mormor

som ni vet så är min mormor en vääääldigt aktiv människa för att vara över 80 år. mamma hade vart där i en vecka och hälsat på så när hon åkte i måndags så bestämde sig mormor för att putsa fönstrena. dock utsidan fönstrena som sitter på andra våningen. hon klättrade upp på taket ovanför ytterdörren - i gummistövlar - för att putsa fönstrena som sitter där och halkar och trillar ner. morfar va inte hemma då så hon hade fått åla sig in till telefonen för att ringa honom.
när morfar kom så hade han burit henne till sängen och lagt kuddar under fötterna och rumpan på henne. tror inte jag behöver säga att mormor hade väldigt ont.
morfar ringde mamma och berättade vad som hänt och mamma sa att han skulle köra henne till lasarettet och morfar svarar typ "ja, vi får se när hon vaknar". när mamma pratat klart med morfar så ringde hon min morbror som inte bor så långt därifrån så han och hans fru åkte dit. väl där så ringde dom efter en ambulans.
mormor har alltså legat inne på lasarettet i Vasa sen i måndags kväll och idag har hon röntgats (hon hade inga brutna armar eller ben) och läkarna tror att hon kan ha en spricka i nån kota i korsryggen, dock hade dom inte kollat på röntgenplåtarna när dom sa detta.
mormor kommer inte att komma hem direkt utan få vara på ett hem en bit hemmifrån för hon behöver hjälp med en del saker pga smärtan.
om det är en spricka så kommer den ta ca 2 månader på sig att läka så minst 2 månader på hemmet och sen får man se hur bra hon återhämtat sig för att se om hon klarar sig hemma eller måste flytta till ett annat hem på ön där dom bor.

tycker jättesynd om mormor, hon som alltid har saker för sig och aldrig sitter stilla. plockar bär i skogen, hugger ved osv. och nu har hon helt plötsligt en rullator och går med :( håller tummarna för att hon kommer bli helt återställd så att hon kan fortsätta med sina intressen. kämpa nu mormor!! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0