god natt

dags att sova. imorgon gör jag sista dagen i skolan för den här veckan :D underbart! börjar inte förrns kl 10 heller och det enda vi har är en föreläsning på 2 timmar om lungorna.

pluggat har jag gjort idag med :D la till det jag missat på scenariot vi hade tills idag och började på nästa. nästa scenario handlar om lungsjukdomar som t.ex. KOL eller astma. hann skriva klart om astma som precis allt annat vi läser (förutom matspjälkningen) är sjukt intressant! men jag antar att det fortfarande bara är jag som tycker det är kul att veta hur kroppen fungerar? varför man får huvudvärk, varför man mår illa, varför man kräks, varför man får svårt att andas vid astma osv. :D och som vanligt så kan jag babbla på om det men jag ska spara er från det :).
haha, en kul sak bara som jag och sara J pratade om när hon lånade böcker till sara B som bara fanns på campus norrköping :D "fan vilka tråkiga böcker dom läser" "och på engelska" :P lika mycket som ni undrar hur jag kan vara så fascinerad av människokroppen, lika mycket undrar jag hur man kan vilja läsa något annat :P



saknar dig <3

dagens outfit

grått fodral - gina tricot
skjorta - gina tricot
blåa skor - scorett


100330

har vart hos läkaren nu och alla prover såg bra ut :D kanon! nu ska jag inte dit förrns efter sommaren igen, skönt! bad även om en kopia på min journal :P läkaren blev lite bekymrad för det är inte det lättaste när allt ligger på datorn. kommer bli världens hög om man skriver ut den :P men han skulle se vad han kunde göra och han skulle höra med sin sekreterare. hoppas! :D om han ringer och säger att det inte går så ska jag iaf be om den veckan jag låg inlagd i augusti förra året. vill få lite klarhet i vad som igentligen hände under operationen :)

nu ska jag snart till skolan och ha basgrupp i 3 timmar :D kul! sen blir det 3 timmar i skolan imorgon med, det är allt för denna vecka :D vårat schema är väldigt glest från och med nu fram till praktiken, så jäkla gött :D men det lär behövas för om en vecka efter min tenta så är det dags att börja råplugga till terminstentan som är om en månad. usch!

men först måste jag koncentrera mig på tentan om en vecka :D det är omtenta på den tentan jag missade när tåget va försenat, kommer ni ihåg?

slänger in en dagens outfit om en stund :D


rösta!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


**





sommar

något jag kommer köra på i sommar är jeansshorts :D sjukt snyggt! ska även inhandla en långklänning, det är ett måste! hittade ingen snygg nånstans så jag får väl leta när sommaren börjar närma sig :D en magtröga ska jag köpa med som jag kan ha till mina höga jeansshorts :)


spriiing!

japp, då har man sprungit igen med zandra :D vi är typ bäst! nu blir det en dags vila sen är det på med skorna igen på onsdag :D

ett tips till alla som vill börja träna men som inte kommer igång: investera i nya snygga, sköna och praktiska träningskläder! det är väl inte konstigt om man inte vill träna om man inte gillar det man tränar I ? eller har jag fel?

sånna här tighta löparbyxor är underbara :D det är snyggt, bekvämt och man kan röra sig helt fritt utan att nått är ivägen!
överdragströjan är ju inge vidare snygg men när det blir varmare så åker det på ett snyggt träningslinne istället :D fast överdragströjan är iofs inte så pjåkig, den påminner ju mig om hur grym jag va när jag spelade handboll!








bestämt mig.

okej, det finns en del saker som jag har bestämt mig för att försöka göra :D jag hopaps verkligen att det kommer gå bra men jag ska nog inte räkna med att det går lika fort att ändra på som att vända en pannkaka :P

jag ska:

- sluta vara på dåligt humör! och då menar jag så att det går ut över andra. vad tjänar man på att sura, gapa och skrika? vem blir glad av sånt? ingen!
jag menar, är det något jag är bra på så är det att lägga på ett fake-smile :D det lärde jag mig när jag va sjuk.
jag menar inte att jag aldrig mer kommer att bli arg för det kommer jag, men man måste värdera vad som är värt att bli arg över. t.ex. "är det värt att bli arg på sara om hon skulle glömma att köpa mjölk till mig när hon ändå är på hemköp?" jag tror inte det va? :D

- jag ska sluta shoppa så mycket! sen jag fick CSN så har jag inte köpt något "materialistiskt" till mig själv och i vanliga fall så är det det första jag gör när pengarna kommer. så vad vinner jag på det? jo, ett kort, jävligt kort, glädjerus! detta glädjerus försvinner sedan och den där tröjan eller dom där skorna gör mig inte lyckligare. något som däremot gör mig lyckligare och som är såå mycket mer värt att lägga pengar på är att kunna hitta på saker med mina vänner :D mindre shopping - mer pengar över att göra sånt som gör mig glad :D sånt man sedan kommer ihåg för resten av liviet, sånt som ger en minnen :D två bra exempel är min resa till Barcelona och DÖMD som är om två veckor. jag ser fram emot båda!

hmmm, det kanske inte var än dom två sakerna men det är ändå två saker som kommer kräva en del av mig :D men jag ska fan lyckas! och nu när jag skrivit det här också så har jag inga ursäkter längre!

