smält smör utan man har bara på lite :D goooott!

vet inte hur långt jag kom förut men jag hittade skorna :D och pappa hittade 2 LP skivor och en CD skiva som han köpte :) sen käkade vi lunch på Radison på stora torget. pappa käkade fisk och jag tog en hamburgare, det va också supergott! och mätt blev man, megaburgare!
åkte till sjukhuset när vi ätit klart. fick träffa en svensk läkare denna gången :P dom andra jag träffat har ju vart från tyskland, lite svårt att förstå dom och dom fattade nog inte riktigt vad jag menade heller alla gånger :P han frågade lite om jag hade haft problem med nattliga svettningar, feber, viktnedgång åså efter behandlingen vilket jag inte har :D sen sa han att provsvaren va bra och att röntgen inte visade någon aktivitet i tumörerna vilket är kanon :D sen kände han på mina lymfkörtlar och det kändes bra :D
han frågade också vad jag tyckte om port-a-cathen. "den är ju inte så vacker" sa jag. då sa han att dom vill att den ska sitta kvar ett tag fall det kommer tillbaka men om jag vill operera ut den så kan dom ta bort den och så får dom sätta tillbaka sen i så fall, så jag sa att jag gärna tar bort den. jag menar, hur snyggt är det med en slang som syns på halsen under huden? inte alls!
så vi bestämde att om allt ser lika bra ut vid nästa kontroll om 3 månader så ska vi ta bort den :D wiii!

5 år kommer jag få gå på besök. I 2 år är det var 3e månad för det är under dom 2 första åren efteråt som det är störst chans att få återfall. därefter trappar dom ner. efter 5 år så ska man diskutera om man eventuellt ska kontrollera i 5 år till :O det kan alltså bli 10 år med kontroller men helldre det än att inte upptäcka det om det skulle komma tillbaka :)

ska väl ta en dusch nu och sen lägga mig framför TVn en stund och sen sova. börjar kl 9 imorgon, dock enda skoldagen denna veckan :D gött! nästa vecka går jag bara en dag med sen är jag ledig resten. dock har vi en mastig tenta nästa torsdag så jag behöver all tid jag kan för att plugga. började läsa lite om andningen nu och det är lite mer än det vi ska kunna om hjärtat.  sen är det bara en miljon andra saker vi ska kunna men det löser sig :D 

 
 




bråttom

har inte orkat uppdatera sen sist, sorry!

lördagen va helt galet kul :D först kortege genom linköping, dock jäkligt kallt! sen blev det partaj tills jag höll på att somna på baren när vi skulle beställa nattkäk inne på området :P år upp min kebab sen gick jag hem, bullen gjorde mig sällskap :D snällt!
inte nådigt med alkohol under kvällen heller :P vi fick typ 6 dryckesbiljetter som vi va tvugna att använda innan kl 19 för efter det gällde dom inte. räknade lite på hur mycket det blev och jag fick i mig mellan 5 och 6 liter cider i lördags :O en hel del men kul var det :D
spelade brännboll på skåland och sedan blev det mellanfest hos bullen innan vi drog in till folkets park :D måst göras om!! bilder finns på bilddagboken :D

idag har jag pluggat på morgonen, nu är jag proffs på hjärtats anatomi och fysiologi :D kanon! kl 11 kom pappa och hämtade mig. åkte in till linköping. väl där så gick vi till din sko för att köpa skorna jag sett och dom fanns kvar :D

oooooooooj, nu fick jag bråttom! måste ut med barro innan jag ska träna, skriver klart sen.

älskar dig gustav!

SOF

nu sitter jag och käkar frukost, pappa och sven är här om typ en kvart. dom ska släppa av mig hos sara så ska jag göra mig iordning där eftersom jag har mina grejer där :)
ser verkligen fram emot dagen! ska bli så jäkla roligt!!! :D :D
flaket hade kommit vid 20.15 igår så det blev lite senare än vad dom sa :S

Mot Linköping och SOF!!! :D kom dit och kolla! första vagnen rullar förbi trädgårdstorget kl 13.00. våran vagn är bland dom 10-15 sista tror jag av 45 eller nått. bra väder är det med :D kan det bli bättre? alkohol får inte förtäras på flaket men folk kommer köra med papperspåsar över dock kommer jag inte köra igång förrns efter, bötern är inte rolig om polisen tar en :S

älskar dig gustav!

