Greys Anatomy

håller på att kolla på Greys, just nu är det första pausen. jag har gråtit som ett barn!!! :O guuud va sorgligt! fan! han kan ju inte bara dö sådär! iofs så visste man ju att han skulle det med tanke på vad som stått på aftonbladet men ändå :(
hoppas det fortsätter lika spännande efter pausen :D


uppdate, paus 2:
fyy, mer gråt när Issie fick reda på att han dött :O när ska det sluta?
hillade inte att dom skrattade på hans begravning dock, så gör man ju inte. nu får vi hoppas på ett bra och spännande slut med :D Issie kanske dör hon med, hon va ju nära i början.


sådär, nu är det slut. inge vidare slut :( men avsnittet i sig va bra :D nu får man börja längta till nästa vecka då..

nu ska vi ut med barro.

XOXO

090929

på lördag eller söndag så ska jag och sara till skolan och plugga :D sara ska plugga på nått och jag ska träna på våra färdighetsträningar, kanon! och sara, om du vill så kan du också få testa, skitkul! :P

har typ gjort klart allt till på torsdag så idag tänker jag inte plugga :D ska väl kanske leta i nån bok på skolan imorgon, hittar inte svaret på en av frågorna nånstans på internet :S aja.

det enda man kan se fram emot ikväll är väl Hells Kitchen kl 22 på trean :D synd bara att det ska vara så mycket reklam!
ska ta och kolla om inte gossip girl finns att ladda ner nu, vore rena drömmen :P

IMORGON ÄR DET PREMIÄR PÅ GREYS ANATOMY!!!! MISSA INTE! göööööör spännande slut på förra säsongen :O Greys kommer före allt just nu :P till och med gossip girl ;)

XOXO

sista 5 minuterna på säsongsavslutningen på säsong 5, spännande är bara förnamnet!!!


kan inte sluta nyssna


glada nyheter!

idag har jag och nicole jobbat med våran raooprt och vi har typ all fakta så nu är det bara att börja skriva :D gött! färdighetsträning har vi haft idag med, vi har tränat på att sätta PVK nålar, skitkul! :D har även blandat iordning dropp och sattit på droppaggregatet på droppåsen :D kan igentligen inte fatta varför det är så kul men det är det :D

vi har även fått reda på vart vi ska vara under våran VFU (praktik) denna terminen. alla ska ju vara på varsin vårdcentral men vilken har varit nervöst, man vill ju inte pendla längre än till nkpg och dom som bor i nkpg är lite lata och vill inte pendla alls :P
men som tur är så tog dom hänsyn till vart man bodde så dom som redan pendlar fick en vårcentral i centrum mednas dom som bor i nkpg har lite längre till sin vårdcentral :D
jag fick alltså en central vårdcentral som tydligen ska ligga vid Spiran, kanon, det vet jag vart det ligger. måste dock kolla på en kart först ändå :P

en annan kul nyhet jag fick idag när gustav ringde va att jag fått brev från sjukhuset igen, denna gången om min port-a-cath :D den ska jag nämligen få ta bort om en vecka :D wii! synd bara att jag missar får färdighetsträning om sondsättning :S inte bra med tanke på att jag kan bli examinerad på just det. men jag får ta hjälp av mina vänner och fråga hur man gör och så får jag träna på det efter skolan nån dag :)

gjorde ett storkok med pasta förut så nu har jag tre matlådor denna veckan :D lite tråkigt att käka samma mat i tre dagar bara men men, kommer ju gå heldagar i skolan hela veckan så..inget att göra åt.

sen måste jag påpeka att jag är avundsjuk på mamma med som just nu befinner sig i finland! :O den jäveln åkte utan mig :P
jag vill ju också hälsa på mormor, morfar, morbror och kusiner! fusk! men jag ska allt dit snart jag med :D antingen över nyår eller vecka 3 nästa år :D eller det är vad jag planerar nu iallafall men man vet ju aldrig.
jul ska jag iallafall spendera med gustav iår eftersom kim kommer hem så man får ju passa på att träffa honom med när han väl är hemma :D ska bli kul att se han igen.

jag och gustav har beslutat att vi inte ska käka godis, chips eller annat onyttgt förrns på lördag, önska oss lycka till :P brukar bli godis varje dag annars men det ska nog gå bra :D idag har vi klarat oss.

nu ska jag se idol.

XOXO

090927

inget mer gossip girl nu förrns det kommer mer avsnitt i USA. trodde det fanns mer än 2 säsonger men det gjorde det tydligen inte, eller jo, 2 nya avsnitt från säsong 3 så dom har jag självklart sett :P

ska väl snart ta och laga mat och sen duscha. borde duscha först så att håret hinner torka ordetligt.

har fått lite plugg gjort idag med så just nu har jag bara lita kvar tills på torsdag, fast det är igentligen inte så lite men det är inte mycket. som tur är så är det inget jag behöver memorera utan bara skriva ner så det ska allt gå bra :)
veckan som kommer så kommer jag vara i skolan hela dagarna. jag och nicole ska börja med våran hygienrapport på riktigt nu :D vi har under helgen letat lite fakta och ska hitta mer under veckan för att sedan när vi känner oss klara, skriva ner allting i rapporten. den ska för övrigt handla om Kikhosta men det har jag kanske redan sagt? aja..

mat nu då?

XOXO

hemma vs. Linköping

blev inte riktigt som vi tänk oss igår, vi va hemma innan 00 och stensov :P men det va skönt! gick en sväng på stan idag och självklart så hittade man en del grejer :D såg även ett par skor som jag blev kär i men det va inga som man kan ha nu i vinter så jag skippade dom, surprise! :D

nu har jag och gustav precis käkat lite tacos. jag ska väl återgå till gossip girl en stund till eller åka in till linkan och umgås med sara, har inte riktigt bestämt mig för om jag orkar. om jag börjar kolla på gossip girl nu så är jag klar kl 00 :D lokande!

vi pratade om bio med och det vore kul men det går inga bra. hade vart kul att gå ut och ta en drink efter men är det värt att beta ainträde för att köpa en drink och bara prata en stund? njaa.

hoppas ni får en kul kväll iallafall.