Signe

idag ska jag göra allt som jag sa att jag skulle göra igår för det blev ju såklart inte gjort :P

har redan dammsugit, dammat, städat ut badrummet och börjat tvätta :D ska kila ner om en stund och lägga i en till tvätt, har tillgång till 2 maskiner idag så det borde gå hyffsat fort, hoppas bara att åtminstånde en av torktumlarna är lediga sen men jag tror det :D
sen blir det löpning med zandra, laha mat och tvätta klart. plugga får vi ju inte glömma heller men jag gjorde en del igår så det som är kvar är typ sånt man kan skriva utan böcker och sen diskutera för jag hittar det inte nånstas :P omvårdnad och egenvård. bara att komma pås aker som låter bra :D

blev överlycklig igår när jag av en ren slump hittade vad det har för betydelse vilket sängläge patienten har :D plant läge, stående, sidoläge eller hög huvudända. vi brukar nämligen ge förslag på våra basgrupper när vi går igenom scenariona att det skulle vara bra för patienten att ha hög huvudända och då frågar alltid våran basgruppshandledare "varför?". för vi kan inte bara säga att en sak är bra, vi måste veta varför och det va precis det jag hittade i en bok igår :D så på tisdag har jag svaret, woho!

måste bara tillägga att kroppens syra/bas-balans är sjukt intressant! jag har ju alltid trott att vi andas för att få i oss syre men det som styr att vi tar ett nytt andetag är koldioxidhalten i blodet som kroppen vill bli av med, alltså inte syret :D coolt va?

såhär såg vårat scenario ut som vi har tills på tisdag.

bara massa provsvar. på basgruppen så fattar man inget, under veckan så läser man på, går på föreläsningar och nu en vecka senare så kan jag, bara genom att se på proverna, veta att Signe är metabolisk acidotisk :D


jag är verkligen medveten om att ingen tycker detta är intressant förutom jag och dom i min klass :P men då får ni helt enkelt skita i att läsa eller bara vara glada för min skulle att jag lär mig något och samtidigt tycker det är sjukt roligt och intressant! :D



Eliminationen?


Signe Pettersson är inlagd på njurmedicinska avdelningen i Linköping. På avdelningen utbryter det maginfluensa, och Signe drabbas. Signes tillstånd försämras, eftersom hon inte får behålla någon vätska.

Läkaren på avdelningen ordinerar analys av elektrolyter och artärgas.


Provsvar

PROVSVAR

Analys
 
 Analyssvar
Referensvärden
B-Hemoglobin
170
117-153 g/l
B-Evf
55
35 – 46 %
P-Natrium
148
137-145 mmol/l
P-Kalium
5.0
3,5-4,4 mmol/l
P-Kreatinin
200
45-90  mmol/l
a/vB-Standardbikarbonat
18
19-26 mmol/l
a/vB-Basöverskott (BE)
- 6
 -3 - + 3 mmol/l
a/vB-pH
7.3
7.36-7.45 kPa
a/vB-Koldioxid (PCO2)
4.2
4.7-6.0 kPa
aB-Syrgas (PO2)
14.2
10 - 13.5 kPa
aB-Syrgasmättnad (SaO2)

mmm, taaaaco

har vart inne på stan nu med zandra och matilda och fikat :D myys! vi ska forstätta kvällem med mer mys, närmare bestämt med mjukisar och tacos hemma hos mayilda :D hoppas det går något bra på TV med.

det känns verkligen som söndag idag men jag är överlycklig över att det bara är lördag :D

100307

idag har jag en sån där dålig dag då man inte orlar med ngt. man vill bara dra täcket över huvudet och hoppas att den snart är över.

dock så måste jag städa idag. toan behöver göras rent, dammsuga kan man iofs göra imorgon. skulle behöva byta lakan i sängen, tvätta, springa, plugga osv. detta är saker man inte orkar dessa dagar men som man måste. ska ta tag i plugget iaf så jag blir klar med det :)

en annan sak är ju att det va 11 grader ute igår, jätteskönt! åså idag är det 0 grader :( det känns som våren och sommaren aldrig kommer.

ser fram emot påsk gör jag iaf :D då får jag träffa min älsklings-barro igen :D

wtf?!

läste lindas blogg förut om det dom visade på uppdrag granskning igår. har även läst på aftonbladet. gick in på svt play och kollade. det handlar om en 14 årig tjej som blir våldtagen, pojken som våldtog henne döms men ingen tror att han är skyldig ändå :O inte ens när han våldtar en andra tjej där det till och med finns DNA bevis så tror fortfarande folk att han är oskyldig :O

det är så sjukt för en präst har gett pojken tillåtelse att komma på skolavslutningen och han visste vad pojken gjort. när "teamet" berättar för honom att han senare samma kväll våldtog en annan tjej så säger han "aa, luften går ur en när man hör sånt här". då frågar dom honom vad han tänker/känner och han svarar "jaa jag tänker att det är såå synd om den här pojken" :O WTF!! synd om pojken?! ska han ens få vara präst??

gå in och kolla själva, väldigt intressant men också väldigt tragist och ledsamt.

http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1939668/sb,p103536,1,f,-1

resa

nu har jag bokat sommarens resa till Barcelona :D ska åka ner och hälsa på gustav i en vecka och bara njuta av solen innan jobbet börjar :D
känner verkligen att jag måste unna mig detta så hårt som jag kämpar i skolan men framförallt för att jag aldrig gjort det förut :O har ju aldrig vart på solsemester i nått varmt land så det blir första gången :D så den 10e juni, dagen efter skolan slutar så drar jag iväg :D vad jag längtar! det ska bli jättekul!