flaket

åkte in till linköping för att hjäpa till att lasta på flaket, va där innan 16 tror jag :) dom skulle börja lasta kl 15 men icke, inga flak förrns typ kl 17 eller nått :O dom som hade hand om det sa att vi skulle lasta innan 19 iallafall men vid 16 så va det ju aslångtid kvar! halv 19 så säger dom att det är 10 minuter kvar om inte tidigare till och med. sen säger några andra att dom som är kvar skulle få lasta kl 20.30 eller kl 9 imorgonbitti :O vafaan! det va kanske 5 bidrag kvar av kanske 40 st och vi va ett av dom, några hade gett upp och gått därifrån.
själv gav jag upp vid kanske kvart över 19 eller nått. hade ingen jacka och jag frös som ett as!

imorgon hämtar pappa och sven upp mig halv 10 om dom är här då annars tar jag tåget. ska vara hos sara kl 10. har lämnat mina grejer där idag så jag ska bara göra mig iordning sen åker vi in till tinnerbäcksbadet för att fixa det sista med flaket :) om dom nu får lasta på idag vem vet? ska ringa sen och höra.

tror barros mage är bättre nu iallafall :D han bajsade när jag släppte av honom och gustav hos gustavs mamma sen dess har han inte bajsat, alltså på snart 5 timmar, kanon :D och nu ligger han och sover, är helt slut. visar inga tecken på att vilja gå ut så jag väntar lite, ska ta en dusch åså innan. han har i och för sig inte ätit ett skit av sin mat idag :( men han känner väl av att hans mage är kass nu, druckit har han gjort iallafall så det är bra :)

då ska man väl börja ladda inför imorgon nu då :D är redan pepp!!

älskar dig gustav!

Barro

svar till mamma: jag kan fixa kort på mina skor om du vill :D tror dock inte att alla får plats på samma :P

kl 03.05 inatt så vaknade jag av att barro gnydde som fasen :O han gav sig inte heller. jag tänkte att han kanske behävde gå ut för det lät så på hans gnyande så jag klädde på mig och guud vad ivrig han blev, fram och tillbaka till dörren åså. väl ute så kom vi inte ens av parkeringen innan han bajsade, löst va det med. sen bajsade han igen :O men sen va det slut så vi gick in. kvart i 6 var det dags igen, gustav hade precis gått till jobbet så det va bara att pallra sig upp igen. han inte ens upp till parken innan han satte sig ner stackarn :( det bara rann. sen en gång till uppe i parken. halv 8 innan jag skulle till skolan så va det dags igen så vi gick ut men sen gick ju jag. stängde in till vardagsrummet fall han skulle behöva bajsa inne så han inte skulle göra det där. gustav kom hem halv 12 och gick ut med han på en gång. han hade iallafall inte bajsat inne :D så duktig!

nu sitter han och flåsar igen så vi ska ta en sväng till stan med honom. behöver till systemet ändå och inhandla alkohol tills imorgon :)

älskar dig gustav!

dagens outfit

här kommer en dagens outfit fast från i förrgår, hoppas det går bra ändå :D
ursäkta den dåliga bilden men den utan blixt blev så suddig :S

woho!

ringde pappa och frågade om jag kunde få skorna så på måndag när han kommer för att gå med till läkaren så ska vi kolla om dom finns i nån av butikerna i lkpg annars så ska jag beställa dom :D I'm in heaven!! jag älskar verkligen skor! tack pappa! :D

nu ska jag laga mat och lägga upp bilder på bilddagboken sen blir det dagens outfit fast inte från idag utan från i förrgår tror jag det va. blir makaroner med baranaisesås idag, mmm!
vi skulle gjort lasagne men köttfärsen har inte tinat än så det får bli imorgon :)

älskar dig gustav!

skor

såg ett par skor i veckor revyn som jag fick hem idag :D blev helt kär på en gång!! dom finns att köpa på din sko men dom kostar 599 så jag känner att jag inte riktigt har råd just nu :'( får se hur mycket pengar jag får över nästa månad, man kanske får ta sig råd :P

visst är den het!!! :D finns som tanfärgad också


klart

då var man hemma igen. allt gick kanon och flöt på bra :D bara svaren blir lika bra! haha, när hon skulle sätta i PVK nålen där man får injektioner i så satte hon på en machett runt armen för att stoppa blodet lite så venen blir större. så när hon satt ei nålen med ketetern runt och drog ut själva nålen så började det forsa blod ner på min arm, haha! "oj då, jag råkade nog sätta åt den runt armen för hårt" så tryckte hon lite på armen över venen och satte på nått för hålet så det slutade :P min underanr va nerkletat med blod och kudden som armen låg på va röd typ :P kan ju vara bra för mig med att se sånt så jag vet vad man ska göra :D så sa jag till henne att "nu vet vi ju att den sitter rätt iallafall :D"