XOXO

partey?

skithungrig nu :O ska fixa spagetti med tonfisksås :D gör en matlåda när jag ändå är på gång, kommer behöva ett par stycken nästa vecka.

idag har jag och gustav samlat vuxenpoäng :D vi har köpt en ny dammsugare. testade den precis och den är superbra! äntligen så kommer man åt under sängen utan att behöva lyfta hela sängen, wii! :D lätt värt pengarna! strohandlat har vi gjort med men vi tror det va något fel på scannern :P vi behövde bara betala typ 900 för 2 fulla papperspåsar och en plastpåse med mat + 15 kg hundmat för lite mer än 200 :D sen fick vi rabatt på det också så det landade på strax över 700 bara :D tror nog aldrig att vi storhandlat för så lite :O om man tar bort hundmaten så köte vi bara mat åt oss för typ 500.

ska hem till sara ikväll, blir kanske fest :D hoppas hon har pratat med lite folk annars blir det bara hon och jag men det kan ju vara kul det med :D gustav kanske skulle komma in till lkpg sen med om han orkade.

hade läkemedelsberäkning i skolan idag, skitenkelt :O dock så ska vi börja enkelt så vi kan förstå det svåra men till och med ni som inte läser om läkemedel kan fixa det! synd bara att alla i klassen inte riktigt fattade :P
(varning till sara som inte gillar att jag pratar om skolan :P )

ett exempel:
Situation: Tromosprofylax vid kirurgi.
Ordnination: T. Betolvex 2 mg peroralt per dag.
Tillgängligt preparat: T. Betolvex 1 mg.

Hur många tabletter får patienten per dag?

enkelt, 2 tabletter såklart. Patienten ska ha 2 mg om dagen och det är 1 mg i en tablett, alltså 2/1=2.

det svåraste exemplet fick jag och nicole fundera nån minut på men sen kändes det självklart
Situation: Gunnar är dehydrerad
Ordination: Infusion Glucos 50 mg/ml, 1000 ml ges under 8 timmar.
Tillgängligt preparat: Infusionsvätska Glucos 50 mg/ml, 1000 ml. (Droppaggregat 1 ml = 20 droppar)

Vilken dropphastighet ställer du in?

simpelt. han ska få i sig 1000 ml på 8 timmar. 1 ml är 20 droppar. totalt finns det alltså 20 000 droppar i påsen. dela sedan 20 000 på 8 för att få hur många droppar han får i timmen och du får fram 2500. dela sedan 2500 med 60 för att få fram hur mpånga han får varje minut vilket blir 41,6. det svår är att veta hur man ska avrunda men det är en annan poäng. han ska alltså ha en dropphastighet på 42 droppar/minut.

nu ska jag käka :D

XOXO

god morgon

sitter och käkar frukost nu och lyssnar på musik :) ska gå om en kvart och innan det måste jag hinna borsta tänkderna, kanske blåsa håret och sen sminka mig men det hinner jag nog :)

lyckades på nått konstigt sätt riva upp en leverfläck imorse med :S sved lite när jag duschade och blödde gjorde det också så nu har jag plåster på.

7,3 grader ute nu. ska ta mina nya vinterstövlar :D hade dom på mig igår också, dom är jättesköna!

ha en bra dag!

frisk?

imorse hade jag äntligen sovmorgon :D hade tänkt att vakna kl 10 så jag skulle hinna se ett avsnitt av gossip girl innan jag skulle gå upp men jag vaknade inte förrns 20 över 10 :O länge sen jag sov så länge! tänkte att jag skulle hinna se ett iallafall så det gjorde jag :D
mitt i avsnittet ser jag barro i vardagsrummet med gustavs sko så jag flyger upp ur sängen för han ska verkligen inta ha våra skor! går ut i hallen för att ställa tillbaka dom bara för att se att han redan vart på ett par av mina! hela innersulan va utsliten och söndertuggad :O åååh, blev såå arg men eftersom jag inte tog honom på bar gärning så kunde jag inte tillrättavisa honom för då skulle han inte fatta vad han gjort. fick kasta skorna :( som tur va så va det bara ett par tygskor från hm så dom va inte dyra men dom va skitsköna!

skolan har gått bra idaga iallafall, slutade kl 16 så gustav hämtade upp mig halv 18 på stationen. vi åkte till donken och käkade, orkade inte laga mat idag heller :P

hade fått brev från sjukhuset när jag kom hem, trodde jag fått tid för att ta bort min port-a-cath så jag blev jätteglad :D men det va det ju inte.
såhär stog det:
"Bästa Sofia! Vid diskussion i läkargruppen beslutades, att Du inte behöver göra en ny skiktröntgenundersökning. Allt talar numera för att Du blivit av med Din sjukdom. Du kommer att bli kallad för borttagande av port-a-cath. Nästa ufföljning kommer att ske i början av december. Hoppas Du mår väl. Har du några frågor, var snäll hör av Dig."
huh???? min sjukdom borta? ingen mer skiktröntgen? jag som trodde att man inte fick friskförklaras förrns efter typ minst 3 år efter avslutat behandling :O för mig har det gått 7 månader.
det positiva var väl att jag ska få ta bort min port-a-cath, med ett finare namn kan man säga subcutan venport :P hihi

aja, nu sitter jag och dricker banansmoothie och ska kolla på gossip girl igen :D måste passa på nör man väl är ledig :D

plugga plugga plugga

japp, plugga, det enda jag gör nu för tiden sen jag började känns det som :S efter tentan i fredags så har jag vart helt slut, därav kass bloggning.

ska snart böra plugga igen men först ska jag ladda ner säsong 2 av gossip girl :D kollade klart på den första säsongen igår och guud vad bra det va :D det näst sista avsnittet va så spännande att jag bara va tvungen att se det sista även fast klockan blev 23 :P okej det är inte så sent men är man så trött som jag och ska upp 6 dagen efter så räcker igentligen inte 7 timmars sömn :S
imorgon ska jag inte vara i norrköping förrns kvart i 10. ska möta Nicole på sjukhuset då för vi ska hitta lite saker till våran hygienrapport som ska handla om Kikhosta :D skitintressant! eller så är det bara jag och nicole som tycker det :P man kan iallafall få jättebra hjälp av personalen på biblan på sjukhuset så vi ringde dit idag och bokade tid med en tjej där, kanon!