Dagens goda gärning

jajemen, idag har jag utöfrt en god gärning och klockan är inte ens 11 än :D hjälpte precis italienaren i korridoren att ringa till tandläkaren :P det är ju en telefonsvarare man kommer till som bara drar all info på svenska så det var ju inte konstigt att han inte förstod vad dom sa :) men nu har jag fixat så dom kan ringa upp honom så han får prata med dom själv, bra vä? :D

har vart ute och sprungit idag med innan frukosten. sprang längre idag än vad jag brukar så jag är riktigt nöjd :D sprang hela vägen gjorde jag med, damn I'm good!

börjar inte förrns kl 13 idag, då ska vi ha en lååång föreläsning på 4 jäkla timmar :O frågan är om man kommer tycken den är värd att stanna på :P vi får se.

sara J ska med mig hem också för ikväll blir det party för hela slanten :D Sliver it is!


outfit

imorgon när jag och saraJ kommer hem från skolan så kommer vi varken ha tid att laga mat (blir donken) eller välja kläder, iaf inte jag för jag vet hur jag är! därför har jag provat några potentiella redan idag :D bra va?

skulle vara kul om jag fick lite åsikter om vilken som var bäst :D

jag väljer helt enkelt mellan dessa:


OBS! jag kommer välja en annan bh :P




eller kanske nån av dessa läckerbitar?





eller den här?

phu!

nu är jag äntligen klar med allt jag skulle göra idag :D

kom hem från skolan och ringde egirs angående besiktning av lägenheten och jag behöver tydligen inte vara med, skönt! fick även reda på att man inte skulle ha sagt upp elen förrns kontraktet går ut isf måste man lämn nycklarna :O så det är väl bara att bege sig till mjölby innan månaden är slut och lämna dom och sen är det bara att hoppas på att jag slipper mjölby :P
åkte sedan hem till sara och lånade hennes verktyg så jag kunde höja sadeln på cykeln, det gick ju knappt att cykla på den :P eller ja, sara var det väl som fixade :D ska bara höja styret lite med för jag har fixat en skiffnyckel som klarar det, saras va för liten.
cyklade sedan in till stan, närmare bestämt till claes olsson, för att fixa ett lås till cykeln. fick bli ett bygellås. hittade även nån slags verktygslåda i 52 delar :D massa olia munstycken till skruvmejslar, skiffnyckel och olika munstycken till den med :D vet inte ens om det heter skiffnyckel men jag kallar det för det.
gick sedan till systemet för att inhandla alkohol till morgondagen. är ledig på fredag så varför inte passa på att gå ut när det är studentpriser? kanon! köpte cider åt sara i min klass också (hon är över 20 så jag köpte inte ut bara så ni vet :P ) och allt som allt blev det 10 cider vilket blir ca 5 kg :O + låset + verktygslådan. allt fick plats i min axelremsväska som jag har till skolan som tur va eftersom jag inte har ngtn korg på cykeln men guud va tungt det va! trodde inte jag skulle ta mig hem när jag slängde upp den på axeln men hem kom jag :D

väl hemma så blev det plugg. har gjort klart hälften av scenariot nu så det blir nog lite plugg i helgen med men det svåra är avklarat iaf :D skönt!
har även lagat mat och gud vad gott det blev :D fixade torsk med broccoli och hummerfondsås till det, mumma!

nu ska jag äntligen få ta det lugnt. greys ikväll så det väntar vi på :D Ben & jerry kanske gör mig sällskap ;)

hurtig!

nu är jag ny cykelägare :D allt som saknas är ett bra lås och att häja sadeln men det tar jag imorgon.

idag har jag vart duktig! har dammat och dammsugit, fixat matlåda, vart ute och sprungit, lagt in all tvätt från igår och pluggat. väldigt skönt att ha kommit igåtng med pluggandet. ska iofs inte vara klart förrns på tisdag men då vet jag ju garanterat att jag slipper i helgen :D

nu ska jag kolla på desperate housewives och sen sova. ska upp och ta blodprover imorgon innan jag åker till skolan. håll tummarna för att läkaren har goda nyheter nästa vecka :D


cykel!

jag är i behov av en cykel! nu! vill inte gå till bussen varje morgon :P imorse hade jag pumps på mig vilket inte va så kul! det gjorde onte ont i fötterna men det va vingligt att gå i bland allt grus :S
ska nog ta och kolla blocket igen och slå till på en :D

nu ska jag se Family Guy innan det blir en löptur med zandra :D gud vad duktiga vi är!

100322

har vart ute och sprungit med zandra idag :D så jajemen! jag mår bättre :D woho! ingen smärta!

nu ska jag ta en dusch och sen ska jag tvätta :O orkar inte men om jag vill springa imorgon också så måste jag :P

min cykel her blivit snodd också :O 3 veckor fick den stå! fy fan! nu måste jag köpa en ny. eller en ny blir det inte men en begagnad :) har kollat på blocket och hittat några "snygga" begagnade damcyklar :D ska nog slå till så jag slipper gå till bussen eller till stan om jag ska dit :)

tentan gick bra med :D så det blir väl ett U som det brukar bli när det känns bra :P vi får helt enkelt vänta och se. håll tummarna!

nej tack!

det räckte med att öppna dörren ut till korridoren för att inse att jag inte skulle få i mig någon mat :P det var massa matlukt och illamåendet va tillbaka :(
hämtade ett päron ur kylen, det sista av juicen sen imorse och min cola.