vet inte riktigt vad gustav håller på med heller. maten skulle vara klar 20 i när jag kom hem men han började precis då :O jag ska träna om 45 minuter så nu kommer jag få världens håll bara för det men det är väl bara att bita ihop ändå. ska bli skönt med träning :D dock veckans enda träningspass. bara tisdagar och onsdagar som är något att ha nu när dom har försommarschema, mina söndargar har dom tagit bort :(

maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!

älskar dig gustav!

röntgen

ska kila om 5 minuter. ska in till linköping idag igen men idag ska jag röntgas. får hoppas på bra svar sen om en vecka :D ska vara fastende sen kl 10 och röntgen är inte förrns halv 16 och tar typ 20 minuter och sen ska jag hem och då ska jag laga mat så jag kommer inte äta något förrns kanske 18 ikväll :O jag är redan hungrig!

fick hem nån HM katalog nu med och hittade massa fint! vet ju vart jag ska shoppa när jag får mitt CNS :D HM is the shit! :D nån bikini och lite linnen :D ska dock ge mig ut på stan med och se vad jag kan hitta, behöver nya leggins, nytt puder och så vill jag ha ett rosa rouge :D så snyggt! sara har nått bra, ska se om jag hittar den.

får bli leggins och en korallfärgad tunika idag med vita ballerinaskor :D somrigt! dock bara 13 grader ute men ändå :P

nu ska jag gå.

älskar dig gustav!

bygga

nu ska jag bara dra på ovven och sen ska jag in till linköping igen och hjälpa till att bygga klart till kortegen på lördag :D ska bli kul! här är det lite mulet och blåser, hoppas det är bättre väder i lkpg. så länge det inte regnar så ska det gå bra eftersom vi ska måla :P

älskar dig gustav!

G

JAG KLARADE OMTENTAN :D :D snacka om att jag är glad nu!! och guud vad nervös jag va när jag bläddrade ner för att se mitt nummer :D trodde verkligen jag skulle få U igen, blev förvånad! men sååååå jäkla glad!!!

nu ska jag börja plugga proteinsyntes.

älskar dig gustav!

spik

vi ska sätta upp vetrinskåpet idag tror jag så vi har framme lite saker på bordet och verktygslådan. skulle precis byta barros vatten och vad ligger det inte i vattenskålen då? jo, en spik, haha! vart har han fått tag på den? tror inte vi la någon påbordet och alla spikar i verktygslådan är slut, eller jag har inte hittat någon mer iallafall, tror till och med att verktygslådan är stängd.
så har vi spikat fast våra sladdar mot väggen med sånna där vita ploppar. tyvärr så får ju inte dom vara kvar där för barro så nu imorse tog jag ifrån honom 2 stycken och igår tog vi en ifrån honom, men jag ger mig inte! dom ska upp idag igen. han är så smidig bara så man märker det inte ens :O vi har en smart hund :D

nu ska jag göra mig iordning sen ska jag in till lkpg och hämta min SOF biljett. orka åka in för att bara hämta den då! åker hem direkt och börjar plugga. vet inte riktigt vart jag ska börja bara. kanske ska skriva ner alla ord med förklaring? eller så börjar jag med ett område och pluggar in det? hmm. eller så gör jag bådeoch :D att n'r jag pluggar på ett område så skriver jag ner alla svåra ord och sen betydelse :D jag är så smart! tror jag börjar med proteinsyntesen. eller nej, vi skulle få en till föreläsning om den för lite repetition så då kan det vara bra att vänta eller så kan det vara bra att vara påläst :P haha! svårt! proteinsyntesen it is!

nu frukost!