är igentligen ledig imorgon men vi tyckte att vi måste komma igång med den så det blir klart så fort som möjligt så man slipper stressa på slutet :D har typ 4 veckor på oss men som sagt, skönare att bli klar i tid.
kanske åker förbi skolan imorgon när vi är klara och tränar lite på att ge injektioner, sätta kateter, ta venprov åså eftersom vi ska ha eximination på det :D

hade världens inspiration av skolan tills föreläsningen om immunologi idag, då kom jag på igen att det vi håller på med är svårt, fan!
sen när vi va på ica när jag kom hem så såg vi 2 ambulanssjuksköterskor där inne som handlade :D blev faktiskt glad och tänkte att jag ska också bli en av dom :D mitt drömjobb ju! och bäst av allt är att man slipper plugga i typ 5 år som en del andra och då få ett tråkigare jobb :P I'm lucky!

XOXO

bio

har verkligen tappat suget på att blogga just nu, vet inte varför.

igår blev det middag och sedan fest :D sara va här sen i fredags och så kom zandra och matilda igår och käkade också. efter det kom rasmus med, vi hade skitkul!
när vi skulle dra till parken så ville jag gå för bi david och eneida och säga hej, så länge sen man träffade dom. dom hade med fest så det va en del folk. synd bara att det typ alltid ska bli bråk på dom festerna så jag drog till parken istället. träffade dom andra där inne, vi satt och pratade en del, dansade lite också. dock va det kass musik så jag gick när matilda skulle med tåget. linda hämtade upp mig på stationen sen. vi åkte till daves och köpte varsin kebabtallrik sen åkte vi hem till mig och käkade och pratade :D

nu ligger jag och sara i varsin soffa och kollar på nån rolig show om en rockstjärna som ska hitta en tjej :P bara blåsta bimbos med typ, haha!

bio ikväll med. flickan som lekte med elden blir det, 18.30 i största salongen i lkpg :D dock fans det inte så bra platser kvar så vi fick ta dom längst fram :P men det ska nog gå bra ändå. nu får vi hoppas att filmen är bra men det tror jag :D mamma sa att den va bra, dom såg den igår tror jag :)

XOXO

gossip girl

håller på att värma vatten så jag kan dricka lite the innan jag borstar tänderna :) blir läggdags tidigt idag för jag ska upp 5.40 imorgon :S tenkan börjar kl 8 och man ska gärna vara där lite tidigare så jag måste ta tåget halv 7.

håller på att kolla på Gossip Girl nu och jag hinner sllt se 2 avsnitt till innan jag ska sova :D ska dock läsa igenom mina föräläsningshäften en gång till innan jag somnar och en gång på tåget imorgonbitti. känns bra inför imorgon så det jag inte kan nu kommer jag ändå inte kunna imorgon men det känns som jag pluggat på det man ska :D nu får vi bara hoppas att den riktiga tentan är lika lätt som övningstentan för då klarar jag den *peppar peppar* !

nu är vattnet klart. god natt!

god morgon

nu ska jag gå till tåget om 5 minuter, det går om 25 :) jag vet, det tar inte 20 minuter för mig att gå men jag är som sagt tidspessimist :P hellre tidig än sen, right?

bara basgrupp idag så det går fort, 9-12. tre timmar är iofs ganska mycket men tiden går så fort när man jobbar i basgrupp. sen blir det hem och plugga till tentan eller så stannar jag i skolan och pluggar, har inte riktigt bestämt mig.

skulle bli varmt idag med så jag känner igentligen inte för att ta någon jacka men nu är det 4,6 grader ute så jackan lockar ändå men orka släpa på den när man ska hem sen :S fast det är väl bättre än att bli sjuk så jag tar nog jackan :)
vilka morgonbekymmer man har eller ska man kalla det I-landsproblem? aja.

ha en bra dag!

serier

svar till sandra: hmm, vet inte riktigt vad det kostade men tror det låg runt 30-40 kr/hg :D

eftersom det inte har börjat några bra serier som jag följer på TV än så har jag bestämt mig för att ladda ner 2 stycken som jag gillar. Gossp Girl och Greys Anatomy :D Gossipgirl började jag följa denna säsongen så jag har några som jag inte sett, kanon! Greys däremot har jag följt sen första avsnittet så det är inte många jag missat, max 5 eller nått om ens det. Greys är min absoluta favoritserie och om ni inte sett den så har ni missat något! slutade skitspännande innan sommaren ju!

ska ta och plugga lite till nu. gustav förhörde mig på ett av föreläsningshäftena nu och jag kunde typ allt :D känns bra!
skola imorgon mellan 9-12 och efter det lite mer plugg. hoppas nu bara att jag klarar tentan :O varje gång jag gått från ett prov och känt att det gick skitbra så har det gått kasst :S konstigt! men men.




 


the!

innan vi åkte till sjukhuset förut idag så gick vi förbi Kahls tror jag det heter för att köpa the :D hittade ett som dom blandat själva som hette Tornby. det luktade skitgott och hon sa att det va masso olika frukiter i typ päron, apelsin, passionsfrukt åså, precis det jag vill ha :D så pappa köpte det åt mig och en ny thesil eller vad det heter så nu sitter jag med datorn i knät och dricker the i en stooor mugg som jag fått av sandra :D mmm!


dagens outfit

lägger in två dagens outfit fast inte dagens :P hittade dom på kameran och har ändå inget att göra.






till detta hade jag dom svarta pumpsen bakom också :)


hundboken

jag fick en liten present av stefans mamma ingela i anslutning till min operation :D Hund boken. i den står det massa citat från olika människor om hundar, vissa är jättegulliga och andra skrattar man åt men man kan verkligen hålla med om allt som står i den :D läste hela boken igår. och innan ni börjar tro att jag börjat läsa så ska jag berätta att den inte är större än min handflata och inte tjockare än om du sätter dina tummar brevid varandra :P

tex.