päronet fick jag tvinga i mig :( hoppas colan går bättre :D kom på att jag har en Ben&Jerrys i frysen med :D synd bara att inte heller den lockar :'(

vi lär märka om en stund hur klokt det är att dricka kolsyrat just nu :P

UVI

igår så kollade jag och zandra på film hos sara. vi såg avatar :D sara har inte sett den än så det passade ju bra! dock kommenterade hon hur många ben och ögon djuren hade hela tiden så jag och zandra drev lite med henne :P

hade ihållande magont under hela kvällen igår :O hade haft ont i magen innan man då har det gått över. har också mått illa den i typ förrgår. så igår när jag gick hem från sara så var kroppen inte nådig mot mig :O satte två fingrar i halsen när jag kom hem i hopp om att illamåendet skulle gå över men icke! gick iaf och la mig men kunde bara inte sova eftersom det gjorde såå ont! vid 04 inatt så var smärtan olidlig så jag va sjukt nära på att ringa sara och be henne ringa göte (som har bil) och be han köra mig till akuten :O övervägde också att ta min morfintablett som jag har i en låda. kom dock på bättre tankar och ringde 1177, sjukvårdsrådgivningen. hon som jag prata med sa att man kunde lägga ngt varmt på magen :O då sa jag åt henne att det gjorde ont bara att lägga handen på magen så det va inget alternativ :P så hon sa att om det inte ger med sig så skulle jag åka in till sjukhuset.
kunde inte sova alls på hela natten så efter mycket pina så skickade jag ett sms till sara vid 8.40 imorse och frågade om hon kunde följa med mig till akuten. det kunde hon och hon hörde av sig till göte med så han körde :D mycket snällt! tack igen!

väl på akuten så fick jag komma in på en gång och lägga mig på en säng. väntade kanske 30 minuter där eller lite till innan jag fick gå in på ett rum. lämnade ett urinprov först.
en SSK kom in och satte en PVK på mig ifall dom skulle behöva ge dropp + att hpn tog blodprover. väntade sedan ett tag på läkaren.
läkaren ställde lite frågor och kände på magen. när blodproverna var klara så kom hon in igen och sa att allt såg bra ut men mitt CRP va lite högt, det låg på 32 tror jag så det va inte jättemycket.

med tanke på mina symtom och vart i magen det gjorde ont så kom hon fram till att det antagligen va en urinvägsinfektion :O även fast det inte gör ont när jag kissar men man kan tydligen ha dte ändå :P så hon skrev ut antibiotika för 3 dagar för att invänta svaren på urinodlingen.

när vi gick därifrån så bestämde jag och sara att viv ille ha lyxfrukost eftersom vi inte hade käkat så båda hade nästan svält :P vi ringde zandra också som försökt få tag på oss så hon hakade på frukosten med :D det fick bli chiabatta med skinka och gurka och till det blev det juice :D

har legat däckad på sängen sen dom gick. har mått illa och haft ont i magen sen dess också. ska gå ut nu och försöka få i mig något man jag har INGEN apitit alls! :O är inte ens sugen på godis :O kan ni fatta? jag, inte sugen på godis? det finns ju inte :P

hoppas eran helg slutade bättre. jag håller tummarna för att smärtan inte kommer ivägen för tentan imorgon :O


godis

uuuh, borde sluta äta mitt godis och vänta en stund, mår illa :P åt nog för mycket mat förut så godis är väl kanske inte det bästa nu.

ser fram emot kvällen :D

plugg

åkte med zandra till campus imorse och pluggade en stund, skönt att få något gjort! ska även räkna lite mer men det gör jag imorgon :D nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen!

var ute och sprang nyss med sara. så otroligt skönt när man v'l är inne igen :D underbart! 3e löprundan denna veckan + en till på söndag antagligen :D jag kan gott kosta på mig en godispåse!

ikväll ska vi hem till anna. man ska ha med sig lite mat så att man kan smaka på fela olika saker som folk tagit med sig :D ska bli kul!

nu ska jag duscha innan jag kan käka. när man bor i korridor så kan man inte alltid gå runt och se ut/lukta hur som hellst :P



löparkläder på! mycket skönare att springa i tighta byxor än vanliga mjukisar :D

hd£!!#kjd

imorse vaknade jag kl 7 men somnade om och vaknade 7.50 :D var ganska trött men det va bara att pallra sig upp, på med springskorja och löparbyxorna och ge sig ut på en runda! lika jobbigt idag men jag ger fasen inte upp :D kondition får man tillbaka väldigt lätt och eftersom jag ju brukade ha grym kondis så borde det inte ta så lång tid. vill dock klargöra att jag är medveten om att om jag vill ha tillbaka DEN kondisen så kommer det ta tid men det är inte mitt mål.

kom in, gjorde 20 situps sen va jag död :P duschade och käkade frukost och gick sedan ut för att pumpa däckena på min cykel. kommer ut och cykelfanskapet är borta. mammas ord ekar i huvudet "du borde ha min cerisa cykel där istället så att ingen snor din". gick ner för trappan utanför dörren och ser att nån (ursäkta uttrycket) jävla idiot har tagit sig tid att kasta min cykel över ett staket och in i en buske vid cykelställen :O jag blev en aning arg. när jag sedan gått genom snön för att ta fram den för att pumpa däckena så har ju sara givetvis en high-tec cykelpump så det kom inte ens i ett litet pys! svart som ett åskmåln går jag in igen och ringer sara - mobilen avstängd. ringer igen ifall det va ett misstad, men icke. min vrede är vid detta läge väldigt stor så jag går in på MSN där jag vet att sara till 99% är inloggad, vilket hon va även denna morgon, och skriver
"du får komma hit sen och ge mig en demonstration av din jävla cykelpump!"
"och svara i mobilen när man ringer!"
har pratat med sara efter det när jag va på bättre humör :P så hon tipsade mig om cykelpumparna som sitter på A huset på Campus och med tanke på att jag cyklade dit imorse så pumpade jag cykeln innan jag begav mig hemmåt igen :D