älskar dig gustav!

plugg

gick upp halv 8 imorse för att hinna gå ut med barro, göra mig iordning och åka till vårcentralen för att ta blodprover. dock måste jag missbedömt tiden lite för jag hann inte med 8.48 tåget som jag tänkt utan fick ta det som gick 9.08. länge sen jag tog blodprover nu, gjorde nästan lite ont :P på tal om något annat innan jag fortsätter´. jag har funderat på en sak, antagligen bara jag som funderat med, men iallafall..när man tar blodtryck så lyssnar man ju på arteria brachialis, alltså en artär (syreriktblod) men när man tar blodprov så säger man ofta venprov, alltså i en ven (syrefattigt blod) men grejen är att man tar på samma ställe så är det en ratär eller ven? samma när man ska sätta en PVK (perifer venkateter) så sätter man den på samma ställe med. måste kolla upp detta med min basgruppshandledare :D eller så frågar jag på sjukhuset på onsdag, dom sätter ju en PVK på mig så för att kunna ge mig injektion.
för att fprtsätta där jag va då. kl 10 skulle vi mötas i skolan, stressade som fasen från tåget för att hinna men blev 5 minuter sen :P tog dock bara 10 minuter att ta sig från tåget till skolan, då går man fooort! satt med basgruppen och fixade med lite frågor som ska vara klara idag, bra att få det gjort då med tanke på att vi inte börjat än.
sen lunchade vi allihop för att sedan ha färdighetsträning i 4 timmar!!! fattar ni, 4 timmar! och vet ni vad vi gjorde? förflyttningsteknik :O förflyttning av patient som ligger långt ner i sängen tillbaka till ett bra läge och sen förflyttning från säng till sittande på sängkanten och sen till rullstol. 4 timmar! visst, vi testade måånga knep och en massa va skitbra men man kunde en del sen innan med så jag fick vara patient en del och låta dom som inte testat innan testa så gjorde jag bara det som va nytt för mig. det första mattias gjorde i pincip när jag va patient va att dra mig för långt och fort så jag slog huvudet i sänggaveln :P haha!
slutade kl 17 idag så jag va inte hemma förrns 18 :O bestämde mig då för att ta det lugnt och börja plugga imorgon, är ju ledig då :D

och på onsdag när jag ska på röntgen så tar jag med mig pluggrejer och pluggar medans isotopet verkar i kroppen i en timme :D kanon!
har kanske missat att säga att jag fått röntgentid på onsdag? men det har jag. hoppas på att jag får svaret på röntgen och rpoverna på måndag om en vecka när jag ska dit och prata med läkare, är nervös men jag tror inte det är nått :D eller rättare sagt, det får inte vara nått! är igång med mitt liv igen!! bäst av allt är ju klart skolan men det näst bästa är att jag äntligen har fått en frisyr :D och jag tycker att jag passar i den :D
funderar på om jag kanske skulle ta mina nya pumps när jag ska till sjukhuset på onsdag så jag får gå in dom lite, det ska jag nog göra :D

missar ett obligatoriskt seminarium på onsdag med. pratade med Lena som ska hålla i det idag. hade mailat henne innan så hon visste om det och hon skulle prata med Ulla som är kursansvarig och fråga om jag måste göra någon extrauppgift, hoppas inte det! har redan fullt upp! tror dock att jag kanske får hoppa in i en annan grupp och redovisa med dom men det är ju okej ändå :)

nu har jag snart mölat i mig ett helt riskakspaket :P ska skala en mango med nu och lägga mig framför TVn och kolla lite och prata med gustav :) myyys!

älskar dig gustav!

städat

svar på saras kommentar: neej det är inte samma sak :P blondering gör ju håret blont, en blekning tar bort färgen så att håret blir typ vitt, så som jag vill ha det :)

hade jättekul på utekravallen och på alla förfester innan. som ni fattat så va kravallen ute. det regnade hela kvällen, när vi va på tackfest til dömd och va ute på olika stationer och halsede fulvin och shottade :P usch vad vidirgit det va! men gud så kul! gratis alkohol tackar man inte nej till :D varför har jag inte gjort det här tidigare?? jag älskar studentlivet i linköping!! :D vilken sammanhållning på alla! sen är det ju det här med ovven också, man behöver inte klä upp sig och vara snygg man behöver bara gå dit och vara sig själv, lovely!! :D

har inte kunnat blogga idag, kunde inte logga in :( har iofs haft en del att göra. eftersom kim och jonas flyttar till spanien idag så har jag och gustav tagit hans TV bänk och då har vi haft en del i det gamla vetrinskåpet som skulle ut. så idag har jag sprungit fram och tillbaka till källaren och soptunnorna :) städat har jag passat på att gjort också :D duktigt! va precis och tränade med så nu ska jag ta en dusch och sen slappa framför TVn resten av kvällen för att till sist ta en sväng med barro efter söndagsparty :)

älskar dig gustav!


bild på håret som jag lovat ett tag :D är skitnöjd! dock blir det mer silverschampo sen!
tog kortet när vi hade gjort oss iordning för förfest till utekravallen :D