"en valp är den enda kärleken man kan köpa för pengar"

"När du kommer hem kommer din hund att säga: Du är hemma! Jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig!"

"Det finns ingen som är så skyldig som en skyldig hund"

"En hundkompis bryr sig inte om du är -fet, gammal eller ostadig på benen. Det räcker med att du älskar honom."

jag har ett favoritcitat som jag inte hittar nu men jag kommer skriva ner det när jag gör det :D nu, idol!

XOXO

090915

är helt slut nu, har inte vart hemma och tagit det lugnt på hela dagen känns det som.

kl 9 var jag i norrköping för att plugga med nicole och anna dock gick nicole hem för hon hade ont i huvudet så det blev bara jag och anna. väldigt seriöst plugg med diskussioner, kolla upp saker vi inte fattade i boken, gick igenom övningstentan för att se så vi fattade allt med den osv. :D allt blir så mycket roligare när man är två. när vi suttit i lite mer än 2 timmar gick vi till kårhuset och lunchade. vi satte oss på altanen (skitstor altan!) i solen och käkade och fortsatte att plugga där sen.
fick verkligen massa gjort idag och det känns som en hel del har fastnat :D ska läsa igenom allt på tåget imorgon innan vi fortsätter att plugga. kl 8 imorgon ska jag möta anna igen så att vi kan fortsätta :)

hoppade av i lkpg, gustav va där så jag åkte med honom hem, skönt att slippa gå från stationen :P han knappt mer än hem och vända sen skulle vi ner till stan och fika med linda, eneida, carro och freddy, trevligt :D en del minnen togs upp angående gustavs fyllor, haha!

när vi kom hem så kunde jag faktiskt sätta mig ner en stund och ta det lugnt. vi har käkat varma mackor med :D sen blev det en sväng med barro och efter det en dusch så nu, äntligen är jag klar för idag :D

upp kl 6 imorgon, kämpigt men vill man få något gjort så måste man. tar tåget från nkpg till lkpg 11.42 för att möta pappa och sara, vi ska käka mat och sedan ska jag träffa läkaren 13.30. hoppas få lite svar på vad det va dom hade sett som inte va något :P men också när jag kan få ta up min port-a-cath :D kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle få ta ut den om allt såg bra ut efter andra röntgen? :D allt visade ju sig vara bra så nu borde jag få ta bort den, wii!

nu ska jag gustav och linda (om hon kommer i tid :P ) kolla på idol och käka ostbågar, det är jag värd!

XOXO

090914

Kanye West står helt klart för årets skandal på VMA :O vad håller han på med?! om ni inte sett så gå in på youtube och kolla, sök bara på VMA 2009 så hittar ni.

ska nog käka frukost nu och sen plugga lite. börjar inte förrns kl 13 idag så det är skönt :)

plugg!

sitter hos sara nu och pluggar. hon förhör mig tills anna kommer :D snällt! dom ska ju plugga samma så hon kunde hjälpa mig lite.

tar bussen 12.05 till resecentrum och sedan pendeln hem 12.30. blir en paus i plugget då men ska försöka komma igång senare igen :) vi ska kolla klart på Män som hatar kvinnor med :D jag och gustav började kolla på den igpr eftersom han inte sett den men vi hann inte kolla klart. sen måste vi se Brokback Mountin med, han har inte sett den heller för han tycker det är en bögfilm vilket ju iofs är sant men den ör ju såååå bra :D får muta honom med något.

tillbaka till läkemedlen nu..

rubrik

tjosan!
sitter hos sara nu och kollar på TV, dock är det inget bra så vi vet inte riktigt vad vi ska göra. kanske gpr till hemköp och köper mer godis sen :P

försökte plugga lite förut men det gick sådär :( får se hur det kommer gå imorgon. gustavs mormor kommer ju till oss och ska fika, annike och sebastian kommer också. gustav fyllde år när han va i spanien så det är därför. hoppas jag kan plugga när dom åkt.
nu sa sara att dom ska plugga imorgon på förmiddagen så då kan jag sitta med dom en stund innan jag åker hem, ska sova här. undra vilka "dom" är? aja :P

fan nu blev jag sugen på spagetti och köttbullar :O

ha en kul kväll!

090912

välkommen tillbaka till bloggvärlden zandra :D såg på saras blogg att du börjat igen, kul!

själv ligger jag fortfarande i sängen och tänkte börja plugga när jag bloggat klart. tror dock att jag går ut till köket då, lite osmidigt att skriva på datorn i sängen tyvärr.

efter idol igår så kollade vi klart på batman och efter det så gick vi och la oss, jag stensomande på en gång! gustav låg och kollade på man vs. wild på sin bärbara.

nej fy fan vad jobbigt det va att skriva, vi hörs sen

XOXO

gjort allt och inget

svar till linda: hehe, tack :P och jajemen, vi måste ses snart! nästa helg kanske? har tenta på fredag om en vecka så jag är upptagen med plugg tills dess.

japp, plugg plugg plugg, därför jag inte hunnit blogga något.
igår så hämtade iallafall gustav upp mig i lkpg när jag slutat. jag ville till ikea och köpa en bokhylla till mina böcker :D hur ballt är det inte att ha massa omvårdnads/medicin, läkemedelsböcker framme, sjukt ballt :P jag hade iallafall blivit imponerad. igentligen så skulle det räckt att bara ha FASS framme men varför nöja sig med den ;)
bokhyllan satte gustav ihop idag när jag va i skolan :D

börjar kännas som jag har koll på allt nu, inte nödvändigtvis kunna det utantill men iallafall koll :) inget som jag inte känner igen typ.

har verkligen vart jätteupptagen men jag har inte gjort ett skit på samma gång :P tillbaka till pluggandet imorgon, ikväll blir det mer mys! vi har kollat på batman sen får vi se om vi orkar med en till film efter idol men det hoppas jag :D