idag hade vi samtalskonst på schemat. vi skulle kolla på inspelningen vi gjorde med en patient och jag hade kollat på min 2 dagar innan så jag ville bara sjunka genom jorden :P när alla sett min så frågade läraren mig hur det kändes och jag började förklara att jag bara satt där, inga känslor bla bla bla men att jag böev som patienten, väldigt lugn. läraren höll inte med och tyckte att samtalet va bra och att jag var väldigt lugn och sansad :D hon sa också att man blir som en "spegelbild" av den personen man pratar med och att skratta och vara yvig i ett samtal kan visa på att man är osäker :D
med andra ord så gillade hon mitt sätt att samtala :D sen får man ju givetvis anpassa inehållet i samtalet beroende på vad det är för samtal man vill föra.


imorgon så ska jag ut och springa igen :D ska dock sova tills jag vaknar eftersom jag är ledig imorgon! wiii!

frågan är om man ska börja plugga lite nu? finns ju ändå inget annat att göra :O

LM

igår fick jag och sara hen hel del gjort här hemma hos mig :D kul att hon ville komma hit! jag sa till henne innan att det brukar va alugnt ute i köket så att vi kunde sitta där och plugga men så just igår, vilket är så typiskt, så var nästan hela korridoren ute i köket + kompisar till dom som bor här så det va allt annat än lugnt :S men det funkade ändå. vi gav upp när desperate houswives började. sen låg vi och pratade en stund :) när jag skulle sova så kollade sara på CSI men hon somnade i sista reklamen så jag vaknade vid 2 av att TVn va på och att sara sov med glasögon å allt på :P

idag har jag vart i skolan :) vi hade resurstillfälle inför tentan på måndag. tyvärr så gav den ingenting förutom en liten detalj som tydligen var väldigt viktig men utöver den så var det bara massa dumma frågor från dumma människor :P jag och sara hade redn innan gissat på vilka som skulle ställa dessa dumma frågor eftersom det alltid är dom och vi hade ju såå rätt :P

har räknat lite här hemma med men jag orkar bara inte :O att räkna matte är sjukt tråkigt! jag har aldrig inför ett matteprov räknat en massa. jag har aldrig pluggat till ett matteprov ens! iofs så behövs det räknas nu eftersom man ska ha alla rätt men jag känner ändå att om man fattat hur man gör så har man. med hjälp av sara så började jag fatta igår så nu går det bra :D sara är sjukt smart!

GREYS snart :D missa inte det gott folk!

ps. Sara i detta inlägg är alltså Sara i min klass :D


skola

första skoldagen idag efter praktiken :D ska bli kul att komma tillbaka och träffa lite folk! dock har vi bara basgrupp så jag kommer inte träffa hela klassen men jag hoppas att jag får se sara nicole och miriam iaf :D

får bli våriga kläder idag ige eftersom solen skiner, idag igen :P vita sneaker till detta såklart!


BT

drar över till zandra nu för att se Boston Teaparty :D missade förra veckans avsnitt så det måste jag ta igen nån dag! påminn mig :)

tråååk

idag har jag verkligen insett den STORA nackdelen med att bo ensam :O ingen att prata med och inget att göra! usch! jag är verkligen en sällskapsmänniska! har suttit i soffan framför datorn hela dagen och rullat tummarna/stampat med ena foten i golvet typ.
blev inget norrköping idag, sara kunde inte så vi ska ta det imrogon istället :D sara åker med mig hem efter skolan och så sover hon här så åker vi tillsammans till skoan på onsdag :D
hopaps verkligen pluggandet går bra imorgon :D

måste även säga ett stort GRATTIS till sara som klarade farmakologitentan :D är så glad för din skull!! :D

kan ju även meddela att jag är pank nu! va på hemköp och handlade förut och skulle någon kunna förklara för mig varför jag handöade massa skit som jag hade kunnat vänta med till den 25e :O nu bodylotion, nya saker till thaigrytan ("det kan ju vara bra att ha hemma"), en visp och sen köpte jag cremefraiche med smak av chili och paprika  som jag tänkte ha i köttfärssåsen imorgon bara för att lyxa till det :P
aja, nu är det bara att bita i det sura äpplet och hoppas dom 10 dagarna till CSN går fort :D går ju i skolan varje dag så det ska nog inte bli några problem :D

jaha, så vad ska man hitta på nu då?

promenad

igår tog ju vi en promenad in till stan i solskenet. det va riktigt skönt :D

Shutter island va riktigt bra :D lite konstig och svår att förstå men annars helt okej!

bilder från igår.














dagens

today I'm wearing this :D + nån tjocktröja, skinpaj, halsduk och solbrillor.


wtf!