äntligen

köpte ny hårfärg på hm till slut efter mycket letande, hittade en förpackning dör det stog blekning på baksidan så jag tog den. när jag kollade i spegeln när jag stod i duschen så såg det gulare ut än innan :O blev riktigt arg men sen när jag torkade och håret blev helt torrt så blev det kanon :D

har precis gjort nudlar, kom nyss hem från kravallen. sara är kvar men utan nyckel så jag undrar hur detta ska gå, orkar inte gå ner och öppna sen när jag väl lagt mig. fikck skjuts hem på götes pakethållare, zandra cyklade bredvid :D snällt!

nu ska jag käka upp mina nudlar och sen sova. god natt!

älskar dig gustav!

gaaaaaaaaaaaaaah!

FAAAAAAAAAAN!!! (ursäkta språket) men vadfan köpte kag blondering för när jag vet att det inte är bra?! det ska vara blekning! ska ta tåget in tidigare och hitta en BLEKNING! och bleka hos sara, ska ta med silverschampot med. åååh! ska jag behöva duscha IGEN! 2 eller 3 gången igår och en redan idag pga färgandet! är ganska arg nu vill jag lova! jag ska MOODs blekning, den är bra! den använde jag när jag hade långt hår och då blev det fasen inte gult!

hår

som jag sa i ett inlägg tidigare (tror jag) så blev håret gult och inte blont :( så jag har gått med mötta idag i skolan, eller på tentan rättare sagt. dock sitter jag med resten av blonderingen i håret nu och ska snart skölja ur :D hoppas det blir bättre! ska hoppa in i duschen samtidigt och ta silverschampo med, hoppas hoppas!

tentan då. det känns bra. eller dom 2 frågorna jag skrev själv och svarade på känns bra, svaren iallafall sen kan jag ju omöjligt veta om själva frågan är bra :S dom andra frågorna gick nog också bra :) hoppas det! nån fråga om tystnadsplikt och i vilken lag det stod om och jag har bara hört talas om sekretsslagen och att det står i den så jag beskrev den, hoppas det är rätt. sen va det  nån om hygien och vad som stod i lagen om det. hade inte pluggat på just den lagen tyvärr (alltid något man missar) men jag skrev ner lite om vad vi sagt på färdighetsträningen för det borde ju komma därifrån? och det som stog i boken med så hoppas på den med :) sen va det en fråga om ssk etiska principer som skulle vart på förra tentan men det tog dom med här nu med :O kom inte ihåg riktigt allt men lite, hoppas på ett par poäng där med. man kan få max 60p på tentan och man måste ha 36 för att bli godkänd. är mina frågor bra så är jag ganska säker på ett G :D bara dom två gav nämligen 26 poäng. men man kan aldrig vara säker när det gäller sånnahär prov, tyvärr. om 3 veckor borde vi få svaren från den tentan iallafall. på måndag börjar nästa tentaplugg till medicintentan :O mastigt!

har massor att göra hemma nu med. gustavs mamma ska ha vårat TV bord och vetrinskåp så ska vi ta kims TV bänk och en hylla och lite till istället nu när han ska flytta till spanien så det ska vi greja med idag. gustav och kim kommer nog med TV nänken snart. ska packa allt som ska med till sara också inför kvällen, ska sova där. måste tagga till tills kravallen ikväll med :D bara håret blir bra så ska väl allt lösa sig :D i värsta vall får jag väl köpa en till hårfärg fast blekning och inte blondering.

nej, nu har det suttit i i 45 minuter vilket är maxtiden på mörkbrunt hår vilket jag ju inte har :P men antar att håret inte trillar av för att man har ljusare :P duschen kallar. kommer blid om det blir bra :D

älskar dig gustav!

skor!

okej, resultatet får ni en annan dag :P blev lite gult så jag har försökt med silvershampot ända fram till träningen och det har blivit lite bättre min inte så bra som jag vill :( så ni får se när det är kanonbra sen :D

ska ta en dusch nu (med silvershampo i håret) och sedan ska jag kanske lägga mig i sängen med datorn eller så blir det tv. det dumma är ju att gustav har bestämt att han ska se på hockey ikväll och eftersom vi bara har en boxer så får väl jag också kolla på hockey :( tråååk!

har vart och tränat med, box blev det idag :D tyvärr va det sista box passet sen ska dom ta bort det, så synd för det är ju kul!

