rökning!

ni vet ju att jag då och då skriver om hur illa jag tycker att det är med rökning. dock så vet jag att text inte riktigt funkar. föreläsaren idag visade bilder idag på sjukdomar vars förlopp går mycket fortare om man röker. även risken för att få dessa sjukdomar ökar! :O det man förknippar med rökning är ju sjukdomar i lungorna men det påverkar ALLA blodkärl i hela kroppen. Risken för hjärtinfark, hjärtsvikt och kärlkramp ökar enormt! njurarna tar även skada och utan njurar som fungerar så kommer man tillbringa mer tid på sjukhus än vad man kommer göra hemma!
förstår ni vad ni gör med era kroppar????? jag vet att alla tänker "det händer inte mig" men OM det nu skulle hända DIG, inser du hur plågsamt det skulle vara! är det värt det? antagligen så tycker du det nu men kommer du tycka det då?

här är bilderna, enjoy!


Orsaker till artärsjukdomar. Ni kan ju själva läsa. vad står högst upp?
Gillar inte riktigt bilden på paktet heller, gör ni?





Det här är en aneurysm. En förstorad artär. Man kan leva med dessa men om dom växer och blir så stora så att dom tillslut spricker så överlever endast 80%!!! 50% dör på fläcken, vissa dör på operationsbordet och andra operarar man inte alls vilket leder till att de dör.




Såhär ser det ut på riktigt. den svarta ringen visar storleken på en vanlig artär. den röda ringen visar hur förstprad artären är.




Ischemi betyder syrebrist. vävnaden får inte tillräckligt med syre eftersom cirkulationen inte fungerar som den ska. vackert?  




går det såhär långt så har du inte ens nån fot kvar sen! men den där ciggen du rökte förut är kanske värt det? men vad vet jag, alla gör olika prioriteringar i livet.





Det här är en operation på en halspulsåder. den har blivit igentäppt. det inringade är det igenkleggade som dom drar ur artären. detta kan leda till stroke! STROKE! är ni medvetna om vad ni riskerar när ni tar morgonciggen/festciggen/fikaciggen/sitta-och-njuta-i-solen-ciggen?





Så, flickor, en klänning till detta? eller en dag på stranden kanske?






Det här är en genomskärning av ett friskt hjärta (till häger) och ett hjärta med hjärtsvikt (till vänster). Ser ni hur tjock väggen på hjärtat är? inser ni hur ansträngande det är för ett hjärta som ser ut som detta? har man otur och får en svår hjärtsvikt så blir man SÄNGLIGGANDE för hjärtat ORKAR INTE!!



jag kan inget annat än att hoppas att ni tänker efter nästa gång ni är röksugna! tänk på vad fan ni håller på med och om det är värt det.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Cigarettpaketet är så klockrent!

2010-04-15 @ 18:02:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0