lyckligt lottad in my ass! jag skulle fått hjärtstillestånd! iofs visste jag redan att dom fanns där så man tar ju en risk varje gång man badar :P


sprungit

vaknade 8.40 och va hyffsat pigg :D drog på mig mina nya löparbyxor och nya springskorna och gav mig ut på en löprunda :D har ju inte sprungit sen i somras så det va sjukt jobbigt men cred till mig för jag stannade inte en enda gång :D
när jag kom in så hade jag väldigt ont i halsen, typ som halsfluss x 2 :O men nu har det gått över som tur är :P även eftersvettningen har slutat så nu kan jag ta en dusch och sen gå ut och käka frukost utan att korridorskompisarna måste lukta på min svett :P

ska till norrköping sen och plugga med sara inför läkemedelsberäkningen som vi har tenta på om en vecka. satt och räknade lite i lördags och då gick det förvånansvärt bra :D om man inte tänker på vad som är dos, mängd versam substans eller styrka så kan jag ju :D det andra rör bara ihop! skulle kännas skönt om man fattat allt klockrent redan idag så att man kan räkna på i en vecka nu och sen sätta tentan!
grejen med tentan är att man måste ha ALLA rätt för att bli godkänd så man känner en viss press men å andra sidan så kan man förså varför, det kan ju gå väldigt illa om man i en riktig situation räknar fel och sen ger det till en patient.

nej ni, dags för dusch och sen frulle. till frukost idag blir det lax :D

vår

snart är det dags att göra sig iordning. har haft tråkigt så jag har provat kläder :P haha, brukar göra det när jag har tråkigt. kände att jag ville ha en lite tjockare tröja under vårjackan så att jag inte ska frysa så det fick bli detta:

randig tjocktröja som jag fick av mamma och stefan i julklapp. har typ inte använt den än för jag tycler att den är så somrig och kommer bli sjukt snygg till ett par ljusa jeansshorts en sommarkväll :D
skinbyxor - Gina Tricot
marinblå jacka - Bik Bok. knapparna har jag ju sytt på själv

drar på en stor halsduk + solbrillor med :D



snyggt att ajaxflaskan sticker fram :P

promenad

det blir alltid så ljust i mitt rum på morgonen när solen går upp :O man vaknar väldigt lätt så igår när jag skulle sova så tog jag på mig min ögonlapp (eller vad det nu heter) som jag fått av gustav :D tyvärr så har jag sovit ganska hackigt inatt ändå men imorse när jag vaknade 8.40 och drog bort ögonlappen så gjorde det nästan ont i ögonen för att det va så ljust :P tänk er vita väggar + ljusa persiener + sol.

har ju vart vaken ett tag nu och jag har verkligen ingenting att göra :( sitter och väntar på att klockan ska bli typ 13.30 så jag kan börja göra mig iordning. jag sara och zandra ska ta en promenad till stan för jag måste köpa nya springskor :D sara och zandra har redan tagit första löprundan och jag kunde inte följa med eftersom jag inte har några springskor. så imorgon blir det min första löprunda med både sara och zandra :D får nog bli en mjukstart dock men jag satsar på minst 3 gåger i veckan :D måste få tummen ur nu så jag inte bara sitter i soffan framför TVn och datorn :O mina tankar går ungeär såhär: "RÖR PÅ DIG FÖrFAN" så det är väl bara att lyda :P

det är minus 0,6 grader ute i skuggan så då borde det ju vara några plusgrader i solen? :D idag känner jag mig optimistisk och tar vårjackan! frågan är bara om det blir skinpajen eller den marinblåa?

ett gott skratt förlänger livet

En man ~35 råkar stöta till en äldre kvinna ~70 på väg ut från köpcentret. Han fortsätter gå men kvinnan stirrar på honom ett bra tag. Till slut skriker hon.
Kvinnan: Du, jag såg ditt ansikte! Jag ska lägga upp det här på min blogg! Snorvalp!


Två fyllon ~40 sitter längst bak i bussen och diskuterar vad de tycker skulle vara bäst att kvinnor hade haft inbyggt i sig.
Fyllo 1: Det skulle väl vara soft om de hade ett barskåp inbyggt?
Fyllo 2: Ah, eller varför inte ett helt Systembolag?
Fyllo 1: Kanske en porraffär skulle vara soft det också.
Kvinna ~50 (som sitter ett säte framför): Hur kan ni två herrar sitta och förnedra oss kvinnor på det här sättet? Har ni ingen som helst respekt för det kvinnliga könet? Ni borde tamejfan ta och skämmas!
Det går en minut med en stel tystnad från de båda fyllona.
Fyllo 1: Eller en knapp där man kan sätta dem i ljudlöst kanske?


En kvinnlig ledare ~20 hjälper en flicka ~8 med en råbandsknop samtidigt som de pratar lite om en av de andra ledarna.
Flickan: Är du och Maria syskon?
Ledaren: Nej, vadå då?
Flickan: Nä… Jag bara trodde det eftersom ni har nitbälten båda två


Två tjejer ∼15 sitter och pratar.
Tjej 1: Alltså visste du att det står i passet om man har HIV?
Tjej 2 är tyst.
Tjej 1: Så om du träffar en kille så ska du säga att du måste se hans pass!
Båda tjejerna skrattar.
Tjej 2 (utbrister högt): Vet du att om man får HIV där bak, så sprider det sig så att man får det där fram också!
Tjej 1: Men, alltså… det går ju in i blodet och sprider sig överallt!
Tjej 2: Men vadå? Hur då? Man har ju inte blod i rumpan.
Tjej 1 (fundersamt och lite osäkert): Jo, man har väl typ blod överallt i kroppen…
Tjej 2 (helt övertygad): Ja, men alltså inte i rumpan! Då skulle det ju typ rinna blod därifrån hela tiden!