XOXO

YEEEEES!

fan vad bra om det ändå kunde bli såhär!!! visst? nästa steg är att förbjuda rökning på allmän plats också :D anledningen till att jag blir så glad är att jag hoppas att mina vänner kommer kunna sluta lättare då och slippa all skit som det medför!
ååå, det vore kalas!!




lär hela artikeln här


goda nyheter!

har verkligen inte hunnit blogga förrns nu. pluggade innan skolan, åkte till skolan, stressade i mig lite mat hemma och sedan gick jag och gustav på bio :D Gamer. den va helt okej, till och med så bra att man skulle kunna köpa den när den komemr ut så den kan jag rekommendera :D dock bara till er som gillar mycket vapen och explosioner :P

nu sitter vi hemma och kollar på idol. får se om vi (läs jag) orkar kolla på Män som hatar kvinnor efter. kanske kan börja iallafall :) börjar kl 9 imorgon så jag behöver inte gå upp förrns 7 :P

dom ringde från sjukhuset med och dom hade kalasnyheter :D dom hittade inget så proverna såg bra ut :D WIIIIIIIIII!!! ingen cancer!! detta betyder att jag kan fortsätta plugga utan avbrott, jag kan äntligen börja fokusera på annat, GÖTT!!
blev lite chockad för jag va verkligen inte inställd på det :O va helt säker på att skiten skulle vara tillbaka men icke :D det krävs mer för att besegra mig!

l'ngtar tills färdighetsträningen imorgon, injektionsgivning, kanonkul!! basgruppen ska också bli kul :D det ska bli kul att gå till skolan imorgon helt enkelt :D

XOXO

dagens outfit

nu är älsklingen äntligen hemma så jag tänkte mysa med honom resten av kvällen :D dock ska jag slänga upp en dagens outfit :)




fick en present av gustav med från spanien :D den luktar skitgott!! tack älskling!


pain!

imorse hade jag ganska ont runt om hela bröstkorgen men mest bak på ryggen och på ena sidan, konstigt. det blev värre när jag gick till pendeln och när jag väl va framme och satte mig på tåget så hade jag så ont att jag övervägde att hoppa av bussen en hållplats efter där jag egentligen skulle av, alltså hållplatsen vid akuten :S som tur va så gick det typ över när jag väl suttit en stund så jag kunde gå på föreläsningen. tur det för den va intressant! :D

nu håller jag på att plugga lite. la mig i soffan men det började bubbla i hela bröstet och göra skitont vid hjärtat så jag fick sätta mig upp igen :( vad kan detta bero på? har ju inte haft ont sen jag fick åka från sjukhuset typ :O

mamma har åkt till skavsta för att hämta gustav annike och sebastian så snart kommer min älskling hem igen :D vill gå på bio ikväll men jag tror nog det får bli en myskväll hemma. hoppas värken har gått över tills imorgon, eller nej, tills ikväll för om det ska bubbla och göra ont som det gjorde nu när jag låg i 5 minuter hur ska det då gå om jag ska ligga en hel natt?
har bara en föreläsning imorgon så om jag måste så kan jag missa den men på torsdag och fredan har jag saker i skolan som jag inte får missa! :O

tillbaka till farmakologin då...

städat

jag har vart duktig och städat ur all skit från golvet på vårat skafferi :) nu ser man golvet igen :P bar även ner det som inte skulle vara där till källaren, guud vad jag är duktigt :D

nu är maten klar! mamma har gjort nå smaskig paj. den hette kebabpaj men när man läste receptet så lät det mer som en tacopaj, ska bli gott!

plugga

har gjort klart allt som jag ska ha gjort tills på torsdag nu :) måste bara skriva ut det så nu håller jag på att installera drivrutinerna för skrivaren till min dator, vi får se hur det slutar :P
har också insett att det börjar bli dags att plugga till första tentan :O redan!! den 18 har vi tenta i farmakologi så det är väl bara att sätta igång. sara ska åka med mig hem efter skolan imorgon så ska vi plugga tillsammans :D


woho, det funkade att skriva ut! :D

bio igen

svar till sara: joo, ssk måste hålla sig till HSL men även SOL dom också. fast grejen är nog tror jag att vi skulle hitta lagar och förordningar som styr just hur man hanterar läkemedel, tror inte det står något om det i HSL.

har precis käkat frukost och borstat tänderna. dock så sitter jag i sängen med täcke och pjamas än :) idag är en sån där dag då jag inte vill göra ett skit :D det är så skönt för annars är jag en sån som vill att det ska hända något hela hela tiden, jag är sjukt rastlös, men inte idag, underbart! :D

igår så gjorde jag en milkshake som blev sååå god :D jag hade i 2 bananer, lite vaniljtoghurt, mer mjölk än youghurt och så ett helt paket med vaniljglass med chokladkross ni vet? ett sånt där litet paket. så mixade jag alltihop och sen hade jag även i lite vaniljsocker. den blev jättegod! smakade banan och choklad på samma gång typ :)
satt och drack upp den medan jag kollade på när mamma oljade in vårat köksbord, barro gjorde mig sällskap :) jag hade hjälpt till men det fanns bara en trasa att olja med och bara en grej att slipa med, hade kunnat gjort det själv också men mamma vet hur man gör så hon visade så nu vet jag med :)
efter det så kollade vi på film, köpte 2 när vi va inne i linkan, Slumdog Millionere (stavas det så?) och Batman The Dark Knight :) vi kollade på slumdog millionere, den va sådär. hade hört talas om den + att den hade fått 8 oscars och nån golden globe tror jag det va så jag tänkte att den måste ju vara bra. tyvär är det nog en sån film man ser en gång bara. batmat ska jag och gustav kolla på, mamma gillar inte riktigt sånt :P

på onsdag blir det bio igen, Gamer heter den. sen ska vi även se (när dom har kommit ut), The Box, Flickan som lekte med elden, New Moon men också kanske Inglorious Basterds som redan går tror jag :) alltså, en del bio för våran del :D

tänkte lägga upp trailerserna här men det gick inte så om ni är intresserade av biotips så sök dom på youtube :D

