fortsättning

så, jag har alltså fått min kallelse nu :D
den 1 juli kl 13.00 på röntgenkliniken. ska vara där 90 minuter innan för att injicera isotop. när jag kommer dit får jag byta om till en "röntgenskjorta" för att därefter få en injektion i armen med radioaktivt isotop. Detta tas upp i kroppens olika organ beroende på hur stor änesomsättningen är i dom. när det är klart ska jag sitta och vila i en timme så isotopet hinner fördela sig i kroppen.
jag ska sedan röntgas i en PET/CT-kamera som röntgar bröstkorg och buk. detta tar ca 20-30 minuter. få inte äta på 4 timmar innan röntgen.
CT röntgen, också kallad Datortomografi.
I stället för att sända röntgenstrålning genom kroppen från en enda vinkel, som vid en vanlig slätröntgenundersökning, sänder man röntgenstrålar genom kroppen från flera olika vinklar. Dessa strålar fångas upp av detektorer som registrerar strålarnas intensitet och sänder uppgifterna vidare till en dator för bildbehandling. Med kännedom om vid vilken vinkel som respektive mätdata har insamlats kan man återskapa en tvådimensionell tvärsnittsbild av objektet genom tillämpning av det som matematiskt kallas filtrerad återprojektion.

får hoppas att jag får operationstiden lika snabbt :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0