Tre tjejer ~14 diskuterar den ena tjejens nya Canada Goose-jacka.
Tjej 1: Hmm… Jag undrar vad det är för sorts päls på luvan.
Tjej 2 (helt övertygad): Ofta du inte vet? Det är ju gåspäls! Varför skulle den annars heta Kanadagås?



det kanske bara är jag som börjar bli trött, men men..

mys!

myskvällen igår med tjejerna blev lyckad :D vi käkade tacos och sen sjöng vi singstar en stund. spelade ävern "absolut överens", kan vara världens roligaste sällskapsspel :D I love it! vid 23.20 så blev det efterrätt :D en sen sådan men det va gott! innan det hade vi mölat massa godis också!
jag somnade inte kl 22 heller, WOHO! vi drog på en film efter 00 och så slockade jag en stund men jag såg iaf över halva filmen och slutet :D vi gick och la oss vid 3 och då var jag trött :O vart vaken i typ 21,5 timmar! somnade som en stock och gick upp när jag hörde att emelie och semlan dukade fram frukost :D

verkligen en kul kväll som vi måste göra om :D

nicole frågade om vi ville åka med till tyskland och besikta hennes bil (hon är från tyskland och har en tyskregad bil). inna hon han säga att hon skulle besikta bilen så hade vi andra börjat prata om billig sprit :P hon behövde bara nämna tyskland så va vi på :P frågan är bara när man ska hitta en bra helg? isf ska vi bo hos nicoles släkt och sen även nån natt i Berlin hos hennes kusin :D nice!

dock är vi 6 stycken så jag sa att jag kunde stanna hemma om hälften av sprten dom köpte va till mig (A) :P haha! nej då, klart jag ska med, vi får ta en bil till bara :D jag kör gärna på autobahn :P


idag har jag sara och zandra cyklat in till stan för att kolla på RP. vi kom när det va typ 20 minuter kvar av matchen så det var mindre lyckat :P vi tog en promenad i kylan till sjukhuset så att jag kunde hämta kameran. dom som jobbade var avundsjuka på att jag fick vara ute i solen :P
sen gick vi tillbaka till sporthallen och sen cyklade vi hem. kan säga att det blev ett par nära-döden-upplevelser på cykeln :P dock så var mesta delen av cykelbanan fin så det ska nog inte bli några problem att cykla till campusbussen nästa vecka när mitt tågkort går ut.


dags att jäsa i soffan, har ätit för mycket godis och mer lär det väl bli :P

FAN!

jävla bajs! ursäkt uttrycket. gjorde ju min sista praktikdag idag och var noga med att få med mig allt så ni kan ju gissa redan nu att jag inte fick det :S glömde filmkameran som jag har ansvar över så nu måste jag åka en sväng till sjukhuset imogon! ORKA!!!

aja, ikväll ska jag iaf till norrköping och umgås med mina fina vänner :D ska möta upp nicole på stationen så tar vi tåget som går 17.30 och så komemr emelie och hämtar oss på stationen i nkpg kl 18 :D vi ska käka tacos + efterrätt, möla godis och chips, spela spel och kolla på film :D för mig är det en lyckad kväll om jag orkar vara vaken längre än till 22 :P håll tummarna!
guuud vad jag sett fram emot detta :D


Maja

sänder en tanke till min kusin Maja, du får krya på dig gumman! <3 Maja har åkt skidor och trillat vilket resulterade i brutet lårben och brutna tummar :S kunde gått riktigt illa så hon hade tur i oturen! kunde inte ungå att tänka på dom som ligger inne där jag gör praktiken :O kroppen är ömtålig har jag lärt mig! usch!
pappa skickade blommor till henne förut så jag hoppas hon blir lite gladare :)


tror det är dags för mig att fixa mat men jag orkar verkligen inte! :O ska snart ner till tvättstugan igen med. som tur är så finns det så många tvättmaskiner att man kan tvätta allt på en gång så man slipepr springa 100 gånger fram och tillbaka :D

brännt!

zandra och sara tittade förbi för att kolla på greys med mig :D zandra hade popcorn med sig som hon va väldans sugen på. eftersom jag bor här så blev det ju min uppgift att poppa så jag fråhade hur länge och sara och zandra sa max 4 min. jag gick ut i köket och satte den på 3 min :D efter kanske 2 så öppnar jag mikron och det bara väller ut rök :O kan ju säga att vi har vädrat nu i korridoren och även på mitt rum. min hand som höll i påsen luktar brända popcorn även fast jag tvättat den :P ILLA! så vi kom snabbt fram till att nästa gång vi ska poppa popcorn så ska inte jag sköta det :D skönt att veta!

hoppas det inte stinker imorgon i korridoren, då får jag dåligt samvete :S

frågan är om man kanske skulle ha kastat soppåsen med dom brända popcornen i? tåls att fundera på tills imorgon, nu orkar jag inte lämna rummet :P


sådär

ååh, I'm in looove! :D idag vill jag ha vår ännu mer! jackan ser typ ut som en kavaj men det är inte sånt tyg utan det är "jack-tyg" alltså precis vad jag va ute efter :D



+



=



guuud vad en sån liten grej kan lyfta ett helt plagg :D like it!


Våroutfit! (även snyggt med en stor halsduk till innan det blir tillräckligt vamt att gå utan)


jacka

när jag kom hem från praktiken förut så fixade jag ugnsbakad falukorv med ost, senap och tomater :D tog ur formen från ugnen och ställde brevid spisen. en sekund senare så tänker jag "jag måste hålla emot när jag ska få ut korven" och sätter handen på den stekheta formen :P vad tänker man på då? haha! hade ju precis tagit ut den. antar att det inte bara är jag? :P eller så är det det men då bjuder jag på den!
maten blev god iallafall!

nu ska jag sy om min jacka som jag köpte :D eller sy om ska jag väl inte men jag ska byta knappar. var ju ute efter en marinblå med gudiga knappar. hittade en marinblå igår men det va marinblå knappar med så jag letade runt efter guldiga och hittade 2 kalasfina :D

visar bilder om en stund.