XOXO

 


plugga

håller på att plugga lite nu men det är krångligt. vi ska bland annat ta reda på vad det finns för lagar att tänka på när man administrerar läkemedel och det är svårt. det finns ju en lag som heter läkemedelslagen som man självklart ska tänka på men finns det någon mer? har försökt söka och leta på massa sidor men hittar inget. sen ska vi också svara på vad man som ssk bör tänka på rent allmänt när man ger ett läkemedel men det hittade jag inte heller nånstans så jag skrev ner sånt som jag själv tycker är självklart så får vi se på basgruppen på torsdag vad dom andra har svarat. jag är nog sämst på att använda internet som sökmotor.
hmm, det kanske står något om det i mina omvårdnadsböcker? får ta och kolla upp det.

tror vi ska åka in till linkan snart, igen :P gör vi annat än åker dit? man får passa på nu när mamma är här för gustav brukar aldrig vara så sugen på att åka dit.
på tal om gustav så ska vi gå på bio när han kommer hem, måste ta och kolla upp vad dom filmerna jag vill se heter, vet 3 stycken redan nu men jag vet bara vad en heter, flickan som lekte med elden. det är fortsättningen på män som hatar kvinnor och den har premiär den 18 september :D måste se den!
sen va det 2 andra som dom visade innan Beck som jag vill se också, den ena hade premiär den 4e så den går redan :)

om man skulle ta och göra sig iordning då :D

XOXO

ps. jag är inte ett dugg avundsjuk på att gustav ska åka iväg och snorkla i medelhavet idag, inte alls! ;)


har ni inte sett män som hatar kvinnor än så gör det! sjukt bra film!


hemma igen

sådär, nu är jag hemma igen. blev en sväng på omberg och sen en sväng i linköping med. dock så åkte vi bara dit och handlade lite till maten vi ska käka snart :) kyckling men god sås och ris, mmm!

massa folk på omberg med, synd för då kunde inte barro vara lös men det gick bra ändå :)

ikväll blir det myskväll hemma. vi ska spela kort, dricka lite cider och käka grönsaker med dipp.

har ingen inspiration till att blogga just nu så vi får se om det blir mer idag annars hörs vi imorgon :D

gustav kom hem helskinnad igår med, känns skönt!

XOXO

090905

sitter i sängen nu med datorn i knät :) varmt och gott under täcket. the sounds är på, dom är grymt bra ju! gillar det nya albumet mer och mer varje gång jag lyssnar :D ska ta och hoppa in i duschen så fort mamma är klar där inne.

idag funderar vi på att åka till omberg och kolla lite men sen vet vi inte. omberg är väl igentligen inte sådär jättekul men då kan iallafall barro följa med :D ser ut att bli hyffsat väder med så det är bra.

tror mamma är klar nu men jag orkar fasen inte resa på mig :P


lillskiten :D han är så söt! brukar kalla honom lillskiten, vet inte varför men skulle tro att det är för att alla tycker han är så stor och det tycker inte jag :)


god natt

nu ska jag sova, är jättetrött! stefan är här nu så vi har spelat kort ett tag nu på kvällen :) fortfarande inga panodil och fortfarande inget ont :) får se hur det känns imorgonbitti.

barro va väldans klantig förut och råkade riva stefan i ögat så nu har han en blodfläck i ögat :S vi får se hur det ser ut imorgon och om vi ska åka in till sjukhuset och kolla.

saknar min älskling nu med väldigt mycket!! vill att han ska komma hem till mig på en gång!! ikväll så skulle han kim och jonas ut så han får testa på barcelonas uteliv. först tunellbanan tillbaka hem skulle gå vid 6 imorgonbitti så det blir en rejäl festnatt. hoppas han får kul men tar det lugnt :) älskar dig massor!!

nej, god natt nu allihop så hörs vi imorgon :)

XOXO

matlagning

nu håller mamma och jag på att laga mat :D blir riktigt nyttig mat idag. kyckling men quinoa och sallad med stekt paprika och stekt lök, ska bli jättegott!

stefan är på väg hit med så vi ska nog spela lite kort åså ikväll och käka dipp med grönsaker och ölkorv :D

sen tänkte jag tipsa zandra om vart jag köpte mitt kanel the :D det var inte bara kanel i utan även kardemumma. köpte det iallafall på maxi på tornby så om du har vägarna förbi där nångång så kan du ju kila in och köpa det :)
zandra och sara va ju här i förrgår tror jag det va och då drack vi the och zandra tyckte det som smakade pepparkakor va så gott så hon har tydligen letat :P

nu tror jag maten är klar, svälter snart!

btw, har klarat mig på endast 2 panodil idag och det gör inte ondare än om jag skulle ha tagit dom som vanligt, kanon! ska ta och trappa ner till 4 om dagen istället för 8, alltså en var 4e timme.


dagens outfit

såhär såg jag ut idag inne i linköping :D och ja, skorna är så blåa på riktigt, det är inte blixten som gör dom ljusare :D såå snyggt!




mamma siktade lite dåligt när hon tog bilden på skorna :P


linköpng

vi ringde sara och frågade vad hon skulle gör när hon slutat och hon skulle bara till systemet så vi bestämde oss för att åka in dit. hämtade upp sara och åkte till universitetet för jag behövde skriva ut lite föreläsningar. kunde dock inte logga in på mitt eget konto så sara fick stå för min utskrifter (kostar 50 öre/A4). skrev bara ut två eftersom jag inte betalade själv. den föreläsningen som vi har på tisdag hittade jag inte så den är nog inte upplagd än.