fick mina skor från HM idag med :D glaaaad! så jäkla snygga på med! blir kanon till jeans nu till våren och klänningar till sommaren.
här är dom..


blond

nu kunde jag inte hålla mig längre :P åkte ner till stan och köpte hårfärg och silvershampo :D sitter med det i just nu, hoppas det blir bra och att jag passar i det. guuuud vad det kliar och sticks i hela hårbotten :O det står ju massa om allergiska reaktioner men jag har aldrig fått det förut så det borde inte vara någon fara.






genomkammat hår


vad konstig min mage ser ut :S tror det är för att mina revben sticker ut mer på den sidan :P


snart får ni se resultatet :D

regn

nu är jag hemma och jag fick massa beröm även idag :D inga hål eller nånting, kaaaaaanon! ska tillbaka om ett år igen.

nu ska jag och gustav ut med barro i regnet, sen ska jag in till stan och inhandla alkohol tills imorgon och även hårfärg :D ska bleka och bli blond igen!! :D hopaps dom har silvershampo med så man blir av med det gula annars får jag kolla i lkpg imorgon när jag ska dit :)

dagens

hinner lägga in en dagens outfit innan jag åker :D är på bra hunör idag med, kanske sysn på den lilla bilden :P gjorde nån ful min med :P
imorgon är det kravall igen :D och helgen efter det är det SOF!! wooooooooooo!


tänder

fortfarande inget resultat från tentan :O vad är detta! ska kolla när jag kommer hem sen.

tänkte ta och göra mig iordning nu och sen plugga lite innan jag tar tåget 10.28 till lkpg. ska ju inte vara hos tandläkaren förrns 11.30 men jag vet bara på ett ungefär vart det ligger så jag väntar helldre än kommer för sent.
sen tänkte jag kommentera den anonyma kommentaren (vet inte om personen ville vara anonym eller om namnet bara föll bort), jag bryr mig inte ett skit om ni i västergötland får gratis tandvård i 2 år till. vad blir det, 2 undersökningar till gratis, big deal. jag har gott om pengar så jag har allt råd att betala för att hålla mina tänder fina men framför allt så har jag viljan att gå dit hur mycket det än kostar, tänderna ska man ha hela livet. tror till och med att jag tycker om att gå dit :D får alltid så mycket beröm för mina tänder och inte har jag haft hål än heller :D får hoppas att det fortsätter så.

nu ska jag gå om 30 minuter och ska hinna med lite innan så jag skriver mer sen om hur det gick.

får inte glömma tvättiden sen heller.

älskar dig gustav! som för övrigt är och jobbar igen :D minst en vecka men det kan bli mer :D

aktionspotentialen

började kvart över 8 idag så det blev till att gå upp tidigt. fick dock sällskap av sanna på tåget, trevligt :D synd bara att hon gick av i lkpg. höll på att somna på tåget när vi lämnade likpg.

mellan våra två föreläsningar idag så hade vi 2 timmars föreläsning så jag satte mig i en fotölj i biblioteket för att plugga lite, lästa igenom kompendiet en gång sen läste jag lite olika men motivationen var borta då med, ska ta atg i det imorgon men jag tycker ändå att jag kan allt bra, kanske är därför det är så tråkigt?
sista föreläsningen va på 3 timmar :O gick jäkligt fort ändå för det är ju så intressant :D pratade om aktionspotentialen idag så nu vet jag vad som händer när vi rör på oss och även när vi bara står stilla :D hade lite tillämpning på kramp också, jajemen, jag vet vad som händer :P dock finns det olika sorters kramp och hon sa aldrig vilken vi hade tillämpning på men kram iallafall :D hon nämde dock kramp man kan få när man tränar så det var kanske det :)

det har fortfarande inte kommit något om tentan än, kanske imorgon då. på tal om imorgon så ska jag till tandläkaren :P dom ringde idag och hade en ledig tid imorgon som jag tog, är ju ledig imorgon så det passade bra :D 90 kr kommer det kosta bara. dom stod ju på skolan och erbjöd alla studenter en undersökning för 90 kr och det tackade man ju inte nej till :D hoppas bara dom har skrivit ner det nånstans att det är 90 den ska kosta annars ska jag klaga! läste på deras hemsida att en undersökning går på max 490 så det är ju ändå inte farligt :)

nu ska jag fixa mat, thaigryta :D

älskar dig gustav!