100309

vill börja med att säga GRATTIS till Barro som fyller 2 år idag :D

Ge min vår, NU! temperaturen varierar ju så mycket att man inte vet vad man ska ha på sig :P såg att det va 3 plusgrader när jag kom ut från duschen, "woho, skinjacka" tänkte jag och började rota i garderoben efter ngt att ha under så jag inte skulle frysa allt för mycket. hittar något bra och kollar på termometern som då visar minus 2 :O wtf! bestämde mig för att ha den ändå :D har verkligen tröttnat på att ha min stora vinterjacka med vinterskor.

tänkte dra en sväng på stan innan jag börjar jobba. ska se om jag inte kan hitta den där marinblå jackan som jag tjatar om :P


dagens outfit

kom hem från mjölby för en stund sedan. har lunchat med linda och sen hämtat min mat som vi glömde ta med i lördags. trodde inte det va så mycket men jag knödde ner allt i en papperskasse och orkade knappt bäsa påsen :S det känns väldigt långt till stationen då!

har lust att åka in till stan en sväng och kolla om jag hittar den där marinblå jackan som jag vill ha :D men jag har ingen lust att åka in ensam :(

länge sen jag la in en dagens outfit med så jag slänger in en :D
den randiga klänningen hittade jag på rea för 44 kr på Monki, det kallar jag kap :D dom ljusa ränderna är transparenta, snyggt!


jacka/kavaj

hade det vart guldiga knappar på denna så hade den redan vart påväg hem till mig :D måste dock kolla på stan om jag hittar nån.


100307

nu har sara varit här en stund. vi har käkat gurka och morötter med dipp och kollat på Project runway och sen Step brothers :D en lugn kväll med andra ord vilket var behövligt! ska snart gå och lägga mig, är fortfarande trött. tror det är praktiken som tar kål på en, man är inte van att jobba så + alla nya intryck och saker man lär sig varje dag, hjärnan får aldrig vila :S är ledig imorgon med och börjar sent på tisdag så jag ska nog hinna ta igen mig :D

jag är sjukt sugen på en marinblå vårjacka med guldknappar, hur snyggt skulle inte det vara? :D tänk er den med en randig tröja under, stor halsduk eller bara en sjal tillsammans med jeans och sneakers :D me like! ska hålla utkik efter en. jag har ju bara min skinjacka som vårjacka nu och den är liite kall vissa mornar när höstjackan är för varm, behöver en längre tunnare med andra ord.

dags att snutta kudden! god natt :)

gotland

Suntrip med tema gotland igår :D zandra var med och anordnade så det va väl självklart att vi skulle dit! bra jobb gumman!! :D
var dock vääääldigt trött och typ somnade vid ett bord så efter ett tag insåg jag att det var bäst att gå hem :P tog inte en enda bild igår kom jag på så jah gar inget kul att bjuda på tyvärr.

idag har jag legat på soffan hela dagen typ. var borta hos göte med sara förut och käkade pizza annars har det varit lugnt.
imorgon bär det av till mjölby för att luncha med linda och för att hämta min mat så jag slipper handla ny :D ska bli kul att träffa linda, det va ett tag sen nu.

nej, tillbaka till TVn :)

vaken!

vaknade 7.10 och kunde bara inte somna om så jag gick upp. skulle ändå upp kl 8 så det var väl ingen fara. idag kommer mamma och pappa och ska hjälpa mig att flytta resten av sakerna, det är inte mycket var nu :D ska bli skönt att få det gjort :D sen är det bara det tråkiga kvar: flyttstädning! orka åka till mjölby för att städa :O aja, bara att få tummen ur så det blir gjort så fort som möjligt.

har ju inte visat nån bild än på mitt hår :D färgade det ju i måndags och det blev kanon!

enjoy!




filmklipp

kolla detta filmklippet :D http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=34906

här är hela listan! http://www.lista.se/listor/10-sjuka-stt-folk-har-dtt-p-i-historien-573/

flytt

igår kom pappa hit så flyttade vi alla saker till nya lägenheten :D eller rummet rättare sagt. har dock ingen mat i kylen och frysen än så jag får punga fram plånboken på lunchen :P hoppas dom har ngt gott i cafeterian :)

första natten har gått bra :) har suttit ute i allrummet nu på morgonen och pratat med 3 korridorskompisar. Daniel (från sverige), sen va det en tjej som jag inte kommer igåg namnet på men som va från Iran och en kille som hette typ Michael, frågade inte vart han va ifrån men det får jag ta och göra nästa gång man träffar han. dom andra har jag inte sett röken av än men det kommer väl.

ska ta och åka iväg till praktiken nu med, börjar 13.30. ser fram emot det även idag :D hoppas min handledare är frisk nu, vill inte hålla på att gå med massa olika hela tiden :S har iofs bara gått med 2 andra och det har gått bra men ändå. kväll idag med andra ord vilket betyder att jag ska ge en av "mina" patienter en subkutan injektion :D härligt att få träna på sånt! kommer inte ihåg om "min" andra patient hade en sån eller om den böeb utsatt men det lär ju märkas :) kul ska det bli iaf!

ha en bra dag/kväll!!

RSS 2.0