åkte in till stan efter det och kollade lite :) känns som jag inte gjort annat än att kolla i affärer sen jag fick min lön så jag hittade inget som jag inte redan sett förutom ett skitsnyggt linne, funkar även som klänning :D så himmla skön färg på det med så jag kunde inte motstå :P
köpte en the to go på espressohouse med, mumma! :D











































fortfarande inget svar från sjukhuset än :( får hoppas det kommer i början på nästa vecka, undra vad det är som tar sån tid :O


god morgon

fick en anonym kommentar i mitt sista inlägg igår, om att jag inte vill gå på annas inflyttningsfest för att jag blir trött av att äta panodil om jag fattade det rätt.
jag blir inte trött av panodilen men man ska inta blanda alkohol med läkemedel så om jag skulle gått på festen så hade jag fått välja på alkohol eller panodil, med andra ord fest eller smärta. valet var ganska enkelt men tråkigt :( får hitta på något annat helt enkelt :D

vaknade strax efter 7 imorse och kunde inte somna om. en jäkla fluga som störde och skulle sitta i ansiktet och på armarna hela tiden! gaaah!

ska nog snart käka frukost och sedan börja fundera på vad man kan hitta på att göra idag, några fröslag? får jag väldigt tråkigt så skulle jag ju kunna åka till skolan bara för att skriva ut lite föreläsningar så jag sparar på bläcket hemma :P men då gäller det att jag får riktigt tråkigt! +
3- (hehe, barro hjälpte mig att skriva lite :P )

nu kom mamma alltså in med barro så nu blir det frulle :D lite the kanske också.

XOXO

ps. ringde och väckte gustav för att ge igen för igår :P moahaha!

grattis

får väl säga grattis till mig och gustav som vart tillsammans i 3 år idag :D synd bara att han tydligen glömt bort :( han har inte ens skickat ett litet sms men han har väl fullt upp där nere i spanien, han är så upptagen att han inte ens har mobilen påslagen.

Beckfilmen va bra iallafall :D ska inte säga så mycket mer fall stefan läsen för han ska se den med. kul att gå på bio och slippa sitta hemma hela kvällen.

imorgon så ska anna ha inflyttningsfest men jag kan ju inte gå :( får inte dricka någon alkohol med tanke på att jag äter 8 panodil om dagen. kan iofs vara värt att kolla upp vad som står i FASS om panodil och alkohol :P är dock redan ganska säker på vad det står. men jag hoppas att dom som är där får kul :)

ska nog snart sova, eller kanske inte. är ledig imorgon så jag kan sova så länge jag vill :D men jag skulle väl tro att jag vaknar innan 9 ändå.

bio

slutade kl 12 idag :) gick och hämtade ut min FASS när jag slutat :D wii, en FASS! för er som inte vet vad en FASS är så är det alla sjuksköterskors bibel (och då menar jag bibel för bladen är licka tunna), med andra ord en bok med alla läkemedel som finns i sverige vilket är runt 4000 om jag inte minns fel. så om ni har en fråga om något läkemedel så fråga bara mig så kan jag nog svara :D



på tåget hem så kom jag på att jag ville gå på bio idag så det ska vi göra jag sara och mamma :D vi ska se den nya Beck filmen, jag älskar Bckfilmerna :D kl 18 börjar den så vi ska snart åka. får bli mjukisar och nån skön tröja, orka ha jeans på bio.

har fixat tavlorna idag med :D stefan skickade bilderna igår så dom kom fram idag, snällt!

såhär blev resultatet :)



den vänstra tavlan. på dom små bilderna är det (uppifrån och ner)
Operahuset, Sidney
Golden Gate Bron, San Fransisco
Brandenburger Tor, Berlin
Washongton DC
Towerbridge, London



Den högra tavlan. På dom små bilderna är det (uppifrån och ner)
Big Ben, London
Brooklynbridge med Worls Trade Center, New York
Notre Dame, Paris
Mount Rushmore, South Dakota i USA
Venedig


lång dag

nu gnydde barro lite så mamma springer och letar bollar åt honom :P

lång dag i skolan idag, 8-17 :O föreläsningar mellan 8-13, snacka om träsmak i röven efter det! först hade vi om kompressionsbehandling, sen hygien smitta och smittovägar och sist om farmakokinetik, segt!
på farmakokinetiken va dom från lkpg med igen så jag satt med martin daniel och henke från min första basgrupp, goa grabbar! :D på rasten som vi fick så käkade dom lite och så satt vi och pratade och på nått sätt så tror jag vi kom in på att vattna blommor:

Martin: "jag vattnar mina blommor med cola. jag lyckades få en helt vanlig blomma att bli köttätande en gång"
alla skrattar, jag med
efter ett par sekunder, jag: "skämtade du?"
snacka om att vi skrattade ännu mer! haha! vi skrattade så vi grät!
henke: "jaa, han vattnade med cola och petade ner köttbullar i jorden"
martin: "det där va dagens, den får du bjuda på sofia"
jag: "självklart bjuder jag på den :D "

i rätt sällskap så blir jag mig själv igen :P

hade färdighetsträning efter lunch med så det va kul :D kompressionslindning.

klarade min tenta också btw :D med lite marginal denna gången :D fick 42,5 p och 36 va G så det va kul! dock fick jag poäng på det jag inte trodde och lite poäng på en fråga jag va säker på men såhär i efterhand så svarade jag nog inte riktigt som det stog att man skulle men men, jag klarade den och det är huvudsaken!

mamma hämtade mig efter skolan. vi tog en sväng till liköping och jag köpte ett par nya jeansleggins och såklart så hittade jag ett par assnygga skor som jag köpte också :D ett par pumps som man kan ha även när det är kallt för dom va inte öppna :D ska se om jag hittar en bild på nätet.