plugga

det är 1 månad kvar i skolan ganska exakt idag och min pluggmotivation är som bortblåst nu när jag behöver den som mest :O fattar inte vad det är med mig? :S eller så tycker jag kanske att det vi håller på med nu liknar förra kursen så mycket och den va verkligen inte kul! nya teorier, dock om omvårdnad denna gången, lite lagar om sekretess (sist hade vi andra lagar), kompetensbeskrivning för sjuksköterskan (sist var det yrketetiska koder för ssk), copingstrategier (samma som sist typ fast jag hoppade att plugga det då bara), sen är resten olika fast det går ut på att plugga in det på samma sätt och tentan blir likadan *suck* !!!!!! enda positiva med denna tentan är att vi inte behöver bry oss om att se det centrala i scenariot, det har dom gjort åt oss :D det enda vi ska göra är att ställa egna relevanta frågor och besvara dom + 3-5 frågor som dom vill ha svar på, hoppas det går bättre än sist.
har två timmar i skolan på mig att plugga imorgon, då sitter jag nog med några i klassen och då får man nog upp motivationen mer :D sen är jag ledig hela torsdagen och måste jag verkligen få tummen ur.

får nog tentasvaret snart med, senast om en vecka borde det komma men det kan komma imorgon, då har det gått 2 veckor, alltså 10 arbetsdagar, vilket det ska ta att rätta en tenta, tror jag? jaja..tror ändå jag är körd, tyvärr. fast jag vet folk som berättat om deras kompisar som gjort om den tentan typ 4 gånger innan dom klarade den så man ska väl inte ge upp utan istället tänka positivt :D vi har ju obegränsade gånger på oss att klara den :P

nej, nu ska jag ta och byta om och sedan kila till träningen :D 45 minuter aerobics och sedan 45 minuter body pump med koncentration på mage och rygg eftersom den ersätter coren idag.

en sak till bara. skrev ju igår att jag saknade praktiken åså :D drömde om den gjorde jag inatt med och guud vad kul jag hade, igen :P som sagt, rätt val!

älskar dig gustav!

vaccin

till sara: han du väl få göra om du vill :D har ju föreläsning om det imorgon så då kanske jag förstår vad som är på den efteråt :D

har i princip bara vart i norrköping och vänt idag, mindre roligt. åkte till sjukhuset för att få andra sprutan vaccin mot hepatit b. natalia hoppade på vid söder tull så vi gjorde sällskap. väl framme va det bara hon och jag där så efter max 10 minuter va vi klara och påväg hem igen. kunde dom inte lagt in en föreläsning eller nått efter så det inte skulle kännas så meningslöst att åka dit? jaja, andra sprutan tagen. tror dock att vi ska få en till men det står inget på schemat om den så vi funderade på om det kanske är i T2 man får den? kanske kanske.

gick förbi ingången till akuten också och guud vad jag saknar praktiken :O drömde om den inatt :D känner verkligen att jag valt rätt utbildning, jag vill börja jobba nu på en gång!!
får väl se om man får användning av sina kunskaper på tallbacken i sommar :D hoppas det! borde få använding av kunskaperna om tvättning, matning, bäddning och hygien iallafall :D blodtryck också om jag har tur.

ska ta och käka något litet nu innan vi fixar mat senare. träna ska jag göra ikväll med :D har faktiskt gått ner 2 kilo sen jag började :D hoppas på ett par till ;)

älskar dig gustav!

mat

blev bara två timmar i skolan idag :D vi fick sluta tidigare. tänkte plugga lite nu efter maten som förövrigt kokade över en bra stund innan jag ens fattade vad det va som lät :P ändå sitter jag vid köksbordet. så nu ligger det massa bränd sås runt hela den största plattan och på plattan så hela köket är osigt och rutan är immig :P så går det när man håller på med annat.

har fått ett nytt scenario i skolan nu som vi ska arbeta med, har 2 veckor på oss med det så det borde gå bra. handlar om aktionspotentialen, muskelkonrtaktioner, koldioxidbikarbonatbufferten och lite till, ska bli intressant :D

älskar dig gustav!

dagens outfit

har börjat lägga upp lite dagens outfit här i bloggen :D tycker det är så kul att kolla runt på olika bloggar och se vad alla andra har för kläder och på så sätt få lite inspiration. har gjort en ny kategori som heter just "dagens outfit", där kommer jag lägga in lite outfits :D

så, här kommer dagens..

tycker själv att jag börjar se lite friskare ut, eller vad tycker ni?