XOXO


hittade dom :D visst är dom snygga?


fimpa!



läste precis stina-lees blogg och hon hade lagt upp denna reklamfilmen om rökning. det är en anti-smokingkampanj från malaysia. som hon säger så skulle den nog aldrig visas i sverige men jag tycker den ska det. skrämselpropaganda hjälper nog inte men rökning leder till så mycket mer än bara lungcancer.

jag och linda pratade lite om rökning i bilen till lkpg här om dagen. KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) är jättevanligt bland rökare och om man inte slutar röka när man får diagnosen så blir det värre och värre tills man inte kan andas mer, låter det trevligt?

läste också en artikel i Extra tror jag det va om att rökare har större chans att drabbas av ALS eller MS. Lindas reaktion va inte så kul när jag förklarade vad det va men jag kan säga det igen, lite kortfattat: ALS = nervsignalerna från hjärnan till resten av kroppen fungerar inte och man blir mindre och mindre rörlig. kroppsdel för kroppsdel slutar att fungera och tillslut ligger man där som ett kolli i en säng. allt slutar med att nervsignalerna även till lungorna slutar fungera så man kvävs. vissa har "tur" nog att ha ett långsamt sjukdomsförlopp medans andra, som nyhetsankaret från rapport, får ett snabbare. hon från rapport dog på ungefär ett år. enligt mig låter lungcancer som en dans på rosor om man jämför med det!
är inte lika säker på vad MS går ut på men jag är ganska säker på att myelinet som sitter på nervtrådarna försvinner. myelin är ett skydd för nervtrådarna och det behövs för att en signal ska kunna ta sig fram snabbt. om myelinet inte finns där så tar det mycket längre tid för signalen att nå ut till en muskel. jag vet inte hur dödlig MS är men jag tycker ändå inte att det låter så trevligt.

vet inte riktigt hur jag ska formulera dethär men rökare har ingen respekt för sin egen kropp. dom har ingen respekt för sig själva utan dom skadar sig själva helt frivilligt. det är som att be om att bli sjuk!
ni får jättegärna byta plats med mig på en gång, jag skulle bli jätteglad om jag slapp gå igenom skiten! för om ni byter nu så kommer ni slippa att lida mer för det som jag går igenom nu är nog bara en piss i havet jämfört med en långt framgången lungcancer.
som sagt, sätt er in i vad jag går igenom så vet ni vad ni har att vänta er.

jag respekterar folks egna val och bryr mig egentligen inte så mycket ifall mina vänner röker men dethär är min åsikt och så som jag respekterar era (dåliga)val så får ni allt ta och respektera min åsikt.


trött

tänkte börja med att svara på en anonym kommentar om min outfit igår :) tröjan har jag köpt på Gina Tricot och den finns i flera olika färger.
Man hittar alltid något när man går in där tycker jag :D

gick upp tidigt idag för att åka till norrköping och gå på min första föreläsning :D den handlade om läkemedel. kändes som jag skrev en hel uppsats :P fanns massa att säga om läkemedel, föreläsningen va 3 timmar och hon hann inte med allt :O
eftersom dom från lkpg skulle vara med också så behövde vi en stor lokal och föreläsningssalarna på campus va upptagna så vi fick vara på vårat kårhus. nackdelen va att vi bara fick varsin stol men inget bord (svårt att skriva fort då), sen fanns det ingen tavla som hon kunde skriva ner vikta saker på, vissa ord tex. och sen hade hon overhead och inte powerpoint så den där "halsen" med lampan och spegeln på var ivägen hela tiden.

när den va slut så gick jag till clinicum för att prova kläder som vi ska ha på fördighetsträningarna, det är vanliga sjukhuskläder. allt ska vara så verklighetstroget som möjligt så man ska sprita händerna å allt där inne :)

efter det bestämde jag att jag skulle gå till biblan och skriva ut lite föreläsningar så man kan hänga med bättre om man redan har föreläsarens bilder framför sig. synd bara att allt som alla andra kommer åt som tillhör våran kurs inte finns med inne på min sida än :O ser bara dom gamla kurserna där inne just nu.
kan ju inte maila eller ringa dom som har hand om det för det är nya lärare och deras mail och nummer finns såklart där jag inte kommer åt :O såvrt att fröklara men vi har som en hemsida där allt det material som vi behöver finns men den hemsidan är inte uppdaterad för mig :S
ska prata med hon som är kursansvarig när vi ska hämta ut våra FASS böcker på torsdag.
jag har alltså ingen aning om vad vi ska ha för böcker ens för det har kommit en ny lista så jag hoppas att dom jag redan beställt från den gamla listan är med på den nya!

sara och zandra kommer hit sen med :D kul!

har tagit bort mina stygn nu med trots att det bara gått 8 dagar. det ska gå minst 10 men ssk på avdelning 6 sa att jags kulle ta bort dom idag men jag tror hon räknade fel. men ssk på vc sa att det såg jättebra ut och undrade om dom suttit i 14 dagar :P jag sa att jag inte visste för annars kunde jag ju riskera att bli hemskickad igen :P jag menar, ser det bra ut så gör det väl inget om dom tas bort 2 dagar för tidigt?

dom ringde från sjukhuset förut med. blev jätteglad för jag trodde dom hade fått provsvaren, vill ju inte vänta längre! men dom ville bara fråga hur det va med mig efter operationen. jättesnällt att dom ringer och frågar men nu när jag väntar på ett samtal från dom om något som jag tycker är viktigare så blir man lite besviken :P

det blir ett långt inlägg dethär :P iallafall..

får se om vi får upp tavlan idag, hoppas det. berättade ju att det skulle sitta två smala avlånga på varje sida om den stora. i dom så ska det sitta 5 stycken småkort, alltså 10 stycken. jag vill ju att dom småkorten ska föreställa stadsmotiv eftersom den stora gör det så dom passar in. men jag gjorde så att jag sökte på kända saker från olika städer istället :D så det kommer sitta en bild på venedig, operahuset i sidney, mount rushmore, washington DC, world trade center med brooklynbron, big ben, towerbridge, golden gate, brandenburger tor, colusseum, frihetsgudinnan och notre dame :D blev det 10? aja, ni fattar poängen :D dock passar ju inte mount rushmore in så bra men den är så ball!

ni kan få några smakprov :D (alla bilder kommer bli svartvita)

brooklynbron med world trade center. (hade det inte vart komiskt att ha en bild på tornen med rök? :P)




brandenburger tor under andra världskriget. till höger ser man muren.




goden gate bron




sen tänkte jag att det är lika bra att lägga upp en på mount rushmore med, tror inte så många vet vad det är när dom bara hör namnet men när dom ser bilden så trillar poletten ner :D


RSS 2.0