tränat

svar till sandra: jag letade som fasen och gustav hittade direkt :P dom finns på rusta och sen va det nån mer stans, ÖB eller nått sånt. 99 kr kostar dom bara med :D woho! (antar att du menade brassestolar)

igår va jag ute i solen i minst 5 timmar så jag lyckades bränna mig lite :P trodde jag inte att man kunde om man bara låg ute utan vatten i närheten eller nått men jodå. så nu är min mage lite brunare och ryggen och armarna :D dock inte framsidan benen, där har jag jättesvårt att få färg :O konstigt, men men, man får väl ha tålamod :P

vart grillad fläskfilé med potatissallad igår också, det va mumma! på kvällen gick jag in och kollade på robinson sen gick jag typ och la mig :P skittrött

idag har jag pluggat lite. vi va uppe hos annike förut och fikade med. gustavs mormor och roland va där. tror det va för att säga hej då till kim som förmodligen åker till spanien ett år på söndag om det inte blibit något fel med biljettbokningen :S han har fått bokningsbekräftelse å allt men dom har inte dragit några pengar :S skumt!

kl 16 började träningen :D step bas och core blev det idag. fyy vad jobbig steppen va :O efter 30 minuter va jag heöt död :P men så ska det ju va! tur att passet bara är 30 minuter, coren tar ju död på en med :D på tisdag blir det aerobics men då blir det ingen core efter :( blir dock body pump med fokusering på mage :D anledningen är att instruktören, malin tror jag hon heter, är på kurs hela tisdagen så det blir en annan instruktör, men men.
dom berättade idag med att från och med v 19 så kommer dom ta bort söndagspassen :O när ska jag då hinna träna?! dom skulle hoppa på nått försäsongsprogram tror jag det va. och jag som har så mycket i skolan på veckorna. får väl gå upp och springa på löpband och styrketräna lite istället, dock inte lika kul.

nu ska vi käka pommes, sen blir det dusch och sen blir det TV :D

älskar dig gustav!


varmt!

15 grader i skuggan och varmt som tusan i solen :D jag ska ut och sola nu vill jag lova, och plugga lite också.

ikväll tänkte vi kanske grilla eller nått :) får se om det är några mer som är på, vore kul :D

jag vill ha en brassestol!!!

helg

I fredags skyndade jag mig hem från skolan och åkte in till linköping efter bara en timme hemma. va hemma hos sara runt halv 3. vi gjorde oss iordning och va hemma hos anna mellan 3 och halv 4 tror jag. där va det förfest :D zandra och matilda kom dit också, alltid lika trevligt! :D det blev ju min overallsinvigning också kan man nästan säga :D alla påpekade att den va väldigt ren och jaa, den blir inte så smytsig om man har den i garderoben hela tiden :P

gick till colonia som ligger precis vid märkesbacken på campus. där satte vi oss i gräset och fortsatte festen i solen :D så jäkla skönt! efter ett tag blev det dock kallt så jag lånade saras cykel och cyklade hem till henne och hämtade min jacka. när jag kom tillbaka så hade dom andra precis gått till startfesten för SOF så jag hängde på. ingen vidare startfest men det blir vad man gör det till :P

gick hem till sara efter startfesten och käkade spagetti med köttbullar, jag va vrålhungrig! en massa folk blev det där iallafall och runt halv 00 så gick vi mot kravallen. kö va det utanför men jag och zandra såg några SVPare och ställde oss vid dom. två läkare stog det framför oss med som vi började prata med.
jag gick hem runt halv 2 och va hos sara runt 2, hon stensov när jag kom :P

va uppe innan 10 igår tror jag :D kollade lite på tv och bestämde att jag skulle med bussen vid 11 så jag skulle hinna med tåget halv 12 och det gjorde jag :D när jag stog och väntade på bussen i rys å kom det fram en neger till mig och började prata på knackig engelska :P han fråhade om jag bodde här och bla bla bla :P sen sa han att han tyckte att jag var väldigt fin :P han själv kom från nigeria och tyckte det va kallt ute (jag hade linne och shorts). då sa jag "jag ser det" för han hade fleecetröja och dunväst på sig i solen :P

igår blev det lugnt. gick upp till annike och va där en stund. solade och fick lite färg :D woho! tänkte sola idag med, snart 13 grader i skuggan :D får hoppas att det stiger mer tills klockan blir 12. tänkte plugga lite nu fram tills dess.

blir en lugn kväll idag med, robinson på tv ju :D får vi inte missa!

älskar dig gustav!

RSS 2.0